Sezon 2008 - Lublin w II lidze
Sezon 2008 - Lublin w II lidze
No niestety, nasz powrot do II ligi stal sie faktem (no chyba, ze jakies cuda sie wydarza). Zakladam ten temat, po to abysmy mogli wyrazic swoje opinie w tej konkretnej kwestii, a wiec naszego startu, lub nie w II lidze, a jesli tak, to jakim skladem, kto bedzie kierowal klubem? Czy znajdzie sie jakis sponsor?
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- tezetomaniak
- Trener
Re: Sezon 2008 - Lublin w II lidze
to ja moze wyraze swoją opinie:
smiech na sali
to jest koniec zuzla w Lublinie. BO kto bedzie kierował ? Znajdzie się odważny ? Jaki sponsor da kase ? ZAden ? Ilu bedzie kibiców na ewentualnych meczach ? 700 ? ... zalosne.. GKSZ wlasnie usunela z mapy Polski kolejny żużłowy ośrodek.
smiech na sali
to jest koniec zuzla w Lublinie. BO kto bedzie kierował ? Znajdzie się odważny ? Jaki sponsor da kase ? ZAden ? Ilu bedzie kibiców na ewentualnych meczach ? 700 ? ... zalosne.. GKSZ wlasnie usunela z mapy Polski kolejny żużłowy ośrodek.
No ja jednak mysle, ze sami sie usunelismy spadajac z I ligi w sportowej walce 
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
-
Speedway Fan
- Senior
Trzeba było baraże wygrać to by nie było takich tekstów.GKSZ wlasnie usunela z mapy Polski kolejny żużłowy ośrodek.
Tezetomaniak ma rację, szanse na wystartowanie chyba zbyt wielkie nie są, ale trzeba wierzyc, że wystartujemy.
Wg. mnie skład powinien być następujący ( zakładając ze odejdą Dawid, Darek i Daniel)
Piszcz, Franków, Klimek, Michaluk, Polak ponadto kontrakty na 2 lata mają chyba? Hanseny Charczenko i Kus. Do tego postawił bym w drugiej lidze na Kauko. Spróbować sciągnąć jakiegoś seniora lub dwóch i niezły obco ( na 2 lige
)
Wg. mnie podstawowy skład powinien wyglądać tak
1.Piszcz
2.Nieminen
3.nowy senior
4.Franków
5.nowy obco
6.Michaluk
7.Klimek
8.Kenneth Hansen
do tego wg mnie powinni być Charczenko Kus i Lars Hansen + jakiś senior
Wg. mnie skład powinien być następujący ( zakładając ze odejdą Dawid, Darek i Daniel)
Piszcz, Franków, Klimek, Michaluk, Polak ponadto kontrakty na 2 lata mają chyba? Hanseny Charczenko i Kus. Do tego postawił bym w drugiej lidze na Kauko. Spróbować sciągnąć jakiegoś seniora lub dwóch i niezły obco ( na 2 lige
1.Piszcz
2.Nieminen
3.nowy senior
4.Franków
5.nowy obco
6.Michaluk
7.Klimek
8.Kenneth Hansen
do tego wg mnie powinni być Charczenko Kus i Lars Hansen + jakiś senior
Zakładając, że znalazła by się ludzie i kasa aby wystartować w 2 lidze, mój "skład marzeń" mógłby wyglądać np. tak:
1. T. Piszcz
2. K. Hansen
3. D. Stachyra
4. G. Knapp
5. J. Kylmaekorpi
6. R. Klimek
7. M. Kus
8. M. Michaluk
Rez. M. Franków, L. Hansen, K. Polak + jakichś 2 jakichś seniorów w razie kontuzji.
Oczywiście pomarzyć sobie można...
1. T. Piszcz
2. K. Hansen
3. D. Stachyra
4. G. Knapp
5. J. Kylmaekorpi
6. R. Klimek
7. M. Kus
8. M. Michaluk
Rez. M. Franków, L. Hansen, K. Polak + jakichś 2 jakichś seniorów w razie kontuzji.
Oczywiście pomarzyć sobie można...
śmiechu warte to GSKŻ!!! za kupienie meczu ostrów chciał dać 25 tys euro to jest licząc po 4 zł to 100tys zł. a Kara od GSKŻ to 200 tys zł i - 6 punktów, czyli 2 wygrane na wyjezdzie...
Każdy zacznie mecze kupować!!
Każdy zacznie mecze kupować!!
- Jinxsior
- Junior
- Kontakt:
Szkoda ze nie ma w klubie takiej motywacji(srodkow) jak powiedzmy w Bydgoszczy.Tam nie ma dramatu ze druzyna spadla do I ligi, jest optymizm , zawodnicy chca zostac w klubie, kazdy mowi, jeden rok i wracamy na salony, Gollob sie zastanawia czy nie pojedzie w Bydzi w I lidze. A u nas masakra. Stype odjebaliscie, swieczki jeszcze postawic pod stadionem i kapilca. Wiadomo ze nie kto inny jak zawodnicy i klub ponosza odpowiedzialnosc spadku, dla czego nie uslyszalem jeszcze nigdzie czy to od prezesa czy od jakiegos zawodnika "nie ma zalamki, jedziemy dalej, w przyszlym roku walka o awans a co za tym idzie wiecej ludzi na trybunach."
Chyba to jednak nierealny sen, lubelszczyzna, co to kurwa lubelszczyzna??? z zuzlem czy bez, a kogo to obchodzi, sport w lublinie??? jaki sport.
Panie prezydencie w zwiazku z tak ogromnym poparcien PiSu na tej wsi, moze lepiej postawmy palac tej kaczynskiej mędzie a nie nowy stadion.
Chyba to jednak nierealny sen, lubelszczyzna, co to kurwa lubelszczyzna??? z zuzlem czy bez, a kogo to obchodzi, sport w lublinie??? jaki sport.
Panie prezydencie w zwiazku z tak ogromnym poparcien PiSu na tej wsi, moze lepiej postawmy palac tej kaczynskiej mędzie a nie nowy stadion.
Tam są pieniądze, tam żużel jest sportem numer jeden, tam przez parę ostatnich sezonów drużyna nie walczyła o wystartowanie w rozgrywkach, o uzyskanie licencji, tam klub nie ma długów których nie wiadomo jak spłacić...Szkoda ze nie ma w klubie takiej motywacji(srodkow) jak powiedzmy w Bydgoszczy.Tam nie ma dramatu ze druzyna spadla do I ligi,
Choć rzeczywiście ciężko się nie zgodzić - szkoda.
tezetomaniak pisze:
GKSZ wlasnie usunela z mapy Polski kolejny żużłowy ośrodek.
dobre.
niektorzy to maja swietne pomysly...
gratuluje takiego pomyslu
Ostatnio zmieniony 23 października 2007, o 17:18 przez dilucio, łącznie zmieniany 1 raz.
To jak kazdy pisze jak by widzial nasz skład w nowy sezonie (wliczając ze wystartujemy)
1.Piszcz
2.Nieminen (S.Dudek) dobry napieracz na 2 lige
3.R.Mikołajczak (Rawicz)dobry na liga
4.Franków (Knapp) ale to jest nie możliwe bo on w 2 lidze nie bedzie jeździł
5.A.Charczenko (S.Trumiński)
6.Michaluk
7.Klimek
8.Kenneth Hansen
do tego wg mnie powinni być Kus i Lars Hansen
1.Piszcz
2.Nieminen (S.Dudek) dobry napieracz na 2 lige
3.R.Mikołajczak (Rawicz)dobry na liga
4.Franków (Knapp) ale to jest nie możliwe bo on w 2 lidze nie bedzie jeździł
5.A.Charczenko (S.Trumiński)
6.Michaluk
7.Klimek
8.Kenneth Hansen
do tego wg mnie powinni być Kus i Lars Hansen
>>ŻyCie..To..Jazda<<
- tezetomaniak
- Trener
dilucio pisze:tezetomaniak pisze:
GKSZ wlasnie usunela z mapy Polski kolejny żużłowy ośrodek.
dobre.![]()
![]()
![]()
niektorzy to maja swietne pomysly...![]()
gratuluje takiego pomyslu
dzieki
p.s fajny podpis
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Zakonczmy tą farsę. Start na siłę w II lidze nie ma sensu, a w cuda przestałem wierzyć parę lat temu..
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
Między innymi właśnie dlatego warto było wypruwać sobie flaki za I ligę, żeby nie czytać na forum propozycji tzw. znawców. Wiedziałem, że się zacznie, nie myślałem tylko, że tak szybko - stawiałem na styczeń. Franków, Dudek, Mikołajczak, Michaluk. Lubelska tradycja - nisko zgięty kark. W styczniu będziemy błagać zarząd o Wardzałę i nieśmiertelnego Burzę. Stojanowski też jest w pytkę. Ludzie - trzeba jak najszybciej uciec z tego szamba!!! A Frankowem nie awansujemy - a to dopiero będzie koniec żużla w Lublinie. Jest wiele przykładów na to, że zawodnicy z górnej polskiej półki nie unikali niższej klasy rozgrywkowej - po roku awansowali i był spokój. Z naszego składu tylko Darkowi nie proponowałbym jazdy w II lidze (chociaż jako kibic bardzo bym chciał) - bo to zawodnik z innej półki niż Daniel, Dawid czy Tomek. Ale pozostałych trzech spokojnie może zostać w Lublinie - korona im z głowy nie spadnie jak sie pomęczą pół roku. Mają tu dla kogo się ścigać i mają o co. A czy będą mieli za co - to inna sprawa - też do rozwiązania. Niektórzy powinni powiedzieć "pass" i tyle. Gorzej już nie bedzie - nawet jak "nie będzie komu przejąć steru".
Jesli wystartujemy sklad nalezy zaczac budowac od.. Slawomira Dudka. Druzyny z Dudim w skladzie praktycznie co roku awansuja klase wyzej, np Kolejarz Opole, Start Gniezno, PSZ Poznan a w tym roku Lokomotiv 
Gelo pisze:Między innymi właśnie dlatego warto było wypruwać sobie flaki za I ligę, żeby nie czytać na forum propozycji tzw. znawców. Wiedziałem, że się zacznie, nie myślałem tylko, że tak szybko - stawiałem na styczeń. Franków, Dudek, Mikołajczak, Michaluk. Lubelska tradycja - nisko zgięty kark. W styczniu będziemy błagać zarząd o Wardzałę i nieśmiertelnego Burzę. Stojanowski też jest w pytkę. Ludzie - trzeba jak najszybciej uciec z tego szamba!!! A Frankowem nie awansujemy - a to dopiero będzie koniec żużla w Lublinie. Jest wiele przykładów na to, że zawodnicy z górnej polskiej półki nie unikali niższej klasy rozgrywkowej - po roku awansowali i był spokój. Z naszego składu tylko Darkowi nie proponowałbym jazdy w II lidze (chociaż jako kibic bardzo bym chciał) - bo to zawodnik z innej półki niż Daniel, Dawid czy Tomek. Ale pozostałych trzech spokojnie może zostać w Lublinie - korona im z głowy nie spadnie jak sie pomęczą pół roku. Mają tu dla kogo się ścigać i mają o co. A czy będą mieli za co - to inna sprawa - też do rozwiązania. Niektórzy powinni powiedzieć "pass" i tyle. Gorzej już nie bedzie - nawet jak "nie będzie komu przejąć steru".
Ja jak zwykle odzywam się rzadko, ale teraz muszę. Wydaje mi się, że nadszedł czas, aby Lublin odpoczął od żużla i to przynajmniej na kilka lat. Główny powód to pieniądze. Przyczyn upadku upatruję w chronicznym braku kasy i oszukiwaniu nas przez szefostwo klubu, jakoby tej kasy jeszcze troszkę było. Jak myslicie dlaczego w tym sezonie nie jeździli u nas obco? Oczywiście, bo nie było im czym zapłacić. Szefowie klubu jednak informowali nas, że a to terminy, a to pachwiny. Zawodnicy na zachodzie mają honor i gdy sie im zapłaci to jadą. Cały sezon , jak to ktoś ładnie powiedział "pieknie przegrywalismy" a powodem był brak właśnie 1 obcokrajowca, który przechylałby szalę zwycięstwa na naszą stronę. Była szansa na miejsce w czwórce ale ...
I co chcecie, aby w następnym sezonie dalej Was oszukiwali, że pachwiny, terminy i.t.p. wymówki spowodują, że będziemy jechali Michalukami, Polakami (z całym szacunkiem) i wszyscy nas będą kroić, jak będą chcieli. Ja tak nie chcę!
W Lublinie za wyjątkiem garstki (500 osób) kibiców nikt nie jest zainteresowany żużlem. Ja sam potrafiłem przyjeżdzać na mecze do Lublina 250 km. A robiłem to dlatego, że kocham żużel i jestem zżyty z tym klubem. Ale agonii tego klubu oglądac nie chce. Ten klub trzeba zamrozić i reaktywować za dwa, trzy lata, wtedy, gdy zmieni się koniunktura, gdy powstanie głód żużla, gdy znajdzie sie ponsor z prawdziwego zdarzenia, a nie jakaś popierdółka. Chciałbym aby powstał RKS Motor Lublin (Reaktywowany Klub Sportowy), bez Pana Siwka, który według mnie ponosi sporo winy za prowadzenie klubu (zobaczcie jakie miejsca w ostatnich latach zajmowalismy w lidze - równia pochyła!). Życie jest jedno i nie chcę tracić zdrowia przez nieudaczników, którym wydaje się, że są niezastapieni. Jesli mam przyjeżdzać do Lublina na mecze i patrzeć na tą farsę, to wierzcie mi wole iść z dzieckiem do kina, bo to i uspokaja, jest wychowawcze i spaja rodzinę. A Wy wszyscy, co się tu już napinacie ze składem na przyszły sezon .... śmieszne!
Zawsze Motor Lublin
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Dobremajor pisze:RKS Motor Lublin (Reaktywowany Klub Sportowy)
- Łoptymista
- Trener
a ja chcialbzm miec II lige...
ale jedyne wsparcie jakie moge obiecac to kupno biletow/karnetow:(
CZEKAM NA RUCH ZARZĄDU
ale jedyne wsparcie jakie moge obiecac to kupno biletow/karnetow:(
CZEKAM NA RUCH ZARZĄDU
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
No coż stało się faktem, jedziemy (?) w drugiej lidze. Odnośnie przyszłości lubelskiego żużla podzielam zdanie Lublin_fan'a. Według mnie można zbudować skład, który wywalczy awans, dokonując drobnych roszad w składzie. Dawid Stachyra podkreślał, że w przyszłym roku chce spróbować ligi zagranicznej, a w Polsce dopiero za 2-3 lata próbować swoich sił w Ekstralidze. Uważam, że roczny pobyt w 2 lidze i podnoszenie swoich umiejętności w lidze angielskiej na dobre mu wyjdzie. Tomasz Piszcz, wg mnie realne jest aby był w naszej drużynie. Zostawić juniorów polskich, bo z zagranicznymi są podpisane kontrakty na 2 lata. Do tego zakontraktować obco, którzy będą dobrzy na drugoligowe tory.
Z takim składem awans jest jak najbardziej realny, a kiedy będzie walka o awans, to publika wydaje mi się iż będzie na poziomie tegorocznego sezonu. Zaś na meczach na szczycie drugiej ligi można spodziewać się frekwencji porównywalnej do tej z meczu z Warszawą w 2002r.
Pozdrawiam
Z takim składem awans jest jak najbardziej realny, a kiedy będzie walka o awans, to publika wydaje mi się iż będzie na poziomie tegorocznego sezonu. Zaś na meczach na szczycie drugiej ligi można spodziewać się frekwencji porównywalnej do tej z meczu z Warszawą w 2002r.
Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN
Ehhhh...
a przez ostatnie sezony nie spoglądałem praktycznie kto tam zdobywa punkty, a teraz będę musiał się przyzwyczaić znowu do tego poziomu 
Żal poprostu żal z tego GKSŻ, w piłce nożnej walcza z tutaj taka śmieszna kara to poprostu żal
Żal poprostu żal z tego GKSŻ, w piłce nożnej walcza z tutaj taka śmieszna kara to poprostu żal
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:bo chyba do miejskich wlodarzy doszlo w koncu ze moga wybudowac z pare ojro stadion ktory bedzie swiecil pustkami (kibice Motoru dalej strajkuja?) i zaczynaja sie zywo interesowac losem lubelskiego zuzla...
Co do włodarzy lepiej pozno niz wcale. Co do kibicow to chyba protest bedzie trwal do momentu kiedy beda obowiazywac karty. Kibice Cracovii ostatnio tez zdecydowali sie nie wchodzic na mecz derbowy i kibicowali przy bramie stadionu:
http://wiadomosci.wp.pl/kat,1715,wid,93 ... caid=14b16
- Łoptymista
- Trener
Protest, lobbing, mobbing... wszystko fajnie. Ale o co mamy walczyc jak nie wiadomoczy bedzie ktos kto zechce pchac dalej ten wozek z szyldem tz.
Może czas na ten cud o którym ostatnio tak głośno w tv
Bez jakiegoś wstrząsu finansowego nic z tego nie będzie. Dogorywało to wszystko parę lat, aż musiało się skończyć, tak jak się skończyło.
Niektórym wystarczy, żeby tylko warczało, dla mnie żużel jest wtedy gdy coś się dzieje na torze, a nie jak jadą regularnie (w równych odstępach). I nawet porażka nie boli tak bardzo po naprawdę dobrym meczu.
W drugiej lidze niestety tak to często wygląda. I jeszcze jest sukces jak wszyscy dojadą do mety.
Z drugiej strony, gdy to wszystko rzucić, to naprawdę nie wiadomo czy kiedyś da się odbudować.
Zaryzykuję twierdzenie, że w tym mieście nie może być więcej jak góra dwie dyscyliny sportowe. Wtedy może i miasto by pomogło i kibic by był.
Może rzucić monetą i wybrać te dyscypliny, jednak co zrobić jak zostanie ręczna. Lepsze będzie jednak referendum.
Niektórym wystarczy, żeby tylko warczało, dla mnie żużel jest wtedy gdy coś się dzieje na torze, a nie jak jadą regularnie (w równych odstępach). I nawet porażka nie boli tak bardzo po naprawdę dobrym meczu.
W drugiej lidze niestety tak to często wygląda. I jeszcze jest sukces jak wszyscy dojadą do mety.
Z drugiej strony, gdy to wszystko rzucić, to naprawdę nie wiadomo czy kiedyś da się odbudować.
Zaryzykuję twierdzenie, że w tym mieście nie może być więcej jak góra dwie dyscyliny sportowe. Wtedy może i miasto by pomogło i kibic by był.
Może rzucić monetą i wybrać te dyscypliny, jednak co zrobić jak zostanie ręczna. Lepsze będzie jednak referendum.
Z żużla powstałeś i w żużel się obrócisz