30.08.2009 Motor Lublin - Speedway Miszkolc

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
istred
Trener

30.08.2009 Motor Lublin - Speedway Miszkolc

#1 Postautor: istred » 16 sierpnia 2009, o 23:30

Ledwo zakonczony mecz z Krosnem, ale dyskusja na temat polfinalow rozpoczeta wiec dla porzadku zakladam watek.
I zapraszam do dyskusji tutaj.

zrobic taki tor jak dzis i zrobic zeby jechal piszcz.

Trzeba zaczac od tego, ze Miszkolc trzeba pokonac jak najwieksza liczba punktow, bo Wegrzy u siebie sa bardzo mocni.
T i J Rempala, Baran i Piszcz lepiej nie pojada. Na Tomicka nie ma co liczyc, podobnie na Klimka.
Wiec ciezko oczekiwac wyzszej wygranej jak dzis z Krosnem, a taka wygrana moze nie wystarczyc.

Konieczne sa wiec wzmocnienia. Przede wszystkim na pozycji juniora. Jest kilku, ktorych mozna zakontraktowac, ale nawet Lambert po przejechaniu kilku kolek na treningu i dopasowaniu motoru powinien powalczyc z Wegierskimi seniorami.
Oprocz tego trzeba zalatac dziure (albo dwie) w skladzie seniorskim.
"Zrobic tor i zrobic zeby jechal Piszcz" moze nie wystarczyc...

JAG
Senior

Re: Motor Lublin - Speedway Miszkolc

#2 Postautor: JAG » 16 sierpnia 2009, o 23:52

zwłaszcza że drugi zacytowany warunek chyba nie do zrealizowania...
:),czasami :(

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#3 Postautor: Gelo » 16 sierpnia 2009, o 23:55

to mnie martwi najbardziej - na takim torze jak dzis ja nie widze Wegrow u nas. Ale Piszczyk powinien jechac (moze bedzie deszcz i uda sie przelozyc :)). Wegrzy sa mocni u siebie ale i my na wlasnych smieciach nie jestesmy gorsi.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#4 Postautor: istred » 17 sierpnia 2009, o 00:26

Ale nie lapiesz jednej rzeczy.
Jadac we czterech, praktycznie nie da sie zdobyc wiecej punktow niz dzis, a to moze byc za malo.
Dlatego konieczny jest junior, ktory bedzie przywozil ich juniora i senior, ktory w czterech startach zrobi 6-8pkt.

bslub

#5 Postautor: bslub » 17 sierpnia 2009, o 08:33

... dwóch seniorów i junior,
bo tym razem Piszcz będzie musiał pojechać w Anglii :(
a jak tam Howe i Hall z terminami ?
chociaż po wczorajszych błaganiach prezesa o kasę
to wszystko zaczyna wyglądać dość czarno :(

Awatar użytkownika
zgiera16
Kontakt:

#6 Postautor: zgiera16 » 17 sierpnia 2009, o 09:18

Nam potrzeba juniora
http://kmzlublin.pl/

bslub

#7 Postautor: bslub » 17 sierpnia 2009, o 10:50

... a seniorów nie?
to wymień pięciu w miarę przyzwoicie punktujących seniorów na mecz z Miszkolcem..

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#8 Postautor: mustafa » 17 sierpnia 2009, o 10:59

bslub pisze:... a seniorów nie?
to wymień pięciu w miarę przyzwoicie punktujących seniorów na mecz z Miszkolcem..

to może ja się zabawie w typowanie. Rempała 1, Rempała 2, Baran, Hall, Howe. Robimy tor przyczepny na którym Anglicy czują się lepiej i Miszkolc rozjeżdżamy niewiele mniej niż w rundzie zasadniczej. A i jeszcze Klimka opierdzielamy, aby na czas meczu nie gruchał do swojej gołąbeczki tylko skupił się na ściganiu ;)

madzialena

#9 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 11:23

Jeżeli chodzi o mecz z Miszkolcem.. To uważam że u nas wygramy, a u nich niestety będzie odwrotnie... Nasi zawodnicy teraz powinni się skupić nad wygraną jak największą ilością punktów bo w Miszkolcu to tamta drużyna będzie górą i również z wielką przewagą punktową...

harry
Trener

#10 Postautor: harry » 17 sierpnia 2009, o 11:30

mustafa pisze:to może ja się zabawie w typowanie. Rempała 1, Rempała 2, Baran, Hall, Howe. Robimy tor przyczepny na którym Anglicy czują się lepiej i Miszkolc rozjeżdżamy niewiele mniej niż w rundzie zasadniczej.

Obawiam się, że najbardziej prawdopodobny wariant to Filinow i Tomicek.
Do tego Howe i Hall maja mecz w poniedziałek ( przeciwko sobie) i nie zdążą zawieźć motocykle na wyspy.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Kibice
Szkółkowicz

#11 Postautor: Kibice » 17 sierpnia 2009, o 11:32

Zamiast Tomicka z chęcią zobaczyłbym Ryśka albo Kiryła. To zawodnicy, którzy raczej przywieźliby więcej punktów niż Lubos.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#12 Postautor: mustafa » 17 sierpnia 2009, o 11:38

Kiryl to gwarantuje tyle samo co Tomicek. Nie znam kalendarza no ale może w końcu udało by się tego Complina zobaczyć. Też zajęty ?

Awatar użytkownika
Stereeo
Junior

#13 Postautor: Stereeo » 17 sierpnia 2009, o 11:42

a jak madziary przyjada w skladzie z Rymelem,Wlasowem,Screenem ? Ja tu sie jakos dziwnie nie pokoje o ten dwumecz z nimi. No ale optymizm karze mi myslec ze wygramy. :D :D
lepiej, żeby mnie dwunastu sądziło, niż czterech niosło.

madzialena

#14 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 11:46

Wszystko teraz zależy nie tylko od wygranej, ale również od przewagi...
Żeby znowu wynik u nas się powtórzył 62-30 a możemy o wyjazd być spokojni.

meesha
Trener
Kontakt:

#15 Postautor: meesha » 17 sierpnia 2009, o 11:50

Sadze, ze tym razem wyniki obu meczow nie beda tak wysokie. Zarowno Miszkolc jezdzi teraz o wiele lepiej niz na poczatku sezonu na wyjazdach, jak rowniez - mam nadzieje - nasi zawodnicy wyciagneli jakies wnioski z poprzedniego meczu w Miszkolcu i beda potrafili przejechac pierwszy luk nie tracac za kazdym razem wywalczonych na starcie pozycji. Mysle wiec, ze w obu meczach roznice punktowe beda raczej w przedziale kilkunastu niz 30 punktow.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

madzialena

#16 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 11:54

Obawiam się tylko że jak u nas byśmy wygrali kilkunastoma punktami to w Miszkolcu i tak przegramy większą ilością... Ale trzeba brać też pod uwagę że oba meczu będą nerwowe.. Zawodnicy będą skoncentrowani... I uważam że mogą właśnie ze stresu głupie błędy popełniać...

bslub

#17 Postautor: bslub » 17 sierpnia 2009, o 12:01

... a te nawet kilkanaście punktów różnicy w Lublinie to kto zrobi?,
Tomicek? Filinow? Klimek?
bez Howe, Halla i zagranicznego juniora nie ma szans na finał :(
(no musieliby jeszcze w sobotę potrenować)

harry
Trener

#18 Postautor: harry » 17 sierpnia 2009, o 12:02

Stereeo pisze:a jak madziary przyjada w skladzie z Rymelem,Wlasowem,Screenem ? Ja tu sie jakos dziwnie nie pokoje o ten dwumecz z nimi. No ale optymizm karze mi myslec ze wygramy. :D :D

Rymel jedzie dwumecz z Berwick w sobotę i poniedziałek ( 29 i 31.08). Jak ma fury oddzielne na kontynent to moze przylec a jak nie ma to raczej go nie zobaczymy bo nie zdąży.
To samo tyczy Complina, tyle ze tu wiadomo, ze nie ma innych fur dlatego na 99% nie zobaczymy go.
Sreen podobno systematycznie odmawia pokazania się w Miskolcu.
Tor to trzeba zrobić taki jak wczoraj. Normalnie ze startu i twardo na trasie, ale nie za twardo. Później i tak się trochę odsypie.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

madzialena

Re: 30.08.2009 Motor Lublin - Speedway Miszkolc

#19 Postautor: madzialena » 17 sierpnia 2009, o 12:06

Tzn. może do finału i się dostaniemy, ale z Łodzią to 3 czy 4 zawodników meczu nie wygra.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#20 Postautor: K.A.M.I.L. » 17 sierpnia 2009, o 12:50

Co do składu na mecz Miszkolcem to wg mnie najbardziej optymalny skład wyglądałby następująco:

9. Baran
10. Tomicek/Filinow
11. T. Rempała
12. Hall*
13. J. Rempała
14. Klimek
15. najlepiej nowy obco(Linus Sundtstroem)/ T. Lahti (tylko najpierw sprawdzić go na treningu)

Jeśli działacze na prawde chcą walczyć o awans to przynajmniej niech spłacą Ryśka, żeby chciał przyjechać na mecz. Jego kalendarz w PL ułożył się znakomicie, miałby nawet czas przyjechać na trening i spasować się odpowiednio do toru.
Co do innych Angoli to ich terminy w PL już nie są rewelacyjne zważywszy na to, że nie zostawili motorów w Lublinie, a przetransportowanie sprzętu z dnia na dzień byłoby sporym problemem. Chociaż William Lawson ma wolne terminy, a nawet nie kolidujące przed ewentualnym treningiem w Lublinie. Pytanie tylko czy działacze pamiętają jeszcze, że mają takiego zawodnika w składzie ;)
Szkoda kolidującego meczu Tomka Piszcza, bo gdyby w tym meczu wystąpił również Rysiek, dodając jeszcze Karola i tor byłby taki jak wczoraj to mielibyśmy mega atrakcyjne zawody.

Do pierwszego meczu zostało 13 dni i wierzę w to, że działacze zrobią wszystko, żeby nasz skład był przynajmniej taki jak podałem wyżej.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#21 Postautor: Masi » 17 sierpnia 2009, o 14:44

Skład na Miszkolc na razie powinien wygladac tak:

9.T.Rempała
10. Hall
11.J.Rempała
12. Tomicek
13. Baran
14. Klimek
15. Lambert albo inny zagraniczny junior oprocz Jonasa

Znajac zycie Halla nie spłacą i nie wiadomo kto pojedzie. Mozna tez przprosic sie z Kiriłem i na trening go zaprosic no i Hall jest jeszcze. Niestety boje sie ze ze skladem moze byc OGROMNY problem. Obysmy nie jechali w szesciu...
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#22 Postautor: Gelo » 17 sierpnia 2009, o 15:14

harry pisze:
Stereeo pisze:a jak madziary przyjada w skladzie z Rymelem,Wlasowem,Screenem ? Ja tu sie jakos dziwnie nie pokoje o ten dwumecz z nimi. No ale optymizm karze mi myslec ze wygramy. :D :D

Rymel jedzie dwumecz z Berwick w sobotę i poniedziałek ( 29 i 31.08). Jak ma fury oddzielne na kontynent to moze przylec a jak nie ma to raczej go nie zobaczymy bo nie zdąży.
To samo tyczy Complina, tyle ze tu wiadomo, ze nie ma innych fur dlatego na 99% nie zobaczymy go.
Sreen podobno systematycznie odmawia pokazania się w Miskolcu.
Tor to trzeba zrobić taki jak wczoraj. Normalnie ze startu i twardo na trasie, ale nie za twardo. Później i tak się trochę odsypie.

osobiscie nie wierze w Screena na playoffy - jak nie zobacze to nie uwierze. Rymel? Moim zdaniem jest dosyc realny niestety. z drugiej strony Miszkolc zawsze ma jakies problemy z kompletnym skladem wiec moze i nam sie uda. Tor oczywiscie taki jak wczoraj i wygrywamy dosyc pewnie. 20 oczek jest w naszym zasiegu co mozna utrzymac w rewanzu pilnujac ciasnego wyjscia z pierwszego łuku. na szczescie stosunkowo niedawno jezdzilismy i w Miszkolcu i w Lodzi - obaj nasi rywale jezdzili u nas na poczatku sezonu.

Awatar użytkownika
Fork
Zawodowiec

#23 Postautor: Fork » 17 sierpnia 2009, o 15:53

A jak wygląda sprawa z Kiryłem? Prawda, że nie może dostać wizy?
Dobrze by było, żeby przyjechał wcześniej i potrenował. Może akurat na madziarow zaskoczy, a pod 16 byłby jak znalazł. Zaraz ktoś napisze, że gdyby wczoraj był rezerwowy senior, to Tomicek poszedłby w odstawkę po dwóch zerach ale jak mawiają, to jest tylko sport i wszystko może się zdarzyć (patrz Tomek Piszcz w Krośnie). A w perspektywie meczu w Miszkolcu, trzeba w domu natłuc tych punktów, żeby nie było nerwówki w rewanżu.
trening czyni mistrza.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#25 Postautor: Egon » 18 sierpnia 2009, o 11:24

Fork pisze:A w perspektywie meczu w Miszkolcu, trzeba w domu natłuc tych punktów, żeby nie było nerwówki w rewanżu.
Zeby nie bylo nerwowki musielibysmy wygrac do 15 czy do 20..nawet wynik w okolicach 30 czy 35 nerwowke gwarantuje :) Mi sie wydaje ze nie pojdzie nam tak gladko jak w pierwszym meczu...
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."