Żużlowe różności

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

Re: Różności

#4376 Postautor: boxing » 20 lipca 2007, o 15:43

Do Gela:
Przytocz te 99 (albo moze chociaz 9) moich niewypalow - latwiej nam sie bedzie dyskutowalo o konkretach, bo rzucasz zdania, nie poparte zadnym argumentem, uciekasz w jakies rozwazania na poziomie ogolnym.

Bojac sie pomylki, umiesz wskazac tylko tych o glosnych nazwiskach - na ktorych jest popyt, ktorzy maja wymagania, ktorzy raczej nie zawodza (chyba ze w najwazniejszych meczach sezonu :lol: ), ale trudno sprostac ich oczekiwaniom finansowym (tak, tak, wiem "co nas obchodza finanse klubu od tego jest ksiegowy"). Ale nawet obracajac sie wsrod bezpiecznych dla Twojej "reputacji znawcy" nazwisk robisz bledy! Kylmaekorpi przed sezonem, w ktorym u nas ladnie pojechal, byl dla Ciebie beduinem - wolales dziadka Sama, ktory miewal problemy z dojezdzaniem do mety. Kosciecha tez byl za slaby - a potem walil "3" w pierwszej lidze. Przypadek Alesa Drymla juz przytaczalem - byl "niepewnym pepikiem", dla nas byl "za slaby" - i ten niepewny Czech byl wystarczajaco dobry dla e-ligowego Torunia - zobacz, jakie tam robil wyniki. Juz nie bede przypominal twojej jak najbardziej "realnej" propozycji (wcale ale to wcale nie z kosmosu :lol: ) by "porozmawiac z Holta" - w sezonie, w ktorym wyhaczyl od Poltorakowej sporo ponad milion peelenow - z czego polowe za podpis.

Nie mam wgladu w finanse klubu, ale mam swiadomosc, ze nie jest za bogato. Dlatego jedna z opcji budowy skladu moga byc mlodzi zawodnicy bez wielkich wymagan finansowych, ktorzy rokuja duze nadzieje na progresje wynikow. I jak sie okazuje - dla nas "nie warci uwagi" znajduja zatrudnienie w mocniejszych od nas klubach!

Chris Holder, Troy Batchelor - po wynikach w Australii bylo widac, ze cos z nich moze byc - zanim jeszcze pokazali sie w Premier League. Te "ksiezycowe" nazwiska wrzucilem na forum, gdy szykowali sie do debiutu na wyspach. Teraz jeden jezdzi w Atlasie, drugiego "zaklepalo" sobie Leszno. Cieslak planowal zakontraktowac Roberta Ksiezaka do e-ligowego Atlasa - ja proponowalem go jako alternatywe dla naszych juniorow w czasach Wrony i Balabucha, gdy debiutowal w Premier League (wczesniej tez - gdy po pudle w juniorskich mistrzostwach Australii dopiero rozwazal starty w Europie). Gdy uwolniono rynek - szybko wrzucilem propozycje Lindgrena na juniora: chlopak zostal najlepszym juniorem 1 ligi - tyle, ze nie w naszych barwach. O Shieldsa ("cienkiego jak barszcz" - dobrze zacytowalem?) - starala sie e-ligowa Marma (tak, tak, wiem, "co mnie obchodza Jozki"). O "niepewnym pepiku" (cytat z "Swiat wedlug Gela") Alesie Drymlu juz pisalem - gosc ladnie prezentowal sie w extralidze w barwach Apatora. Chcialem Czerwinskiego na sezon 2005 - wyrobil czolowa srednia w pierwszej lidze.

Ale to nic, Gelo wie lepiej. Wystarczy znalezc duzego sponsora ("co mnie obchodzi gdzie"), zgromadzic spora kase ("co mnie obchodzi skad"), zakontraktowac "lokomotywe" Petera Karlssona ("za kazde pieniadze") i dosztukowac sklad obojetnie kim. I extraliga nasza!

PS Czekam na te niewypaly.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4377 Postautor: Gelo » 20 lipca 2007, o 16:23

Nie mam zamiaru nikogo wypisywac - sam wiesz kogo proponowaleś. Ja nie mam na to czasu - nie zajmuję się Ksieżakami, Drymlami, Holderami Wodyakovami (czy jak mu tam). Nie mam też ochoty czytać powieści w odcinkach. Jesteś najwyrazniej niedowartościowanym gościem ktory stara się błysnąć oryginalnością szukając poklasku dla swojej pseudowiedzy żużlowej. U mnie go nie znajdziesz niestety. Pisząc o rzekomej mojej "reputacji znawcy" dajesz wyraz tylko temu, że wpisujesz się dla opinii forumowiczów. Jeszcze raz powtórzę - posiadam w głębokim poważaniu czy ktoś mnie uzna za znawcę czy nie. Nie jestem człowiekim ktory wpisze coś na forum,a potem onanizuje się nad własnym geniuszem.
ps. wszyscy zawodnicy, których wymieniles tylko w powyższym wpisie są ciency jak dupa węża - to typowi przypadkowcy, nie przystający do polskiej I ligi. Szkoda że tego nie wiesz. A skoro nie wiesz dalsza dyskusja jest chyba bezpodmiotowa. Po prostu mniej popisywania się, a wiecej znajomosci realiów polskiego żużla.

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#4378 Postautor: InDorka » 20 lipca 2007, o 16:37

Niektorzy to lubia siebie bardzo........... :lol: Za malo wlasnego odbicia w lustrze domowym,to jeszcze lubia sie ogladac na forum ......... :lol: Łatwo sie popada w samouwielbienie,trudniej sie z tego wykaraskać ;)
Ale po co siebie cytowac ? Nie rozumiem.
Nie wszyscy musza dwa razy przeczytac aby raz zrozumiec :lol:
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4379 Postautor: boxing » 20 lipca 2007, o 19:36

Gelo pisze:Nie mam zamiaru nikogo wypisywac

Zapytalem o konkretne nazwiska - bylo wiecej niz pewne, ze zrobisz unik. Jak zawsze - problem z konkretami.

Gelo pisze: typowi przypadkowcy, nie przystajÄ…cy do polskiej I ligi

Ciekawe, ze we Wroclawiu, Lesznie i Zielonej tego nie wiedza - dla nich wymienieni pare postow wyzej zawodnicy przystaja do extraligi. Jak widac sa w bledzie.

Nawet z powyzszych nazwisk nie umiesz wymienic tych, ktorzy zawodza swoich pracodawcow. A jezdza w druzynach/ligach mocniejszych niz nasza. I to niech wystarczy za podsumowanie tej dyskusji.

Awatar użytkownika
Radzio
Senior

#4381 Postautor: Radzio » 20 lipca 2007, o 22:27

Gawrzyk pisze:Jedyne czego mi szkoda, to to że TŻ nie jest taką Unią, czy innym WTSem.

To nie pij tyle tylko pracuj tam ;) i przywieś parę złotych ;) 8)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4382 Postautor: Gelo » 21 lipca 2007, o 00:56

Zapytalem o konkretne nazwiska - bylo wiecej niz pewne, ze zrobisz unik. Jak zawsze - problem z konkretami.

Nie bardzo rozumiem co to znaczy "jak zawsze". Nie czujesz tematu i nic na to nie poradzę - bez obrazy. Akurat na pisanie konkretnie w moim wykonaniu chyba nikt narzekać nie może. Shields, Kylmaekorpi, Dryml, Holder, Księżak, Czerwiński, Messing, Vodiakov - co to w ogóle jest? Nie wciągaj mnie w dyskusję niepoważną. Proponować popierdółki (i też nie wiem komu i po co) to sobie można do zamiatania podłogi, a nie do jazdy. I koniec tematu.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#4383 Postautor: Drabol » 21 lipca 2007, o 11:04

Gelo pisze: Shields, Kylmaekorpi, Dryml, Holder, Księżak, Czerwiński, Messing, Vodiakov - co to w ogóle jest? Nie wciągaj mnie w dyskusję niepoważną. Proponować popierdółki (i też nie wiem komu i po co) to sobie można do zamiatania podłogi, a nie do jazdy. I koniec tematu.

Speedway World Cup Race Off:

Australia
2. Chris Holder (2,3,1,1,1) 8

8. Holder, Davidsson, Kasprzak, Sajfutdinov

Mecze ligowe POLSKA:

Tarnów - Wrocław
7. Chris Holder (3,2,1,0,1) 7

Wrocław - Bydgoszcz
15. Chris Holder (3,3,2*,2*,d) 10+2

Wrocław - Leszno
14. Chris Holder (2,1,1,2,2) 8

Wrocław - Częstochowa
14. Chris Holder (3,3,1,0,1) 8

Bydgoszcz - Wrocław
6. Chris Holder (1,2*,0,3,2) 8

Półfinał IMŚJ:

1. Chris Holder (3,2,3,3,3) 14

Półfinał DMŚJ Poznań
Chris Holder (3,3,1,3,3,3) 16

Åšrednia z polskiej Ekstraligi - 1,516 = drugi junior Ekstraligi (po ZÄ…biku)

Åšrednia DOM Ekstraliga : 1,800
Lepsza od:

- Janusz Kołodziej
- Rafał Okoniewski
- Lee Richardson
- Matej Zagar
- Piotr Protasiewicz
- Ales Dryml
- Antonio Lindback

Premier League:

CMA: 10,07 = najwyższa w całej Premier League, nikt oprócz niego nie przekroczył granicy 10

---

Nie co to jest, tylko kto to jest - przyszły IMŚ a obecnie drugi junior Ekstraligi, najlepszy żużlowiec Premier League, reprezentant Australii w Druzynowym Pucharze Świata, finalista IMŚJ, 3x mistrz Australii Juniorów - 20 letni Chris Holder.

Jeśli dla Ciebie to jest popierdółka która nadaje się do sprzatania podłogi a nie do jazdy, to lepiej wróc do swoich zabawek bo o żużlu pojęcia nie masz.
Er det mine chrome hearts? Den prestige jeg har?
der gør du ser på mig, som det genere dig.
Er det hvor jeg fra, der gør det så bizart?
Hans Andersen Racing Official Webiste -> http://www.Hans-Andersen.pl

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4384 Postautor: boxing » 21 lipca 2007, o 11:49

Drabol,

Gela nie przekonasz logicznymi argumentami. Zuzlowy swiat zaczyna i konczy sie na Peterze Karlssonie - dalej zaczynaja sie schody.
Gelo pisze:

Nie bardzo rozumiem co to znaczy "jak zawsze". Nie czujesz tematu i nic na to nie poradzę - bez obrazy. Shields, Kylmaekorpi, Dryml, Holder, Księżak, Czerwiński, Messing, Vodiakov - co to w ogóle jest?

"Jak zawsze" oznacza "jak zwykle". Jak tracisz argumenty - wtedy tradycyjnie lapiesz sie kola ratunkowego - i pojawiaja sie zdania "szkoda, ze tego nie rozumiesz" i sakramentalne "dalsza dyskusja jest bezprzedmiotowa".
Gelo pisze:(...) Messing - co to w ogóle jest?

Messinga akurat "wypatrzyl" chyba Czaszka - nie mam pewnosci. A o ile pamietam po pierwszych treningach i sparingu w Rzeszowie zmieniles zdanie? Wtedy Messing "pozostajac zuzlowym Murzynkiem" zaczal nawet dla Gela-znawcy rokowac na przyszlosc?
Najpierw:
Gelo pisze:Pisząc o rzekomej mojej "reputacji znawcy" dajesz wyraz tylko temu, że wpisujesz się dla opinii forumowiczów. Jeszcze raz powtórzę - posiadam w głębokim poważaniu czy ktoś mnie uzna za znawcę czy nie. Nie jestem człowiekim ktory wpisze coś na forum,a potem onanizuje się nad własnym geniuszem.

Potem:
Gelo pisze:Akurat na pisanie konkretnie w moim wykonaniu chyba nikt narzekać nie może

Mam nadzieje, ze InDorka sie nie obrazi, ze powyzsze zdanie podsumuje Jej slowami:
InDorka pisze:Niektorzy to lubia siebie bardzo........... :lol: Za malo wlasnego odbicia w lustrze domowym,to jeszcze lubia sie ogladac na forum ......... :lol: Łatwo sie popada w samouwielbienie,trudniej sie z tego wykaraskać :wink:

Gelo pisze:Vodiakov - co to w ogóle jest?

Kto to jest Vodyakov? Kto to jest Woffinden? Dzisiaj to tylko zuzlowe talenty. Na tym polega dalekowzroczna polityka, zeby dostrzegac szanse w przyszlosci. Ty patrzysz krotkowzrocznie - widzisz tylko to, co dzis.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4385 Postautor: Gelo » 21 lipca 2007, o 12:17

O jakiej chrzanisz polityce? Jesteś prezesem klubu/trenerem TŻ? A moze jest coś o czym nie wiem? Coś Ci przyjdzie z tego, że zaprezentujesz na forum wizje na najbliższe 10 lat? Kogo to obchodzi? W sporcie liczy sie tylko stawianie celów i realizowanie ich. Jak Wodyakov bedzie dobrym zawodnikiem może juz w ogóle nie być żużla w Lublinie. Wiec skoncz już pieprzyć o dalekowzrocznosci bo Ty akurat nie jestes od doradzania komukolwiek..

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4386 Postautor: mikas » 21 lipca 2007, o 12:54

Pomijając już nawet to, że Gelo ma rację pisząc że liczy się tu i teraz a nie to że jakiś 16 latek za 5 lat będzie może wymiatał a może nie, to najbardziej zadziwia mnie boxing Twoje przekonanie że to Ty niby jako pierwszy tych młodych ruskich czy australijczyków wypatrujesz. O tych zawodnikach wie każdy prezes żużlowego klubu na świecie i wiedział o nich na pewno wcześniej niż Ty o tym napisałeś na forum. Żużlowy świat jest tak mały, że informacje o przebłyskach talentu młodych zawodników rozchodzą sie błyskawicznie. W tej chwili w samej szkółce Stali Gorzów czy Torunia są nazwiska młodych chłopaków, którzy licencje będą mogli zrobić dopiero za jakiś czas a którym już teraz wróży się karierę i widzi ich talent mimo że nikt głośno nigdzie o tym nie pisze i nie mówi a jednak wszyscy siedzący trochę bardziej w temacie te nazwiska znają. Tak samo nazwisko Wodjakow nie jest od dawna anonimowe i nie odkryłeś żadnej Ameryki. Jedyna Twoja zasługa że akurat pierwszy o tym napisałeś na forum, ale nie jest to równoznaczne z tym, że nagle odkryłes jakiś talent. Z Twoich postów można wyczuć że chciałbyś być doceniony za to, że pierwszy niby zauważyłeś jakichś młodych zawodników. Nawet nie wiesz jak bardzo sie mylisz, myśląc że "wynajdując" tych zawodników piszesz coś odkrywczego szczególnie dla ludzi którzy siedzą w żużlu na codzień i zajmują się np. prowadzeniem klubów.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4387 Postautor: Gelo » 21 lipca 2007, o 13:10

dokladnie o to caly czas mi chodzi - kolega rozpaczliwie szuka dowartościowania. A że go nie ma i jest to bez sensu to frustracja rośnie. Ja chyba zaprzestanę reagować bo jednym wpisem wzbudzilem u kolegi chęc odpisywania - po co ma sobie chłopina przeze mnie w łeb strzelić albo coś takiego.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#4388 Postautor: boxing » 21 lipca 2007, o 14:21

Gelo pisze:O jakiej chrzanisz polityce? (...) Wiec skoncz już pieprzyć (...)

Wlasnie tymi zdaniami dales dowod swojej frustracji - tzw. efekt peknietej zylki. Uwazaj na cisnienie.

Mikas,
jak widac na przykladzie kilku klubow extraligowych, "tu i teraz" nie musi stac w sprzecznosci z polityka klubu "na przyszlosc" - kilku zawodnikow, ktorych nazwiska pojawily sie wyzej, "tu i teraz" dostarcza punkty extraligowym zespolom, stanowiac rownoczesnie inwestycje na przyszlosc. Nie wiem, czy Holder tak jak pisal Drabol bedzie IMÅš - ale Atlas juz teraz jest z niego zadowolony.

Nikt z nas nie zmieni swojego spojrzenia na zuzel. Ja oprocz kibicowania Motorowi z uwaga bede obserwowal rozwoj karier mlodych zuzlowych talentow - moze ktos dojdzie do wniosku, ze mlody rozwijajacy sie zawodnik bez nazwiska moze pomoc klubowi w "realizacji celu". A swoje propozycje skladu zdaje sie wpisuje pewnie 3/4 uczestnikow forum - albo wiecej.

Zaczelo sie od Gelowej "wycieczki slownej" w moja strone - bez dalszego (ani blizszego :? ) uzasadnienia, bez argumentacji - wiec trudno, zebym nie odpowiedzial. I tak spirala sie nakrecila. Juz kiedys bylo podobnie tylko ze ostrzej - skonczylo sie nawet na interwencji moderatora i wycieciu parunastu postow czy stron i grozbie ostrzezenia ( :!: :wink: ). Wolalbym dyskusja na argumenty i konkretne przyklady - ale jak widac sie nie da. A ze nie darzymy sie sympatia - to dochodzi do tego, do czego dochodzi. Wtedy bylo duzo "mocniej".

Pozdrawiam :D

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#4389 Postautor: mikas » 21 lipca 2007, o 15:15

boxing pisze:jak widac na przykladzie kilku klubow extraligowych, "tu i teraz" nie musi stac w sprzecznosci z polityka klubu "na przyszlosc" - kilku zawodnikow, ktorych nazwiska pojawily sie wyzej, "tu i teraz" dostarcza punkty extraligowym zespolom, stanowiac rownoczesnie inwestycje na przyszlosc. Nie wiem, czy Holder tak jak pisal Drabol bedzie IMÅš - ale Atlas juz teraz jest z niego zadowolony.

Ale Ty w ogóle boxing nie rozumiesz o co nam chodzi.
Co z tego że akurat Wrocławowi udało się z Holderem, a Unii w tym roku z Pavlicem (chociaż według mnie nadal przereklamowanym póki co) i można tu dodac 2-3 inne przykłady młodych zawodników. Chodzi o to że kontraktuje się takich w ciemno. My rok temu też kontraktowaliśmy wielki talent Pavlica i nie dośc że dał rade przyjechać cały jeden raz to w Zielonej woził sie 2 kilometry za 3 zawodnikiem. No ale przed sezonem wiekszość, łacznie z Tobą piała jaki to wielki talent i ile to on nie bedzie robił punktów. Z drugiej strony Tomicek ktory mial byc w głębokiej rezerwie a wiadomo co pokazał w porownaniu z reszta naszych juniorów i na tle pozostałych w lidze. Jeszcze niedawno wszyscy piali z zachwytu nad Risagerem i gdzie on teraz jest? a taki talent był. I to że Wrocławowi sie udało z Holderem a Czestochowie z Kennetem nie zmieni tego, że nikt ich nie kontraktował z myslą, że będą ciągneli wynik juz w pierwszym sezonie startów w Polsce, bo mieli tylko walczyć w biegach juniorskich i ewentualnie uczyć się aby byli przydatni w przyszłosci. Podobnie jak jest u nas z Kusem i Hansenami. Że akurat dwóch czy trzech wypaliło akurat w tym sezonie a nie na przykład za rok czy dwa to jest czysty przypadek (+ dobrze zorganizowane kluby w których startują i mają np. za co kupić dobry sprzęt).
Dlatego pisanie tutaj o jakiejś wyrafinowanej polityce klubów jest naciąganiem faktów.
Na tu i teraz kontraktuje sie zawodników w lidze sprawdzonych, w ekstralidze jest to czołówka GP, w pierwszej lidze m.in. Karlsson, a te wszystkie młokosy są tylko dodatkami z których jeden wypali a inny nie i jeśli chodzi o politykę transferową klubów mają trzeciorzędne znaczenie a ich formy przed sezonem i ich wkładu w wygrywanie meczów nikt nie jest w stanie przewidzieć, dlatego zawracanie sobie nimi głowy w takim stopniu w jakim Ty to robisz, jest dla mnie jak i dla Gela zupełnie niezrozumiałe.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Lublin_Fan
Zawodowiec

#4390 Postautor: Lublin_Fan » 21 lipca 2007, o 17:47

Dalekowzroczną politykę zastosowała jakiś czas temu Częstochowa z Lee Richardsonem. Wypaliło? Moim zdaniem średnio.

Odnośnie bardzo młodych zawodników to nigdy nie wiadomo kiedy taki gość zacznie/skończy robić punkty i - co gorsza - stanie się tak bez żadnego logicznego wytłumaczenia. Inna kwestia jest taka, że jak tu rozmawiać odnośnie kilkuletniego kontraktu z jakimś 16 letnim Ruskiem, Szwedem, Dunem czy Niemcem. Myśle, że taka perspektywa bardziej zniechęci chłopaka niż go podbuduje. Początki kariery i wiązać się na 5 lat z jakimś klubem znajdującym się 1000 km od domu?

Istotna jest również kwestia gotówki. Od początku lat '90 widać, że większość zawodników interesują krótkie umowy, które pozwolą szybko zarobić i pójść dalej. Czyli zupełnie pod prąd tego co proponuje boxing.

Pozdr.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4391 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 21 lipca 2007, o 23:47

Jak już tak bardzo chcą niektórzy jakiegoś perspektywicznego żużlowca z egzotycznego kraju to proponuję Kyle'a Legaulta. Kanady nic nie przebiję ! :)
I nie kłóciłoby się to tak bardzo z naszą "długofalową" :D polityką budowania lubelskiego składu;
bo chłopak jest ponoć kuzynem Chrisa Słabonia, który jest z kolei synem Roberta Słabonia !
I żeby nie było że przypisuję sobie jakieś odkrycie: gościa już dawno odkryto i awansował już do finału eliminacji do GP08, co wielu gwiazdom się nie powiodło! Ma chyba 22 lata...

Generalnie to myślę że boxing ma sporo racji i przed kolejnym sezonem można się rozejrzeć za kimś perspektywicznym, kto jednocześnie będzie przydatny od razu...
Trzeba pamiętać że przed tym sezonem włodarze mieli ważniejsze sprawy na głowie od bawienia się w "poławiaczy pereł"...
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#4392 Postautor: $korzen$ » 22 lipca 2007, o 01:15

BruceWszechmogÄ…cy pisze:
Generalnie to myślę że boxing ma sporo racji i przed kolejnym sezonem można się rozejrzeć za kimś perspektywicznym, kto jednocześnie będzie przydatny od razu...

Spoko, szkoda tylko, ze tak samo jak Tomicek czy Pavlic po sezonie delikatnie mowiac, ucieknie do innego klubu. Takie strategie sa psu o dupe potluc zwlaszcza dla nas, masz kase, to zatrudniasz sobie najlepszych i masz wyniki w kieszenii. Sorry, ale jezeli mam X kasy i zarazem mam za ta kase do wyboru nawet takiego Iversena to wybiore jego anizeli Betchelora w paczce z Holderem i innym mlokosem..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4393 Postautor: Gelo » 22 lipca 2007, o 09:57

Żeby zamknąć temat warto wziać pod uwagę, że wszystkie kluby ekstraligowe zatrudniające boxingowe patenty mają w swoich szeregach potężne armaty w postaci pewnych i uznanych zawodników. Mając w składzie Crumpa i Andersena można sobie eksperymentować z Klindtami, czy Holderami. Mając Adamsa i Kasprzaka można eksperymentować z Pavlicami czy Batchelorami itd.... Z punktu widzenia tych klubów zatrudniając "beduinów" - nic się nie traci - jak któryś błyśnie od czasu do czasu - to tylko lepiej. Ale my mieszkamy w Lublinie gdzie drużyna jest złożona z samych "niepewniaków". Cały czas powtarzam - wszystko zależy jaki cel stawia przed sobą klub. Jeżeli jest to awans - zatrudnianie nieznanych i nieobjeżdżonych w Polsce zawodników jest karygodnym błędem. Wtedy idzie się po najmniejszej linii oporu i nie wymyśla się prochu (tak tak wiem - krótkowzrocznie). Jak widać doskonale zrozumieli to w Gorzowie, Ostrowie oraz po części w Rybniku i Gdańsku.

Awatar użytkownika
BruceWszechmogÄ…cy

#4395 Postautor: BruceWszechmogÄ…cy » 22 lipca 2007, o 22:09

"popierdółka" Holder zrobił na wyjeździe w Rszeszowie 11, a przegrał tylko z Nickim i Wattem,
więc można go chyba z tego "grona" wypisać i uznać że jednak do 1 ligi by się nadał, skoro Trumna i Franki się nadają.... :)
" M. Jabłoński: Motor był szybki, to ja dałem d... Nie po raz pierwszy zresztą ... "

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4396 Postautor: Gelo » 22 lipca 2007, o 23:38

spokojnie spokojnie - jedna jaskółka nie czyni wiosny.

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#4397 Postautor: Drabol » 23 lipca 2007, o 11:08

Gelo pisze:spokojnie spokojnie - jedna jaskółka nie czyni wiosny.

Nie no nie czyni - od 29 kwietnia 2007 Chris Holder nie zdobył w meczu Ekstraligi mniej niż 8 punktów!. Jeśli to dla ciebie jaskółka, to przerzuć się na szachy albo obejżyj mecz Rzeszów-Wrocław w telewizji. Może otworzą Ci się oczy, że obecnie ten zawodnik bije na głowe każdego zawodnika TŻ, łącznie z Darkiem Śledziem, z zamkniętymi oczami.

Atlas Wrocław 46:
1. Hans Andersen (2,2,2*,2*,2) 10+2
2. Tomasz Gapiński (0,1*,3,1,0) 5+1
3. Tomasz Jędrzejak (1*,1,0,0) 2+1
4. Kenneth Bjerre (2,3,2,1,2) 10
5. Jason Crump (3,3,2*,d3,d4) 8+1
6. Chris Holder (3,1,1,3,3) 11
7. Piotr Korbel (0) 0

Marma Polskie Folie Rzeszów 47:
9. Nicki Pedersen (3,2,3,6!,3,3) 20
10. Maciej Kuciapa (1,0,1) 2
11. Rafał Dobrucki (3,0,0,1) 4
12. Scott Nicholls (0,3,1,1,2*,1) 8+1
13. Davey Watt (2,2,1,2*,3) 10+1
14. Marcin LeÅ› (2,0,0) 2
15. Dawid Lampart (1*,u4,0) 1+1

I tyle.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4398 Postautor: Gelo » 23 lipca 2007, o 11:49

Niejaki Mikael Max był kiedyś czołowym zawodnikiem GP, potem wyszło mu kilka meczów w barwach Marmy, teraz wychodzi mu co trzeci. Były ochy i achy ale to nie znaczy, że to dobry zawodnik. Wiec zamiast polecać mi szachy powstrzymaj zbyt wybujałą fantazję, że macie w Atlasie Bóg wie kogo.

Awatar użytkownika
GRISZA
Szkółkowicz
Kontakt:

#4399 Postautor: GRISZA » 23 lipca 2007, o 11:52

Crump 2x d4 Drabol...

Beduinów to ma Stachyra w składzie, (nie obrażając Darka Śledzia )...

Chris jest kandydatem na mistrza świata, no ale na pierwszą ligę byłby za cienki ;)
Czasem aż oczy bolą patrzeć, jak się przemęcza dla naszego klubu, prezes Półtorak Marta, naszego klubu „Marma”. Ciągle pracuje! Wszystkiego przypilnuje i jeszcze inni, niektórzy, wtykają jej szpilki. To nie ludzie – to wilki!

Awatar użytkownika
Drabol
Szkółkowicz
Kontakt:

#4400 Postautor: Drabol » 23 lipca 2007, o 11:58

Gelo pisze:Niejaki Mikael Max był kiedyś czołowym zawodnikiem GP, potem wyszło mu kilka meczów w barwach Marmy, teraz wychodzi mu co trzeci. Były ochy i achy ale to nie znaczy, że to dobry zawodnik. Wiec zamiast polecać mi szachy powstrzymaj zbyt wybujałą fantazję, że macie w Atlasie Bóg wie kogo.

Żenujące porównanie - brak Ci absolutnie argumentów, uważasz że wszystko co powiesz jest jedyne i prawdziwe oraz niepodważalne. Co mówia inni nie ważne, bo Ty i tak masz racje. Zaściankowe podejście.

O Twoich fantazjach nt. Petera Karlssona nawet nie wspomne, bo to obecnie jest ledwo poziom średni światowego żużla. Poci się w polskiej 1 lidze. Bracia Karlssonowie się kończą. Obaj. Nie tylko Max. Co nie znaczy że Peter nie był dobry. BYŁ

PS. Nie mamy Bóg wie kogo - dopiero będziemy mieć. Szkoda, że go na torze nie obejzysz. Chyba że Lublin awansuje do Ekstraligi. Bo swojego szanownego dupska poza swoje miasto na żużel na poziomie światowym nie ruszysz.

Bez odbioru.

Edit/ Grisza, kopiowana punktacja z SyFów, także nie mój błąd, ale to mało istotne :)