Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
baranek
Junior

#151 Postautor: baranek » 1 kwietnia 2006, o 08:43

A deszcz pada, pada i pada.......
Ciekawe jak bedzie jutro... i w ciÄ…gu kolejnych kilku dni.

pada i jest pochmurno :( , "jutro będzie lepiej" :P , albo w puźniejszych godzinach wyjdzie słonko

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#152 Postautor: boxing » 1 kwietnia 2006, o 11:25

Krotki fragment tekstu Krzysztofa Basinskiego z dzisiejszego "Kuriera":

"Mamy taka, a nie inna lokalizacje. W miescie nie ma innego odpowiedniego terenu, a budowanie obiektu poza Lublinem nie mialoby sensu" - uwaza Andrzej Kleczek, odpowiedzialny w lubelskim ratuszu za sport.

Na wszystko, co tu na forum zostanie napisane (konstrukcja zelbetowa z miejscami siedzacymi od strony Startu, podwyzszenie trubun), ratusz odpowie, ze "nie da sie", bo "lokalizacja, lokalizacja, lokalizacja..." Jednoczesnie pan Kleczek mowi tak, jakby ta lokalizacja na podmoklym i zalewanym terenie byla odpowiednia...

Proponujac nowa lokalizacje dowiadujemy sie, ze prawie 400-tysieczne miasto nie ma w zasobach kilku hektarow gruntu na nowoczesny, reprezentacyjny obiekt sportowy... Czyzby miasto sprzedalo wszystko co mialo i juz nigdy nie uslyszymy ogloszen o przetargach miejskich? A moze problem jest w tym, ze taki teren pod budowe stadionu miasto musialoby przekazac za darmo, a tak mozna grunty sprzedawac i zapewniac wplywy do budzetu, zeby finansowac ciagnace sie od lat budowy teatru, Globusa czy "niezwykle popularne" wsrod lublinian nowoczesne lodowisko? No i rzecz jasna wazne dla nas lublinian i niezwykle korzystne dla miasta podroze prezydenckie do Chin, Izraela i Meksyku :evil: . Panu Kleczkowi napisalbym jeszcze, ze zwolennicy nowego stadionu pisali o lokalizacji na obrzezach miasta, a nie pare kilometrow poza Lublinem. Moga to byc okolice gorek czechowskich (moze to okazja do porozumienia z Echem, gdyby zechcialo przekazac czesc gruntow pod stadion za korzystne dla nich zmiany w planie zagospodarowania przestrzennego), moga to byc okolice Felina, rejon ulicy Zemborzyckiej. Galeria Olimp czy gielda w Elizowce tez kiedys mialy trudne poczatki i byly peryferiami Lublina - stadion na obrzezach tez kiedys zostanie wchloniety do miasta. O ile rzecz jasna miasto bedzie sie rozwijac - co niestety patrzac na poczynania niektorych lubelskich politykow nie jest takie pewne :evil:

Swoja droga ciekawe, jak na takim podmoklym terenie chca wybudowac wysokie maszty oswietleniowe... Na nowoczesne konstrukcje podwyzszajace trybuny grunt jest za slaby, a wysokie maszty beda stabilne?
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Koper
Trener
Kontakt:

#153 Postautor: Koper » 1 kwietnia 2006, o 12:01

boxing pisze:Swoja droga ciekawe, jak na takim podmoklym terenie chca wybudowac wysokie maszty oswietleniowe... Na nowoczesne konstrukcje podwyzszajace trybuny grunt jest za slaby, a wysokie maszty beda stabilne?
A moze jednak zostanie uwzgledniony postulat kibicow aby zamiast wysokich 4 masztow zastosowac wiele masztow oswietleniowych ktore są kilkakrotnie tańsze od 4 masztów są też znacznie tańsze w obsłudze. Oświetlenie przy zaprojektowanej wysokości dla wielu masztow (kilkanaście metrów) można by konserwować dzięki zwykłej zwyżce.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#154 Postautor: K.A.M.I.L. » 1 kwietnia 2006, o 12:09

http://www.motorlublin.com/pokaz_newsa.php?id=1134

Nie wiem czy to Prima Aprilisowy zart, ale jezeli to prawda to zmienić powinien się całkowicie projekt modernizacji stadionu przy Al.Zygmuntowskich. Powinno się zmodernizować stadion tylko pod kątem żużlowym. Mam nadzieje, że ta informacja jest prawdziwa.

Pozdrawiam
MOTOR LUBLIN

Koper
Trener
Kontakt:

#155 Postautor: Koper » 1 kwietnia 2006, o 12:22

K.A.M.I.L. pisze:http://www.motorlublin.com/pokaz_newsa.php?id=1134

Nie wiem czy to Prima Aprilisowy zart, ale jezeli to prawda to zmienić powinien się całkowicie projekt modernizacji stadionu przy Al.Zygmuntowskich. Powinno się zmodernizować stadion tylko pod kątem żużlowym. Mam nadzieje, że ta informacja jest prawdziwa.

Pozdrawiam
Informacja tak wysmienita ze az pozwole sobie ja wkleic na forum
Działacze lubelskiego Motoru od wielu lat, bezskutecznie próbowali odzyskać tereny na ulicy Kresowej. Wreszcie się udało! W najbliższych dniach ma dojść do podpisania umowy z władzami miasta w sprawie dzierżawy obiektów. Motor może liczyć na 50-letnią dzierżawę!!! Działacze mają w planach budowę, nowego kameralnego stadionu na 20 tysięcy osób. Oczywiście będą boiska treningowe, podgrzewana murawa i parkingi. Wreszcie po kilkunastu latach sporów, Lublin będzie miał stadion z prawdziwego zdarzenia, o wiele lepszy niż ten, na ktorym dzisiaj w Kielcach zagra Kolporter Korona. Jak widać, dogadać się można zawsze i lepiej póżno niż wcale. Więcej szczegółów podamy jutro.
Gdyby to byla prawda to mozna byloby od poczatku do konca przeprojektowac stadion przy Al. Zygmuntowskich tylko pod zuzel!! :) Mozna zrobic krotki tor, co pozwoliloby budowe trybuny od strony Startu, mozna by zaprojektowac minitor zamiast boiska pilkarskiego i pewnie jeszcze mase pomyslow mozna wymyslec jesli mialby powstac stadion tylko dla zuzla.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#156 Postautor: bkapusta » 1 kwietnia 2006, o 12:37

Wydaje mi sie, ze z pomyslow tu rzuconych udalo by sie stworzyc bardzo ciekawy projekt stadionu. Zwlaszcze jesli noge udalo by sie wysadzic na inny teren.

Tylko co z tego? Nic nie wskazuje na to aby dzialania wladz miasta cechowaly sie rozsadkiem, logika...

Skoro ktos jest wstanie wykombinowac takie "bajery" jak kraty, lodowisko za 700 000, czy zaplacic 300 000 tysiecy za projekt stadionu z ogrodzeniem z pleksy to czego mozna sie po nim spodziewac?
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Snys
Zawodowiec

#157 Postautor: Snys » 1 kwietnia 2006, o 12:43

Pozdrawiam

żart......niestety

Koper
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: Koper » 1 kwietnia 2006, o 12:47

Snys pisze:

Pozdrawiam

żart......niestety
Jesli to jest rzeczywiscie zart to jak nazwac polityke miasta ktora wlasnie nie pozwala na realizacje tego co jest zawarte w przytoczonym przez K.A.M.I.L.A newsie :roll: Farsa ?

facett

x

#159 Postautor: facett » 1 kwietnia 2006, o 16:02

my mozemy sobie pisac a oni na nas i tak leja z gory z ratusza.to co chce sie zrobi na zygmuntowksich to zwykle wyrzucanie naszej kasy w bloto i dzialanie na szkode miasta.na kresowej,na rusalce i na gorkach jest mase miejsca na stadion.a mowa o dmuchanych bandach to zwykle lizanie tylka przed wyborami,tak samo bedzie z oddaniem globusa na wybory tak samo ma byc zrobiona fontanna na litewskim mimo iz w okol bedzie krzywy alfalt,wydeptane sciezki.co tu zreszta gadac bez zmiany WADZZYYYYY bedzie jeszcze wieksze bagno niz jest

Koper
Trener
Kontakt:

Re: x

#160 Postautor: Koper » 2 kwietnia 2006, o 13:56

facett pisze:my mozemy sobie pisac a oni na nas i tak leja z gory z ratusza.
Ten temat Gawrzyk zalozyl przede wszystkim dla dyrektora Kasinskiego, szkoda ze sam dyrektor nie wypowiada sie na forum ale juz po konsultacjach dyrektora naszego klubu z projektantka mysle ze autor tego tematu podsumuje jak poszczegolne postulaty kibicow zostaly rozpatrzone. Chyba ze olewka bedzie nie tylko ze strony tych z gory z ratusza :wink:

Speedway-Mati
Zawodowiec

#161 Postautor: Speedway-Mati » 2 kwietnia 2006, o 16:05

Byłem dzisiaj na stadionie ok. 14:30 i zaorane :)

Oto trzy moje amatorskie fotki :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#162 Postautor: Snys » 2 kwietnia 2006, o 16:09

Dobrze że juz mozna puścić w niepamięć te obrazki ze stawem zamiast murawy i toru.
Ale na koniec tygodnia zapowiadają (tvp) śnieg i przymrozki....oby sie nie sprawdziło :?

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#163 Postautor: GIGI » 2 kwietnia 2006, o 17:11

Dopóki prezydentem miasta Lublina będzie pan Pruszkowski nie mamy na co liczyć. Ani na stadion ani na jakąś większą pomoc ze strony miasta. W głowie mi sie nie mieści że w 400 tysięcznym miescie nie ma porzadnych sponsorów a przede wszystkim wsparcia ze strony miasta( jeżeli by takowe było to i sponsorzy by się znaleźli). Na takim zadupiu jak Kielce możnabyło coś takiego zrobić a u nas się nie da i już!!! Lepiej budować nowe supermarkety!! Z tego przynajmniej ktoś pieniądze i to niemałe otrzyma!

harry
Trener

#164 Postautor: harry » 2 kwietnia 2006, o 21:44

Można się już przejśc po całym torze. Ale do ideału jeszcze trochę. Bardzo dużo plasteliny. Tor jest trochę podobny do tego sprzed barażu z Zielonką.
Na jutro prognozy są na tyle optymistyczne, że jeżeli się potwierdzą to będzie można poważnie pomyśleć o treningu i sparingu.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

sledzio

#165 Postautor: sledzio » 2 kwietnia 2006, o 23:11

Bardzo dobra wiadomość Panie Harry.
Chodz pod koniec tygodnia moze być nieciekawie bo chodza słuchy ze zima wraca na pare dni.

rb

#166 Postautor: rb » 2 kwietnia 2006, o 23:50

Jesli nie da sie przeprowadzic w tym tygodniu treningow to czy warto bedzie za wszelka cene rozegrac mecz inauguracyjny z Krosnem?
Mimo wszystko zawodnicy naszej druzyny nie znaja za dobrze tego toru.
I moim skromnym zdaniem to moze byc ryzykowne, zeby bez odpowiedniego zapoznania sie z torem zawodnikow rozegrac mecz ligowy.

meridol

#167 Postautor: meridol » 3 kwietnia 2006, o 00:51

rb pisze:Jesli nie da sie przeprowadzic w tym tygodniu treningow to czy warto bedzie za wszelka cene rozegrac mecz inauguracyjny z Krosnem?
I moim skromnym zdaniem to moze byc ryzykowne, zeby bez odpowiedniego zapoznania sie z torem zawodnikow rozegrac mecz ligowy.

a zawodnicy z Krosna znaja??? nie ma co cieniowac tylko trzeba jechac.

harry
Trener

#168 Postautor: harry » 3 kwietnia 2006, o 01:00

Zapewniam, że zrobimy wszystko aby odjechać ten mecz.
Z prostej przyczyny: To jest pierwszy mecz ( i wydaje się z najgorszą drużyną) a na pierwszy mecz zawsze przychodzi sporo ludzi. Jeżeli odbędzie się dużo póżniej to frekwencja może spaść nawet o połowę
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#169 Postautor: harry » 3 kwietnia 2006, o 01:08

rb pisze:Jesli nie da sie przeprowadzic w tym tygodniu treningow to czy warto bedzie za wszelka cene rozegrac mecz inauguracyjny z Krosnem?

Zawodnik Jeleniewski ( wcale, póki co, nie z najwyższej półki) pojechał w tamtym roku do Mariestad ( Szwecja) i walnął 11 czy 12 punktów i był tam pierwszy raz a na dodatek można było jeździć tylko przy krawężniku!!!
W meczu z Zielonką ( baraż) wszyscy jechali pierwszy raz po takim torze i chociaż początek mało przypominał żużel to wygraliśmy przekonywująco ( chociaż za mało).

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#170 Postautor: $korzen$ » 3 kwietnia 2006, o 16:27

Jezeli mamy obawiac sie Krosna to ja radze wogole wycofac sie z rozgrywek ....

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#171 Postautor: Regdal » 3 kwietnia 2006, o 16:42

Jezeli mamy obawiac sie Krosna to ja radze wogole wycofac sie z rozgrywek ....

Jak to ? ... Przecież w tym sezonie walczymy o e-ligę... 8)
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

piotr76
Senior
Kontakt:

#172 Postautor: piotr76 » 3 kwietnia 2006, o 17:27

Mam pytanie do harrego czy już cały materiał przewidywany został dosypany na tor ?

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#173 Postautor: Regdal » 3 kwietnia 2006, o 18:41

piotr76 pisze:Mam pytanie do harrego czy już cały materiał przewidywany został dosypany na tor ?

O ile mi wiadomo to harry nie jest toromistrzem. 8)
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#174 Postautor: grzesieck » 3 kwietnia 2006, o 18:58

nie jest ale pisal ze sjenit bedzie stopniowo dosypywany w trakcie sezonu.
METHANOL ADVENTURE TEAM

piotr76
Senior
Kontakt:

#175 Postautor: piotr76 » 3 kwietnia 2006, o 19:07

Regdal pisze:
piotr76 pisze:Mam pytanie do harrego czy już cały materiał przewidywany został dosypany na tor ?

O ile mi wiadomo to harry nie jest toromistrzem. 8)

a jaki nick ma nasz tormistrz na forum, może mi zdradzisz to go zapytam :lol: