Lubelski klub w sezonie 2012

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

Re: Lubelski klub w sezonie 2012

#2851 Postautor: RadeKas » 28 stycznia 2012, o 14:06

Nie wiedzialem, ze urodzil sie w Gullspång. Dzieki :P.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2852 Postautor: sadychor » 28 stycznia 2012, o 16:33

yamahaR1 pisze:(...)Ręce opadają, liga 8 zespołów i tak nie może zebrać, meczów dla kibiców mało, kolejne ośrodki padają, a on mówi, że dodatkowa drużyna to dla nas koszty.... (...)

Jakby to sformulowac, zeby nie wyszlo, ze sie czepiam czy neguje :)
Chodzi mi o to, ze to jest troche takie II-ligowe myslenie, ze "fajnie ze wystartowaliscie mimo braku srodkow" itp. Od takich cudow jest najnizsza klasa rozgrywkowa, I liga to zaplecze Eligi, a nie "zbierania". Oby, przykladem Poznania i Miszkolca z lat ubieglych, nie bylo tak, ze zobaczymy Ostrow i Pile jak swinia gwiazdy.
Poza tym jedno jest niezrozumiale, my powinnismy sie cieszyc a potentaci powinni jeczec, bo jak oni wklepia kilka razy slabszym teamom 65:25, to dopiero bedzie malo kapitalny aspekt finansowy ;)
I w tym jest nasza szansa ;)
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2853 Postautor: istred » 28 stycznia 2012, o 17:32

"W ostatnich dniach kilku zawodników zakontraktowała Speedway Polonia Piła, a również decyzję o starcie w lidze podjęli przedstawiciele ŻKS Ostrovia Ostrów Wielkopolski. - Z punktu widzenia naszego klubu to, że przybył nam rywal, nie jest zbyt dobre, bo oznacza większe koszta. Trzeba jednak pamiętać, że sytuacja w Ostrowie nie jest jeszcze klarowna i to raczej przedłużenie nadziei niż pewność. Naprawdę będzie im trudno jechać bez sponsora strategicznego, bo same wpływy z biletów i od mniejszych darczyńców to za mało. Nigdy bowiem z dwumeczu nie wychodzi się na plus pod względem finansowym - poinformował prezes Lubelskiego Węgla KMŻ.
Idiota - jedyne sformułowanie pasujące do tych bzdur.
Już jakiś czas temu pisałem, że najlepiej cały ten bajzel zlikwidować - kluby, ligi. Wtedy aspekt finansowy będzie najlepszy - zero kosztów, zero zadłużenia, zero kontraktowania ponad stan - perfekcyjnie.

I proponuję nie interesować się finansami innych klubów - czy pieniądze mają czy nie. Nie nasza sprawa. Jeśli zakontraktują ponad stan i narobią długów, to oni będą za nie odpowiadać, a nie my. I nie udawajcie, że wam tak bardzo szkoda zawodników, którzy nie odzyskają zarobionych pieniędzy - wiedzą z jakim klubem podpisują, i wiedzą na jakie ryzyko się narażają. Negocjują kontrakt i przecież mogą ten kontrakt zabezpieczyć na milion różnych sposobów.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2854 Postautor: Cooper » 28 stycznia 2012, o 17:50

Istred, ale co Ci szkodzi, ze on tak sobie gada? Ludzie Cie przez to wytykaja palcami? Stracisz wieloletnie przyjaznie w Pile i Ostrowie? Wypowiedzi sa kontrowersyjne i moze zbedne, ale prawdziwe i ja w nich jakiejs szkodliwosci nie dostrzegam.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2855 Postautor: Łoptymista » 28 stycznia 2012, o 17:56

mi szkodzi
irytuje mnie ten belkot i zagladanie innym do portfela zamaist mowienie o sobie i swoim klubie
jest to zachowanie totalnie nieprofesjonalne i tyle

tak ciezko to zakumac?

simona
Szkółkowicz

#2856 Postautor: simona » 28 stycznia 2012, o 17:58

istred pisze:
"W ostatnich dniach kilku zawodników zakontraktowała Speedway Polonia Piła, a również decyzję o starcie w lidze podjęli przedstawiciele ŻKS Ostrovia Ostrów Wielkopolski. - Z punktu widzenia naszego klubu to, że przybył nam rywal, nie jest zbyt dobre, bo oznacza większe koszta. Trzeba jednak pamiętać, że sytuacja w Ostrowie nie jest jeszcze klarowna i to raczej przedłużenie nadziei niż pewność. Naprawdę będzie im trudno jechać bez sponsora strategicznego, bo same wpływy z biletów i od mniejszych darczyńców to za mało. Nigdy bowiem z dwumeczu nie wychodzi się na plus pod względem finansowym - poinformował prezes Lubelskiego Węgla KMŻ.

Idiota - jedyne sformułowanie pasujące do tych bzdur.
nareszcie wiemy jakiego prezia mamy, nie umie zadbać o atmosferę na swoim terenie, a wypowiada się za innych i czyja to jest sprawka 8)
a co będzie jak zawodnicy zgranym kolektywem wywalczą awans :lol: :lol: :lol: :lol:

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2857 Postautor: Cooper » 28 stycznia 2012, o 17:58

Ale ja to kumam, tylko, ze ten "belkot" nie niesie za soba zadnych konsekwencji.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2858 Postautor: Łoptymista » 28 stycznia 2012, o 18:02

niestety niesie
- oprocz mojej irytacji
ma tez powazniejsze konsekwencje: kala wizerunek osoby pana prezesa jak i lubelskiego klubu/zuzla. jestes falubazem czytasz takie perelki a pozniej slyszy "lubelski zuzel" i myslisz "a to ci co maja tego prezia co to tylko potrafi gadac bez sensu"

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2859 Postautor: Cooper » 28 stycznia 2012, o 18:04

No i? Ja jestem z Lublina i mysle sobie teraz, ze Falubazy tez maja prezesa co gada bez sensu. I, ze maja wizerunek zly. I co z tego? Nie pojde w odwecie na ich mecz? Nie przybije piatki z kibicami falubazu? A moze nie pozyskamy sponsorow z Zielonej Gory?

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2860 Postautor: Łoptymista » 28 stycznia 2012, o 18:05

ok
inaczej
o budowaniu wizerunku firmy slyszales kiedys?

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2861 Postautor: Cooper » 28 stycznia 2012, o 18:09

No tak. Calkiem sporo. Mysle, ze nawet wiecej od Ciebie:) Owszem, z punktu widzenia czystego PR Pana prezesa, nei zyskuje on sobie fanow w zuzlowym swiatku, ale jesli w najblizszym czasie nie planuje startu w zadnych wyborach, to moze mu popularnosc latac miedzy nogami;]

Natomiast jesli chodzi o przelozenie takich wypowiedzi na wizerunek klubu - sadze, ze klub nie doznal uszczerbku. Bo poza tym forum i moze waskie srodowisko zuzlowe, nikt na to nie zwroci uwagi, w takim kontekscie przynajmniej. Jesli juz to moze odniesc wrazenie, ze zuzel to starsznie drogi sport, skoro 4 dodatkowe mecze to taki wydatek.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2862 Postautor: istred » 28 stycznia 2012, o 18:10

Cooper pisze:Istred, ale co Ci szkodzi, ze on tak sobie gada? Ludzie Cie przez to wytykaja palcami? Stracisz wieloletnie przyjaznie w Pile i Ostrowie? Wypowiedzi sa kontrowersyjne i moze zbedne, ale prawdziwe i ja w nich jakiejs szkodliwosci nie dostrzegam.

Nie podoba mi się, bo kompromituje się pod szyldem klubu, któremu kibicuję i w ośmiesza ten klub.

Zależy mi na tej dyscyplinie, na jej rozwoju, poziomie itd. dlatego oczywistym jest, że klubów powinno być jak najwięcej, bo jest to pożytkiem dla wszystkich, także naszego klubu. Jeśli zatem prezesowi jest przykro "bo mu koszty wzrosną" to nie znajduję innego słowa dla określenia takiego człowieka.
Jestem dość radykalny w tej kwestii, nawet do tego stopnia, że uważam za dobry pomysł stworzenia funduszu, na który składaliby się bogaci i finansowali żużel w biedniejszych ośrodkach, takich jak choćby Świętochłowice... i z radością przyjmę ten "wzrost kosztów".

I czy każdy bełkot, który nie niesie (przynajmniej) bezpośrednio żadnych konsekwencji jest OK?

Natomiast jesli chodzi o przelozenie takich wypowiedzi na wizerunek klubu - sadze, ze klub nie doznal uszczerbku.
Ja uważam, że doznał.
W środowisku, szczególnie tak wąskim jak żużlowe, dobre relacje z innymi ośrodkami są więcej niż wskazane.

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#2863 Postautor: Cooper » 28 stycznia 2012, o 18:13

No dobrze, belkot moze denerwowac, wiec kazdy strzelil po 3 posty, teraz czas relaksu;] A przy najblizszej okazji - mozesz osobiscie zwrocic uwage prezesowi, ze te wypowiedzi uderzaja w klub, ktoremu kibicujesz i, ze burza rozwoj dyscypliny.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2864 Postautor: Łoptymista » 28 stycznia 2012, o 18:18

Cooper wbrew deklaracjom o wiedzy z zakresu z PR druga czesc Twojej wypowiedzi swiadczy ze

albo masz ochote popolemizowac dla zabawy i ponabijac postow

albo jednak nie przykladales sie do nauki zagadnien zwiazanych z PR

albo jestes jednym z tych paskudnych forumowych sprawkofilow
8)

kazda wypowiedz publiczna ma wplyw na wizerunek klubu, a seria takich samych, totalnie nieprzemyslanych wypowiedzi ma jeszcze wiekszy wplyw niz jedno niefartowne bakniecie

co panu prezesowi przeszkadzalo powiedziec, ze cieszy sie, ze Ostrow bedzie jechal i kibicow w Lublinie czeka ogladanie meczy z klubem, z ktorym w minionym sezonie stoczylismy pasjonujaca i zwycieska walke o II miejsce w tabeli?? umarlby gdyby powiedzial cos takiego lub podobnego? zamiast tego jest dziamolenie, ze sie nie oplaca i ze kasy malo. posiadajac sponsora strategicznego i majac tyle kasy z miasta skarzyc sie na dodatkowy wydatek jest nietatktem. niestety nasz prezes w swoich wypowiedziach zbyt czesto porusza sie jak slon w skladzie porcelany. chce dobrze, ale tam cos straci tu rozdepcze.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2865 Postautor: istred » 28 stycznia 2012, o 18:24

Jeszcze, nie odpuszczę odniesienia się do jeszcze jednej kwestii :)
Naprawdę będzie im trudno jechać bez sponsora strategicznego, bo same wpływy z biletów i od mniejszych darczyńców to za mało.
To że Sprawka jest nieudolny i bez grubej forsy z Bogdanki kasy klubowej ogarnąć nie potrafi, nie oznacza, że inni są tacy sami.
Równie dobrze można mieć 100 sponsorów z 10 tys. jak i jednego z 1 mln. Efekt dokładnie ten sam.

A przy najblizszej okazji - mozesz osobiscie zwrocic uwage prezesowi, ze te wypowiedzi uderzaja w klub, ktoremu kibicujesz i, ze burza rozwoj dyscypliny.
Nie będę miał takiej okazji. Jestem pewien, że do Sprawki docierają rzeczy pisane na forum - nawet jeśli sam nie czyta, to ma swoich klakierów, którzy z pewnością te informacje przekazują :)

I dopiero teraz czas na relaks :)

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2866 Postautor: mustafa » 28 stycznia 2012, o 18:34

Sprawka powinien wystosować sprostowanie, gdyż nie ma co ukrywać ta wypowiedź była bardzo niefortunna (o ile to był faktycznie cytat prezesa, a nie jakaś dziennikarska interpretacja).

Jest jednak druga strona medalu: powiedział on najzwyklejszą PRAWDĘ... Prawda, która jest smutna, nieprzyjemna i kole w oczy kibiców Piły i Ostrowa, ale nie do zaprzeczenia. Trzeba było się wcześniej zastanowić i nie pchać do pierwszej ligi, jeżeli nie miało się realnych możliwości, a nie teraz robić z siebie biedne kluby walczące o byt żużla w swoim mieście, którym cała Polska ma współczuć. Nie trzeba było być wielkim astrologiem dwa lata temu, żeby przewidzieć upadek Rybnika i Poznania. Prezesi klubów nic się nie uczą... Prezes Ostrowa popełnia te same błędy co jego poprzednicy kilka lat temu. Czyli pompujemy balon wjeżdżamy do ligi wyżej a potem jakoś to będzie, a jak nie będzie to robimy z siebie ofiarę i "ratujemy żużel w swoim mieście", a wszyscy niech nas wspierają a nie krytykują. Pojawia się jednak małe światełko i niektórzy prezesi zaczynają dostrzegać tą złudną politykę. Panowie z Poznania powiedzieli krótko "mówimy stop wirtualności, start realności" - pomimo ogromnego rozczarowania kibiców kulturalnie zgasili światło i zapowiedzieli że wystartują jak tylko będą realne do tego możliwości. Poza tym jestem ciekaw którą z drużyn będziemy za dwa lata żegnać z mapy żużlowej Gniezno czy Grudziądz. Obie liczą, że awansują i jakoś to będzie, może w ekstralidze znajdą się zamożni sponsorzy. Mam nadzieję, że ten "bełkot" Sprawki, który jest codziennie wyśmiewany przez kibiców, dotrze do większej grupy prezesów i stopniowo będą przeglądać na oczy, bo kryzys pokazał na jak kruchych nogach stoi ten sport. tyle ode mnie w tej sprawie.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2867 Postautor: istred » 28 stycznia 2012, o 18:42

Poza tym jestem ciekaw którą z drużyn będziemy za dwa lata żegnać z mapy żużlowej Gniezno czy Grudziądz.
Gotów byłbym się założyć, że w ciągu najbliższych dwóch lat, żadna z tych drużyn nie upadnie; ale mam zasadę, że się nie zakładam póki nie wiem na sto procent, że stanie na moim :)

Zastanów się także nad przyczynami sytuacji tych klubów - Poznań, Ostrów i Piła.
Sytuacja Poznania to skutek relacji z Olimpią i problemów ze stadionem.
Ostrów stracił sponsora strategicznego po awansie, a Piła została wykorzystana przez senatora.
Żaden z tych klubów nie jest w swojej sytuacji, bo kontraktował ponad miarę i narobił dookoła długów, których nie może spłacić.

Jeśli mowa o upadku jakiegoś klubu w najbliższym czasie, to uważam, że najbliżej tego jest Łódź, która ma swojego "sponsora strategicznego".
Później wskazałbym na... Lublin. Jeśli Bogdanka się wycofa, to koniec żużla jest niemal pewny. Żaden inny klub nie jest aż tak uzależniony od jednego sponsora i w razie wycofania się "sponsora głównego" ma innych, którzy są w stanie zabezpieczyć budżet na jakimś poziomie.

Franc

#2868 Postautor: Franc » 28 stycznia 2012, o 19:03

witam a może panD.S dogadał się z K.Bierre i P.K i z tąd jego złośc ?cztery dodatkowe wygrane mecze :lol: gdzie aspekt finansowy? :oops:

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#2869 Postautor: mustafa » 28 stycznia 2012, o 19:05

istred pisze:Zastanów się także nad przyczynami sytuacji tych klubów - Poznań, Ostrów i Piła.
Sytuacja Poznania to skutek relacji z Olimpią i problemów ze stadionem.
Ostrów stracił sponsora strategicznego po awansie, a Piła została wykorzystana przez senatora.
Żaden z tych klubów nie jest w swojej sytuacji, bo kontraktował ponad miarę i narobił dookoła długów, których nie może spłacić.

Aczkolwiek w każdym z tych klubów znalazł się zawodnik który w prasie wypowiadał się o znacznych zaległościach. Pawliccy do tej pory nie są spłaceni. Czyli zapewne są ugody, spłata rozłożona na pół sezonu, no ale jedziemy dalej jakoś to będzie. Co do Lublina, Bogdanka nie jest jedynym sponsorem, i przy wycofaniu się - tfu tfu - przy zerowych zaległościach nie sądzę, żeby klub znalazł się nagle krawędzi upadku, tak żeby nie można było szukać innych możliwości.

Czarek
Trener

#2870 Postautor: Czarek » 28 stycznia 2012, o 19:16

Franc pisze:witam a może panD.S dogadał się z K.Bierre i P.K i z tąd jego złośc ?cztery dodatkowe wygrane mecze :lol: gdzie aspekt finansowy? :oops:

Aspekt ortograficzny Twojej wypowiedzi kapitalny.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2871 Postautor: sadychor » 28 stycznia 2012, o 19:36

istred pisze:(...)Później wskazałbym na... Lublin. Jeśli Bogdanka się wycofa, to koniec żużla jest niemal pewny. Żaden inny klub nie jest aż tak uzależniony od jednego sponsora i w razie wycofania się "sponsora głównego" ma innych, którzy są w stanie zabezpieczyć budżet na jakimś poziomie.

istred 12.01.2012 na 95 stronie tego tematu pisze:Żużel pewnie będzie, tak samo jak i był przed Bogdanką.

No to jak to w koncu bedzie.
Obrazek

meesha
Trener
Kontakt:

#2872 Postautor: meesha » 28 stycznia 2012, o 19:44

Istred udał sie na relaks więc na razie chyba nie odpowie, a szkoda bo jeszcze 34 strony zostały i coś nam słabo idzie. 76 h 15 minut jeszcze więc trzeba więcej postów pisać, tak z pół strony na godzinę :)
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#2873 Postautor: sadychor » 28 stycznia 2012, o 19:50

On to sie chyba na mnie obrazil ostatnio wiec w sumie reasumujac nie licze na odpowiedz.
Obrazek

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2874 Postautor: GIGI » 28 stycznia 2012, o 20:01

Moim zdaniem odpowiedź jest jedna. Pan Dariusz S. zbudował skład( dodał P.K. i R.M ), trzyma to w tajemnicy i boi się że zespoły będą rozjeżdżane do 20 przy Zygmuntowskich ;) Proponuje wstrzymac się z dalszymi wypowiedziami do końca Stycznia.

Awatar użytkownika
istred
Trener

#2875 Postautor: istred » 28 stycznia 2012, o 20:38

sadychor pisze:On to sie chyba na mnie obrazil ostatnio wiec w sumie reasumujac nie licze na odpowiedz.

Ja obraziłem? Dlaczego? :)
Rzeczywiście - mam relax ;)
Obiecuję, że odpowiem jutro.