Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
marioZ

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wielkopolski

#426 Postautor: marioZ » 24 czerwca 2011, o 00:08

Podoba mi się to jak Puzon zachowuje się w parku maszyn - widac, że zyje tym co sie dzieje na torze, dopinguje i mobilizuje resztę. Tak tworzy się atmosfera, która dla niektórych zawodników jest bezcenna, bo przecież nie każdy jest z urodzenia takim podłokciowym wyginaczem jak Miesiąc :D

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#427 Postautor: Flint » 24 czerwca 2011, o 00:09

No i jak tam? Miesiącowi jednak zależy na awansie? Chyba jednak tak, no chyba, że plan przegrania meczu z Ostrowem mu z jakichś powodów nie wyszedł.;f

To tylko potwierdza, że 90% Waszych teorii można sobie wsadzić w.. no wiadomo gdzie.;]

truskawa pisze:Hah przypomniało mi się jeszcze, jak wieśki z Lublina darły się "sędzia mój",

A nikt nie darł ryja, żeby Miesiąc "s*ierdalał do Rzeszowa"?;f

Od zera do bohatera chciałoby się powiedzieć.;]

Mam nadzieję, że co poniektórzy wyciągną jakieś wnioski na przyszłość.
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

jerry78
Trener

#428 Postautor: jerry78 » 24 czerwca 2011, o 00:11

Flint jakbyś czytał uważnie, to byś wiedział, że po meczu z Piłą to nie dotyczyło Miesiąca tylko Barana (który zawalił mecz) i Wilka.
Niemniej jednak te okrzyki były niepotrzebne choć pod wpływem silnych emocji.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#429 Postautor: _piotrusss » 24 czerwca 2011, o 00:12

Naprawdę wszystko było ok... doping, wynik, zachowanie zawodników po meczu. Tylko niech ktoś zabroni Sprawce wypowiadania się do mikrofonu.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

ermen
Zawodowiec

#430 Postautor: ermen » 24 czerwca 2011, o 00:13

Nie rozumiem, na jakiej podstawie co niektórzy upatrują dla Puszakowskiego miejsca w składzie na najbliższy mecz. Poza pierwszy biegiem nie jechał nic i słusznie nie pojechał w nominowanych. Skoro w pierwszych czterech biegach przywiózł 5 punktów a zawodnik z KSM o 7 niższym 6+3? W tej sytuacji, jesli ktoś woli oglądać Puszakowskiego zamiast Sucheckiego, to chyba tylko niespokojny.
Wracamy więc do ustawienia z Baranem, lub, co wydaje się najlepsze, za Puzona jedzie Stead.
Gratulacje dla drużyny i trenera za dzisiejszy mecz. Brawo!
Każdemu jego Everest...

mariusz1987
Junior

#431 Postautor: mariusz1987 » 24 czerwca 2011, o 00:13

e tam,w porównaniu do Wojciechowskiego to było ok :lol:

Sober
Senior

#432 Postautor: Sober » 24 czerwca 2011, o 00:14

Mecz fajny dla nas, bo wygrany. Szkoda, ze dalo sie wyprzedzac dopiero po porzadnym odsypaniu toru, czyli w 15 biegu.
Do niektorych nie mozna miec pretensji, ale na czesc mozna ponarzekac :)

9.Miesiąc - oprocz 15-ego biegu nie ma czym sie zachwycac. Pierwsze 3 starty FATALNE i nawet nie nawiazywal walki ze Staszewskim, Wegrzykiem i Gomolskim. Z kolei 2 ostatnie biegi Pawla to klasa, gratulacje. Odnosze wrazenie, ze dopiero po odsypaniu toru Pawel sie odnalazl.

10.Suchecki - ktos dobrze napisal; wystep taki, jak wszystkie od poczatku sezonu - nijaki (no, moze z wyjatkiem Opola). Jednak 7 punktow u zawodnika z KSM 2.50 w meczu z liderem mozna uznac za calkiem dobre. Chociaz przy 11 punktach Wegrzyka (w 4 startach), ktory ma taki sam KSM wypada mizernie i nie ma watpliwosci, ktory transfer okazal sie lepszy :?

11.Woodward - zdecydowanie najlepszy zawodnik meczu, wyrasta powoli na lidera druzyny. W Rawiczu komplet, dzisiaj stracil jeden punkt, klasa. Praktycznie jako jedyny potrafil cos wskurac na dystansie. Na dodatek kapitalnie rozgrywal pierwszy luk, nie bal sie wywozic rywali robiac miejsce dla kolegi z pary. Takiego zawodnika trzeba nam bylo - cos czuje, ze chlop uratuje nam sezon.

12.Puszakowski - po jego pierwszym starcie, gdzie bodajze wykrecil NCD myslalem, ze wrocil Mariusz z zeszlego sezonu. Niestety, pozniej bylo coraz gorzej i az zal bylo patrzec na jazde Puzona, szczegolnie w biegu, gdzie jak junior stracil drugie miejsce :? Moze brak pewnosci wynika z tego, ze wypadl z rytmu meczowego, nie wiem.

13.Proctor - 11 pkt. wyglada ladnie, ale wynik duzo lepszy niz jazda. I nie wiem skad ten zachwyt. Przeciez gosc NA SWOIM TORZE nie lapal sie na szpryce i Gomole, i Wegrzykowi, i Staszewskiemu. Zawodnicy, ktorych dzisiaj objezdzal to po prostu sredniaki. Jest za slaby zeby jezdzic z juniorem w parze. I jesli ma jechac, to tylko w miejsce Puzona/Sucheckiego przy koniecznej jezdzie Stead'a, ktory bedzie jeszcze potrzebny, szczegolnie w Pile.

14.Łukaszewski - brawo, gdyby nie ogromny pech bylby super wystep. Wreszcie widac progres w jezdzie Mateusza. W 1 biegu, w 1 jego odslonie jechal na pierwszym miejscu, pozniej defekt na drugim miejscu i przewany bieg 12, w ktorym jechal przed Sowka i Wegrzykiem. Mniej pecha, wiecej pewnosci i bedzie dobrze :)

TOR - warto o nim mowic, bo ciagle jest cos nie tak. Tor pod naszych zawodnikow - przyczepny na calej szerokosci zrobil sie dopiero pod koniec. A ze taki tor naszym sprzyja pokazal Pawel Miesiac w biegu 15-tym. Uwazam, ze przy takiej nawierzchni od 1 biegu, wygralibysmy duzo wyzej. Mecz z Pila tez moglby sie inaczej potoczyc. W zeszlym sezonie jakos dalo sie wyprzedzac po zewnetrznej - wystarczy przypomniec sobie akcje Sweetman'a, Barana czy Rymela. I tak tor byl lepszy dla naszych, niz w meczu z Pila. Szkoda, ze Dzikowski nie jest z nami od poczatku sezonu, bo chyba dzieki niemu zaczyna to wszystko jakos wygladac.
Ostatnio zmieniony 24 czerwca 2011, o 00:16 przez Sober, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#433 Postautor: Torsen » 24 czerwca 2011, o 00:15

Flint pisze:No i jak tam? Miesiącowi jednak zależy na awansie? Chyba jednak tak, no chyba, że plan przegrania meczu z Ostrowem mu z jakichś powodów nie wyszedł.;f
To tylko potwierdza, że 90% Waszych teorii można sobie wsadzić w.. no wiadomo gdzie.;]
Kolego sympatyczny, teorii żadnych nie było. Czy mu zależy, czy nie, to tylko on wie - a słowa przytoczone na forum rzeczywiście padły. Ja je przytoczyłem i ja sam napisałem, że nie ma co wokół tego robić afery, bo to było takie durne palnięcie. No, ale się zrobiła.

Davv
Kadrowicz

#434 Postautor: Davv » 24 czerwca 2011, o 00:19

Cz@rek pisze:To że Puzon prawie wyrównuje rekord toru a w kolejnym biegu wozi ogony to tez nie jest winna tylko słabszej dyspozycji.
Te silniki są trudne do okiełznania ,szczególnie wówczas kiedy zawodnik ma za mało startów.

A czego jak nie dyspozycji?
1. Mariusz Węgrzyk - 11 (3,3,3,2,-)
9. Paweł Miesiąc - 11+1 (2,2,2,3,2*)
10. Zbigniew Suchecki - 7+3 (1*,1*,1*,3,1)
11. Cameron Woodward - 13+1 (2*,2,3,3,3)
13. Tyron Proctor - 11+1 (2,2,2,2*,3)

Można pojechać równo i pewnie zawody na nowych tłumikach? Nie silniki, a tłumiki chyba miałeś na myśli. Pewnie, że nie jest prosto, ale można i potwierdzają to nawet 2 ligowi napieracze.

jerry78
Trener

#435 Postautor: jerry78 » 24 czerwca 2011, o 00:20

Sober pisze:9.Miesiąc - oprocz 15-ego biegu nie ma czym sie zachwycac. Pierwsze 3 starty FATALNE i nawet nie nawiazywal walki ze Staszewskim, Wegrzykiem i Gomolskim.

10.Suchecki - Chociaz przy 11 punktach Wegrzyka (w 4 startach), ktory ma taki sam KSM wypada mizernie i nie ma watpliwosci, ktory transfer okazal sie lepszy :?

Co do Miesiąca to starty słabe faktycznie - nic nowego, ale myślę że mógł nawiązać walkę, gdyby go nie blokował Suchecki - to trzeba wziąć pod uwagę.

Co do KSM Węgrzyka to sprawdz dokładnie, bo bajki opowiadasz ;)

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#436 Postautor: Cz@rek » 24 czerwca 2011, o 00:22

Silniki,silniki bo to one zachowują się dziwnie przy tych tłumikach,a zawodnicy których przytoczyłeś mają ciut więcej regularnych startów w ostatnich tygodniach niż Puzon.

Awatar użytkownika
Flint
Szkółkowicz

#437 Postautor: Flint » 24 czerwca 2011, o 00:23

jerry78 pisze:Flint jakbyś czytał uważnie, to byś wiedział, że po meczu z Piłą to nie dotyczyło Miesiąca tylko Barana (który zawalił mecz) i Wilka.

Proponuję spytać Ziółkowskiego (choć fakt, że w jego słowa nie zawsze należy wierzyć), czy to nie dotyczyło Miesiąca. :wink:

Torsen pisze:a słowa przytoczone na forum rzeczywiście padły

No spoko tylko, że jedno przeczy drugiemu. Więc w ogóle brak tu sensu. Skoro więc Miesiącowi zależy jednak na tym awansie, to wychodzi na to, że team Piszcza puszcza takie pierdy w jakimś celu. Jakim? Nie wiem. Można się tylko domyślać.

Torsen pisze:sam napisałem, że nie ma co wokół tego robić afery, bo to było takie durne palnięcie. No, ale się zrobiła.

Pisząc coś takiego, na dodatek w takim momencie (gdy jakieś 80% z Was ma problem do każdego z Rzeszowa) nie mogłeś nie stwierdzić, że nie będzie afery.
No bo co to miało być? Ciekawostka?
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć
przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Sober
Senior

#438 Postautor: Sober » 24 czerwca 2011, o 00:38

jerry78 pisze:

Co do Miesiąca to starty słabe faktycznie - nic nowego, ale myślę że mógł nawiązać walkę, gdyby go nie blokował Suchecki - to trzeba wziąć pod uwagę.

Co do KSM Węgrzyka to sprawdz dokładnie, bo bajki opowiadasz ;)

Sprawdzilem, bylem pewien, ze ma minimalny KSM. Mylilem sie, bywa 8)

Ogladam pomeczowe wypowiedzi na stronie ostrowskiej TV i jest tam ciekawy fragment wypowiedzi Staszewskiego. Mowi dokladnie, ze tor jest przyczepny, a wyprzedzac nie da sie, bo jest jedna sciezka - przy krawezniku :? Nie wiem dlaczego tak jest, ale za pozno na poprawe - najwazniejsze mecze sezonu przed nami to mecze wyjazdowe...
http://www.ostrow24.tv/film/staszewski- ... w-lublinie - wywiad ze Staszewskim

asid
Senior

#439 Postautor: asid » 24 czerwca 2011, o 00:39

Dzisiejszy mecz i jego wynik da chyba trochę do myślenia kilku niedowiarkom z tego forum 8)
Z Ostrowem robimy 5 pkt i Piła u nich też wygra.
Nasz tor jest nadal sprzymieżeńcem gości a nie naszym (dzisiaj przez 10 biegów)
Dzisiaj skończył się fart na którym Ostrów do tej pory jechał!
Awans Piła i Lublin 8)

Davv
Kadrowicz

#440 Postautor: Davv » 24 czerwca 2011, o 00:44

Cz@rek pisze:Silniki,silniki bo to one zachowują się dziwnie przy tych tłumikach,a zawodnicy których przytoczyłeś mają ciut więcej regularnych startów w ostatnich tygodniach niż Puzon.

To przecież nie jest niczyja wina. Nikt Mariuszowi nie bronił na początku sezonu walić kompletów, wtedy by pewnie jeździł. Puzon jest słaby, wręcz baaaardzo słaby. Czasów nie mierzy fotokomórka i to może być po prostu błąd, więc ten 1 bieg nie rokuje nadziei. Nawet jeśli faktycznie czasy były dobre to prawie wyrównanie rekordu toru, a później jazda ogonów świadczy jeszcze dobitniej, że Puzon jest bardzo słaby.

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#441 Postautor: tezetomaniak » 24 czerwca 2011, o 00:46

asid, nie zapomniałeś dodać, że za 2 lata mamy złoto DMP ? :shock:

Zaratustra
Kadrowicz

#442 Postautor: Zaratustra » 24 czerwca 2011, o 00:49

Mecz trzymający w napięciu, ale nie było w nim tego, co w żużlu najpiękniejsze, czyli mijanek (szeroka nie jedzie - poza 15tym "wyczynem Miesiąca) i chyba już jechać nie będzie :? ). Nasi potracili głupio parę punktów. Puzon i Miesiąc w swoich bodajże drugich startach mogli zamknąć Węgorza i Staszewskiego, bo mieli lepsze starty. Dziwnym trafem zamiast wjechać "pod koło" i przymknąć gościa nawet jeszcze przed "30 metrem", pozwalają się założyć na siebie. Czy ktoś miał podobne wrażenie? Szkoda tego, bo pewnie wynik wyglądałby jeszcze inaczej 8) Tu rola Dzikowskiego, aby zwrócił na ten element chłopakom uwagę.
Suchecki mnie wrukwiał tym, że blokował na siłę Miesiąca, sam nie będąc w stanie zbliżyć się do rywala, a Paweł - by go wyprzedzić - musiał czekać dwa kółka aż Suchy popełni błąd.
Ogólnie po 8 biegach byłem przekonany, że będzie powtórka z Piły. Pomógł nam trochę kretyn Gomólski (dobrze dla niego, że nie jechał w tym biegu jakiś młokos i nikt w niego nie wjechał, bo mógłby mieć cały sezon z głowy). Woodward klasa - przypomniał mi się pływający Kylmakorpi ;)

PS. Asid - takie wpisy cieszą się ogromną popularnością, ale na... SF 8) ;)

meesha
Trener
Kontakt:

#443 Postautor: meesha » 24 czerwca 2011, o 01:19

grzesieck pisze:nie znam sie na regulaminie

I na tym zakończmy ten temat ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#444 Postautor: mikas » 24 czerwca 2011, o 01:27

Zaraz zaraz meesha, ja tez jestem pewien tak jak Grzesiecek ze Mateusz powinien zostac wykluczony z tego biegu za przekroczenie linii dwoma kolami.
No chyba ze chodzi Ci o to, ze czas na skladanie protestu juz minał i Ostrow tez dal plame, to wtedy ok,zadnego odejmowania punktu nie bedzie.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Speedway-Mati
Zawodowiec

#445 Postautor: Speedway-Mati » 24 czerwca 2011, o 01:30

Obrazek

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#446 Postautor: Apocalips » 24 czerwca 2011, o 01:33

Dajcie spokoj, po co to teraz wywlekac. Przejechal, nie przejechal... sedzia go nie wykluczyl i koniec :)
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Koper
Trener
Kontakt:

#447 Postautor: Koper » 24 czerwca 2011, o 01:33

mikas pisze:No chyba ze chodzi Ci o to, ze czas na skladanie protestu juz minał i Ostrow tez dal plame, to wtedy ok,zadnego odejmowania punktu nie bedzie.
Dokładnie jest tak jak napisałeś.

meesha
Trener
Kontakt:

#448 Postautor: meesha » 24 czerwca 2011, o 01:35

Koperek wyczerpał temat więc nie mam nic do dodania ;)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Apocalips
Zawodowiec
Kontakt:

#449 Postautor: Apocalips » 24 czerwca 2011, o 01:40

Na stronie itvl.pl jest juz retransmisja i wypowiedzi pomeczowe. Trener Dzikowski coraz bardziej mi imponuje. Walczymy dalej !
"Bo serce bije mocniej niż pięści..." - Motor 1950 Lublin

Pozdrawiam - Apocalips

Awatar użytkownika
Moran
Junior

#450 Postautor: Moran » 24 czerwca 2011, o 01:54

Gomólski chyba rzeczywiście obalił się bez złośliwości, gdyby chciał przerwać bieg to by się położył okrążenie wcześniej ...
No chyba że liczył, że partner to zrobi haha
Pokłony dla Pawła za 15 bieg, ale jak już ktoś (Sober np) zauważył, przez pryzmat całego spotkania nie ma się co zachwycać.
Beznadziejne starty. Woodward u nas najlepszy. Paweł = Tyron (niewiele lepsze wyjścia od Miesiąca, też cienizna).
Jak już oceniamy to patrzmy na bonusy. 7+3 Suchego to jak na takiego "pionka" świetny wynik, w ciemno biorę połowę tego (5).
Zbyszek to druga linia, tak samo jak Puzon w tym roku.
Obciąża go 14 bieg gdzie nie wiadomo po co odjechał szerzej jak wyszli z Ty'em na dublet, może 8+4 by zadowoliło każdego.
Puzon bez porównania. Starał się, to fakt, ale tak się postarał że jako jedyny chyba dał się zrobić po trasie jak junior ..
I brawa dla Mateusza, nie ma on takich rakiet jak kolega Sówka, ale b. ładnie się pokazał, chyba 1 raz...
Aha, nie winą Zbyszka jest że Paweł startuje jak ostatni łamaga, co ma chłopak zamykać gaz na prostej bo wielki Miesiąc rzuca się w pogoń ? Gorzowianina zawsze uważałem za słabego żużlowca 9zdania nie zmienię) i te punkty które dla nas zdobywa mnie satysfakcjonują.
Wobec fatalnej dyspozycji Piszcza są bezcenne.

Chciałbym żeby na tym torze dało się wyprzedzać.
Niech robią go wg wskazówek Miesiąca, mam wrażenie że gdyby biegów było więcej to pokazałby jeszcze trochę fajerwerków.
Radość Pawła po tych jego akcjach w 15 niech będzie odpowiedzią na spekulacje co do jego chęci walki o awans.
Szkoda że mijanki na tym torze to anomalie jakieś. No i zawody dłużyzna ale to jeszcze można znieść.

Skład jest dobry, ewentualnie wprowadzić Simona ale nigdy nie za Pawła i Kangurów.
Zestawienie bez Barana wydaje mi się bardziej "sympatyczne" (atmosfera itd) ale myślę większą gwarancję wyniku daje Karol.
Szkoda Bubla bardzo, nie można oceniać jego występu.
Wynik bardzo cieszy, ale tym bardziej ciężko przełknąć to coś z Piłą.

Ty - Zbyszek
Cam - Stead
Paweł - junior >
tak bym ustawił, myślę że druga para wiele dubletów by nam przywiozła, a Miesiąc nie powinien startować z tymi którzy lepiej wychodzą ze startu.

asid pisze:Z Ostrowem robimy 5 pkt i Piła u nich też wygra.

To by była większa sensacja niż ich wygrana w Lublinie.
Polonia nie ma prawa wygrywać takich wyjazdów dwoma zawodnikami.
asid pisze:Nasz tor jest nadal sprzymieżeńcem gości a nie naszym

I to różni Lbn od Ostrowa, nie ma co liczyć na wygraną pilan u nich.
Wręcz powinno im się życzyć wpadki (na Ukrainie).

Torsen pisze:Zdziwiłem się, że sędzia nie przerwał biegu 11. - musiała być albo taśma, albo nierówny start.

A co to takiego ? Nikt nie bronił Adrianowi jechać razem z innymi :)
Mnie zdziwiło przerwanie biegu juniorskiego kiedy Rusek spokojnie by się zdążył pozbierać.
Albo brak wykluczenia Łukaszewskiego, nawet po przekątnej stadionu było widać jak lata przy linii bocznej boiska.
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze