Działalność klubu - kłopotów cd....
Re: Działalność klubu - kłopotów cd....
mamy zaległości wobec Śwista? nie wiedzialem.
-
Speedway Fan
- Senior
Bardzo mnie ciekawi za co klub jest winien pieniadze Swistowi ?
Za karnet do McDonalda...
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=4& ... _id=249616
Sporo tych warunków. Ale dla chcącego nie ma nic trudnego.
Sporo tych warunków. Ale dla chcącego nie ma nic trudnego.
Swist jest winien pieniadza klubowi, a nie na odwrot. Ta sprawa to zaden problem, tak samo jak Polak, ktorego nawet nie widac w komunkacie
Stara sprawa z zeszlego roku, Swist dostal kare od zarzadu wyzsza niz jego dlug.
Shack pisze:Swist dostal kare od zarzadu wyzsza niz jego dlug.
Za co? Żeby już nigdy nie wracał?
Witam jestem reporterem przeglądu żużlowego jakbym miał jakieś na miary na ekipe ratującą to bym zrobił fajny wywiad konfrontujacy ich wypowiedzi z wypowiedziami oskarżajacych zawodników. Czekam na jakieś namiary pozdrawiam:)
Ostatnio zmieniony 5 marca 2008, o 19:25 przez Piotrek8, łącznie zmieniany 1 raz.
Na zawsze Rks
- Łoptymista
- Trener
moze w ksiazce telefonicznej jest kontakt do ekipy rarujacej
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Gawrzyk pisze:duzo tego podobno
musi byc tego duzo bo jakby bylo malo to juz dawno i Piszcz i Truminski zostaliby splaceni
ale czy PZM moze w takim pismie wypominac nam sprawy sprzed 2 lat?
na pewno juz rok temu przy przyznawaniu licencji klubowi bylo to poruszane, wiec nie rozumiem tego odgrzewania starych spraw...
na pewno juz rok temu przy przyznawaniu licencji klubowi bylo to poruszane, wiec nie rozumiem tego odgrzewania starych spraw...
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Re: Działalność �b� kłop�ó�c����
A za co kara dla Piszcza? 
Truminski, Świst to co inn��ten pierwszy po aferze z Grudziadzem, ale tez watpie aby byla mozliowsc nalozenia tak wysokiej kary na jaka sume mu wisimy kase, a z Świ�em byly przepychanki odnosnie stawiania sie na treningi/mecze, zawodnik wyjasnial w prasie ze ma zlamany kreg na motocrossie ale o tym mozna bylo przeczytac w Tygodniku Żuzl�ym cos kolo 2 miesiecy po tym jak byl wazny trening przed waznym meczem, dobrze tego juz nie pamietam, ale zapewne w klubie pamietaja to lepiej i stad ta pewnosc ze Swistem o ktorej napisal Shack.
Truminski, Świst to co inn��ten pierwszy po aferze z Grudziadzem, ale tez watpie aby byla mozliowsc nalozenia tak wysokiej kary na jaka sume mu wisimy kase, a z Świ�em byly przepychanki odnosnie stawiania sie na treningi/mecze, zawodnik wyjasnial w prasie ze ma zlamany kreg na motocrossie ale o tym mozna bylo przeczytac w Tygodniku Żuzl�ym cos kolo 2 miesiecy po tym jak byl wazny trening przed waznym meczem, dobrze tego juz nie pamietam, ale zapewne w klubie pamietaja to lepiej i stad ta pewnosc ze Swistem o ktorej napisal Shack.
Ostatnio zmieniony 5 marca 2008, o 13:50 przez Koper, łącznie zmieniany 3 razy.
Re: Działalność �ubu - kłop�ów c�...
Pokemon pisze:Może to jest tak jak z US, ż�najpierw pła�my podatek a potem ewentualnie US oddaje należne�wroty podatku, czyli TŻ po�nien zapłacić�wis�wi a on zapłacić n�? K�pensata...hmmmm no sam nie wiem[/quote][
W przypadku US nie placisz podatku a jedynie zaliczke na poczet podatku. Jak przy rozliczaniu naleznego podatku wychodzi nadplata dostajesz zwrot.
W przypadku normalnych stosunkow gospodarczych stosowane jest potracenie. Jest to racjonalne i zupelnie legalne [faktycznie GKSZ juz kiedys kwestionowal ta instytucje ale powiedzmy sobie szczerze, nikt nie kierowal sie wtedy przepisami prawa, logika i zdrowym rozsadkiem a daly znac o sobie interesy, interesiki i socjalistyczna metalnosc]. Bez sensu jest oddawac komus 100 zl tylko po to zeby mogl nam oddac 50 zl. Oddaje sie 50 'z urzedu'.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Pokemon pisze:Niby tak, ale pod warunkiem, iż ma się tytuł wykonawczy. A jeśli sprawa jest dyskusyjna? Trzeba najpierw wyroku sądowego itd. Nie wiem jak jest z tym przypadkiem.
Nie musze miec zadnego tytulu wykonawczego zeby dokonac potracenia. Po co tytul wykonawczy? Z potraceniami mamy doczynienia w zyciu codziennym i jakos nikt z tego wielkiego problemu nie robi. Jesli mam do spelnienia jakies swiadczenie - np. musze oddac Ci 100 zl, a Ty jestes mi winien 50 zl to poprostu oddaje Ci 50 zl - bez tytulu wykonawczego, sadu czy czegokolwiek. Poprostu dokonuje potracenia. Jesli sie z tym niezgadzasz - smialo do sadu. Jesli moje potracenie bylo sluszne narazisz sie tylko na koszty.
Pokemon pisze:Inny przykład: zakupy internetowe. Wylicytowany u Ciebie przedmiot musisz mi wysłać. Jak nie zapłacę dopiero podajesz mnie do Sądu. Jak nie wyślesz, to ja Ciebie mogę podać
Pokeom stary chlop a bajki opowiadasz. Gdzie tak jest? W Pakistanie? To czy ja musze wyslac czy Ty zaplacic zalezy od tego jak sie strony umowily. Nie ma jakiejs durnej zasady w przepisach, ktora mnie zmusza do wyslania towaru przed otrzymaniem zaplaty
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
Re: Działalność ����������������������
W Pakistanie nie ma allegro. Gdyby bylo, kolega Pokemon wiedzialby jak to robia białe ludzie i nie pisalby farmazonow 
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
bkapusta pisze:[Nie musze miec zadnego tytulu wykonawczego zeby dokonac potracenia
Tytułu wykonawczego nie musisz mieć ale musisz mieć zgodnie z ustawą o rachunkowości zgodę na kompesantę zobowiązań drugiej strony i to na piśmie
bslub pisze:bkapusta pisze:[Nie musze miec zadnego tytulu wykonawczego zeby dokonac potracenia
Tytułu wykonawczego nie musisz mieć ale musisz mieć zgodnie z ustawą o rachunkowości zgodę na kompesantę zobowiązań drugiej strony i to na piśmie)
Nie musze jesli ta ustawa mnie nie obowiazuje.
Jestem osoba fizyczna, nie mam przychodu netto wiekszego lub rownego 800 000 euro [niestety, kurde niestety].
Moge sobie potracac bez ogladania sie na Uor.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
-
Koper
- Trener