Quiz o Motorze/LKŻ-cie/TŻ-cie Lublin
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
harry pisze:Oczywiście!!!
To był najlepszy rok św. pamięci Marka Iwańca.
Gelo zadaje pytanie!
Wiedziałem, że będzie trudne. Akurat nie byłem na TYM MECZU![]()
![]()
To akurat pol biedy - niestety takie quizy są trochę bez sensu - skoro mozna wszystko sprawdzić w rlachu. Wolałbym przetestować się na wiedze, ktorej nie ma w necie. Albo przynajmniej zadawać pytania takie żeby pytający po odpowidzi mogl dopowiedzieć jakąś historyjkę lub anegdotę zwiazaną z pytaniem.
O to dobre! Np. Jacy żużlowcy i kiedy jechali na zawody ze sprzętem pociągiem?
Dodajmy ostatni bo już później nie słyszałem
.
Chodzi oczywiście o naszych raiderów.
Jeden z nich ostatnio pojawia sie na meczach
Dodajmy ostatni bo już później nie słyszałem
Chodzi oczywiście o naszych raiderów.
Jeden z nich ostatnio pojawia sie na meczach
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
Pytanie poza konkursem.
Dlaczego w 1997 roku w meczu w Rybniku - wynik 47:43 - w 8 biegu zmieniony został Jerzy Mordel mający do tej pory 2,3 pkt.? Jeśli by pojechał być może wygralibyśmy mecz. Zaznaczam, że nie znam odpowiedz, chciałbym się tego poprostu dowiedzieć, dlatego pytanie poza quizem
Dlaczego w 1997 roku w meczu w Rybniku - wynik 47:43 - w 8 biegu zmieniony został Jerzy Mordel mający do tej pory 2,3 pkt.? Jeśli by pojechał być może wygralibyśmy mecz. Zaznaczam, że nie znam odpowiedz, chciałbym się tego poprostu dowiedzieć, dlatego pytanie poza quizem
Speedway pisze:Ludzie poukładajcie to bo już nie wiadomo o co chodzi. Kontynuujemy quiz - kolej chyba Gela...
Moja zagadka juz została rozwiazana przez Metallicznego - Marek Kępa w pierwszym biegu wygrał z Plechem - ciekawostka, że w biegu tym Zenek chyba zlekceważył młokosa i pojechał na Jawie - po biegu wypakowal z samochodu pierwszego w Polsce(?) Goddena - i było po równej walce
-
Metalliczny
- Senior
- Kontakt:
Piszcz, Gjedde - Ostrów.
Jakiego koloru kombinezon i derki miał Armando Castagna, gdy jeździł u nas?
Speedway - żółto-czarne nie.
Ravajas - z tego co ja pamiętam to ogólnie prezentował się w jednym kolorze - i derki i kevlar... ale jak pisłem wcześniej, moja pamięć czasem miesza się z wyobraźnią
także jakby ktoś miał pewność to być może ja jestem w błędzie. Ale póki co, to nie jest żólto-czerwony.
DODAÅ:
Poszukałem troche zdjęć w necie i niestety, nie znalazłem żadnych potwierdzających to co ja pamiętam, a wydawało mi się że były one białe.
Także daje inne, podobne, ale prostsze myślę, pytanie:
Jakiego koloru derki miał Zoltan Adorian jak startował w Lublinie?
Jakiego koloru kombinezon i derki miał Armando Castagna, gdy jeździł u nas?
Speedway - żółto-czarne nie.
Ravajas - z tego co ja pamiętam to ogólnie prezentował się w jednym kolorze - i derki i kevlar... ale jak pisłem wcześniej, moja pamięć czasem miesza się z wyobraźnią
DODAÅ:
Poszukałem troche zdjęć w necie i niestety, nie znalazłem żadnych potwierdzających to co ja pamiętam, a wydawało mi się że były one białe.
Także daje inne, podobne, ale prostsze myślę, pytanie:
Jakiego koloru derki miał Zoltan Adorian jak startował w Lublinie?
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 00:09 przez istred, łącznie zmieniany 3 razy.
ehh, znów sie spóźniłem
Derki i kombinezon? Żółto-czarne chyba jakieś, ale mogę nie pamiętać dobrze, miałem wtedy 9 lat
Ale na pewno było to ogólnie cimne barwy.
Adorjan też mi się kojarzy z czarnym kolorem motocykla z takimi żółtymi płomieniami
Derki i kombinezon? Żółto-czarne chyba jakieś, ale mogę nie pamiętać dobrze, miałem wtedy 9 lat
Adorjan też mi się kojarzy z czarnym kolorem motocykla z takimi żółtymi płomieniami
Ostatnio zmieniony 20 maja 2007, o 09:27 przez Speedway, łącznie zmieniany 1 raz.
derek nie pamiętam, ale kombinezon prawdopodobnie żółto - czerwony
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
sting126 pisze:Podczas meczu Motoru ze Stala Rzeszow w '95 roku jeden z zawodnikow gosci mial pretensje do kierownika startu, o to ze przed jednym z wyscigow trzymal go za reke. Jak nazywal sie ten zawodnik oraz owczesny kierownik startu?
a moze chodzi o Stal Gorzów, a nie Rzeszów, rok 1994, a nie 1995 oraz Stasia Tanikowskiego i Billy Hamilla? =]
METHANOL ADVENTURE TEAM