ravajas pisze:Skąd ten tekst?
zrobilem screena jakby co

ravajas pisze:Skąd ten tekst?

go! pisze:Kod: Zaznacz cały
To ile kibic żużla w naszym mieście będzie musiał wyłożyć na dane spotkanie będzie zależało m.in. od tego jaka jest stawka meczu oraz aktualna forma zarówno KMŻ, jak i gości.
K U R W A
wezcie i dalej twierdzcie, ze ten przychlast jest normalny !!!
klap! klap!
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
Cooper pisze:Oczywiscie piszac to, zakladam, ze prezesowi nie chodzilo o to, by na Wande bilety obnizyc na 8 zl z poziomu 18, tylko na Ostrow podniesc na 25.
jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.
go! pisze:jerry78 pisze:Ale możesz podać jakieś argumenty, że to zły pomysł? Czy po prostu tak sobie uważasz i już.i.
Czlowieku! Czy ty potrafisz spojrzec obiektywnie na poczynania tego biednego durnia? Staralem sie nie obrazac go, ani ciebie, ale obaj sie o to prosicie. Jak do chuja mozna jeszcze przed meczem ocenic, ktory bedzie bardziej atrakcyjny dla kibicow ??????? No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.
meesha pisze:Nie będzie obniżania cen biletów bo wtedy będzie to niesprawiedliwe dla tych, którzy kupili karnety. Prosta zatem sprawa, że różnicowanie cen biletów może odbywać się tylko "w górę". Czyli na "przysłowiową" Wandę 20 PLN i to jest cena bazowa do ustalenia ceny karnetów (8x20-10%=144). Przećwiczone z bardzo negatywnym skutkiem w Toruniu w ostatnim sezonie...
jerry78 pisze:go! pisze: No wez mi wytlumacz jak prostak debilowi - prosze.
Kultury zero, ale na szczęście to o tobie źle świadczy a nie o mnie czy Sprawce.
Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.
jerry78 pisze:A jak np na Ostrów, Rawicz, Opole będzie po 20zł a na pozostałe 15zł to będzie złe rozwiązanie? Bo dla mnie byłoby super.
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
mariusz1987 pisze:Bez nadmiernej ekscytacji![]()
![]()
Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy?? A może to taki chwyt, żeby więcej kibiców zachęcić do zakupu karnetów?? Krótko mówiąc dziwne
go! pisze:no to zes sie natlumaczyl
jerry78 pisze:Jeśli ty nie potrafisz ocenić który mecz będzie atrakcyjniejszy dla kibica to ja nie mam pytań. Spytaj się mamy.
Cooper pisze:Edit:
Argument meeshy o karnetach bardzo trafny-jak ten problem mistrzu rozstrzygniesz? Moze po sezonie nadplacona "kasa wraca jak bumerang" w postaci bonow do wykorzystania w stadionowym kiosku u Ewy K.?:)
mariusz1987 pisze:Natomiast zgodzę się, że wartościowanie meczu zanim się rozpocznie jest nielogiczne, pomysł nietrafiony no i chyba nigdzie nie realizowany. Lublin na być pierwszy??
Normalnie bilety są w cene: 20, 10 i 5 zł, ale w tym sezonie po serii nieciekawych spotkań zdarzały się też obniżki do 10, 5 i 2,5 zł.
- To nie jest żadne zaskoczenie, bowiem jeszcze przed sezonem ustaliliśmy pewną stategię marketingową - mówi „Expressowi” Janusz Zacniewski, menadżer zespołu Delecty. - Ceny biletów na poszczególne mecze miały być zróżnicowane i zależeć od klasy rywala, stawki oraz dnia rozgrywania spotkania.
jerry78 pisze:Cooper pisze:Edit:
Argument meeshy o karnetach bardzo trafny-jak ten problem mistrzu rozstrzygniesz? Moze po sezonie nadplacona "kasa wraca jak bumerang" w postaci bonow do wykorzystania w stadionowym kiosku u Ewy K.?:)
Bardzo prosto, załóżmy, że ta cena bazowa na podstawie, której obliczana jest wartość karnetu wynosi 20zł. Trzy mecze z największymi rywalami niech będą po 23zł,.
Torsen pisze: Ale rzeczywiście przykro będzie, jak dojdzie do sytuacji, o której napomknął Harry - drużyna przyjezdna, która miała stawić opór i zagwarantować widowisko, przyjedzie z jakichkolwiek przyczyn składem węgla i papy - ludzie wkurzą się, płacąc za to "wyższą" cenę. A wydymany, wkurzony i obrażony kibic to przeciwieństwo kibica z karnetem
Torsen pisze:Mnie nie dziwi, że klub chce manewrować ceną w zależności od klasy rywala.
Zakładając, że pomysł zarządu był taki, że zmiana cen wyglądała by tak:
3 x 25zł + 2 x 20zł + 3 x 15zł = 160zł lub 3 x 23zł + 2 x 20zł + 3 x 17zł = 160zł (* cen nie znam więc są tylko teoretycznym założeniem)
jest to dokładnie tyle samo co 8 x 20zł = 160zł, więc dla karnetowiczów nie ma żadnego znaczenia. Zatem ten argument meeshy i coopera obalony.
Jeśli chodzi o zalety to na zapowiadające się jako decydujące mecze o awansie z Opolem, Ostrowem i Rawiczem ludzie bez problemu zapłacą po 25zł (opieram się frekwencji z meczu z Łodzią), natomiast łatwiej będzie im się skusić przyjść za 15zł na np. Krosno, Kraków czy Miszkolc.
Hela pisze:Nie obalone, gdyż jak mówisz, że nie znasz cen więc to tylko teoretyczne założenie.
No i gdzie tutaj bonus dla karnetowiczów za wyłożenie pieniędzy z góry?
Hela pisze:Poczekaj poczekaj. A wiesz, że nie ma w tym roku rundy finałowej? Więc czym jest "mecz decydujący o awansie?"
Mecz z Ostrowem mamy u siebie 23 czerwca. Więc do końca sezonu jeszcze wiele miesięcy i wiele spotkań. Po Rawiczu mamy jeszcze 7 meczów. Po Opolu zostało jeszcze do rozegrania 3 mecze. Ba, już przed meczem z Opolem może być pozamiatane więc cała ta koncepcja zarobienia może się zawalić jak domek z kart.