KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
Re: KMŻ Lublin - Orzeł Łódź 05.04.2009
Jedyne plusy tego meczu to frekwencja i postawa A.Messinga. Na meczu sporo ludzi, którzy przyszli po raz pierwszy, za mną siedziała grupka chłopaków z czego jeden tłumaczył dobre kilka minut reszcie o co biega w żużlu
ale spodobało im sie, widać było po zachowaniu w trakcie meczu, no i po 13 biegu smutne twarze. Minusów było pełno, oczywiście najważniejszy minus to wynik(już słyszałem z ust paru osób że przyjdą dopiero jak KMŻ będzie na 1 miejscu
), postawa wszystkich oprócz Messinga, słaby program(choć za złotówke czego oczekiwać), krzyczący do mikrofonu Wojciechowski, którego poza Lublinem można było usłyszeć, słaba muzyka, szczególnie Feel wywołał tylko i wyłącznie śmiech.
- tezetomaniak
- Trener
wg was ile bylo ludzi ?
Od razu zaznaczam ze meczu nie widzialem, ale z tego co tu czytam i po suchych wynikach na SF jedno slowno cisnie sie na usta: żenada. Jacek Rempala juz w pierwszym meczu udowadnia ze na lidera sie nie nadaje. Tak samo bylo kilka seoznow temu jak jezdzil u nas, niby punktowal i srednia byla w porzadku ale zawsze pozostawal niedosyt i zgrzyt po jego jezdzie. W tym sezonie tez pewnie natrzaska jeszcze forme, ale takiego meczu jak dzis sie nie zapomina. Dal dupy jak za starych dobrych czasow Kasinskiego
Tomicek padaka, chyba gowno z niego bedzie (mowie tu w kontekscie meczow w kandydatami do awnasu lub play off) . Nie sadze zeby Hynek pokazal cos wiecej. Jedyna nadzieja ze Baran okaze sie wymiataczem i Howe nie da po raz kolejny dupy w polskiej lidze. Podsumowujac: nie jest rozowo jak sie moglo wydawac 
tezetomaniak pisze:wg was ile bylo ludzi ?
więcej niż na pilkarskim Motorze i to mnie cieszy.
Do 13 biegu może nawet 5 tysięcy.
Później zaczęło się wielkie wychodzenie prawdziwych kibiców. Idźcie do domu, my nie powiemy nikomu!
Później zaczęło się wielkie wychodzenie prawdziwych kibiców. Idźcie do domu, my nie powiemy nikomu!
-
Speedway Fan
- Senior
wiekszosc przyszla pierwszy i ostatni raz. Wiec raz mozecie sie cieszyc, ze bylo wiecej niz na Motorze (pilka) bo duzo wiecej na nastepnym meczu nie bedzie.
Jak zwykle mozna bylo sie spodziewac, ze Wojciechowski klapie dziobem przed sezonem o awansie (widze tu rok 2006).
Ciekawe czy bedzie ktos dzisiaj z klubu w magazynie sportowym o 22
Gratuluje optymizmu, ktorzy wierza, ze Anglicy cos ujada
Jak zwykle mozna bylo sie spodziewac, ze Wojciechowski klapie dziobem przed sezonem o awansie (widze tu rok 2006).
Ciekawe czy bedzie ktos dzisiaj z klubu w magazynie sportowym o 22
Gratuluje optymizmu, ktorzy wierza, ze Anglicy cos ujada
ci co przyszli raz zobaczyli zenade, wydali na marne kase to sie zdenerwowali i wyszli. Problem w tym, ze juz na nastepnym meczu ich nie zobaczycie, a za tym idzie mniejsza kasa dla klubu.Później zaczęło się wielkie wychodzenie prawdziwych kibiców. Idźcie do domu, my nie powiemy nikomu!
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2009, o 19:27 przez Speedway Fan, łącznie zmieniany 1 raz.
1) Nie rozczarowałem się. Spodziewałem się inauguracji podobnej do tej z 1995 r., ale przynajmniej dostałem dobry mecz.
2) Na jakiej podstawie ci, ktorzy byli na treningach twierdzili, że pokonamy Orla?!?!?!
3) Podobno łodzianie byli zachwyceni przygotowaniem lubelskiego toru. Dostali wszystko na tacy. Brawo!
4) Lubelska drużyna wyglądała przy łodzianach jak grupa kloszardow - sprzęt, kombinezony...
5) Kto kazal niektorym zawodnikom (Klimek, T.Rempala) atakować po wewnętrznej? Dlaczego nie "dawali" po szerokiej?
6) Myslałem, ze trener tak jak na treningach będzie przemieszczal sie miedzy murawą a parkingiem. Tymczasem dzisiaj zabraklo go w parkingu w trudnych momentach.
7) Spiker moglby ratowac sytuacje, mowiac rozczarowanym kibico, ze to przez kontuzje, przez absencje Anglikow.
2) Na jakiej podstawie ci, ktorzy byli na treningach twierdzili, że pokonamy Orla?!?!?!
3) Podobno łodzianie byli zachwyceni przygotowaniem lubelskiego toru. Dostali wszystko na tacy. Brawo!
4) Lubelska drużyna wyglądała przy łodzianach jak grupa kloszardow - sprzęt, kombinezony...
5) Kto kazal niektorym zawodnikom (Klimek, T.Rempala) atakować po wewnętrznej? Dlaczego nie "dawali" po szerokiej?
6) Myslałem, ze trener tak jak na treningach będzie przemieszczal sie miedzy murawą a parkingiem. Tymczasem dzisiaj zabraklo go w parkingu w trudnych momentach.
7) Spiker moglby ratowac sytuacje, mowiac rozczarowanym kibico, ze to przez kontuzje, przez absencje Anglikow.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
Drużyna która miała liczyć się w walce o awans.
J.Rempała - miał być liderem i pomocnikiem dla innych żużlowców, niech on sam sobie pomoże pierw.
T.Rempała - W miare
Tomicek - Po za pierwszym biegiem bardzo ładnie, szkoda defektu bo później nie miał na czym jechać.
Messing - To samo po za pierwszym biegiem i ostatnim REWELACJA
Klimek - Słabo
J.Messing - nic ciekawego
Filinow - Kiepki motor, ale waleczny
Brak jest takiego Gustafssona i by dobrze było, gdyby baran był to niewiem czy by pomógł uniknąć porażki.
Jedyny plus - Widownia. Widać że brakuje prawdziwego SPEEDWAY"A w Lublinie.
J.Rempała - miał być liderem i pomocnikiem dla innych żużlowców, niech on sam sobie pomoże pierw.
T.Rempała - W miare
Tomicek - Po za pierwszym biegiem bardzo ładnie, szkoda defektu bo później nie miał na czym jechać.
Messing - To samo po za pierwszym biegiem i ostatnim REWELACJA
Klimek - Słabo
J.Messing - nic ciekawego
Filinow - Kiepki motor, ale waleczny
Brak jest takiego Gustafssona i by dobrze było, gdyby baran był to niewiem czy by pomógł uniknąć porażki.
Jedyny plus - Widownia. Widać że brakuje prawdziwego SPEEDWAY"A w Lublinie.
No no muzyka zajebista ;]
Zaczelo sie i skonczylo na R+. A pomiedzy takie perelki jak, wspomniany juz Feel, czy tez StachurskY
. No i pelno dobrych bałnsów
. Upcisz dupcisz je je, come sleep with me baby
.
Zaczelo sie i skonczylo na R+. A pomiedzy takie perelki jak, wspomniany juz Feel, czy tez StachurskY
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
- tezetomaniak
- Trener
a no i jeszcze jedno... piosenka Izabeli Trojanowskiej jakims.. ehkm hymnem ? 
tezetomaniak pisze::D dobry zart z Trumińskim, myslalem ze mi nic nie poprawi humoru dzisiaj.
wg was ile bylo ludzi ?
Nie mów że Trumna z Piszczem nie dadzą rady zawodnikom a'la Franko kolanko??
Apropo defektu Tomicka, wpadł w dziury w środku pierwszego wirażu, nikt jakoś się tymi dziurami nie przejmował (służby porządkowe, sędzia,trener,traktorzyści) Czy tak już będzie ???
A co do muzyki w trakcie prezentacji -- co znaczyła ta "wiejska weselna przytupówka" ??
Ostatnio zmieniony 5 kwietnia 2009, o 19:32 przez janek, łącznie zmieniany 1 raz.
Akurat ta piosenka Trojanowskiej calkiem dobra do sytuacji. Sporo akcentow motorowych/sportowych, a nawet slowo "motor" w refrenie. A z tego co wyczytac mozna bylo w MM, jest to hymn tymczasowy dopoki nie zorganizuje sie nagrania calkiem nowego.
Richie Faulkner:
Podpowiedzcie mi prosze co zrobil T.Rempala w ostatnim biegu....zatrzymal sie na wyjsciu z I luku,a po chwili ruszyl ostro,jakby dopiero tam odkrecil paliwo (?)
W VI biegu nie mial prawa wygrac Dym!
Sajfutdinow,Gustafsson ,Piaszczynski i nasz Andreas.....palce lizac.Jestem bardzo rozczarowana naszymi,wygrywali starty aby zaraz oddac prowadzenie,nic nie kombinowali,a łodzianie jak nie z prawej to z lewej kasali i wychodzili przed naszych.Czy nasz zawodnik po walce wyprzedzil kogos? jakos nie zauwazylam ,a przeciez Burzy o Dymowi do orłow daleko.
W VI biegu nie mial prawa wygrac Dym!
Sajfutdinow,Gustafsson ,Piaszczynski i nasz Andreas.....palce lizac.Jestem bardzo rozczarowana naszymi,wygrywali starty aby zaraz oddac prowadzenie,nic nie kombinowali,a łodzianie jak nie z prawej to z lewej kasali i wychodzili przed naszych.Czy nasz zawodnik po walce wyprzedzil kogos? jakos nie zauwazylam ,a przeciez Burzy o Dymowi do orłow daleko.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~
- MikeMistrz
- Senior
Z Trumińskim to jest się po co dogadywać jak sprzedał fury już, więc chyba nieoficjalnie skończył karierę. Co do Piszcza, to fakt przydałby się.
T.Rempala- początek dobry, potem coraz gorzej(brak kondycji?) Oprócz kilku wyjątków, oczywiście kreda
L.Tomicek- pierwszy bieg zawalił potem przyzwoicie. Tyle, że to trzymanie się kredy...(kondycja, czy kalectwo?)
Z/Z- Jeden z nielicznych zawódników, który nie popsuł mi nerwów
A.Messing- chyba jedyny zawodnik oprócz Rempały(Tomka), który rozumie, że szeroko też można jeździć i to zaprocentowało. Zdecydowanie na plus, oprócz pierwszego biegu.
J.Rempala- lider z koziej p...y. Ma 7 silników, a jak to ujął jeden z kibiców po meczu: "lepiej żeby miał 2 silniki, ale dobre".Yyy chyba braki kondycyjne. Jak większość zespołu kreda,kreda i jeszcze raz kreda...
R.Klimek- w sumie całkiem nieźle. Spodziewałem się gorszej jazdy, po wczorajszym treningu. Jakby jeszcze nauczył się jeździć szerzej to może nawet zrobi kiedyś więcej niż 4 pkt.
J.Messing- nie jestem zdziwiony. Tak samo nie zdziwiłby mnie kompletem 0, jak i około 8 pkt. Startowiec, na beton byłby chyba niezły
K.Filinov- ma facet jaja, trzyma gaz. Lepszy sprzęt pod tyłek i jazda.
A z torem chyba coś było nie tak, jeśli Franek zrobił 9 punktów
T.Rempala- początek dobry, potem coraz gorzej(brak kondycji?) Oprócz kilku wyjątków, oczywiście kreda
L.Tomicek- pierwszy bieg zawalił potem przyzwoicie. Tyle, że to trzymanie się kredy...(kondycja, czy kalectwo?)
Z/Z- Jeden z nielicznych zawódników, który nie popsuł mi nerwów
A.Messing- chyba jedyny zawodnik oprócz Rempały(Tomka), który rozumie, że szeroko też można jeździć i to zaprocentowało. Zdecydowanie na plus, oprócz pierwszego biegu.
J.Rempala- lider z koziej p...y. Ma 7 silników, a jak to ujął jeden z kibiców po meczu: "lepiej żeby miał 2 silniki, ale dobre".Yyy chyba braki kondycyjne. Jak większość zespołu kreda,kreda i jeszcze raz kreda...
R.Klimek- w sumie całkiem nieźle. Spodziewałem się gorszej jazdy, po wczorajszym treningu. Jakby jeszcze nauczył się jeździć szerzej to może nawet zrobi kiedyś więcej niż 4 pkt.
J.Messing- nie jestem zdziwiony. Tak samo nie zdziwiłby mnie kompletem 0, jak i około 8 pkt. Startowiec, na beton byłby chyba niezły
K.Filinov- ma facet jaja, trzyma gaz. Lepszy sprzęt pod tyłek i jazda.
A z torem chyba coś było nie tak, jeśli Franek zrobił 9 punktów
"pierwsze śliwki robaczywki" jak powiedział trener Studziński po przegranej inauguracji z Marma Rzeszów 33:57 w 2005 r. 
w Łodzi zaskoczyła druga linia, bo wszyscy sie spodziewali ze ani Burza, ani Dym, a ni Fran tu nie pojada. A skandalem jest to, że ta frajernia plus Piaszczyński zrobiła 24 punkty.
chodziły po trybunie sluchy, ze dyr Sprawka cały czas myslał ze wygrywamy

w Łodzi zaskoczyła druga linia, bo wszyscy sie spodziewali ze ani Burza, ani Dym, a ni Fran tu nie pojada. A skandalem jest to, że ta frajernia plus Piaszczyński zrobiła 24 punkty.
chodziły po trybunie sluchy, ze dyr Sprawka cały czas myslał ze wygrywamy
Ode mnie:
1. Denis miał motor Emila.
2. Sędzia przed meczem kazał lać wodę na tor i to zaważyło o początkowych problemach.
3. Po meczu Rafał Wilk dla PŻ powiedział, że za bardzo zbronowali start i dlatego między innymi taki wynik - tego nie rozumiem bo nasi szli ze startu aż miło.
4. Tomek w ostatnim biegu jechał na nie swoim motorze i skąd ten problem.
1. Denis miał motor Emila.
2. Sędzia przed meczem kazał lać wodę na tor i to zaważyło o początkowych problemach.
3. Po meczu Rafał Wilk dla PŻ powiedział, że za bardzo zbronowali start i dlatego między innymi taki wynik - tego nie rozumiem bo nasi szli ze startu aż miło.
Na zlepku gwiazd z Rzeszowa to by i Piszcz zrobił komplet taka jest prawda widac to na treningach wielka ekipa Wilk Rempały i Baran a na reszte leją tyle mozna powiedziec o naszej druzynie Jasiu wroc i zrob porzadek szkoda ze to tylko marzenia on by powiedzial co onich mysli dogłębnie.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

-
Speedway-Mati
- Zawodowiec
"Polały się zły me czyste, rzęsiste"
Gratulacje dla Simona Gustafssona.
I to chyba tyle z mojej strony w tym temacie...
Gratulacje dla Simona Gustafssona.
I to chyba tyle z mojej strony w tym temacie...

-
Apocalips
- Zawodowiec
- Kontakt:
No fakt. Bo w Tomkowym motorze inaczej odkręca się paliwo...
Torem nie ma co sie tlumaczyc. Byl rowny dla wszystkich. Byli slabsi po prostu i tyle. Zadne tlumaczenia nic nie zmienia. Trzeba sie wziac za treningi, w niedziele przyszla przydalby sie jakis trening punktowany (dobrze byloby jakby jacys Angole sie zaprezentowali...) i za 2 tygodnie Miskolc nie ma prawa zdobyc tu punktow.
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin
Pozdrawiam - Apocalips
Pozdrawiam - Apocalips
InDorka pisze:
TYch mniej nerwowych,czyli np. mnie nikt nie oszukal.Tuz po sprawdzeniu biletow dostalismy Moje Miasto z programem wydrukowanym w srodku.Nie wiedzac kupi;lam dodatkowo za 1 zlotowke.Nie psioczcie wiec,ze obiecali,a nie dali,bo dali,no moze zabraklo dla tych co zawsze w ostatniej chwili
Ja wchodzilem na stadion juz podczas prezentacji i program z MM dostalem przy wejsciu, wiec nawet jak sie bylo w ostatniej chwili to wszystko bylo jak zapowiadano.
-
Speedway Fan
- Senior
Denis mial motor Emila
ciekaw jestem co jeszcze wymyslicie ? ze Rempaly daly Marcinowi swoje choc tamten tez pojechal tragedie w Gnieznie
ciekaw jestem co jeszcze wymyslicie ? ze Rempaly daly Marcinowi swoje choc tamten tez pojechal tragedie w Gnieznie
Szkoda tylko ze w gazecie z MM byly wpisane sklady biegow, a w tym "płatnym" juz niekoniecznie ;d
P.S. Ale gosci na forum ze zeszlo ;D
P.S. Ale gosci na forum ze zeszlo ;D
Speedway pisze: Podebrał bratu jakąś fure?
Całkiem możliwe, bo w boxie Denisa był 1 motor z reklamami Emila.
Naczelny obrońca Karola Barana.
Przede wszystkim trzeba ogarnac sprzet! Łodzianie nam strasznie odjeżdżali, mieli przy nas fury jakby ekstraligowe
Koniecznie nalezy jak najszybciej sciagnac Anglików i zobaczyc na co ich stac na polskich torach, chociaz podejrzewam, ze tylko Howe będzie radzil sobie jako tako
Szkoda troche, ze Karol nie jechal, rozmiary porazki moze bylyby mniejsze. Wtopic u siebie 38-52 podczas, gdy sie walczy o awans to nie jest super sprawa. Trzeba jeszcze dodac, ze srednio oglada sie druzyne, gdzie jedynym wychowankiem jest mierny Klimek, a Polacy nie odgrywaja glownych rol w druzynie.
W sumie jedyne pozytywne aspekty z dzisiejszego meczu to postawa Andreasa Messinga i ilosc kibicow na trybunach (
)
ps. czy Wam tez sie marzy powrot niejakiego "Piszczyka"?
Koniecznie nalezy jak najszybciej sciagnac Anglików i zobaczyc na co ich stac na polskich torach, chociaz podejrzewam, ze tylko Howe będzie radzil sobie jako tako
W sumie jedyne pozytywne aspekty z dzisiejszego meczu to postawa Andreasa Messinga i ilosc kibicow na trybunach (
ps. czy Wam tez sie marzy powrot niejakiego "Piszczyka"?
Gdzie te 7 czy 8 silników J.Rempały ??