Stadion

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

Re: Stadion

#4426 Postautor: niespokojny » 23 lutego 2012, o 00:17

Ehh, mnie juz nic nie zdziwi od czasu jak ktos widzial zdjete kraty na naszym pieknym stadionie :wink:
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
Egon
Zawodowiec

#4427 Postautor: Egon » 23 lutego 2012, o 00:49

A gdzie ja napisałem, że słupy stoją?? :shock: :lol: , jeśli natomiast ktoś ich nie widział, to powinien czym prędzej udać się do okulisty :lol:
Motor! Motor! Tylko Motor!

J. Stachyra: "Między ligami jest przepaść, tylko się o tym głośno nie mówi, ale to się wie."

Awatar użytkownika
Carew
Szkółkowicz

#4428 Postautor: Carew » 23 lutego 2012, o 11:59

Misiejk pisze:Również dzisiaj odwiedziłem stadion i żadnych masztów nie dojrzałem. A stałem parę minut, żeby dokładnie się upewnić :D

Słupy leżą przy bocznym wejściu na stadion od strony dawnego komisu.
----- FORZA JUVE -----

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#4429 Postautor: luCas » 23 lutego 2012, o 12:17

Zaraz komisu, to byl salon...i to FSO! Poledery niczym Bentley'e w sloncu sie tam mienily ;)
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

Properr

#4430 Postautor: Properr » 23 lutego 2012, o 15:07

Po zamknięciu salonu FSO był tam komis:)

Czarek
Trener

#4431 Postautor: Czarek » 23 lutego 2012, o 16:30

Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.
Ostatnio zmieniony 23 lutego 2012, o 17:08 przez Czarek, łącznie zmieniany 1 raz.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
poli
Senior
Kontakt:

#4432 Postautor: poli » 23 lutego 2012, o 16:31

stoi juz 1 slup widzalem przejazdem :D

Smirnek_
Senior

#4433 Postautor: Smirnek_ » 23 lutego 2012, o 16:43

A gdzie zdjęcie słupa ? 8)

janek
Kadrowicz

#4434 Postautor: janek » 23 lutego 2012, o 17:44

Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.

Jeśli jest tak jak mówisz, każdy przyniesie z domu sprzęt i zrobimy akcje pod tytułem "gumówka" (szlifierka kątowa), a odcięte kraty zamienimy na złocisty płyn. 8)

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4435 Postautor: RadeKas » 23 lutego 2012, o 17:46

Smirnek_ pisze:A gdzie zdjęcie słupa ? 8)

Obrazek
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#4436 Postautor: sadychor » 23 lutego 2012, o 17:54

O przechodzien Ci fotke pstryknal, czy przypadkiem miales statyw :?: :-P 8) :wink:
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#4437 Postautor: Gelo » 23 lutego 2012, o 17:55

samowyzwalacz

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#4438 Postautor: RadeKas » 23 lutego 2012, o 19:38

W nowych komorkach jest wszysto.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4439 Postautor: Kargolo » 23 lutego 2012, o 20:01

Czarek pisze:Patrząc na długość tych słupów i miejsca ich rozmieszczenia nie ma szans by świeciły nad kratami. Dlatego albo te kraty zostaną zdjęte albo będziemy mieli atrapę oświetlenia.

Bo to chyba ma być tylko po to żeby dostać licencję. Praw do 1 ligi pewnie nie wykupi na szerszą skalę żadna telewizja więc nie trzeba będzie rozgrywać meczów tak późno żeby było potrzebne oświetlenie.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Czarek
Trener

#4440 Postautor: Czarek » 23 lutego 2012, o 20:11

Kargolo pisze:

Bo to chyba ma być tylko po to żeby dostać licencję. Praw do 1 ligi pewnie nie wykupi na szerszą skalę żadna telewizja więc nie trzeba będzie rozgrywać meczów tak późno żeby było potrzebne oświetlenie.

Czyli znowu publiczne pieniądze wywalone w błoto? Mam jednak nadzieję, że usuną te kraty i zobaczymy kilka spotkań przy sztucznym świetle.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4441 Postautor: kilar » 23 lutego 2012, o 20:24

Rozumiem, ze jakies pomiary wykonales w tym kierunku i na tym sie opierasz tak ?

Czarek
Trener

#4442 Postautor: Czarek » 23 lutego 2012, o 20:38

kilar pisze:

Rozumiem, ze jakies pomiary wykonales w tym kierunku i na tym sie opierasz tak ?

Zanim zaparkujesz samochód też dokonujesz pomiarów?

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#4443 Postautor: kilar » 23 lutego 2012, o 20:46

Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Prawo jazdy moze miec kazdy. Jazda samochodem nie wymaga specjalistycznej wiedzy, takiej jak np przy projektowaniu (w tym wypadku oswietlenia na stadionie). Rozumiem, ze Ty taka specjalistyczna wiedze masz ? Bo wiesz na oko, to chlop w szpitalu umarl.

Czarek
Trener

#4444 Postautor: Czarek » 23 lutego 2012, o 20:54

kilar pisze:Nie odpowiada sie pytaniem na pytanie. Prawo jazdy moze miec kazdy. Jazda samochodem nie wymaga specjalistycznej wiedzy, takiej jak np przy projektowaniu (w tym wypadku oswietlenia na stadionie). Rozumiem, ze Ty taka specjalistyczna wiedze masz ? Bo wiesz na oko, to chlop w szpitalu umarl.

Oczywiście, że odpowiada się pytaniem na pytanie np.: - Znowu piłeś?! - A ty jeszcze nie śpisz?

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#4445 Postautor: Kargolo » 23 lutego 2012, o 21:56

Czarek pisze:
Kargolo pisze:

Czyli znowu publiczne pieniądze wywalone w błoto? Mam jednak nadzieję, że usuną te kraty i zobaczymy kilka spotkań przy sztucznym świetle.

No wydaje mi się, że zdejmą kraty jak będzie możliwość awansu i będzie wystarczająco sponsorów i pieniędzy, żeby nie wypaść z hukiem z ekstraligi tylko spokojnie się w niej utrzymać. A na razie to tylko na sztukę to oświetlenie. I nie do końca w błoto bo dzięki temu KMŻ dostanie licencję bez łaski. Nie chcę robić zamieszania, bo to tylko moje przypuszczenia ;) Nigdy nie lubię poruszać tematów regulaminów i pieniędzy, bo zwyczajnie nie mam pojęcia jakimi sumami dysponuje aktualnie nasz klub, a wypowiedzi prezesa czy kogokolwiek w prasie nie mogą być podstawą do stwierdzenia jaki jest budżet, bo mogą to być zwyczajne kłamstwa.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#4446 Postautor: maestro76 » 23 lutego 2012, o 22:06

Kargolo pisze:

:shock:

tak,wywalaja kilkaset tysiecy zl tylko po to zeby dostac licencje i nie rozegrac zadnego spotkania przy sztucznym swietle...macie fantazje :?
never ride faster than your angel can fly

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#4448 Postautor: arturek111 » 24 lutego 2012, o 07:07

Witam
tu jest filmik ze stadionu
http://youtu.be/GR0DyeWd-RU

arturek111
Szkółkowicz
Kontakt:

#4449 Postautor: arturek111 » 24 lutego 2012, o 07:47

Nie widziałem tych słupów obok byłego salonu, ale druga część słupów leży na starym parku maszyn ok. 15 szt. Także przypuszczam że słupy oświetlenia będą się składać z dwóch części. Co efekcie daje nam odpowiednią długość słupa oświetleniowego. A że są to dość duże długości końcowe, dlatego zostały dostarczone w dwóch częściach. A transport "gabarytów" jest dość kosztowny i kłopotliwy.
Zespolenie nastąpi już na stadionie.

------------------------------
----------------------------------------------------------

----------------------------------------------------------
------------------------------

Prawdopodobnie będzie to wyglądać właśnie tak.
Na filmiku widać te drugie słupy.

W przypadku gdybym się mylił i słupy składały by się z jednej części. Pozostaje jeszcze wysokość fundamentu. Maszty nie będą bezpośrednio zalewane betonem. W fundament są tylko mocowania masztów (wystarczy pójść na Unii Lubelskiej) aby zobaczyć jak jest wykonane mocowanie masztów.

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#4450 Postautor: kibicLBN » 24 lutego 2012, o 09:41

Mi się wydaje że ty sfilmowałeś rury od pali a nie słupy :) Słupy na pewno będą jasne, a to są być może rury które po umieszczeniu w ziemi wypełnia się mieszanką betonową uprzednio umieszczając tam zbrojenie. Jest to jedna z technologii pali, te rury mogą pozostać w ziemi lub być wyciągnięte zależnie od technologii. Ale pewności nie mam więc ręki sobie uciąć nie dam.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.