KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
Przypominam sobie inaugurację ostatniego sezonu w Ekstralidze i mecz ze Stalą Rzeszów... Coś czuję, że powtórka będzie w niedzielę.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Panowie i Panie pytanie z innej beczki - czy w okolicach stadionu [ew. moze na stadionie] mozna gdzies bezpiecznie zaparkowac kilka motocykli? Bo jak ktos wpadnie na pomysl przyjechania na zuzel na dwoch kolkach to sie moze obawiac troche zostawienia ich na parkingu pod mosirem.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Rempała popracuje przy silnikach
DZISIAJ SPARING ZE SZWEDAMI I CZECHEM W SKŁADZIE. LUBELSKI TOR OTRZYMA TYLKO LICENCJĘ WARUNKOWĄ
Na powrót ligowej drużyny lubelscy kibice czekali rok. W niedzielę przypomną sobie smak żużlowych emocji. fot. Przemysław Szyszka
Lubelscy żużlowcy trenowali wczoraj na torze w Rzeszowie. Wśród nich byli dwaj Szwedzi - Andreas i Jonas Messingowie. Dzisiaj o godz. 13 odbędzie się trening punktowany z Marmą. W drużynie KMŻ pojedzie Czech Lubos Tomicek. Natomiast w piątek żużlowcy przeniosą się już na lubelski tor.
- Messingowie jeździli pierwszy raz w tym roku, więc nie było rewelacji. Ale mam nadzieję, że z czasem będą sobie lepiej radzili. Ważne jest, aby mieli jak najwięcej jazd - uważa Rafał Wilk, trener KMŻ. Szkoleniowiec KMŻ nie rozumie, dlaczego na treningu zabrakło lubelskich juniorów - Rafała Klimka i Macieja Michaluka. - Nie mam pojęcia, dlaczego ich nie było. Ja nikogo nie będę prosił, żeby jeździł, a do mnie nikt nie dzwonił i nie usprawiedliwiał się niedyspozycją lub innymi powodami. Trudno, ale mam nadzieję, że w czwartek przyjadą - dodaje Wilk. Poza szwedzkimi żużlowcami w Rzeszowie jeździli Jacek Rem-pała, Tomasz Rempała, Karol Baran i Paweł Baran.
Dotychczas jedynym żużlowcem KMŻ, który w tym roku ścigał się o punkty, był Tomasz Rempała. Wychowanek Unii Tarnów we wtorek gościnnie wystąpił w składzie pierwszoligowego KM Ostrów w meczu sparingowym z ROW Rybnik. Ostrowia-nie przegrali 42:48, a Rempała w pięciu startach zgromadził dwa punkty, przyjeżdżając raz na drugim miejscu. - Miał problemy z motorami, zatarł mu się silnik. Zresztą wczoraj w Rzeszowie także. To już trzeci w ostatnich dniach. Gdzieś tkwi błąd i trzeba nad tym popracować, aby zlokalizować usterkę - twierdzi trener.
Niedzielny rywal KMŻ - zespół Orła Łódź, od poniedziałku trenował na torze w Grudziądzu. W środę drużyna prowadzona w tym sezonie przez trenera Zdzisława Ruteckiego przegrała w trzynastobiegowym sparingu z miejscowym GKM 35:42. Najwięcej punktów dla Orła zdobyli Stanisław Burza (dziewięć) oraz Mariusz Franków i Rusłan Gatiatov (po osiem).
Zanim jednak dojdzie do potyczki z Łodzią, lubelski tor musi otrzymać licencję na rozgrywanie zawodów. Klub we własnym zakresie wyremontował bandę, natomiast tor nie został poszerzony na łukach, czym miał się zająć MOSiR. Dlatego możliwa jest jedynie licencja warunkowa, a niezbędne prace zostaną przeprowadzone w następnym tygodniu. Po wycofaniu się z rozgrywek zespołu z Równe, KMŻ w drugiej kolejce pauzuje.
KNOW
http://www.kurierlubelski.pl/module-dzial-viewpub-tid-9-pid-69858.html
Martwia te zatarte silniki Tomka Rempaly...
Mariusz eF w akcji
...i cala galeria ze sparingu Orla z GTZ
- tezetomaniak
- Trener
Lublin_Fan pisze:Martwia te zatarte silniki Tomka Rempaly...
a to chyba Gawrzyk komus tlumaczyl, czy nie slyszal o odpuszczaniu biegu jadac na 4 pozycji :]
Łodź awizowala taki sklad
1. Mariusz Franków
2. Denis Sajfutdinow
3. Piotr Dym
4. Adam Wiśniewski
5. Stanisław Burza
6. Maciej Piaszczyński
ile może być zmian ? bo wyleciało z glowy
Jedzmy juz, kurwa, jedzmy...
Wszystko jedno kim, jak, na czym, na jakim torze.. Niech juz sie zacznie a skoncza te spekulacje!
Jak sie okazuje, wiecej nerwow trace przed niz w trakcie
Wszystko jedno kim, jak, na czym, na jakim torze.. Niech juz sie zacznie a skoncza te spekulacje!
Jak sie okazuje, wiecej nerwow trace przed niz w trakcie
Hehe nie tylko Ty
Ale zobaczysz jak sie bedzie niedziela dluzyla
a ostatnia godzina przed meczem to bedzie wiecznosc 
tezetomaniak pisze:Lublin_Fan pisze:Martwia te zatarte silniki Tomka Rempaly...
a to chyba Gawrzyk komus tlumaczyl, czy nie slyszal o odpuszczaniu biegu jadac na 4 pozycji :]
Łodź awizowala taki sklad
1. Mariusz Franków
2. Denis Sajfutdinow
3. Piotr Dym
4. Adam Wiśniewski
5. Stanisław Burza
6. Maciej Piaszczyński
ile może być zmian ? bo wyleciało z glowy
Pod 4 pewnie wstawia Stojanowskiego. Pytanie co z Sajfutdinowem. Eriksson ma wolny termin w niedziele ?
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Dym prowadzacy pare? Cos mi tu nie pasuje...
Pewnie Eriksson go zastapi.
4 - Stojan
Pewnie Eriksson go zastapi.
4 - Stojan
Panowie spokojnie jakim składem Łódz nie przyjedzie i tak znimi wygramy do Niedzieli.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

"Podgladniete" na lodzkim forum.Byłem dzis na treningu i powiem ze narazie ładnie to wyglada.Tor jeszcze troszke corrida ale jest ok duzo pracy Pana Ruteckiego.I to sie chwali.Stanley i Piachu klasa Smile w sobote ma byc podobno Simon na treningu.
Wie ktos ktory z tych Tomaszow to Jaca?Dziennik Wschodni pisze:Tomasz Rempala rowniez zaprezentowal dobra forme i zakonczyl zmagania z 10 pkt (2,2,3,3) [...]Slabiej niz oczekiwano pojechali Tomasz Rempala - 5 (1,0,2,2)
-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
Jacek 2,2,3,3
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
No i Karol Baran miał być zapchaj-dziurą według niektórych forumowych "znawców", a okazuje się że w Rzeszowie jechał najlepiej.
W Rzeszowie...
Ale ok, miejmy nadzieje ze bedzie rownie szybki na naszym torze.
Martwią bardziej klimkowe absencje. Nic miłego zaczynac mecz od czteropunktowej straty w 1 biegu
Martwią bardziej klimkowe absencje. Nic miłego zaczynac mecz od czteropunktowej straty w 1 biegu
Speedway pisze:W Rzeszowie...
Zgadza się, ale ma jeszcze czas na spasowanie się u nas.
Mam również nadzieję, że Tomiczek lepiej będzie radził sobie u nas, w końcu lubił ten tor
A program mial byc w mmlublin ? Bo mam gazete ale programu nie widac 
-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
Ja po cichu licze, ze to wlasnie Karol Baran bedzie najwieksza niespodzianka w naszej druzynie. Moze niekoniecznie w pierwszym meczu, ale na przestrzeni calego sezonu juz jak najbardziej. Gosc jest nieobliczalny i potrafi zrobic kazdy wynik.