Inne sporty

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

Re: Inne sporty

#726 Postautor: RadeKas » 20 czerwca 2025, o 17:42

Powiedziałbym, że niezły.... Start meczu. Chyba może być celebracja na Zygmuntowskich dzisiaj.

Edit: może jednak nie
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#727 Postautor: papi » 20 czerwca 2025, o 19:22

Zajechanie w tej serii jest na kosmicznym poziomie. Nie wiem kto jest faworytem 7 meczu. Wygra albo agresja albo glowa, czyli nic nie wiadomo

Raczejj
Junior

#728 Postautor: Raczejj » 21 czerwca 2025, o 08:11

RadeKas pisze:Powiedziałbym, że niezły.... Start meczu. Chyba może być celebracja na Zygmuntowskich dzisiaj.

Edit: może jednak nie

Z całym szacunkiem ale myślenie/pisanie w czasie stykowego meczu(szczególnie koszykówki) o jakiejś celebracji jest delikatnie mówiąc głupie.

blajar
Trener

#729 Postautor: blajar » 21 czerwca 2025, o 08:22

"Z całym szacunkiem" "delikatnie mówiąc głupie" :) To coś jak "uprzejmie zapraszam wypierdalać" xD

Nie wiem, co złego jest w mówieniu/pisaniu/myśleniu o wygranej/celebracji. Całe kibicowanie opiera się na wierze w swój zespół. Celowo piszę "wierze", bo sport często "weryfikuje" oczekiwania :) Ja tam w poście Kolegi wyżej nic złego nie widzę, nie zaczął otwierać szampana i szykować confetti ubierając buty na przywitanie drużyny w Lbn. A nawet gdyby to też nic złego :)
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#730 Postautor: RadeKas » 21 czerwca 2025, o 09:24

Raczejj pisze:
Z całym szacunkiem ale myślenie/pisanie w czasie stykowego meczu(szczególnie koszykówki) o jakiejś celebracji jest delikatnie mówiąc głupie.

Z całym szacunkiem, ale w czasie jak to pisałem Start odjeżdżał na spokojnie w meczu w pierwszej kwarcie.

Ale passive aggressive bardzo ładny.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Ge(L)o
Trener

#731 Postautor: Ge(L)o » 21 czerwca 2025, o 10:24

Będzie celebracja w niedzielę. Z tym że nie wiadomo kto będzie świętował.

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#732 Postautor: RadeKas » 21 czerwca 2025, o 10:40

Start ma tajną broń. Brak klimatyzacji na Globusie.
Richie Faulkner:

Raczejj
Junior

#733 Postautor: Raczejj » 21 czerwca 2025, o 12:54

blajar pisze:"Z całym szacunkiem" "delikatnie mówiąc głupie" :) To coś jak "uprzejmie zapraszam wypierdalać" xD

Nie wiem, co złego jest w mówieniu/pisaniu/myśleniu o wygranej/celebracji. Całe kibicowanie opiera się na wierze w swój zespół. Celowo piszę "wierze", bo sport często "weryfikuje" oczekiwania :) Ja tam w poście Kolegi wyżej nic złego nie widzę, nie zaczął otwierać szampana i szykować confetti ubierając buty na przywitanie drużyny w Lbn. A nawet gdyby to też nic złego :)
Nie miałem zamiaru nikogo obrazić. Po prostu tak to czuję. Z tym pogrubionym to już totalnie przesadziłeś. Mi chodziło tylko o to, że w koszu sytuacja często gęsto zmienia się jak w kalejdoskopie, w pare minut można stracić kilkunastopunktową przewagę(a wczoraj to już w ogóle jakichś większych przewag nie było).
I nie napisałem, że ktoś jest głupi, tylko że takie pisanie w czasie meczu jest głupie, tyle, nic więcej.
Pozdro i już nie drążmy, niech zwyciężą jutro i Żuk im może nową halę obieca. :D

blajar
Trener

#734 Postautor: blajar » 21 czerwca 2025, o 17:08

Luz, na Hyde Perku nie musimy się aż tak hamować xD
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa" :lol:
Czytał Łukasz Benz

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#735 Postautor: RadeKas » 22 czerwca 2025, o 17:54

Koszmarna skuteczność w pierwszej kwarcie. Na pocieszenie, gorzej już raczej nie będzie.
Richie Faulkner:

ezbeg
Trener

#736 Postautor: ezbeg » 22 czerwca 2025, o 18:04

Patrząc na 2 kwartę, jednak może być gorzej :/

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#737 Postautor: Kargolo » 22 czerwca 2025, o 18:25

Ta piłka to chyba z Warszawy przyjechała, bo parę razy złośliwie się wykręciła.
A Williams dzisiaj rzuca z bliskiej odległości jakby był piłkarzem.

Ale wierzę, że Tyran albo Brown się otworzy i Start to weźmie. Prędzej Brown przy takiej obronie Legii.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#738 Postautor: RadeKas » 22 czerwca 2025, o 18:36

No jak się doprowadza do remisu tylko po to, żeby potem pięć rzutów nie trafić to nie można wygrać meczu.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
kdsz
Trener

#739 Postautor: kdsz » 22 czerwca 2025, o 18:41

Dyskusja komentatorów o małym ptaszku chyba niepotrzebna.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"

ezbeg
Trener

#740 Postautor: ezbeg » 22 czerwca 2025, o 19:13

Na własne życzenie.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#741 Postautor: Kargolo » 22 czerwca 2025, o 19:49

Zazwyczaj tę starą ... z Warszawy sędziowie ciągną za uszy, ale dzisiaj to Start podawał jej tlen przez cały mecz.
Tyle pudeł jednej drużyny w prostych sytuacjach chyba nigdy nie widziałem.

Wielka szkoda, bo Legia nie wyglądała dzisiaj jak mocarz. McGusty kilka razy się rozpędził i pokazał dlaczego został MVP, ale nawet przy takim jego meczu wystarczyło trafiać łatwe rzuty. Tylko tyle.

Ge(L)o
Trener

#742 Postautor: Ge(L)o » 22 czerwca 2025, o 19:53

Gloria victis ! Niesamowite serce do walki zawodników Startu i wspaniała lubelska publiczność !
Niesamowity był dziś po stronie Legii McGusty, bardzo dobry Vucic. Odniosłem wrażenie, że wzięli to we dwóch.
Po meczu na Bemowie ze Startem w sezonie zasadniczym wychodziłem zdegustowany. Legia była ospała, wolna, nieskuteczna. Nowy trener odmienił oblicze zespołu warszawskiego. Bez niego ten triumf byłby niemożliwy. Legia Mistrz !

Ge(L)o
Trener

#743 Postautor: Ge(L)o » 22 czerwca 2025, o 19:54

Kargolo pisze:Zazwyczaj tę starą ... z Warszawy sędziowie ciągną za uszy...

Ulżyło chłopczykowi ?

Awatar użytkownika
papi
Trener

#744 Postautor: papi » 22 czerwca 2025, o 20:00

Legia od lat czekała na ten tytuł, co roku montując skład na walkę o medale, doczekali złota. Start co roku buduje zespół z przypadku, historyczny sukces był blisko, zabrakło być może 1-2 akcji w końcówce kiedy doskoczyli Legii do gardła. Szkoda niezrozumienia na 2 minuty przed końcem, to była piłka na odzyskanie prowadzenia, Legia miała potężne problemy z faulami, ale miała też McGusty'ego, kawał zawodnika.

Chciałbym się mylić, ale myślę że tego zespołu już nie ma, z ósemki dziś grającej zostanie pewnie Put, Krasuski, może Drame. Utrzymanie kogokolwiek innego należy uznać za wielki sukces.

No nic, historia piękna, bez happy endu, ale emocje świetne, chciałbym jeszcze doczekać finału PLK w Lublinie choc nie jestem optymistą ;)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#745 Postautor: tezetomaniak » 12 lipca 2025, o 18:33

Jak Iga wygrała z Anisimovą finał Wimbledonu 6:0 6:0 to która z nich odjeżdża na rowerze? :cool:

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#746 Postautor: RadeKas » 12 lipca 2025, o 20:57

Niesamowity sukces Świątek. Nie dawałem jej żadnych szans na wygranie Wimbledonu w karierze. Teraz mogę tylko przyznać się do błędu.

Został tylko Kangur Open, ale to akurat wydaje się bardzo realne.
Richie Faulkner:

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#747 Postautor: Kargolo » 12 lipca 2025, o 23:03

Obejrzałem po łebkach mecz polskich piłkarek i nie mogę pojąć o co tu chodzi. Dwa wpierdole, a po wygranym meczu o psi dzyndzel komentatorzy i piłkarki w ekstazie jakby wywalczyły awans czy coś. Mecz w tempie orlikowej trzeciej ligi szóstek, a komentatorka po zakończeniu bez ogródek stwierdza, że warto to oglądać i prosi ludzi prowadzących biznesy o pieniądze ("przyjdźcie do nas, dajcie nam pieniądze").
Może ktoś mi wytłumaczyć skąd to pompowanie na siłę kobiecej piłki i tej reprezentacji?

Flagg
Trener

#748 Postautor: Flagg » 12 lipca 2025, o 23:17

Zależy na to, z jakiej perspektywy się na ten występ spojrzy. My, w kobiecej piłce, wciaż jesteśmy totalnym kopciuszkiem. Sam awans na Euro był wielkim sukcesem. Ogranie Danii to jednak spory sukces. Dunki to zadna potęga, ot taki europejski średniak, ale wciaż półkę wyżej niż nasza kadra.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#749 Postautor: kibicLBN » 12 lipca 2025, o 23:18

Szwajcarska kadra kobiet w piłce nożnej przegrała 1:7 z juniorami FC Luzern U-15. Informację ujawnił dziennik "Blick". Wynik miał nie ujrzeć światła dziennego, szczególnie przed rozpoczynającymi się Mistrzostwami Europy.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#750 Postautor: Kargolo » 13 lipca 2025, o 00:33

kibicLBN pisze:
Szwajcarska kadra kobiet w piłce nożnej przegrała 1:7 z juniorami FC Luzern U-15. Informację ujawnił dziennik "Blick". Wynik miał nie ujrzeć światła dziennego, szczególnie przed rozpoczynającymi się Mistrzostwami Europy.

Tak tak, słyszałem o tym.
Osobiście szanuję kobiecy sport, ale pewnego poziomu nie przeskoczą. Niektóre dyscypliny w wykonaniu kobiet ogląda się dobrze, ale piłka nożna i koszykówka w ich wykonaniu jest totalnie nieatrakcyjna. A to pompowanie na siłę jest tak samo męczące jak wmawianie ludziom, że chorobliwie grube osoby są piękne.