Lubelski klub w sezonie 2012
- niespokojny
- Trener
Re: Lubelski klub w sezonie 2012
Tylko po co prezes robi z siebie nieudacznika w mediach? Zapytany o transfery ciagle odwoluje sie do regulaminu, to ludzie mysla ze nic nie robi i ja sie ludziom nie dziwie. Powiedzialby, ze pracuja nad transferami i jak beda gotowe to podadza, ew. zrobia konferencje. I wyszloby duzo lepiej.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Nie ma co panikować.Również denerwuje mnie zachowanie i gadanie Sprawki,ale przypominam iż naszym celem nie jest awans do Ekstraligi,tylko spokojne odjechanie sezonu.A zawodników którzy na papierze gwarantują taki wynik zostało jeszcze mnóstwo..Kilku zawodników jest dogadanych.W tej grupie jest Daniel,który na 100% będzie jeździł u nas.Wiem również iż bardzo atrakcyjną finansowo ofertę złożył klubowi Korneliussen i to bez gwarancji startów.Naprawdę mam dość Sprawki,ale biorąc pod uwagę problemy innych ośrodków czekanie na regulamin finansowy,regulamin rozgrywek itp. może być dobrym rozwiązaniem.Niestety niezależnie jakie głupoty gada w prasie,jakie popełnia błedy i jak denerwuje większość z nas,broni go jednak to,że za jego kadencji(nie wnikając czyja to najbardziej zasługa)klub pozyskał poważnego sponsora.Jak mało który ośrodek w Polsce,klub jest bez zadłużenia i jest stabilny finansowo.Poza tym mając wsparcie Bogdanki,potrafił liczyć i dokładnie oglądać każdą wydaną złotówke,osiągając przy okazji zamierzony cel czyli awans.Nie chce Go w żaden sposób bronić(chociaż tak to wygląda).Poprostu w przeciwieństwie do większości osób z forum,widze również rzeczy,które w jakiś sposób bronią Go jako prezesa.Naprawde nie ma co panikować.Będzie dobrze.Pozdrawiam.
Ps.Potwierdzi ktoś,iż bardzo zainteresowany funkcją trenera jest Stachyra?
Ps.Potwierdzi ktoś,iż bardzo zainteresowany funkcją trenera jest Stachyra?
niespokojny pisze:Tylko po co prezes robi z siebie nieudacznika w mediach? Zapytany o transfery ciagle odwoluje sie do regulaminu, to ludzie mysla ze nic nie robi i ja sie ludziom nie dziwie. Powiedzialby, ze pracuja nad transferami i jak beda gotowe to podadza, ew. zrobia konferencje. I wyszloby duzo lepiej.
Bo regulamin też jest istotny, co przeciez nie znaczy, że z nikim przez ten czas nie rozmawiali. Proces licencyjny też jest istotny, bo ja mam dziwne przeczucie, że mogą być niezłe szopki. Całkiem możliwe, że w I lidze pojedzie zamiast 8 drużyn tylko 6 i to już jest b. duża różnica przy planowaniu budżetu. Jeśli nie będziemy walczyć o awans, bo wydaje się, że Gniezno i Grudziądz są poza zasięgiem, to po co się spieszyć? To tylko kilka dni i będzie duuużo więcej wiadomo co do kształtu rozgrywek.
ja nie wiem dlaczego boimy sie Grudziądza. Jak na razie transferowy bilans mają zdecydowanie na minus. Pozbyli się liderów Buczka i Chrzanowskiego, a w ich miejsce wzięli Kościucha i Ljunga. Juniorów nie mają - tak jak wszyscy. Zawodników typu Allen nie traktuję poważnie, a Watt poza sezonem w Rzeszowie nie błyszczy w polskiej lidze. Tak więc czterech podstawowych zawodników GTŻ jest spokojnie w zasięgu np. takiego Puzona - a u nas w Lublinie to nawet bym był spokojny. Co do Gniezna to jeżeli rzeczywiście zmontują ekipę o jakiej mówią ich kibice - to tu jest poważny problem dla nas. Ale jak na razie u nich też oficjalnie jest "plaża".
Gelo pisze:ja nie wiem dlaczego boimy sie Grudziądza. Jak na razie transferowy bilans mają zdecydowanie na minus. Pozbyli się liderów Buczka i Chrzanowskiego, a w ich miejsce wzięli Kościucha i Ljunga. Juniorów nie mają - tak jak wszyscy. Zawodników typu Allen nie traktuję poważnie, a Watt poza sezonem w Rzeszowie nie błyszczy w polskiej lidze. Tak więc czterech podstawowych zawodników GTŻ jest spokojnie w zasięgu np. takiego Puzona - a u nas w Lublinie to nawet bym był spokojny. Co do Gniezna to jeżeli rzeczywiście zmontują ekipę o jakiej mówią ich kibice - to tu jest poważny problem dla nas. Ale jak na razie u nich też oficjalnie jest "plaża".
Tu się zgadzam w 100%. W sezonie 2012 będzie można sporo nawojować mając skład za nieduże pieniądze porównująć do tego co w tym roku miały Bydgoszcz i Gdańsk. Wydaje się, że Gniezno to faworyt + słabszy niż w zeszłym roku Grudziądz + Daugavpils a reszta to mizeria. Będziemy frajerami jak tego nie wykorzystamy wmawiając sobie, że nas na nic nie stać.
turek pisze:Weźcie się trochę ogarnijcie. W końcu się okaże, że mamy skład na spokojną pierwszą czwórkę i ciekawe, co wtedy powiecie?
po co nam pierwsza czworka skoro w tym sezonie zespoly z miejsc 1-6 walcza o awans?
A kto w w 2012 jeździć będzie w Gnieźnie?Gniezno silniejsze niż w tym roku i ciut leprze od GTŻ-u na 2012.
istred pisze:A kto w w 2012 jeździć będzie w Gnieźnie?Gniezno silniejsze niż w tym roku i ciut leprze od GTŻ-u na 2012.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-starcie/ np on
No, ale w składzie jest chyba 7 zawodników...
Chyba, że sam Bjarne jest lepszy niż cały Grudziądz - to OK.
Chyba, że sam Bjarne jest lepszy niż cały Grudziądz - to OK.
mają chociażby Fajferów i Lisieckiego na juniorce. A kto dalej okaże się juz za kilka godzin. Sądzę ze jeszcze przynajmniej jedną petardę będą mieli.
Zapewne murzyna ze Szwecji
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Oto i kolejna petarda: http://www.espeedway.pl/news,lindbaeck_ ... 05,12.html
No to Start szykuje się na niemałe długi. Brawo! Awans będą mieli w kieszeni, ale w tej kieszeni/kasie będzie pusto. Oni już w tym roku się zadłużyli a jaki mieli skład. Przy takich petardach to oni w ruine mogą popaśc.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A nasz boss na skład Gniezna:

Prezes startu wyjaśnił również, jak wygląda sytuacja w przypadku Michała Szczepaniaka. Najprawdopodobniej wśród nazwisk, które poda niebawem klub, zabraknie tego zawodnika. - Proponowaliśmy Michałowi porozumienie co do spłaty zobowiązań. Chcieliśmy się z nim porozumieć, ale nie udało się. Nasza propozycja została wysłana do Warszawy i będziemy się z niej wywiązywać. Warszawa będzie o wszystkim na bieżąco przez nas informowana. Zgodnie z tym co zadeklarowaliśmy w dokumentach licencyjnych, załatwimy całą sprawę - tłumaczy Rusiecki.
Podpisują mega kontrakty a mają problemy nie tylko ze spłaceniem, ale dogadaniem się o zaległości z poprzedniego sezonu...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- niespokojny
- Trener
Jak zawodnicy w polowie sezonu sie nie zbuntuja przez zaleglosci, to Gniezno awansuje. Nie widze w tym ich skladzie Nichollsa, a podobno my z nim gadamy. Tak czy inaczej sklad Gniezna jest na lanie wszystkich i wszedzie.
edit:Tez o tym pomyslalem. Moze do nas przyjda Pawliccy. Albo Nicki
.
edit:Tez o tym pomyslalem. Moze do nas przyjda Pawliccy. Albo Nicki
Ostatnio zmieniony 2 grudnia 2011, o 19:41 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Pedersen, Lindbaeck, Zetterstroem i Skórnicki w Starcie!
5 miejsce szykuje się dla Nicholls"a.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-starcie/
Niezła ekipa szykuje się w Gnieźnie. Tylko pogratulować.
5 miejsce szykuje się dla Nicholls"a.
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2011/ ... w-starcie/
Niezła ekipa szykuje się w Gnieźnie. Tylko pogratulować.
- Łoptymista
- Trener
sklad miazga
chcialbym miec taki
chcialbym miec taki
Miejmy nadzieje, że nie pojedziemy z nimi na inaugurację u nas bo będzie miazga.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Cholerni prezesi kontraktujący ludzi, na których ich nie stać
Dwóch z tej czwórki (piątki) w naszym składzie i mamy komplet ludzi przez cały sezon na trybunach (przy rozsądnych cenach oczywiście). Kapitalny efekt finansowy
A tak na poważnie to gratulacje dla Gniezna. Mają naprawdę ciekawy zespół + sprawdzeni już na torach juniorzy.
A tak na poważnie to gratulacje dla Gniezna. Mają naprawdę ciekawy zespół + sprawdzeni już na torach juniorzy.
chcialbym miec taki
A ja bym chciał żeby kluby przestały obiecywać zawodnikom więcej kasy niż mają. Wtedy ten sport wreszcie by znormalniał. I co z tego?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Aleś przesiąkł już tą "reaktywującą" polski żużel polityką
No, ale poczekajmy. Może im licencji nie dadzą 
- Łoptymista
- Trener
meesha pisze:chcialbym miec taki
A ja bym chciał żeby kluby przestały obiecywać zawodnikom więcej kasy niż mają. Wtedy ten sport wreszcie by znormalniał. I co z tego?
a co jest nienormalnego w montowaniu takiej ekipy? umiesz wyjasnic?
Mentalnosc jest nienormalna.