17.07.2009 (PIĄTEK !) Lublin - Rawicz godz. 18.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

Re: 17.07.2009 (PIĄTEK !) Lublin - Rawicz godz. 18.00

#426 Postautor: grzesieck » 18 lipca 2009, o 11:39

ostatnie 2 spotkania to akurat pokazaly, ze w naszym zespole jezdzi Tomek Rempała :]
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#427 Postautor: mustafa » 18 lipca 2009, o 11:59

$korzen$ pisze:Ale wlasnie w takich meczach poznaje sie klase zawodnika, lepiej, prawdziwa klase lidera. Przeciez punkty z takim Rawiczem czy Opolem nie sa wlasciwie zadnym wyznacznikiem. Zobaczymy co Jacek pokaze wlasnie w Miszkolcu i Lodzi, gdzie zeby osiagnac przynajmniej przyzwoity wynik trzeba bedzie jezdzic cale zawody na pelnej k****e. Ostatnich kilka spotkan pokazalo, ze w naszym zespole jezdza tak tylko Piszczyk i Baran.

Tym wpisem tylko potwierdziłeś, że kierujesz się tylko i wyłącznie uprzedzeniem do Jacka Rempały niż jakąkolwiek racjonalną oceną jego wyników. Zresztą jak większość jego 'przeciwników' - choć na prawdę nie wiem skąd te uprzedzenia do jego osoby.
Przed meczem z Piłą również było napinanie co Jacek pokaże na wyjeździe, było gadanie że Świst to jedyny zawodnik, bo z górnej półki który będzie miarą jego umiejętności. I co objechał go 2 razy, przez 2 tygodnie jego 'przeciwnicy' siedzieli na forum cicho - bo tak głupio było napisać, że Jacek był wtedy dobry. No ale z niecierpliwością trzeba było czekać kiedy znowu mu się podwinie noga, aby móc szumnie wytykać na forum, jak daleko mu brakuje do miana lidera.
No ale Jacek przegrał z Zielińskim bo jest słaby? Czy po prostu był to przypadek, tym bardziej że w piątym biegu Zielińskiego objechał spokojnie. Nie można zrozumieć, że przypadki i wpadki zdarzają się każdemu, tym bardziej w tym sporcie. Owszem są 100% pewniaki i maszynki do robienia punktów, ale nie jeżdżą w 2 lidze, a nawet nie w pierwszej, czy to tak trudno zrozumieć?

Poza tym trzeba się pogodzić że Jacek nie jest tym typem zawodnika jakim jest Karol Baran, czy Piszczo. To są wariaci, w środku kariery żużlowej. Jacek niedługo pewnie będzie chciał się zająć karierą swojego syna, a i tak póki co przywozi nam cenne punkty i jest na szczycie tabeli. Można sobie gadać, ale liczby i wyniki znaczą najwięcej.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#428 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 13:05

Prawda jest taka że Jacek miał wygrywać nam mecze ciągnąc wynik a jest zwykłym sredniakiem w tej lidze jest słabszy od Barana czy Piszcza tutaj niema żadnych wątpliwości a powinno być chyba na odwrót.Gelo uparcie broni Rempałe a ja mam nadzieje że jak uda się awansować to już tego pana nie bede mósiał oglądać niech idzie do Swista w parze będa ładnie wyglądac ;)

P.S Jeleń wróć ;)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#429 Postautor: mustafa » 18 lipca 2009, o 13:16

Mars pisze:Prawda jest taka że Jacek miał wygrywać nam mecze ciągnąc wynik a jest zwykłym sredniakiem w tej lidze jest słabszy od Barana czy Piszcza tutaj niema żadnych wątpliwości a powinno być chyba na odwrót.Gelo uparcie broni Rempałe a ja mam nadzieje że jak uda się awansować to już tego pana nie bede mósiał oglądać niech idzie do Swista w parze będa ładnie wyglądac ;)

P.S Jeleń wróć ;)

Tylko Ci tak zwani efektowni zawodnicy nie zawsze przywożą solidne punkty. Baran pomimo że jeździ atrakcyjnie, ma znacznie więcej wpadek niż Rempał. A to defekty, a to wywrotki. Już miał być u nas taki super rusek co jeździł efektownie i miał być naszą pociecha i gdzie teraz jest? A Jaca sumiennie dowozi punkty a i potrafi wyprzedzać co nie raz udowodnił.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#430 Postautor: Gelo » 18 lipca 2009, o 13:17

Jacka nie trzeba bronic bo on broni sie sam - swoimi wynikami.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#431 Postautor: tezetomaniak » 18 lipca 2009, o 14:37

a ja mam takie pytanie, czy syfy nie przeginaja podajac ze na tym meczu bylo 1500 osob ? ;| rzeczywiscie bylo tak malo ?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#432 Postautor: Cooper » 18 lipca 2009, o 14:49

$korzen$ pisze:
Ostatnich kilka spotkan pokazalo, ze w naszym zespole jezdza tak tylko Piszczyk i Baran.

W pieciu ostatnich kolejkach robilismy minimum 40 punktow (m.in. w Krosnie i Pile). To swiadczy o tym, ze jezdza u nas wszyscy, bo trudno zeby wynik 40+ wykrecalo 2 zawodnikow. Sklad jest dobry, nie ma w nim luk (mowie o sytuacji gdy jedzie Piszcz), czasem decyduje o wyniku meczu szeroko rozumiana "dyspozycja dnia", czasem jakis blad a'la Jacek z Zielinskim. Ja naprawde nie widze powodow do pesymizmu.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#433 Postautor: mustafa » 18 lipca 2009, o 15:08

tezetomaniak pisze:a ja mam takie pytanie, czy syfy nie przeginaja podajac ze na tym meczu bylo 1500 osob ? ;| rzeczywiscie bylo tak malo ?

Skoro podawali, że na meczu z Opolem było 3 tyś ludzi, to tak patrząc teraz to na moje oko było około 2 tyś, może nawet więcej.

harry
Trener

#434 Postautor: harry » 18 lipca 2009, o 15:20

Więcej niż 2 tysie to nie było, ale i tak było lepiej niż myslałem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

harry
Trener

#435 Postautor: harry » 18 lipca 2009, o 15:23

Mars pisze:Prawda jest taka że Jacek miał wygrywać nam mecze ciągnąc wynik a jest zwykłym sredniakiem w tej lidze jest słabszy od Barana czy Piszcza tutaj niema żadnych wątpliwości a powinno być chyba na odwrót.Gelo uparcie broni Rempałe a ja mam nadzieje że jak uda się awansować to już tego pana nie bede mósiał oglądać

KMŻ Redstar Lublin: 47
1. Jacek Rempała (3,2’,3,2,3) 13+1
3. Karol Baran (0,3,2,0,2’) 7+1
5. Tomasz Piszcz (3,2,2,2,0) 9

Polonia Piła: 43

Dalej udowadniać czy wystarczy?
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#436 Postautor: mustafa » 18 lipca 2009, o 15:27

harry pisze:Więcej niż 2 tysie to nie było, ale i tak było lepiej niż myslałem.

Są wyniki to i ludzie chcą przychodzić. Jest dobra atmosfera na trybunach, jak ostatnio, to może Ci co byli będą zachęcać innych, swoje rodziny itp. Aby było jeszcze lepiej.

harry pisze:Dalej udowadniać czy wystarczy?.

Tak jak wcześniej pisałem. Chłopaki mają wrodzone uprzedzenie nie poparte żadnymi faktami :)
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2009, o 15:37 przez mustafa, łącznie zmieniany 1 raz.

harry
Trener

#437 Postautor: harry » 18 lipca 2009, o 15:35

go! pisze:Mnie tylko zastanawia jak Klimek z "otwierajacymi sie po dwoch kolkach rekoma" mogl wykrecic NCD z naszymi i przyjezdnymi tuzami ?

Jestem pewien, ze tutaj baaaaardzo pomogła "budująca rozmowa z Prezesem po meczu z Opolem.
Takie rozmowy i zapowiedź bardzo przykrych konsekwencji dodają mnóstwo energii i wyzwalają cale poklady adrenaliny, jak sie okazuje.
Ba! wygrał dwa biegi, bieg po biegu. Pewnie było w tym trochę zlosliwosci trenera ale prosze bardzo, jak się chce to mozna.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#438 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 15:36

harry pisze:
Mars pisze:Prawda jest taka że Jacek miał wygrywać nam mecze ciągnąc wynik a jest zwykłym sredniakiem w tej lidze jest słabszy od Barana czy Piszcza tutaj niema żadnych wątpliwości a powinno być chyba na odwrót.Gelo uparcie broni Rempałe a ja mam nadzieje że jak uda się awansować to już tego pana nie bede mósiał oglądać

KMŻ Redstar Lublin: 47
1. Jacek Rempała (3,2’,3,2,3) 13+1
3. Karol Baran (0,3,2,0,2’) 7+1
5. Tomasz Piszcz (3,2,2,2,0) 9

Polonia Piła: 43

Dalej udowadniać czy wystarczy?

Udowadniać?? hmm mi nie musisz nic. Ten mecz mu wyszedł chyba on sam był tym zaskoczony. Ja ci mogę tez wkleić kilka meczów, które nam zawalił( wyjazdy plus u siebie Opole czy Łódz kiedy był bezradny już zapomniałeś?).
Ostatnio zmieniony 18 lipca 2009, o 15:43 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#439 Postautor: Gelo » 18 lipca 2009, o 15:38

znajmosc tematu wprost proporcjonalna do znajomosci ortografii

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#440 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 15:44

O tak Gelu twój idol niema uznania w moich oczach ;)

harry
Trener

#441 Postautor: harry » 18 lipca 2009, o 16:00

Mars pisze:Udowadniać?? hmm mi nie musisz nic. Ten mecz mu wyszedł chyba on sam był tym zaskoczony. Ja ci mogę tez wkleić kilka meczów, które nam zawalił( wyjazdy plus u siebie Opole czy Łódz kiedy był bezradny już zapomniałeś?).

1. Wklej wszystkie mecze to zobaczymy co zawalił a co nam wygrał. Przejrzałem przed chwilą. Zawalił mecz u siebie z Łodzią i na wyjazdach w Rawiczu i Opolu ( defekty). Na jedenascie kolejek.
Za to bonusy z Piłą i Krosnem to przede wszystkim jego zasługa.
2. Moja odpowiedź raczej dotyczyła porównania Jacka, Karola i Piszcza. I jeżeli chodzi o udowadnianie to właśnie to miałem na myśli. Nigdzie nie znalazłem dowodu, że są od niego lepsi. Na pewno są waleczni bo częsciej przegrywają starty ale to nie boks, że punkty daje sie za walke. 3 punkty dostaje ten kto pierwszy dojedzie do mety. To są fakty a z faktami się nie dyskutuje.

Awatar użytkownika
Yeste
Szkółkowicz

#442 Postautor: Yeste » 18 lipca 2009, o 16:18

To ja może właśnie w tym temacie :D . Ponieważ nikt i nic nie jest w stanie sprawić, by Mars zmienił zdanie na temat Rempały Jacka, może chociaż uda się się Pana Marsa nauczyć kilku podstaw ortografii. Otóż Drogi Marsie, trzeba Ci wiedzieć, że wyraz "musi" piszemy, przez "u" otwarte, a nie jak to czyniłeś w postach, które poniżej:
to już tego pana nie bede mósiał oglądać
komunikacja kompletne dno mósi lecieć żeby wyjechał traktor

Rzecz druga: pisownia "nie" z czasownikami. Pewnie będzie dla Ciebie sporą niespodzianką fakt, że "nie" z czasownikami piszemy rozdzielnie. Za błędne należy niestety uznać zdania, których jesteś autorem Drogi Marsie:
Opady mają być około 18.00 więc niema tragedi;)
niema ludzi którzy mają pojęcie o przygotowaniu toru
A ze wstydu niemasz co sie palić
Panowie niema co się sprzeczać pewne są dwie rzeczy
Widze ze niema co podejmowac z toba wielkiej dyskusji bo to jakas twoja rodzina
Twisty niemial co znimi robic
juz problemow z plynem niebedzie

Jest i kolejny powód, by pochylić się nad stanem Twej ortografii:
Spewnością z Piszczem nasze szanse są dużo większe na bonus
Spewnoscia wywalczenie 36-40 oczek bedzie sukcesem naszej druzyny

Może pomogę: piszemy "z pewnością". :)

I na koniec - mój ulubiony cytat, a do tego całkiem świeży. Muszę przyznać, że zajęło mi kilka sekund rozszyfrowanie "cóż autor miał na myśli". :)
zobaczymy jak się to skączy ale chyba idziemy na dno

:shock: Zachęcam do częstszej lektury słownika ortografii. 8)

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#443 Postautor: Regdal » 18 lipca 2009, o 16:34

harry pisze:
go! pisze:Mnie tylko zastanawia jak Klimek z "otwierajacymi sie po dwoch kolkach rekoma" mogl wykrecic NCD z naszymi i przyjezdnymi tuzami ?

Jestem pewien, ze tutaj baaaaardzo pomogła "budująca rozmowa z Prezesem po meczu z Opolem.
Takie rozmowy i zapowiedź bardzo przykrych konsekwencji dodają mnóstwo energii i wyzwalają cale poklady adrenaliny, jak sie okazuje.
Ba! wygrał dwa biegi, bieg po biegu. Pewnie było w tym trochę zlosliwosci trenera ale prosze bardzo, jak się chce to mozna.

I pewnie w trzecim starcie też więcej by przywiózł,gdyby nie błąd przed taśmą i puszczenie taśmy w górę przez sędziego w momencie cofania koła od taśmy w tył.Tak,to prawda,okazało się,że jak się chce to można,tylko co zrobić żeby tak jak wczoraj było już zawsze i czy ta rozmowa z prezesem zadziała na długo ? Oby.
"Bez mózgowa,szowinistyczna,szarańcza,na internetowych forach" - Bartłomiej Czekański

www.wolinski.com.pl

Awatar użytkownika
fafel16
Szkółkowicz

#444 Postautor: fafel16 » 18 lipca 2009, o 16:54

czy jest może jakaś fotorelacja z meczu?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#445 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 20:00

Yeste pisze:

To ja może właśnie w tym temacie :D . Ponieważ nikt i nic nie jest w stanie sprawić, by Mars zmienił zdanie na temat Rempały Jacka, może chociaż uda się się Pana Marsa nauczyć kilku podstaw ortografii. Otóż Drogi Marsie, trzeba Ci wiedzieć, że wyraz "musi" piszemy, przez "u" otwarte, a nie jak to czyniłeś w postach, które poniżej:
to już tego pana nie bede mósiał oglądać
komunikacja kompletne dno mósi lecieć żeby wyjechał traktor

Rzecz druga: pisownia "nie" z czasownikami. Pewnie będzie dla Ciebie sporą niespodzianką fakt, że "nie" z czasownikami piszemy rozdzielnie. Za błędne należy niestety uznać zdania, których jesteś autorem Drogi Marsie:
Opady mają być około 18.00 więc niema tragedi;)
niema ludzi którzy mają pojęcie o przygotowaniu toru
A ze wstydu niemasz co sie palić
Panowie niema co się sprzeczać pewne są dwie rzeczy
Widze ze niema co podejmowac z toba wielkiej dyskusji bo to jakas twoja rodzina
Twisty niemial co znimi robic
juz problemow z plynem niebedzie

Jest i kolejny powód, by pochylić się nad stanem Twej ortografii:
Spewnością z Piszczem nasze szanse są dużo większe na bonus
Spewnoscia wywalczenie 36-40 oczek bedzie sukcesem naszej druzyny

Może pomogę: piszemy "z pewnością". :)

I na koniec - mój ulubiony cytat, a do tego całkiem świeży. Muszę przyznać, że zajęło mi kilka sekund rozszyfrowanie "cóż autor miał na myśli". :)
zobaczymy jak się to skączy ale chyba idziemy na dno

:shock: Zachęcam do częstszej lektury słownika ortografii. 8)

szok ;) sorry ale na Polski już nie wróce wolałem piwko i imprezki , widze że sie wysiliłes ale mnie to nie rusza ;)

Awatar użytkownika
Speedway
Trener

#446 Postautor: Speedway » 18 lipca 2009, o 20:04

To uwazaj zeby kiedy admina nie ruszylo cos za mocno :p
Obrazek

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#447 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 20:08

harry pisze:
Mars pisze:Udowadniać?? hmm mi nie musisz nic. Ten mecz mu wyszedł chyba on sam był tym zaskoczony. Ja ci mogę tez wkleić kilka meczów, które nam zawalił( wyjazdy plus u siebie Opole czy Łódz kiedy był bezradny już zapomniałeś?).

1. Wklej wszystkie mecze to zobaczymy co zawalił a co nam wygrał. Przejrzałem przed chwilą. Zawalił mecz u siebie z Łodzią i na wyjazdach w Rawiczu i Opolu ( defekty). Na jedenascie kolejek.
Za to bonusy z Piłą i Krosnem to przede wszystkim jego zasługa.
2. Moja odpowiedź raczej dotyczyła porównania Jacka, Karola i Piszcza. I jeżeli chodzi o udowadnianie to właśnie to miałem na myśli. Nigdzie nie znalazłem dowodu, że są od niego lepsi. Na pewno są waleczni bo częsciej przegrywają starty ale to nie boks, że punkty daje sie za walke. 3 punkty dostaje ten kto pierwszy dojedzie do mety. To są fakty a z faktami się nie dyskutuje.

Harry fakty są takie że Jacek zawalił nam dużo więcej meczy niż ci się wydaje chociażby z Opolem 1:8 , 1:5 u siebie na torze to jest wstyd. Porównywanie Jacka z Piszczem czy Baranem niema sensu bo jest od nich słabszy, bracia to tylko start nic poza tym. A Bonusa w Krośnie to załatwił nam Piszcz inaczej byśmy z 30 nie wyszli...... Więc tak jak mówiłem mecz w Pile mu wyszedł i dlugo dlugo nic .TO SĄ FAKTY które was w oczy kolą.

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#448 Postautor: Egon » 18 lipca 2009, o 20:09

Mnie w oczy kole inny fakt Mars..... :? :? :? :? :? ale powstrzymam sie..
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
KosaRKS
Zawodowiec

#449 Postautor: KosaRKS » 18 lipca 2009, o 20:09

Fakt, ktory Cie w oczy kole, to jest to,ze Jaca nam wygral mecz w Pile.

//Edt. oczywiscie to było do Marsa, bez urazy Egon ;)
Naczelny obrońca Karola Barana.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#450 Postautor: Mars » 18 lipca 2009, o 20:13

KosaRKS pisze:Fakt, ktory Cie w oczy kole, to jest to,ze Jaca nam wygral mecz w Pile.

//Edt. oczywiscie to było do Marsa, bez urazy Egon ;)

Dobrze, że chociaż jeden mecz. Mnie zaskoczył.