Stadion
- niespokojny
- Trener
Re: Stadion
Ehh, mnie juz nic nie zdziwi od czasu jak ktos widzial zdjete kraty na naszym pieknym stadionie 
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- Egon
- Zawodowiec
A gdzie ja napisałem, że słupy stoją??
, jeśli natomiast ktoś ich nie widział, to powinien czym prędzej udać się do okulisty 
Motor! Motor! Tylko Motor!
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."
Misiejk pisze:Również dzisiaj odwiedziłem stadion i żadnych masztów nie dojrzałem. A stałem parę minut, żeby dokładnie się upewnić
Słupy leżą przy bocznym wejściu na stadion od strony dawnego komisu.
----- FORZA JUVE -----
Zaraz komisu, to byl salon...i to FSO! Poledery niczym Bentley'e w sloncu sie tam mienily 
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
Po zamknięciu salonu FSO był tam komis:)
Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, o 17:08 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
stoi juz 1 slup widzalem przejazdem 
-
Smirnek_
- Senior
A gdzie zdjęcie słupa ? 
Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Jeśli jest tak jak mówisz, każdy przyniesie z domu sprzęt i zrobimy akcje pod tytułem "gumówka" (szlifierka kątowa), a odcięte kraty zamienimy na złocisty płyn.
Smirnek_ pisze:A gdzie zdjęcie słupa ?

Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
O przechodzien Ci fotke pstryknal, czy przypadkiem miales statyw

Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
samowyzwalacz
W nowych komorkach jest wszysto.
Richie Faulkner:
Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Bo to chyba ma być tylko po to żeby dostać licencję. Praw do 1 ligi pewnie nie wykupi na szerszą skalę żadna telewizja więc nie trzeba będzie rozgrywać meczów tak późno żeby było potrzebne oświetlenie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Bo to chyba ma być tylko po to żeby dostać licencję. Praw do 1 ligi pewnie nie wykupi na szerszą skalę żadna telewizja więc nie trzeba będzie rozgrywać meczów tak późno żeby było potrzebne oświetlenie.
Czyli znowu publiczne pieniądze wywalone w błoto? Mam jednak nadzieję, że usuną te kraty i zobaczymy kilka spotkań przy sztucznym świetle.
Rozumiem, ze jakies pomiary wykonales w tym kierunku i na tym sie opierasz tak ?
kilar pisze:Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Rozumiem, ze jakies pomiary wykonales w tym kierunku i na tym sie opierasz tak ?
Zanim zaparkujesz samochód też dokonujesz pomiarów?
Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Prawo jazdy moze miec kazdy. Jazda samochodem nie wymaga specjalistycznej wiedzy, takiej jak np przy projektowaniu (w tym wypadku oswietlenia na stadionie). Rozumiem, ze Ty taka specjalistyczna wiedze masz ? Bo wiesz na oko, to chlop w szpitalu umarl.
kilar pisze:Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Prawo jazdy moze miec kazdy. Jazda samochodem nie wymaga specjalistycznej wiedzy, takiej jak np przy projektowaniu (w tym wypadku oswietlenia na stadionie). Rozumiem, ze Ty taka specjalistyczna wiedze masz ? Bo wiesz na oko, to chlop w szpitalu umarl.
Oczywiście, że odpowiada się pytaniem na pytanie np.: - Znowu piłeś?! - A ty jeszcze nie śpisz?
Czarek pisze:Kargolo pisze:Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Czyli znowu publiczne pieniądze wywalone w błoto? Mam jednak nadzieję, że usuną te kraty i zobaczymy kilka spotkań przy sztucznym świetle.
No wydaje mi się, że zdejmą kraty jak będzie możliwość awansu i będzie wystarczająco sponsorów i pieniędzy, żeby nie wypaść z hukiem z ekstraligi tylko spokojnie się w niej utrzymać. A na razie to tylko na sztukę to oświetlenie. I nie do końca w błoto bo dzięki temu KMŻ dostanie licencję bez łaski. Nie chcę robić zamieszania, bo to tylko moje przypuszczenia
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Kargolo pisze:Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
tak,wywalaja kilkaset tysiecy zl tylko po to zeby dostac licencje i nie rozegrac zadnego spotkania przy sztucznym swietle...macie fantazje
never ride faster than your angel can fly
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
-
arturek111
- Szkółkowicz
- Kontakt:
Nie widziałem tych słupów obok byłego salonu, ale druga część słupów leży na starym parku maszyn ok. 15 szt. Także przypuszczam że słupy oświetlenia będą się składać z dwóch części. Co efekcie daje nam odpowiednią długość słupa oświetleniowego. A że są to dość duże długości końcowe, dlatego zostały dostarczone w dwóch częściach. A transport "gabarytów" jest dość kosztowny i kłopotliwy.
Zespolenie nastąpi już na stadionie.
------------------------------
----------------------------------------------------------
----------------------------------------------------------
------------------------------
Prawdopodobnie będzie to wyglądać właśnie tak.
Na filmiku widać te drugie słupy.
W przypadku gdybym się mylił i słupy składały by się z jednej części. Pozostaje jeszcze wysokość fundamentu. Maszty nie będą bezpośrednio zalewane betonem. W fundament są tylko mocowania masztów (wystarczy pójść na Unii Lubelskiej) aby zobaczyć jak jest wykonane mocowanie masztów.
Mi się wydaje że ty sfilmowałeś rury od pali a nie słupy
Słupy na pewno będą jasne, a to są być może rury które po umieszczeniu w ziemi wypełnia się mieszanką betonową uprzednio umieszczając tam zbrojenie. Jest to jedna z technologii pali, te rury mogą pozostać w ziemi lub być wyciągnięte zależnie od technologii. Ale pewności nie mam więc ręki sobie uciąć nie dam.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.