Przytocz te 99 (albo moze chociaz 9) moich niewypalow - latwiej nam sie bedzie dyskutowalo o konkretach, bo rzucasz zdania, nie poparte zadnym argumentem, uciekasz w jakies rozwazania na poziomie ogolnym.
Bojac sie pomylki, umiesz wskazac tylko tych o glosnych nazwiskach - na ktorych jest popyt, ktorzy maja wymagania, ktorzy raczej nie zawodza (chyba ze w najwazniejszych meczach sezonu
Nie mam wgladu w finanse klubu, ale mam swiadomosc, ze nie jest za bogato. Dlatego jedna z opcji budowy skladu moga byc mlodzi zawodnicy bez wielkich wymagan finansowych, ktorzy rokuja duze nadzieje na progresje wynikow. I jak sie okazuje - dla nas "nie warci uwagi" znajduja zatrudnienie w mocniejszych od nas klubach!
Chris Holder, Troy Batchelor - po wynikach w Australii bylo widac, ze cos z nich moze byc - zanim jeszcze pokazali sie w Premier League. Te "ksiezycowe" nazwiska wrzucilem na forum, gdy szykowali sie do debiutu na wyspach. Teraz jeden jezdzi w Atlasie, drugiego "zaklepalo" sobie Leszno. Cieslak planowal zakontraktowac Roberta Ksiezaka do e-ligowego Atlasa - ja proponowalem go jako alternatywe dla naszych juniorow w czasach Wrony i Balabucha, gdy debiutowal w Premier League (wczesniej tez - gdy po pudle w juniorskich mistrzostwach Australii dopiero rozwazal starty w Europie). Gdy uwolniono rynek - szybko wrzucilem propozycje Lindgrena na juniora: chlopak zostal najlepszym juniorem 1 ligi - tyle, ze nie w naszych barwach. O Shieldsa ("cienkiego jak barszcz" - dobrze zacytowalem?) - starala sie e-ligowa Marma (tak, tak, wiem, "co mnie obchodza Jozki"). O "niepewnym pepiku" (cytat z "Swiat wedlug Gela") Alesie Drymlu juz pisalem - gosc ladnie prezentowal sie w extralidze w barwach Apatora. Chcialem Czerwinskiego na sezon 2005 - wyrobil czolowa srednia w pierwszej lidze.
Ale to nic, Gelo wie lepiej. Wystarczy znalezc duzego sponsora ("co mnie obchodzi gdzie"), zgromadzic spora kase ("co mnie obchodzi skad"), zakontraktowac "lokomotywe" Petera Karlssona ("za kazde pieniadze") i dosztukowac sklad obojetnie kim. I extraliga nasza!
PS Czekam na te niewypaly.