MessingGate!

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

Re: MessingGate!

#176 Postautor: bkapusta » 16 lipca 2009, o 15:47

tomunneck pisze:bkapusta - odpowiedzialnosci i przyzwoitosci od polityka wymagasz? :lol:

Od polityka - w zyciu. Od Prezesa klubu - zawsze.

Zapewne jednak mozna zabrac Prezesa z polityki, ale polityki z Prezesa nigdy :)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#177 Postautor: Torsen » 16 lipca 2009, o 17:50

Wydaje mi się, że ten temat przybiera coraz gorsze proporcje.
Nie są też całkiem bez racji ci, którzy uważają, że ściganie przestępstw należy do organów ścigania i sądów, zaś wzajemne relacje między żużlowcami są ich prywatną sprawą.
Trener rozliczany jest z wyniku sportowego, a zarząd z finansowego. Ciekawe, jak by wyglądały obydwa wyniki, gdyby powypieprzać ludzi z podstawowego składu za zachowania niegodne sportowca.
Chowanie głowy w piasek przez zarząd za bardzo mi się nie podoba, ale rozumiem pobudki, natomiast to, co dzieje się w tym wątku uważam za grubą przesadę.

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#178 Postautor: auganoff » 16 lipca 2009, o 18:29

Torsen pisze:Trener rozliczany jest z wyniku sportowego, a zarząd z finansowego. Ciekawe, jak by wyglądały obydwa wyniki, gdyby powypieprzać ludzi z podstawowego składu za zachowania niegodne sportowca.

Naprawde uwazasz, ze kradzieze w parku maszyn nie przekladaja sie na atmosfere w druzynie (i wynik sportowy) oraz na wizerunek klubu (i wynik finansowy)?
Zamiatanie tego syfu pod dywan to dzialanie skuteczne na bardzo krotka mete.

Awatar użytkownika
Monter_77

#179 Postautor: Monter_77 » 17 lipca 2009, o 08:54

Torsen pisze:Wydaje mi się, ż�ten temat przybiera coraz gorsze proporcje.
Nie są �ż c�kie�bez racji ci, którzy �ażają, że ś�ga�e �zestępstw należy do organów ścigania �są�w, zaś wzaj�n�relac� między żużlowcami są ich �y�tną sprawą.
Trener rozl�zany j�t z wyniku sportowego, a zarząd z finansowego. Cieka�, jak by wyglądały obydwa wyniki, gdy� p�ypieprzać ludzi z podstawowego skł�u za zachowania niegodne�portowca.
[/quote][

Jest drobna roznica, czy zawodnik A uwaza zaawodnika B za ch.. zlamanego i nie podaje mu reki, a co innego jak go okrada.
Gowno mnie obchodzi jak by wygladaly wyniki, zlodzieje won z klubu na zbity pysk, nawet kosztem awansu.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

logos

#180 Postautor: logos » 17 lipca 2009, o 13:37

Sprawa kradziezy wywolala ogromne emocje. Naturalnie nie można nie potępić tego przestępstwa. Dużo tu jednak pada słów rozliczających zarząd. W jakieś mierze jest on odpowiedzialny za sprzęt i swoich zawodników, w bardzo dużej nawet. Słuszne są oczekiwania kibiców i zapewne zawodników, by ukarano sprawców. Tylko kim ci sprawcy są? Cóż, transparent wyjaśnił nam to nader błyskotliwą rymowanką: „Czyja to Sprawka być może, że giną części w Motorze”. Sprawka ukradł, ukarzmy Sprawkę i po krzyku. A moze ukrzyzujmy Wojciechowskiego.Wydaje mi się, że kibice próbują iść na skróty w swoich ocenach. Policja nie znalazła winnego, więc jakie kroki może podejmować zarząd. Karać na chybił trafił, w loteryjkę zagrać. Dopóki nikomu nic nie udowodniono, na jakiej podstawie można podejrzanego w tej sprawie zawodnika wyrzucić z klubu, jak sugerują co bardziej krewcy kibice?

janek
Kadrowicz

#181 Postautor: janek » 17 lipca 2009, o 13:45

Ktoś tu pisał na forum, że podobno znaleziono gadżety Jonasa w skrzynce któregoś z zawodników, czy to nie jest czasem paserstwo?

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#182 Postautor: Cz@rek » 17 lipca 2009, o 13:53

Zaraz,zaraz.Przeczytaj dokładnie wczesniejsze posty Gawrzyka ,w kilku przypadkach osby są znane z imienia i nazwiska!
Kilka przedmiotów "znalazło się" w konretnych motocyklach które tez mają właścicieli.
Myslę że problem jest gdzie indziej.Nie każdy chce narazie usłyszec te nazwiska...Mam tylko nadzieje ze to chwilowe i jednak konsekwencjie zostaną w końcu wyciągnięte.Być może wtedy kiedy pojawią się oficjalne zarzuty.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#183 Postautor: bkapusta » 17 lipca 2009, o 14:33

Cz@rek pisze:Zaraz,zaraz.Przeczytaj dokładnie wczesniejsze posty Gawrzyka ,w kilku przypadkach osby są znane z imienia i nazwiska!
Kilka przedmiotów "znalazło się" w konretnych motocyklach które tez mają właścicieli.
Myslę że problem jest gdzie indziej.Nie każdy chce narazie usłyszec te nazwiska...Mam tylko nadzieje ze to chwilowe i jednak konsekwencjie zostaną w końcu wyciągnięte.Być może wtedy kiedy pojawią się oficjalne zarzuty.

Albo sie to zalatwi na polmrocznosc jasna lub inny taki trick. Jesli do klubu beda importowane rozwiazania stosowane w naszej polityce to zlodzieja moze nawet kapitanem druzyny zrobia.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Monter_77

#184 Postautor: Monter_77 » 17 lipca 2009, o 15:25

logos pisze:Sprawa kradziezy wywolala ogromne emocje. Naturalnie nie można nie potępić tego przestępstwa. Dużo tu jednak pada słów rozliczających zarząd. W jakieś mierze jest on odpowiedzialny za sprzęt i swoich zawodników, w bardzo dużej nawet. Słuszne są oczekiwania kibiców i zapewne zawodników, by ukarano sprawców. Tylko kim ci sprawcy są? Cóż, transparent wyjaśnił nam to nader błyskotliwą rymowanką: „Czyja to Sprawka być może, że giną części w Motorze”. Sprawka ukradł, ukarzmy Sprawkę i po krzyku. A moze ukrzyzujmy Wojciechowskiego.Wydaje mi się, że kibice próbują iść na skróty w swoich ocenach. Policja nie znalazła winnego, więc jakie kroki może podejmować zarząd. Karać na chybił trafił, w loteryjkę zagrać. Dopóki nikomu nic nie udowodniono, na jakiej podstawie można podejrzanego w tej sprawie zawodnika wyrzucić z klubu, jak sugerują co bardziej krewcy kibice?

Gawrzyk pisze:
Klub nie zrobil nic w tym kierunku aby sprawe wyjasnic mimo bardzo mocnych argumentow, faktow, odkryc, zeznan osob ktore cos w tej sprawie wiedza, wewnetrznego sledztwa i gotowych informacji podanych na tacy w postaci:
- wiadomo kto uzywal np. opon bo sam sie przyznal (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal oleju bo podkablowal go ten ktory widzial (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal narzedzi i pozyczal sobie pewne rzeczy bo znaleziono to u niego w skrzynce z narzedziami i boksie (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto uzywal gaznika bo sie przyznal - podobno po zgodzie dyrektora klubu (dyrektor zaprzeczal) a nastepnie zmiana argmentacji na zgode bylego mechanika Messingow (z imienia i nazwiska)
- wiadomo kto wykrecil pewne czesci z motocykla Andreasa bo znaleziono je w motocyklu nalezacym do niego (z imienia i nazwiska). tutaj jedyna reakcja klubu amatorskiego prowadzacego szkolke - wyrzucono chlopaka ze szkolki.
- no i na koniec hit z ostatnich dni ktory udalo mi sie ustalic. Wiadomo kto oferowal do sprzedazy kradzione rzeczy Messigow - szkolkowicze (znani z imienia i nazwiska) chcieli je wcisnac mechanikowi Lindbecka ktory jest z Lublina i czesto tu bywa. Ba, na jednym z treningow jemu zajebano tez rzeczy, ktore na podstawie analizy nagran z monitoringu udalo sie odzyskac - widac kto je zabral. Nastepnie oddal z nietega mina.

Mimo tego wszystkie klub nie zrobil nic aby sprawe chocby sprobowac wyjasnic. Zero dzialan, zero zainteresowania, zero jakiejkolwiek inicjatywy. Nikt sie tym nie interesuje, nie ma osoby ktora cokolwiek by zrobila aby sprawe wyjasnic, albo chocby wysluchac tego co udalo sie mi ustalic. KOMPLETNE ZERO ZAINTERESOWANIA. Brakuje tutaj osoby ktora bylaby chocby w 5% zainteresowana biezaca dzialalnoscia. Przyklady z brakiem wapna czy sekretarza zawodow z ostatnich dni tylko potwierdzaja to ze nad tym klubem nie ma zadnej kontroli.

kolego logos dotarlo dlaczego duza grupa ludzi na forum chce szybkich i zdecydowanych dzialan wladz klubu i wobec ich braku maja do nich powazne pretensje??
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#185 Postautor: tezetomaniak » 17 lipca 2009, o 16:05

w normalnym klubie to juz tak by im nawpierdalali za okradanie swoich ze nie wiedzieliby ktoredy sie wychodzi ze stadionu. A tu nawet nikt nie poda kto jest odpowiedziany za co, tylko ciagle powtarzanie w kolko ze wiadomo z imienia i nazwiska ;]
Ale spoko, spieprzmy co sie da w tym miescie jesli chodzi o zuzel i bedzie fajnie. Za rok nasza oferte wysmieje nawet Bajerski.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#186 Postautor: Egon » 17 lipca 2009, o 22:31

Do logosa chyba ciezko dotrzec. No ale coz kazdy moze miec swoje zdanie. A wiesz logos ze calkiem nieswiadomie mogles bic nawet tej osobie dzis brawo? Ja zreszta tez i nie jest to fajne uczucie.. Jesli oczywiscie byles na meczu :) Prawisz tutaj jakies moraly wszystko niby fajnie tylko jak to sie ma do naszej rzeczywistosci? :?
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Ge(L)o
Trener

#187 Postautor: Ge(L)o » 17 lipca 2009, o 22:35

Rozwalil mnie jeden dzis tekst.
Spiker wyczytuje tych wszystkich sponsorow, Tomek Rempala dziekuje firmie tej i tej za kase na naprawe sprzetu itd.
A kumpel : "Rafal Klimek dziekuje Messingowi za pozyczenie czesci na dzisiejsze spotkanie."

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#188 Postautor: KosaRKS » 17 lipca 2009, o 22:51

Nie ładnie, po 1 nie wiadomo kto tak naprawde te części "pożyczał", jeśli nawet były w motorze Klimka, to jakoś jednak szukałbym winowajcy tego zdarzenia w innej osobie. Po drugie, taki tekst jest zwykłym pomówieniem...
Naczelny obrońca Karola Barana.

Ge(L)o
Trener

#189 Postautor: Ge(L)o » 17 lipca 2009, o 22:55

Oczywiscie byl to luzny tekst. Po tym, co czytalem na forum jest bliski prawdy. Chyba, ze forum klamie.

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#190 Postautor: KosaRKS » 17 lipca 2009, o 23:01

Jakos nie widzialem,zeby ktos na forum napisal,ze to Rafał ukradł części. Nie padło żadne nazwisko,a domysły to lepiej zachować dla siebie.
Naczelny obrońca Karola Barana.

Ge(L)o
Trener

#191 Postautor: Ge(L)o » 17 lipca 2009, o 23:03

Dobra, wez sie wyluzuj...

meesha
Trener
Kontakt:

#192 Postautor: meesha » 17 lipca 2009, o 23:03

Jonasz na ten przyklad mowil mi, ze nie wie kto mu te czesci zajumal. No chyba, ze sciemnial :roll:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Ge(L)o
Trener

#193 Postautor: Ge(L)o » 17 lipca 2009, o 23:04

Hmm to moze z Gawrzykiem zapomnieli ustalic zeznania ?

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#195 Postautor: tezetomaniak » 26 lipca 2009, o 11:01

u nas jest gorzej bo kradna swoi i nie spotyka ich zadna surowa kara ;]

harry
Trener

#196 Postautor: harry » 26 lipca 2009, o 14:19

A skąd wiesz kto kradł w Grudziadzu?
Motocykle żuzlowe to nie jest bardzo popularna rzecz na rynku.
Ktoś bardzo miejscowy musial w tym brac udzial bo dobrze wiedzial co gdzie jest.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
rieper
Junior

#197 Postautor: rieper » 26 lipca 2009, o 14:41

Ale nie zaprzeczysz temu, ze nikogo u nas nie spotkala zadna kara za to. Widocznie wynik sportowy jest wazniejszy od karnia winnych :?

harry
Trener

#198 Postautor: harry » 26 lipca 2009, o 14:45

Jest prowadzone sledztwo przez policję. Przewiduję, że bedzie ono krótkie i bez problemu wszystko wyjaśni. I wtedy bedzie czas na karanie. I pewnie na wyniki sledztwa czeka zarząd.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

go!
Trener

#199 Postautor: go! » 26 lipca 2009, o 15:11

harry pisze:A skąd wiesz kto kradł w Grudziadzu?
Motocykle żuzlowe to nie jest bardzo popularna rzecz na rynku.
Ktoś bardzo miejscowy musial w tym brac udzial bo dobrze wiedzial co gdzie jest.

To pewne.. Kradli debile wspomagajac sie innymi debilami. Taki sprzet musi wczesniej czy pozniej wyplynac na rynku. Wszyscy beda wiedzieli skad pochodzi, a potem to juz po nitce..
To nie Van Gogh ze sobie pasjonat powiesi na scianie i sie nikt nie dowie

Awatar użytkownika
login

#200 Postautor: login » 26 lipca 2009, o 23:56

Byłem na urlopie, ale pozwolę sobie do tego wrócić. Jakoś sprawa przycichła, ale może ktoś coś wie na temat postępów? Dziwi mnie cisza działaczy. Jakieś stanowisko - przynajmniej ja w takiej sytuacji - bym zajął. Skoro znaleziono pewne części u pewnych ludzi, to dlaczego nie wymienia się do cholery co i u kogo?! Uczęszczając 18 lat na zawody żużlowe w Lublinie i nie tylko uważam się za sponsora klubu i chciałbym wiedzieć kto okrada m.in. moich przedstawicieli! W myśl zasady kibiców piłkarskich - Klub, to kibice; zawodnicy przychodzą i odchodzą...