Arkadiusz Rusiecki pisze:(...)Inną ma być choćby wprowadzenie ograniczeń w ilości kontraktowanych zawodników w klubach.(...)
to mamy problem nie bedzie 30 chlopa w kadrze, trzeba sie bedzie przestac klocic
Arkadiusz Rusiecki pisze:(...)Inną ma być choćby wprowadzenie ograniczeń w ilości kontraktowanych zawodników w klubach.(...)
Czesi starają się uspokoić pracowników Bogdanki prezentując swoją działalność wspominając również o sponsorowaniu drużyn sportowych z Ostrawy i działalności społecznej.
Gelo pisze:powiedzmy sobie szczerze - Karol i Mariusz w obecnej formie i przy bardzo dobrych wiatrach to tacy Tomkowie Rempałowie w każdym klubie pierwszej ligi.
Gelo pisze:Obaj niedawno jezdzili odpowiednio w Rybniku i Gnieżnie i jak było - kazdy widział.
Gelo pisze:Zwłaszcza, że 90 procent klubów w pierwszej lidze jezdzi na twarych torach. A tam nie jezdzą Jace, Jędrzejewskie, Burze czy Ekloefy. Tak jak naszym odchodziły ze startu Flegery i Jamroże - w końcu żadne asy i w dodatku z najsłabszej druzyny pierwszoligowej - to aż żal było patrzeć.
go! pisze:max3 pisze:Baran i pierwsza liga dobre...
Dokladnie...
Na Nazimku oczy bolaly patrzec... Tak jak juz pisalem, z perspektywy czasy dziwie sie, ze w Rybniku sie trzymal tak blisko prowadzacych :/
Flint pisze:Marcie Hadykówce PGE Cenowej Bombie Hip Hop Coli
Bzdury. Nie wiem jak Puszak, bo jego kariery nie śledzę tak jak Karola, ale Baran z obecną formą i z zapleczem sprzętowym takiego Kuciapy byłby jednym z liderów w każdej ekipie pierwszoligowej.
Gelo pisze:Rozumiem, że jestes adwokatem Karola, ale niestety to Ty piszesz bzdury. Kierujesz sie emocjami a nawet podejrzewam osobista sympatią zamiast faktami.
Ok. Nudzi mi się więc przeanalizuję sobie jego ostatnie 3 lata startów.
Sezon 2006
V kolejka: Leszno - Rzeszów klik najsłabszy był Kuciapa, ale to Barana odsunięto od składu. Ale nieważne.
X kolejka: Rzeszów - Leszno klik Ok. Jest najsłabszy. Zauważcie jednak z kim gość jechał. Pierwszy bieg Adams, Pedersen Dobrucki (który wygrywał wtedy nawet z Pedersenem), Kolejny bieg to znów Pedersen i Dobrucki. Ciężko więc było zrobić tam więcej niż jeden punkt zważywszy na to, że były to dopiero drugie zawody Barana w 2006 roku.
XIII kolejka: Rzeszów - Tarnów klik
bez komentarza.
I runda PO: Rzeszów - Toruń klik
Nie powiecie mi chyba, że był to kiepski występ?
II runda PO: Rybnik - Rzeszów klik
Tu także nie był najsłabszym ogniwem. Ba! Zrobił nawet więcej punktów niż Chrzanowski i RemPała razem wzięci..
III runda PO: Leszno - Rzeszów klik
I znów nie jest najsłabszy. Hah! Jako jedyny obok Pedersena potrafił odnieść biegowe zwycięstwo (Stachyry nie liczę, bo I bieg to u nas musiała być trójeczka).
IV runda PO: Rzeszów - Leszno [url=http://www.rlach.republika.pl/dmp/2006/rzle_2.htm]
Kolejny mecz w którym jest trzecią siłą swojej drużyny. Zresztą. Kiedy zaczął jeździć regularnie pokazał, że śmiga lepiej niż Kuciapa, Rempała czy nawet Śledź.
V runda PO: Toruń - Rzeszów klik
3 punkty. Ale tak czy siak z "naszych" był najlepszy.
VI runda PO: Rzeszów - Rybnik klik
Jak więc widać na załączonym obrazku Baran wcale nie był taki słaby. Był lepszy od Kuciapy i RemPały (który notabene był wtedy uważany przez wielu jako zawodnik nadający się na ekstraligę).
Ok. Sezon 06 zamknięty. Treningi do 07 rozpoczął 22 maja na torze w Lublinie (klik, klik). Podpisuje kontrakt w Gdańsku i już po 19 dniach debiutuje w lidze przeciwko czwartej sile I ligi, czyli RKM-owi Rybnik. Typ robi pięć punktów w pięciu startach klik. Czarno na białym widać, że po drugiej serii już się przełożył. Następnym meczem był pojedynek w Ostrowie, gdzie Baran zrobił dwa punkty w czterech startach. Drugi i ostatni mecz w plastronie gdańskiej drużyny Baran pojechał 8 lipca, gdzie doznał tej paskudnej kontuzji (otwarte złamanie kości piszczelowej w dwóch miejscach (o ile dobrze pamiętam). Nie jeździł przez szmat czasu. Ba! Pamiętam też, że zaraz po tym wypadku zbierano hajs na rehabilitację Karola (o czym pisały nawet sportowe fakty). W Gdańsku byli z niego zadowoleni. Wiem, bo czytałem opinie o Baranie na tamtejszym forum (jak nie pokasowali tematów, to sami możecie sprawdzić). Pisano o nim albo dobrze, albo w ogóle. Przynajmniej z tego co pamiętam..
Rok 2008. Baran z Miszkolca ląduje w Rybniku na wypożyczeniu. Jest 20 kwietnia i Baran na dzień dobry robi 7 punktów w czterech startach z Rawiczem (klik. Kolejne spotkanie to pojedynek w Gdańsku (klik). Deszcz to tam padał od początku spotkania. Nie ma się więc co dziwić, że po tak długiej przerwie nie uciułał żadnego punktu. Kolejny mecz to pojedynek z Grudziądzem w Rybniku (klik).
W VI rundzie do Rybnika przyjeżdża Trojan ze swoim PSŻ-em. (klik Baran robi 6 pkt., a Kuciapa 2. Jest różnica? Pamiętajmy też jakiego sponsora miał Maciek a jakiego nie miał Baran.![]()
W VII kolejce Rybnik wybrał się do Ostrowa na mecz z aspirującym do awansu Intarem. Na dzień dobry tj. w drugim biegu Baran przyjeżdża na metę przed Drymlem (którego w składzie na ten sezon widziałoby 90% tego forum :spiew: ) Jakby tego było mało w drugiej serii startów wyprzedza Kylmaekorpiego, który podobnie jak Dryml zostałby przywitany u nas z otwartymi ramionami. Przypominam, że mecz ten rozgrywany był w Ostrowie (czyli na torze Czecha i Fina) a nie w Rybniku. Warto też dodać, że w spotkaniu tym w RKM-ie zadebiutował Lindbaeck, który też wracał tam po pół roku(?) przerwy i zrobił 4 (SŁOWNIE CZTERY!) zera. Baran pauzował w h*j więcej czasu a takiego wyniku jak Szwed zrobić nie potrafił. :hahaha:
No i ostatni mecz Barana w Rybniku to rewanż z Ostrowem. Po samej punktacji można już stwierdzić, że Baran nie miał tam na czym jeździć. No bo przecież chyba nikt normalny po jednym słabym starcie nie wycofałby z biegu typa, który w ostatnich paru meczach był wyróżniającym się zawodnikiem w drużynie..
Dlatego niech Ci, którzy twierdzą, że Baran jest skończony przestaną p*erdolić. Uzasadnieniem, które brałem do tej pory na to, że śmigają z takimi głupotami było to, że Ci krytykujący nie widzieli Karola na torze. Teraz jednak mam banię..
Powiem Wam szczerze, że ta analiza startów Barana wiele mi dała. Teraz już jestem pewien, że jakby dostał z klubu chociaż jedną dobrą (powtarzam dobrą) furę nawet i jedynie przygotowaną na rzeszowski tor, to typ byłby jednym z naszych liderów w meczach u siebie i na wyjeździe (tyle, że tu już nie liderem zespołu, a liderem krajowym;]).
Hyh. Postanowiłem, że w tym sezonie, jeśli ruda nadal będzie pociągać za wszystkie sznurki w tym klubie, pójdę tylko na pierwszy mecz. Później już oleję. Jedyne co mogłoby spowodować zmianę mojej decyzji to powrót Karola. Ale najśmieszniejsze jest to, że jeżeli w klubie będzie Baran tzn., że nie ma w nim rudzielca. :peace: Dlatego życzę i Wam i sobie Karola Baran w składzie Stali Rzeszów na sezon 2009.
Gelo pisze:Powołujesz sie na jego starty sprzed czterech lat kiedy ja wyraznie napisalem - z obecną formą zarowno on jak i Puzon w pierwszej lidze to max druga linia.
Gelo pisze:Powołujesz sie na jego starty sprzed czterech lat kiedy ja wyraznie napisalem - z obecną formą zarowno on jak i Puzon w pierwszej lidze to max druga linia.
Gelo pisze:Na formę sklada się takze przygotowanie sprzętowe - i nie ma co gdybać - nie mial motocykli porownywalnych z Kuciapą, nie mial nawet sprzętu porownywalnego z Jackiem Rempałą - co bylo widac jak na dłoni.
Flint pisze:Daję uciąć sobie łapę, że chętni z I ligi na Karola by się znaleźli. Jestem tego pewien. Ale jak go znam to i tak zostanie u Was.;]
Dokładnie. Rzucę zeszłorocznym (?) przykładem. Baran miał silnik od Hollowaya. I typ trząsł całą II ligą. Pamiętasz?
Porównujesz jego sprzęt do sprzętu Kuciapy, który od rudzielca ma tyle hajsu na fury ile sobie tylko zapragnie, i do Jacy, który jest świetnym majstrem i potrafi przygotować pod siebie (podkreślam) silniki z kosmosu na tą II ligę.
Zresztą. Typ jest 5 zawodnikiem II ligi. Pod względem średniej z wyjazdów jest drugi. Czego Ty jeszcze chcesz?
Mars pisze:Czy to prawda ze do końca Listopada można kontraktować zawodników na starych zasadach,(z obecnego składu drużyny ) -- tak twierdzi Sprawka, Dziękuje za informacje
P.S a tutaj link http://www.itvl.pl/news/sport-w-itvl od 26min jest wywiad.
jerry78 pisze:Flint pisze:Daję uciąć sobie łapę, że chętni z I ligi na Karola by się znaleźli. Jestem tego pewien. Ale jak go znam to i tak zostanie u Was.;]
Obyś miał rację i chyba każdy z lubelskich kibiców by sobie tego życzył. Do tego Puzon i kolejnych dwóch Rzeszowiaków: Trojanowski i Miesiąc i nikt nam w II lidze nie podskoczy:)
Davv pisze:Nie pozwalają. Do końca listopada nie wolno negocjować/podpisywać kontraktów z zawodnikami innych drużyn...