Torsen mam nadzieje, ze nie poczules sie zagrozony i nie podasz mnie do prokuratury
Oprawa i doping na meczach
Re: Oprawa i doping na meczach
Co nie w tym rzecz???? Dobra pytales grzesiecka, ale przytoczyles moj post jako grozbe karalna, co jest jakas kuriozalna pomylka. Skoro juz zarzucasz mi lamanie prawa i to jeszcze publicznie to racz mi chociaz wytlumaczyc jakim cudem na to wpadles???
Torsen mam nadzieje, ze nie poczules sie zagrozony i nie podasz mnie do prokuratury
Kolego , nie zbaczaj z tematu... Powtórzę pytanie - dlaczego MOJE posty zostały usunięte ? A więc proszę nie wtrącaj się, skoro to pytanie nie do Ciebie..
Wyjaśnij sobie SWOJ problem z kimś... innym, a [widzę]czytam, że znasz prawo, bo skoro zapytałeś, czy wzbudziła twoja grożba w nim podejrzenie spełnienia, to...jednak myślisz i twój żart [ gwóźdź do trumny mógł być opatrznie zrozumiały, a wymieniony może obawiać sie jej spełnienia]
Wracam ..do tematu... Dlaczego moje posty zostały usunięte?Słucham...
Wyjaśnij sobie SWOJ problem z kimś... innym, a [widzę]czytam, że znasz prawo, bo skoro zapytałeś, czy wzbudziła twoja grożba w nim podejrzenie spełnienia, to...jednak myślisz i twój żart [ gwóźdź do trumny mógł być opatrznie zrozumiały, a wymieniony może obawiać sie jej spełnienia]
Wracam ..do tematu... Dlaczego moje posty zostały usunięte?Słucham...
Grzesiecek, gdzie jesteś?
Merytorycznie, ani słowa...???
Gawrzyk stawia..?
Merytorycznie, ani słowa...???
Gawrzyk stawia..?
NieManitou pisze:Torsen mam nadzieje, ze nie poczules sie zagrozony i nie podasz mnie do prokuratury
Czekam na odpowiedź...albo przywrócenie postów. Czego się obawiacie?moderatorzy?
p.s. Mam kilka odpowiedzi[uwag]na PW o waszej pracy. Chcecie je poznać? Czy czekamy kilka dni, aż ''sprawa'' przyschnie?
p.s. Mam kilka odpowiedzi[uwag]na PW o waszej pracy. Chcecie je poznać? Czy czekamy kilka dni, aż ''sprawa'' przyschnie?
- Łoptymista
- Trener
Torsen pisze:NieManitou pisze:Torsen mam nadzieje, ze nie poczules sie zagrozony i nie podasz mnie do prokuraturyAle grożenie śmiercią może być chyba (nie chce mi się szukać) ścigane z urzędu
nie jest scigane z urzedu
info pewne na 100 proc KMO (a nawet 190
§ 2Łoptymista pisze:info pewne na 100 proc KMO (a nawet 190)
Polska ''metoda'', czy radio ''Erewań''?
Przypomnę pytanie - dlaczego USUNIĘTO MOJE POSTY ?
Już jest ponad 100 wejść na oglądanie moich filmików, a będzie ponad 200. Tak więc przy okazji kibice czytają moje komentarze, a odpowiedzi ...nie ma. Panowie moderatorzy, ośmieszacie się?
Jest jeszcze jedno wytłumaczenie - to ''prywatne'' forum, dla ''prywatnych''celów?/sterowane przez...?/
Więcej nie napiszę nic, bo po co?
Forumowicze ocenią...jeżeli zdążą przeczytać niezależne inne posty..ŻENADA...
Kiedyś Cz. Miłosz napisał:'' Poeta pamięta, możesz go zabić, narodzi się nowy, spisane będą czyny i rozmowy''[ przepraszam za zapis, chodzi o sens] albo patrz na podpis-cytat Harrego [C.K. Norwid ]
Już jest ponad 100 wejść na oglądanie moich filmików, a będzie ponad 200. Tak więc przy okazji kibice czytają moje komentarze, a odpowiedzi ...nie ma. Panowie moderatorzy, ośmieszacie się?
Jest jeszcze jedno wytłumaczenie - to ''prywatne'' forum, dla ''prywatnych''celów?/sterowane przez...?/
Więcej nie napiszę nic, bo po co?
Forumowicze ocenią...jeżeli zdążą przeczytać niezależne inne posty..ŻENADA...
Kiedyś Cz. Miłosz napisał:'' Poeta pamięta, możesz go zabić, narodzi się nowy, spisane będą czyny i rozmowy''[ przepraszam za zapis, chodzi o sens] albo patrz na podpis-cytat Harrego [C.K. Norwid ]
Troche boje sie zapytac.... ale Ty tak na serio?
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
zglaszam wniosek o powolanie komisji sledczej w celu wyjasnienia tej sprawy, oczywiscie zglaszam swoja kandydature do uczestniczenia w niej pozdrawiam 
"I tak pojdziesz do piekla wszyscy pojdziecie do piekla hahahahahahah
"
DJPEPE pisze:Polska ''metoda'', czy radio ''Erewań''?
Jak znam Grzesia to Ci odpowie. Ale na pewno nie dzisiaj. Z tego powodu o ktorym pisal Gawrzyk - jest piatek wieczor, nie kazdy siedzi przy kompie...
Czas na zmiany :]
sting126 pisze:DJPEPE pisze:Polska ''metoda'', czy radio ''Erewań''?
Jak znam Grzesia to Ci odpowie. Ale na pewno nie dzisiaj. Z tego powodu o ktorym pisal Gawrzyk - jest piatek wieczor, nie kazdy siedzi przy kompie...
albo... nie każdy jest trzeźwy.
Nie było mi niestety dane przeczytać całości dialogu, ale pełen nadziei, że komisja śledcza wszystko wyjaśni uważam, że wraz ze zbliżającym się nieuchronnie początkiem sezonu wzrastają emocje, co również widać na forum.
Kapkę mi żal, iż "brać" żużlowa w niczym nie przypomina piłkarskiej, gdzie jeden za drugiego odsiedzi wyrok, a u Nas nawet na forum jeden drugiego nie poprze. Tej lojalności? możemy im zazdrościć. Szkoda.
Szemrane z nas towarzystwo - 3146 użytkowników i kurna wszyscy bez wyroku.login pisze:Kapkę mi żal, iż "brać" żużlowa w niczym nie przypomina piłkarskiej, gdzie jeden za drugiego odsiedzi wyrok
Oj... Torsen. Zwróć, proszę uwage na drugą część wypowiedzi. Chodzi głównie o to, że wśród kibiców żużla "każdy sobie rzepkę skrobie", a wśród kibiców piłkarskich każdy skrobie w stronę... klubu?
Naprawdę trudno mi się przemóc i myśleć o kibicach piłkarskich jako wzorze do naśladowania w czymkolwiek.
login pisze:Chodzi głównie o to, że wśród kibiców żużla "każdy sobie rzepkę skrobie", a wśród kibiców piłkarskich każdy skrobie w stronę... klubu?
Ile znasz osobiscie osob z tego forum? Mysle, ze takie sady sa zdecydowanie zbyt daleko idace to raz. A dwa:
Torsen pisze:Naprawdę trudno mi się przemóc i myśleć o kibicach piłkarskich jako wzorze do naśladowania w czymkolwiek
Czas na zmiany :]
Widzisz, Login? Sting mnie poparł 
Torsen pisze:Naprawdę trudno mi się przemóc i myśleć o kibicach piłkarskich jako wzorze do naśladowania w czymkolwiek.
To jest niczym ze sportowcami. Dlaczego lubisz jednego, a za innym nie przepadasz? Znamy ich z aren sportowych; wywiadów; opinii; środowiska itd., ale... nie znasz ich prywatnie. Pozwolę sobie mniemać, że Twoja niechęć do kibiców piłkarskich może wynikać z relacji dziennikarskich itp. (dobrej opinii to oni nie mają - fakt), jednak uważam, że jest wśród nich wielu wartościowych facetów, którzy pokochali piłkarski MOTOR niczym My... żużlowy. Oni również zasługują na próbę zrozumienia. Nikogo nie chcę bronić czy tłumaczyć - zwyczajnie pozwoliłem sobie na chwilę refleksji w piątkowy wieczór.
Alez czuj sie, jak u siebie 
Nie wiem, czy moje opinie na temat kibicow pilkarskich, nie tylko Motoru, oparte sa na relacjach dziennikarskich. Raczej nie. A milosc do Motoru.... Wiesz, juz to mi nawet jakos choro pobrzmiewa. Zuzel uwielbiam, podziwiam zapach, rywalizacje, odwage i determinacje zawodnikow, kibicuje tez miejscowej druzynie, ale zadnego klubu czy druzyny nie kocham. Uwazam, ze to slowo jest zupelnie nie na miejscu, ze powinno byc zarezerwowane na zupelnie inne okazje. Wydaje mi sie, ze z takiej "milosci" moze wyniknac wiecej zlego, niz dobrego, co zreszta czesto widac, a jeszcze czesciej o tym slychac.
Nie wiem, czy moje opinie na temat kibicow pilkarskich, nie tylko Motoru, oparte sa na relacjach dziennikarskich. Raczej nie. A milosc do Motoru.... Wiesz, juz to mi nawet jakos choro pobrzmiewa. Zuzel uwielbiam, podziwiam zapach, rywalizacje, odwage i determinacje zawodnikow, kibicuje tez miejscowej druzynie, ale zadnego klubu czy druzyny nie kocham. Uwazam, ze to slowo jest zupelnie nie na miejscu, ze powinno byc zarezerwowane na zupelnie inne okazje. Wydaje mi sie, ze z takiej "milosci" moze wyniknac wiecej zlego, niz dobrego, co zreszta czesto widac, a jeszcze czesciej o tym slychac.
- kleczes_GKM
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Torsen pisze: co zreszta czesto widac, a jeszcze czesciej o tym slychac.
I na tym polega glowny problem - niektore media maja w zwyczaju pogon za sensacja, a przeciez nic sie lepiej nie sprzedaje, jak kolejna "awantura pilkarskich bandytow", czy tez "konflikt kiboli z koncernem, ktory uratowal ich klub", taki zestaw informacji zawsze "szarego" widza przyciagnie. Szkoda tylko, ze malo kto wspomni np. o pomocy kibicow przy organizowaniu rocznic wybuchu Powstania Warszawskiego, czy tez licytacji koszulek, z ktorych dochod przeznaczany jest na domy dziecka, czy tez odblaskowe bluzy dla przedszkolakow, aby bezpiecznie przechodzily przez pasy, lub o wspanialym dopingu na halowym turnieju zespolow u-11:
http://www.youtube.com/watch?v=HDpifuduiJ8
(tak, wiem tam rowniez moglo istniec zagrozenie pozarowe)
Warto czasem spojrzec szerzej na dana sytuacje, bo w dzisiejszych czasach czerpanie wiedzy na dany temat glownie z tego, co podaja na tacy media bywa zgubne.
Pzdr
Przepraszam. Może źle to określiłem. Bardziej chodziło mi o fascynację czy fanatyzm. Czasami ludzie potrzebują akceptacji, a że środowisko kibiców piłkarskich nie stawia żadnych warunków (bicie się jest zwyczajnym odruchem ludzkim), to wielu młodych, bez większych perspektyw w Naszym regionie "przystępuje" do nich, identyfikuje się i nie rzadko... to jedyne co chłopaki mają! Czemu więc się dziwić? Ba! Ludzie się ich boją. Czego chcieć więcej. Brak pracy. Brak perspektyw. Brak mądrej, lubelskiej władzy! "Biegając za Motorem czują się kimś."
Zasługują jednak na kilka słów pochwały. Mimo wszystko są takimi samymi ludźmi, jak My, bo niby czym się różnimy? Tym, że jedni lubią piłkę, a drudzy żużel? Tym, że jedni robią dość dobre oprawy, ale jednocześnie dość skutecznie niszczą miasto i opinię (nie tylko o sobie), a drudzy starają się stworzyć oprawę, ale nic o nich nie słychać (pozytywnego czy negatywnego = popatrzmy, ile kibice piłkarscy wywalczyli dla klubu od miasta)?
Temat jest o stadionie, więc - moim zdaniem - kibice piłkarscy swoją identyfikacją z klubem wywalczyli sobie stadion i dotacje, a kibicom żużlowym zostało... koloseum!
Nie chcę chwalić ich postawy, bo nie ma czego, prócz "parcia na ratusz", który lokalnemu społeczeństwu nie daje nic, prócz rozczarowań, to kibice piłkarscy cały czas istnieją w mediach z powodu demolowania tego, co z tego pięknego miasta zostało za rządów Naszych władz.
P.S.
Kleczes mniej więcej zrozumiał o co mi chodzi.
Zasługują jednak na kilka słów pochwały. Mimo wszystko są takimi samymi ludźmi, jak My, bo niby czym się różnimy? Tym, że jedni lubią piłkę, a drudzy żużel? Tym, że jedni robią dość dobre oprawy, ale jednocześnie dość skutecznie niszczą miasto i opinię (nie tylko o sobie), a drudzy starają się stworzyć oprawę, ale nic o nich nie słychać (pozytywnego czy negatywnego = popatrzmy, ile kibice piłkarscy wywalczyli dla klubu od miasta)?
Temat jest o stadionie, więc - moim zdaniem - kibice piłkarscy swoją identyfikacją z klubem wywalczyli sobie stadion i dotacje, a kibicom żużlowym zostało... koloseum!
Nie chcę chwalić ich postawy, bo nie ma czego, prócz "parcia na ratusz", który lokalnemu społeczeństwu nie daje nic, prócz rozczarowań, to kibice piłkarscy cały czas istnieją w mediach z powodu demolowania tego, co z tego pięknego miasta zostało za rządów Naszych władz.
P.S.
Kleczes mniej więcej zrozumiał o co mi chodzi.
-
Koper
- Trener
- Kontakt:
Zbyt daleko wyciągnięty wniosek moim zdaniem. Moim zdaniem zadecydowały inne czynniki że postawiono na stadion piłkarski a nie np. żużlowy w Lublinie i wcale nie jest to wielka zasługa kibiców piłarskich którzy wg. Ciebie swoją identyfikacją z klubem wywalczyli sobie stadion. Patrząc z innej strony i porównując frekwencje na meczach piłkarskich i żużlowych w ostatnich 10 latach myślę że można byłoby postawić wniosek że bardziej potrzebny jest stadion żużlowy niż piłkarski i wtedy można byłoby pisać że to kibice żużlowi wywalczyli swoją wysoką frekwencją stadion żużlowy taki jak Motoarena w Toruniu. Jednak tak jak napisałem wyżej w mojej ocenie to inne czynniki niż kibicowskie zadecydowały o tym że zdecydowano się że z dotacji UE powstanie stadion pilkarski. Z kolei jeśli tak ułożyłoby się że żużlowy Motor awansowałby do I ligi a następnie do extraligi to i żużlowy stadion przy Zygmuntowskich siłą rzeczy wypięknieje, dorówna do chociażby minimalnych standardów cywilizacji w której żyjemy, a do tego czasu nie pozostaje nam nic innego jak korzystanie z naszego wspaniałego koloseum.login pisze:Temat jest o stadionie, więc - moim zdaniem - kibice piłkarscy swoją identyfikacją z klubem wywalczyli sobie stadion i dotacje, a kibicom żużlowym zostało... koloseum!
http://www.interklasa.pl/kalendarium/in ... 4&dzien=11 ... tylko to, chciałem przypomnieć ...niektórym, czyli na naszym forum cenzura wróciła? 
DJ. Myślałem, że tylko kobiety przechodzą menopauzę 
Chorobcia, znowu 17-latek? Naprawdę, nie zrozumiałeś ironii? Nie wiesz, co to był -PRL, komuna, cenzura, KOR, Solidarność, walka o wolność słowa? A może i lepiej, że tego nie przeżyłeś...? - bo żart był nie na miejscu.