Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
A on wogole gdzies startowal (jakies mlodziezowe ligi), czy swiezak zupelny?
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski
No i to się nazywa profesjonalne podejście przygotowań zawodników do sezonu , a nie jakaś integracja na nartach :
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... osmonauci/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... osmonauci/
Do sezonu latania na Miedzynarodowa Stacje Kosmiczna.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Taaa, Dzikowski to zuoooo
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Dziś na syfach ktoś puścił newsa-plote, ze Kasprzak w Lesznie 
#NajśmieszniejszaLigaŚwiata
Może Robert? 
" Miasto zamiast dać nam pieniądze, wydaje je na ludzi przebranych za marchewki."
Albo Zenon Kasprzak. Syfy są jak wikipedia każdy może napisać co chce o czym chce.
Czy ktoś wie o jakich igrzyskach na Wegrzech pisze A.Kwiek w swoim ostatnim wpisie na blogu?
Coś mu się pomieszało czy ja może czegoś nie wiem?
Coś mu się pomieszało czy ja może czegoś nie wiem?
niespokojny napisał(a):
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
Sprawka to człowiek mentalnie z jakiegoś starego, skrajnego PGRu na zadupiu. Kononowicz kuźwa.
[quote="dumbli"]Czy ktoś wie o jakich igrzyskach na Wegrzech pisze A.Kwiek w swoim ostatnim wpisie na blogu?
Coś mu się pomieszało czy ja może czegoś nie wiem?[/quote
igrzyska igrzyskami, ale zanosi się że mecze żużlowe mogą nie być transmitowane przez itvl więc pozostaną SF, ale jak to możliwe że klub podpisując umowy ze sponsorami nie ma podpisanej umowy z jakąkolwiek tv ???
Coś mu się pomieszało czy ja może czegoś nie wiem?[/quote
igrzyska igrzyskami, ale zanosi się że mecze żużlowe mogą nie być transmitowane przez itvl więc pozostaną SF, ale jak to możliwe że klub podpisując umowy ze sponsorami nie ma podpisanej umowy z jakąkolwiek tv ???
Z tego co wiem to był ogłoszony przetarg na prawa do transmisji I ligi więc nasz klub tutaj nie ma nic do gadania 
Karol Baran Karol!
simona pisze:(...)ale jak to możliwe że klub podpisując umowy ze sponsorami nie ma podpisanej umowy z jakąkolwiek tv ???
Kod: Zaznacz cały
będzie retransmisja spotkania następnego dnia. Klub porozumiał się w tej sprawie z lubelskim oddziałem TVP.Caly artykul
Domyslam sie, ze mieszkasz na obczyznie i jedynym sposobem obejrzenia meczu to TV. Jesli nie, to przychodzi mi do glowy niewiele powodow, z powodu ktorych nie mozesz obejrzec spotkania live i ciagle tluczesz o tym itvl.
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji
Znana jest obsada eliminacji do złotego kasku w Lbn??
akwiek.pl
"Co z Gala lodową na Globusie?"
Mi tam od razu wydawało się to klasyczną lipą.
"Co z Gala lodową na Globusie?"
Mi tam od razu wydawało się to klasyczną lipą.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski
akwiek - 13 października 2011 r. napisał
"O turnieju na Globusie będę jeszcze wielokrotnie pisał, gdyż pomysł chodzi mi po głowie od prawie dwudziestu lat. (...) Dużo, ale przez dwie dekady nie znalazlem osoby, z którą można byłoby poważnie porozmawiać na temat wyścigów motocyklowych na tafli Globusa. Od niedawna jest taka osoba i dlatego dopiero teraz nadeszła pora na rozmowę o lodowym show."
Cóż, mi tam też od razu wydawało się to klasyczną lipą, jak wiele pomysłów pana redaktora.
A poważniej, to wydaje mi się, że globus jest tak mały, że nie nadawałby się na organizację zawodów żużlowych, w których w biegu miałoby startować razem czterech zawodników.
"O turnieju na Globusie będę jeszcze wielokrotnie pisał, gdyż pomysł chodzi mi po głowie od prawie dwudziestu lat. (...) Dużo, ale przez dwie dekady nie znalazlem osoby, z którą można byłoby poważnie porozmawiać na temat wyścigów motocyklowych na tafli Globusa. Od niedawna jest taka osoba i dlatego dopiero teraz nadeszła pora na rozmowę o lodowym show."
Cóż, mi tam też od razu wydawało się to klasyczną lipą, jak wiele pomysłów pana redaktora.
A poważniej, to wydaje mi się, że globus jest tak mały, że nie nadawałby się na organizację zawodów żużlowych, w których w biegu miałoby startować razem czterech zawodników.
Da się. Hala tortor w Toruniu ma identyczne wymiary tafli i byłem tam na zawodach.
Swoją droga widziałem tam na żywo panią dyrektor z Grudziądza. Zwaaala z nóg
Swoją droga widziałem tam na żywo panią dyrektor z Grudziądza. Zwaaala z nóg
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Sęk w tym, że to taka bardziej zabawa niż zawody. Takie coś w co bawią się Drabik i spółka. Ostatnio nawet na jakimś stawiku w Lesznie sobie jeździli więc Globus to przy tym gigantA poważniej, to wydaje mi się, że globus jest tak mały, że nie nadawałby się na organizację zawodów żużlowych, w których w biegu miałoby startować razem czterech zawodników.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
Rzeczywiście, nawet fajnie to wygląda 
Ale fajnie byłoby zobaczyć prawdziwy żużel na torze do wyścigów na lodzie, który ma wymiary porównywalne z normalnym torem żużlowym - ok. 360-400 m
Ale fajnie byłoby zobaczyć prawdziwy żużel na torze do wyścigów na lodzie, który ma wymiary porównywalne z normalnym torem żużlowym - ok. 360-400 m
Do takich zawodów w Ice-Racingu (bo rozumiem, że chodzi Ci o te gdzie startuje Knapp, są specjalne motocykle a na łukach się nie łamie maszyny tylko "kładzie") przymierzał się w Lublinie tej zimy Ruszkiewicz. Niestety na przymierzaniu się skończyło. Może za rok 
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
A gdzie Ruszkiewicz chciał takie zawody zorganizować?
Chyba jedynym miejsce "nadającym się" byłby Zalew Zemborzycki...
Chyba jedynym miejsce "nadającym się" byłby Zalew Zemborzycki...
Właśnie tam. Jeszcze parę tygodni temu wspominał o tym w Tygodniku Żużlowym. I choć aura była sprzyjająca to jednak - jak widać - nic z tego nie wyszło...
Trening na podgrzewanym torze !!
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... zno-wideo/
http://www.sportowefakty.pl/zuzel/2012/ ... zno-wideo/