Lubelski klub w sezonie 2010

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

Re: Lubelski klub w sezonie 2010

#3051 Postautor: boxing » 28 stycznia 2010, o 22:38

grzesieck pisze:i znacznie mniej doswiadczony

A juz lepszy. Mozemy sie tak licytowac - a chlopak skutecznie jezdzi w Elite League - z zawodnikami pare klas lepszymi niz gwiazdy polskiej drugiej ligi.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#3052 Postautor: niespokojny » 28 stycznia 2010, o 22:40

boxing ale prezes powiedzial ze nie chce zadnych angoli..
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3053 Postautor: boxing » 28 stycznia 2010, o 22:51

Piszcza tez nie chcial a teraz chce "po spelnieniu warunku".

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3054 Postautor: bkapusta » 28 stycznia 2010, o 23:00

boxing pisze:
grzesieck pisze:i znacznie mniej doswiadczony

A juz lepszy. Mozemy sie tak licytowac - a chlopak skutecznie jezdzi w Elite League - z zawodnikami pare klas lepszymi niz gwiazdy polskiej drugiej ligi.

boxing ale serio ile takich odkryc z angielskiej lidze sie sprawdza? statystycznie 1%? :)

sorry mlody anglik w polskiej lidze jest jeszcze gorszy od starego anglika :)

praktycznie zaden z nich nie powtarza wyniku z uk u nas... tam robia wyniki na poziomie czolowki GP, a u nas woza ogony w I lidze

po 20 latach doswiadczen z angolami mozna smialo przyznac za pewnik - niedoswiadczony angol w polskiej lidze bedzie cieniowal

jesli jakis angol moze sie sprawdzic u nas to jakis niezle otrzaskany, z duza kasa na inwestycje w sprzet i logistyke
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3055 Postautor: boxing » 29 stycznia 2010, o 00:28

Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. A co do "marnych Angoli" - na Richardsona czy Allena ich polscy pracodawcy nie narzekaja. "Mlodzi Angole" zawodza? Woffinden w e-lidze i Kennett w pierwszej nie nawalaja. Niektorzy dorobili sie uprzedzen ogladajac popisy Anglikow ze srodka Premier League. A Barker to solidny rider Elite League, a my - druga liga polska.

harry
Trener

#3056 Postautor: harry » 29 stycznia 2010, o 00:43

Z Angolami jest problem logistyczno - kwaterunkowy. maja kawał drogi do przejechania. I dlatego chcą tu trzymać fury i przylatywać samolotem. I jeszcze żeby pomocnicy byli polscy. Jednym słowem są dla dobrze zorganizowanego klubu. Oczywiście mogą przyjeżdżać busami ale wtedy kosztuje to nasze kluby majątek za tak zwany "travel".
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3057 Postautor: grzesieck » 29 stycznia 2010, o 01:10

boxing pisze:Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. .

halo forumowicze pomozcie

tylko ja uwazam barkera za leszcza, ktory mialby w II lidze problem z wykreceniem sredniej 1,5?
METHANOL ADVENTURE TEAM

meesha
Trener
Kontakt:

#3058 Postautor: meesha » 29 stycznia 2010, o 01:44

Przychodze z odsiecza... Nie, nie tylko Ty :)

Ja tez moge wziac Tygodnik Zuzlowy albo przejrzec SyFy i wypisac 30 zawodnikow z Anglii, Danii i Australii, ktorzy jeszcze nie maja kontraktow w Polsce, a juz robia po 4 punkty w kazdych zawodach. Pytanie tylko - po co?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
papi
Trener

#3059 Postautor: papi » 29 stycznia 2010, o 01:49

tak się zdobywa Szacunek Ludzi Ulicy :lol:

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#3060 Postautor: boxing » 29 stycznia 2010, o 02:02

grzesieck pisze:
boxing pisze:Bez dwoch zdan - Barker poradzilby sobie w pierwszej lidze, a w drugiej - to material na pierwsza linie zespolu. .

tylko ja uwazam barkera za leszcza, ktory mialby w II lidze problem z wykreceniem sredniej 1,5?

Jezeli ktorykolwiek klub 2 ligi go zakontraktuje - przyjmuje zaklad, rzecz jasna obstawiam, ze bedzie mial wyzsza srednia. Rzucaj stawke - wchodze w ciemno :D

meesha
Trener
Kontakt:

#3061 Postautor: meesha » 29 stycznia 2010, o 02:07

My tu sobie zartujemy, a tymczasem jeden zajeeee... ten tego napieracz wciaz pozostaje bez kontraktu w Polsce, natomiast czasu na dogranie tegoz coraz mniej :)

A imie jego Ondreeejjj Veverkaaaa 8)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3062 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2010, o 07:14

grzesieck pisze:

Ja obstawiam, ze nawet nie wiedzialby, w ktora strone krecic kolka ;)

Proponuje zawiazanie Spolecznego Komitetu Forumowiczow Na Rzecz Walki Wyszukiwania Nazwisk Zawonikow W Statystykach Zawodow Angielskich Na Rzecz Koncetrowania Sie Na Ludziach Ktorzy Wiedza Gdzie Jest Polska I Jak Tu Sie Jezdzi Na Zuzlu.

boxing z calym szacunkiem do Twojej wiedzy o statystyce i danych osobowych zuzlowcow w kazdym kraju naszej kochanej planety - jak pokazuje przyklad Lublina czy nawet szerzej naszej ligi - z zuzlem u nas jest troche tak, ze sprawdzaja sie zuzlowcy, ktorych juz znamy :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Sztyvny
Szkółkowicz

#3063 Postautor: Sztyvny » 29 stycznia 2010, o 09:24

To chyba nie do konca tak. Sprawdzaja sie zarowno zawodnicy znani, jak i totalne wynalazki. Richardsson, Kylmaekorpi, Tomicek jako junior - przychodza mi do glowy od razu jako mniej znani ktorzy wypalili. Mielismy tez kilku ktorzy okazali sie dobrzy, ale u nas po prostu nie trafiono z czasem (Jensen, Andersen, Pavlic).

Oczywiscie sporo z wynalazkow sie nie sprawdzilo, ale czy ci "znani" zawsze okazywali sie pewniakami? Brhel, Swist, Louis - znani a mimo to totalne niewypaly.

Co do Barkera natomiast zgadzam sie z Boxingiem - jesli trafi do 2 ligo to nie zdziwie sie, ze wykreci srednia jak Gustafsson w ubieglym roku.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#3064 Postautor: kibicLBN » 29 stycznia 2010, o 09:28

A może ktoś powie jak to dokładne jest z Darkinem, bo ponoć jego występy u nas nie są w 100% pewne. Różne krążą pogłoski. Miejmy nadzieje że jednak Darkin będzie śmigał u nas i jeszcze jakiegoś przyzwoitego juniora wytrzasnąć(co będzie trudne) to będzie ciekawie. A co do wypożyczeń to wiadomo fajnie by było kogoś znaleźć ale przy naszych skromnych finansach....To raczej z Drymlami czy innymi koksami nie ma rozmowy :?
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3065 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2010, o 09:43

Sztyvny pisze:To chyba nie do konca tak. Sprawdzaja sie zarowno zawodnicy znani, jak i totalne wynalazki. Richardsson, Kylmaekorpi, Tomicek jako junior - przychodza mi do glowy od razu jako mniej znani ktorzy wypalili. Mielismy tez kilku ktorzy okazali sie dobrzy, ale u nas po prostu nie trafiono z czasem (Jensen, Andersen, Pavlic).

Oczywiscie sporo z wynalazkow sie nie sprawdzilo, ale czy ci "znani" zawsze okazywali sie pewniakami? Brhel, Swist, Louis - znani a mimo to totalne niewypaly.

Co do Barkera natomiast zgadzam sie z Boxingiem - jesli trafi do 2 ligo to nie zdziwie sie, ze wykreci srednia jak Gustafsson w ubieglym roku.

Dla mnie Louis [z perspektywy czasu] to taki sam wynalazek jak Barker. Co, ze mial znane nazwisko jak nie byl otrzaskany w naszej lidze?

To jest czynnik decydujacy - w naszej lidze sprawdzi sie zawodnik, ktory jest na serio zainteresowany sciganiem sie i zarabianiem w naszej lidze. Wolni stzrelcy z wysp nie maja tu czego szukac jesli nie zainwestuja w sprzet, pomocnikow, bilety lotnicze :)

Sorry z kazdym rokiem coraz czesciej zgadzam sie z Gelem.

Nie ma co szukac wynalazkow, nie ma co sie bawic w odkrywanie talentow, nadawanie obywatelstwa potomkom polskich legionistow z Haitii.

Trzeba polozyc kase na stol i zatrudnic 4-5-6 solidnych polskich seniorow [na warunki II ligi moga byc to ludzie pokroju Piszcza, Barana, Puzona, Tomka Rempaly, Jacka Rempaly ect.], jednego [dwoch?] doswiadczonego i sprawdzonego obco [i szukal bym w kierunku wschod, poludnie... wiec moze byc Darkin/Rymel ect.]. I to powinno zapewniac awans.

Dzizas robimy ten zuzel w Lublinie od X lat. Testowalismy wszystko i wszystkich. Nawet biorac pod uwage jakies zaburzenia pola magnetycznego w Lublinie, ktore powoduja, ze wielu zawodnikow po podpisaniu kontraktu u nas zaczyna dziadowac do szescianu tylko taki uklad sie sprawdza.

Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja. Jak spedzimy 10 lat w e-lidze zdobywajac 10 medali DMP to bedzie mozna wyslac lowce talentow i do RPA :)

Dla czego do stu tysiecy orzeszkow nie opierac sie na mechanizmie, ktory wszystkim zapewnia sukces?
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#3066 Postautor: tezetomaniak » 29 stycznia 2010, o 11:18

bkapusta pisze:Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.

a na kontraktowanie doświadczonych, znanych i sprawdzonych zuzlowcow moze pozwolic sobie jeszcze bogatszy klub z bardziej ugruntowana pozycja.

Sztyvny
Szkółkowicz

#3067 Postautor: Sztyvny » 29 stycznia 2010, o 11:30

Trzeba polozyc kase na stol i zatrudnic 4-5-6 solidnych polskich seniorow

Kazdy kibic sie z toba zgodzi, ja tez. Tak najlatwiej i daje to najwieksze szanse na sukces (chociaz wcale nie pewnosc, co pokazaly przyklady Ostrowa i Lodzi). Tyle tylko, ze mozna tak zrobic majac pieniadze. Jak sie ich nie ma to trzeba kombinowac, brac zawodnikow tanszych, mniej pewnych.

Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.

Albo klub, ktorego nie stac na zakontraktowanie drogich pewniakow.

W sytuacji naszego klubu sa mozliwe 2 wyjscia - kontraktujemy zawodnikow niesprawdzonych, podejmujemy ryzyko i mamy nadzieje, ze wypali. Albo robimy sklad jak np. Opole - objezdzonych w kraju, kazdy wie na co ich stac i czego sie spodziewac a jedyny problem jest taki, ze powyzej srodka tabeli w 2 lidze nigdy nie wyskocza.
Wyjscie 3 - kontraktujemy dobrych i sprawdzonych (jak stara sie robic Lodz od paru sezonow) niestety raczej niewykonalne z powodow finansowych.

harry
Trener

#3068 Postautor: harry » 29 stycznia 2010, o 11:33

Darkin podpisał
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3069 Postautor: bkapusta » 29 stycznia 2010, o 11:41

Sztyvny pisze:
Trzeba polozyc kase na stol i zatrudnic 4-5-6 solidnych polskich seniorow

Kazdy kibic sie z toba zgodzi, ja tez. Tak najlatwiej i daje to najwieksze szanse na sukces (chociaz wcale nie pewnosc, co pokazaly przyklady Ostrowa i Lodzi). Tyle tylko, ze mozna tak zrobic majac pieniadze. Jak sie ich nie ma to trzeba kombinowac, brac zawodnikow tanszych, mniej pewnych.

Dajmy sobie spokoj z odkrywaniem talentow czy testowaniem gwiazd z UK. Na to moze sobie pozwolic bogaty klub z ugruntowana pozycja.

Albo klub, ktorego nie stac na zakontraktowanie drogich pewniakow.

W sytuacji naszego klubu sa mozliwe 2 wyjscia - kontraktujemy zawodnikow niesprawdzonych, podejmujemy ryzyko i mamy nadzieje, ze wypali. Albo robimy sklad jak np. Opole - objezdzonych w kraju, kazdy wie na co ich stac i czego sie spodziewac a jedyny problem jest taki, ze powyzej srodka tabeli w 2 lidze nigdy nie wyskocza.
Wyjscie 3 - kontraktujemy dobrych i sprawdzonych (jak stara sie robic Lodz od paru sezonow) niestety raczej niewykonalne z powodow finansowych.

tak tak - jasne jasne

tylko ja nie wiem skad jakas wiara w Barkera, ze bedzie tani, a byc moze i dobry jak mamy jeszcze mozliwosc zakontraktowania konkretnych zawonikow typu Rymel czy Piszcz

lepiej chyba sciagac miejscowych, obytych w II lidze niz szukac szczescia u gwiazdorow UK :)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#3070 Postautor: Cz@rek » 29 stycznia 2010, o 11:44

Na dzis według mnie najwiekszy problem naszego klubu to polscy juniorzy! Większośc klubów zabezpiecza sie i nie chce ich
wypożyczyć a juz napewno o darmowych wypożyczeniach można pomarzyć.Kuby żądają wartości conajmniej jednego motocykla a często dwóch i więcej.
Martwi tez sytułacja szkółki bo widze ze w tym roku predzej czy później pojawi sie konflikt na lini KMŻ-KŻ .
Prezes zapowiedział juz że czeka ich powazna rozmowa z amatorami w tej kwestii.Bedzie sie działo...

Awatar użytkownika
Bozena
Senior

#3071 Postautor: Bozena » 29 stycznia 2010, o 11:50

Chyba nikt tego nie wklejał. Zapodaję więc dodatkowo artykuł z wczorajszego dziennika:
http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbc ... /476180129

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#3072 Postautor: mustafa » 29 stycznia 2010, o 12:02

harry pisze:Darkin podpisał

No i luz. Ja już bym na miejscu działaczy więcej nie kombinował, ewentualnie tylko z Piszczem gadać. Nie ma co robić powtórki z poprzedniego sezonu - lepiej niech regularnie jeżdżą Ci na których się stawia. Mam nadzieję, że Darkin będzie w podstawowym składzie i będzie często zapraszany.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#3073 Postautor: kilar » 29 stycznia 2010, o 12:18

Ja tam wielkim fanem Darkina nie jestem i nawet nie przekonana mnie te 10 w ostatnim meczu. Jednak w naszej obecnej sytuacji, ciesze sie, ze podpisal. No i lepszy ruski niz np jakis malo objezdzony angol.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3074 Postautor: grzesieck » 29 stycznia 2010, o 12:19

trzeba wierzyc w Rymela, dopoki nie podpisze w Miszkolcu to jest szansa :D

no co Ty kilar, ben barker kozak na 13 pkt
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
sting126
Senior

#3075 Postautor: sting126 » 29 stycznia 2010, o 12:24

Dawac jeszcze Rymela i mamy polowe skladu, ktory wywalczyl awans do I ligi ;)
Czas na zmiany :]