Konieczny drugi stranieri !!!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Step

Konieczny drugi stranieri !!!

#1 Postautor: Step » 11 kwietnia 2005, o 11:41

ProponujÄ™ Davida Norrisa.

Awatar użytkownika
neir1
Szkółkowicz

#2 Postautor: neir1 » 11 kwietnia 2005, o 11:43

a ja Hansa Nielsena pozdro
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah ;)"

Dudi
Junior

#3 Postautor: Dudi » 11 kwietnia 2005, o 11:45

Misza Starostin, jeśli żyje jeszcze albo Sandor Fekete, tak by godnie zastąpić pulpeta z Danii! Jest jeszcze Gabor Roth, ulubieniec Gela!

ermen
Zawodowiec

#4 Postautor: ermen » 11 kwietnia 2005, o 11:47

proponuje Gabora Rotha :)

Gość

#5 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 12:02

Ja bym postawił na amerykański zaciąg B.Hammil bądź S.Ermolenko :D

Gość

#6 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 12:22

Hamilla jak sie wykuruje. A teraz jechać z Jurkiem. Szkoda kasy na Jensena. Chociaz z Grudziądzem dałbym mu ostatnią szansę!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#7 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2005, o 12:26

Ja bym sie nie zastanawial nad podziękowaniem Jensenowi. Z prostej przyczyny. W Krośnie i z Grudziądzem powinien bez problemu wymęczyc powyżej 10 pkt. i to uciszy głosy krytyki. Ale w żaden sposób nie zmieni faktu, że jest to słaby obcokrajowiec. Swoją wartosć mógł udowodnić w meczu z silnym przeciwnikiem. Z zadania się nie wywiązał i tyle. Na Krośnie może sobie popunktować nawet średniej klasy drugoligowiec, bo to żadna sztuka.

Danio

#8 Postautor: Danio » 11 kwietnia 2005, o 12:44

Ja bym upatrywał wobec następujacych żużlowców
1. J. Screen
2. J. Lyons
3. L. Dryml
4. A. Dryml
5. K. Laukannen
6. M. Risager
7. L. Gunnestad
8. D. Nermark
9. L. Gunnestad
10.N. Klingberg
11. Magnus Karlsson :D

Kolejnośc przypadkowa z całym szacunkiem dla wielkiego Sama Ermolenki ale on już swoje wyjeżdził i teraz to już dziadek!! Idąc takim tokiem myślenia to możemy i pomyśleć o Garym Havelocku!
Jak widać jest troche zawodników jeszcze. Nie są to jakieś tuzy ale z pewnością większośc z niektórych byliby lepsi od naszego Asa Kubusia Puchatka Jensena :D

Można spróbować z najmłodszym z braci Karlssonów podpisać albo z Lukasem Drymlem!

P.S. Nie wziąłem pod uwagę M. Zagara i Ch. Louisa gdyż Ci obaj nie chcą jeżdzić w Polsce

Gość

#9 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 12:49

Sorry Danio , ale z zawodników których wymienileś , nie ma żandego lepszego od Jespera Jensena.
Hammil za około tydzień będzie w pełni sił ! , ale wątpie żeby klub zatrudnił kogokolwiek :D :(

ermen
Zawodowiec

#10 Postautor: ermen » 11 kwietnia 2005, o 13:07

Hamilla nie zatrudnią z tej przyczyny, że jest drogi....

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#11 Postautor: Metalliczny » 11 kwietnia 2005, o 13:15

Ja bym zastanawiał się nad Frederikiem Lindgrenem, może on byłby w stanie coś zmienić. Ale i tak najrozsądniejszy wydaję sie być "Bullet"

Danio

#12 Postautor: Danio » 11 kwietnia 2005, o 13:20

Hollywood wymieniłem wszystkich zawodników którzy wg. mnie nadają się do rozważań przez naszych działaczy! inni moim zdaniem nie są warci żadnego zainteresowania, więc jeżeli ktoś uważa podobnie jak Ty to w takim razie nie ma sensu wogóle sprowadzać drugiego stranieri ani Jensena zapraszać na zawody! Ja uważam ze są lepsi jeszcze od Jensena niektórzy z tych co wymieniłem.
jeżeli Zarząd TŻ-u nie postanowi zatrudniać drugiego stranieri to należałoby Jensena zaprosić tylko na mecze z Krosnem i Opolem oraz z GKM ale tylko u siebie a na resztę pojechać bez obcokrajowca i wszystkie mecze w plecy! Tylko ciekawe co powie nasz Zarząd gdy na mecz z Rybnikiem 1.05 albo pózniej z Gorzowem przyjdzie 2000 tys ludu :!: :!:
powiedzą że ludziom nie zależy na żużlu w Lublinie- a kibice odpowiedzą jakim żużlu? Bo to co widziałem wczoraj to dla mnie nie był żużel tylko jakieś jeżdżenie motorami żużlowymi w kółko w odstępach po kilka a nawet kilkadziesiąt metrów

Co do Lindgrena- w zeszłym sezonie przyjechał z GKM do Lublina i żadnego pozytywnego wrazenia nie wywarł na mnie podobnie jak Jensen

KrzyÅ›
Junior

#13 Postautor: KrzyÅ› » 11 kwietnia 2005, o 13:48

Po co nam drugi obcokrajowiec :shock: :?: :!: Panie i Panowie przecież jeździmy o utrzymanie w lidze, a nie o walkę o e-ligę. Jak Gelo napisał, Jensen w zupełności wystarczy na Krosno, Opole czy Grudziądz :!: Siwek i jego zawodnicy wczoraj dosadnie udowodnili, że mają daleko w d... rywalizację o najwyższe cele. Zatrudnianie lepszego, a może i droższego mija się z celem gdyż po co wygrywać z Gorzowem czy Ostrowem :?: Kibica już dawno się olewa w tym klubie, więc czym się jeszcze łudzicie :?: Nie możecie się z tym pogodzić :?:

Gość

#14 Postautor: Gość » 11 kwietnia 2005, o 14:03

Krzyś pisze:Po co nam drugi obcokrajowiec :shock: :?: :!: Panie i Panowie przecież jeździmy o utrzymanie w lidze, a nie o walkę o e-ligę. Jak Gelo napisał, Jensen w zupełności wystarczy na Krosno, Opole czy Grudziądz :!: Siwek i jego zawodnicy wczoraj dosadnie udowodnili, że mają daleko w d... rywalizację o najwyższe cele. Zatrudnianie lepszego, a może i droższego mija się z celem gdyż po co wygrywać z Gorzowem czy Ostrowem :?: Kibica już dawno się olewa w tym klubie, więc czym się jeszcze łudzicie :?: Nie możecie się z tym pogodzić :?:

Na Krosno to i wystarczy Mordel! Chociaz kto wie :?
Opole może nam postawić naprawdę trudne warunki. A z Grudziądzem przy tej dyspozycji Piszcza i Franka pewnie przegramy.
Jeżeli mamy się spokojnie utrzymać to trzeba i to szybko szukac następcy Jensena. Człowieku jak to po co wygrywać z Gorzowem czy Ostrowem? :x Bo to jest sport i tu chodzi o to żeby wygrywać. Jeśli jedzie sie z nastawieniem na porażke to po co wogole jechac!!!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#15 Postautor: Gelo » 11 kwietnia 2005, o 14:09

Ja sie nie umiem jakoś z tym pogodzić, że zespół, ktory tak ładnie walczył o ekstraligę tak szybko stoczył się na pogranicze II ligi. Nie wiem czy władze klubu myślą o kibicach czy nie. widzę natomiast że od początku okresu trasferowego faszerowano nas frazesami - mamy jeszcze czas, nazwiska nie jeżdżą, koniec dymania klubu przez zawodników, nie dla komorników itd itd. Szlachetne to, ale juz widać pierwsze oznaki jak bardzo błędne. Trafił się Focus - zupełnie przypadkiem, bo dzisiaj Mordel byłby żelaznym punktem zespołu. I to całe żniwo okresu transferowego - jeden fuks i nic wiecej. Nietrafiona kandydatura trenera, nietrafiony obcokrajowiec, nietrafiony junior, nietrafiona polityka dozbrajania miernot sprzętem (przynajmniej deklarowana). A wszytsko przez to, że chcemy się prześliznąć tanim kosztem. Od dziś nasz klub powinien nazywać się TIP SIPMA LUBLIN. "Tanio" jest z pewnością - "pewnie" - niekoniecznie.

KrzyÅ›
Junior

#16 Postautor: KrzyÅ› » 11 kwietnia 2005, o 14:18

Dawidek pisze:Człowieku jak to po co wygrywać z Gorzowem czy Ostrowem? :x Bo to jest sport i tu chodzi o to żeby wygrywać. Jeśli jedzie sie z nastawieniem na porażke to po co wogole jechac!!!

Dziecko drogie ja dokładnie wiem na czym polega rywalizacja sportowa i tłumaczyć mi tego nie musisz, więc z tymi wywodami udaj się do Dyrektora któremu zwisa i powiewa czy kibice zobaczą dobry speedway.

p.s.
przychodze "jeszcze" na mecze bo mam nadzieję zobaczyć zacięte mecze, choćby takie jak w zeszłym sezonie. W przeciwnym razie nie widzę sensu kupna biletu w kasie, gdyż mam szacunek dla pieniędzy i nie zarabiam ich za leżenie, a slogany "kibic na dobre i na złe" zupelnie mnie nie ruszają.

rob7
Senior

#17 Postautor: rob7 » 11 kwietnia 2005, o 15:06

jakie dosprzętowienie, na prostych to Dawid był szybszy od Piszcza
to nie chodzi o nowy silnik to chodzi o tunning a to kosztuje
Trumiński na sprzęcie od Kaspera pokazał jak wygląda przygotowany sprzęt tak więc przestańcie z tym dosprzętowieniem

max3
Zawodowiec

#18 Postautor: max3 » 11 kwietnia 2005, o 15:17

JEDYNYM ZAGRANICZNYM ZAWODNIKIEM KTOREGO TZ MOGLBY ZATRUDNIC JEST :ZAGAR, ZAGAR, ZAGAR .Tylko on za bardzo nie chce jezdzic w polskiej lidze .A do rob7 Truminski jedzil na silniku kupionego od Wardzaly z zeszlego roku.

Chaga

#19 Postautor: Chaga » 11 kwietnia 2005, o 16:56

Chciałbym tylko przypomnieć że nasz as Jensen jest zakontraktowany na min 10 meczy i jeśli tego nie wyjeździ trzeba mu bedzie płacić kare też jestem za nowym stranieri ale czy nasz klub na to stać

Awatar użytkownika
superman

#20 Postautor: superman » 11 kwietnia 2005, o 17:04

porazka z dobrze przygotowanym ZKSem to nie jest az taka tragedia:]
my walczymy o ekstraklase wy o 6 miejsce czyli spokojny ligowy byt
cud sie nie zdazyl wygrali lepsi gdyby nie pech Barana nie ujechalibyscie wody w tym meczu
a co do jensena to jest 3 punktujacym pierwszy mecz jeszce pare razy wam dupe uratuje
pozdroooo
ZKS STAL RZESZÓW

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#21 Postautor: Łoptymista » 11 kwietnia 2005, o 17:49

superman pisze:a co do jensena to jest 3 punktujacym pierwszy mecz jeszce pare razy wam dupe uratuje

To pewno miały być słowa pocieszenia. Niestety za ch.. ich nie rozumiem :cry:
Ludzie, żeby rzeszowiak mnie pocieszał po porażce... :twisted: :?:

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#22 Postautor: GRISZA » 11 kwietnia 2005, o 17:56

Łoptymista pisze:Ludzie, żeby rzeszowiak mnie pocieszał po porażce... :twisted: :?:

Drogi Łoptymisto,
uśmiechnij się i więcej optymizmu. Wiem ,że porażka i to u siebie w takich rozmiarach boli ,ale trzeba wierzyć ,że będzie lepiej. Gdańsk w tamtym roku też u nas zaszalał , ale Stal jakoś sie podźwignęła.
Jensen to nie jest może zawodnik-marzenie, ale myślę że stać go na wiecej.
Wiesz tak sobie myślę ,że wiele bym dał,gdyby się okazało że to nie Wy byliście tacy słabi tylko my tacy mocni :wink:
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#23 Postautor: Lublin_Fan » 11 kwietnia 2005, o 18:00

Wydaje mi się, że w obecnej chwili nie ma sensu ściągać nowego obcokrajowca. Jensen zawiódł, ale to był jego pierwszy mecz. Jego wczorajszy dorobek to żenada i nie ma sensu udawać, że jest inaczej. Dajmy mu jednak szansę. Poczekajmy 2 mecze, niech się sezon rozkręci a wraz z nim i Jesper Ble Jensen. Niech poprowadzi drużynę do zwycięstw w Krośnie i z Grudziądzem. Jeśli tak się nie stanie - wtedy można zacząc myśleć o kimś innym. Przy czym rynek jest raczej ubogi bo klasowi zawodnicy kontrakty podpisują w grudniu a nie w kwietniu.

Pozdr.

kylong
Junior
Kontakt:

#24 Postautor: kylong » 11 kwietnia 2005, o 18:10

a ja proponuje nie kupywać obcokrajowca tylko dać kase na sprzę
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Siwek Patataj

#25 Postautor: Siwek Patataj » 11 kwietnia 2005, o 18:11

Danio pisze:Ja bym upatrywał wobec następujacych żużlowców

Moim zdaniem zgodnie ze "specyfikacjÄ…" Danio:
1. J. Screen - warto zaryzykować, zawodnik na ok. 2,000 w I lidze
2. J. Lyons - nie warto ryzykować, zawodnik na ok. 1,500 w I lidze
3. L. Dryml - warto zaryzykować, zawodnik na ok. 2,000 w I lidze
4. A. Dryml - nie warto ryzykować, słabszy od Jensena, zdecydowanie
5. K. Laukannen - to jest niewiadoma, ostatnio w I lidze na poziomie 1,864/bieg. Nie ryzykowałbym.
6. M. Risager - bez żartów proszę
7. L. Gunnestad - profesjonalista w każdym calu, który od dłuższego czasu sporadycznie występuje w Polsce, ale... ja bym zaryzykował. Stać go śmiało na 2,000 w I lidze.
8. D. Nermark - nie mam przekonania do tego zawodnika, głównie ze względu na jego chimeryczność. Ale... jest skuteczny, przynajmniej w liczbach. Warto zaryzykować!!!
9. N. Klingberg - jak w przypadku Nermarka. Nie jest to zawodnik "pewny", ale potrafi sprawiać niespodzianki, miłe niespodzianki.
10. Magnus Karlsson :D - to syn Petera? :) :) ;)

Do tego dorzuciłbym:
G.Havelocka i przede wszystkim Chrisa Louisa (który niestety nie chce u nas ponoć startować), o którym wspominałem już przed miesiącem, że Chris jest w tej chwili najbardziej wartościowym zawodnikiem zagraniczym, pozostającym bez zatrudnienia w Polsce.

lucki73