Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 10.06.2012r.godz. 15.00

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Robson
Senior

Re: Motor Lublin - Ostrovia Ostrów Wlkp. 6.05.2012r. godz. 1

#101 Postautor: Robson » 6 maja 2012, o 11:15

Monitoring to pomoże... Dokonały tego dwie zamaskowane osoby... i tyle z tego monitoringu

Awatar użytkownika
Dobromir
Zawodowiec
Kontakt:

#102 Postautor: Dobromir » 6 maja 2012, o 11:20

Najlepsze rozwiązanie to wyznaczyć nagrodę za pomoc w znalezieniu sprawców. Zazwyczaj tego typu sprawcy lubią się w swoim środowisku chwalić czego dokonali.

Robson
Senior

#103 Postautor: Robson » 6 maja 2012, o 11:23

Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:24 przez Robson, łącznie zmieniany 1 raz.

kylong
Junior
Kontakt:

#104 Postautor: kylong » 6 maja 2012, o 11:24

bkapusta pisze:
kylong pisze:Ej, uspokójcie się z tymi oskarżeniami! Wiadomo jak grupa osób jest "faworytem" to zrobienia czegoś takiego, ale póki nie ma dowodów, to nie można nikogo oskarżać! Równie dobrze mógł to zrobić ktoś zwolniony z klubu/mosiru, albo zwykły pijak...
Pewne jest tylko to, że ta osoba ma mocne problemy ze sobą :?
Miejmy nadzieję, że mecz uda się rozegrać.

kylong z calym szacunkiem - jestem w stanie uwierzyc w wiele wersji, ale nie w wersje "zwykly pijak". Po pierwsze, zwykly pijak-wandal niszczy to co ma pod reka. Zakradanie sie na tor i ciecie bandy wymaga juz pewnej wiedzy (ze te bandy tam sa) i planu (jak sie dostac, trzeba zabrac noz). Zaden "zwykly pijak" nie robi takich rzeczy - rozwali przystanek, wyrwie znak, przewroci latarnie - jasne. Ale nie przejdzie przez ogrodzenie zeby pociac dmuchana bande, ktorej nie widac z ulicy.

Zrobil to ktos komu zalezalo na pewnym efekcie - dokopaniu zuzlowcom.

Jak widac na zdjeciach nie bylo to ciecie dla ciecia - tylko dokladne zniszczenie bandy tak zeby nie dalo sie jej naprawic.

Oczywiscie motyw i sprawca jest nieznany, ale smialo juz mozemy odrzucic wersje ze "zwyklym pijakiem".

Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji. Równie dobrze mógłby być to ktoś z Piły- wkurzony, że nie dostali licencji i mści się na beniaminkach, albo jest w Polsce psychopata, który ma zamiar przeciąć każdą bandę i zaczął akurat w Lublinie....
Nie chodzi mi o warianty, tylko o oskarżanie konkretnej grupy osób bez dowodów. Motyw to nie wszystko!

Więc proszę jeszcze raz o spokój... I jak ktoś ma info nt. band z Krosna, to chyba każdy będzie wdzięczny.
Nie odnajdzie więcej nas ta druga liga...!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#105 Postautor: GIGI » 6 maja 2012, o 11:24

tu chyba nie chodzi o niska szkodliwosc. Bandy nie kosztuja tysiac zlotych tylko ponad 100 tys.

Robson
Senior

#106 Postautor: Robson » 6 maja 2012, o 11:26

Przystanek autobusowy też sporo kosztuje a nie słyszałem żeby ktoś za zniszczenie beknął... a po każdym weekendzie kilkanaście przystanków rozje... leży. Ja się nie łudzę, że ktoś za to odpowie
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:28 przez Robson, łącznie zmieniany 2 razy.

Kalix
Szkółkowicz

#107 Postautor: Kalix » 6 maja 2012, o 11:26

Monitoring w nocy, to ciężki temat. Jego skuteczność spada drastycznie. Kamery nagrywające gęby są przy furtkach-bramach, a wątpię, żeby wchodzili od tej strony. Z innych kamer to pewnie będą mogli zobaczyć, że ktoś tam był i się zmył. tyle.\

Może kupowali fajki na orlenie i tam ich dorwą :)

WSTYD

Awatar użytkownika
RadeKas
Trener
Kontakt:

#108 Postautor: RadeKas » 6 maja 2012, o 11:27

kylong pisze:
Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji. Równie dobrze mógłby być to ktoś z Piły- wkurzony, że nie dostali licencji i mści się na beniaminkach, albo jest w Polsce psychopata, który ma zamiar przeciąć każdą bandę i zaczął akurat w Lublinie....
Nie chodzi mi o warianty, tylko o oskarżanie konkretnej grupy osób bez dowodów. Motyw to nie wszystko!

Więc proszę jeszcze raz o spokój... I jak ktoś ma info nt. band z Krosna, to chyba każdy będzie wdzięczny.

Wariantow mozna wymyslac i 100 na czele z kosmitami, co nie zmienia faktu, ze jeden z nich jest o wiele bardziej prawdopodobny od pozostalych.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.

Awatar użytkownika
smerf_997
Junior

#109 Postautor: smerf_997 » 6 maja 2012, o 11:28

Robson pisze:Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...

Niska szkodliwość? A może i straty od razu poniżej 250pln, żeby tego nie ścigać... Koszt nowej bandy to pewnie ze 100 tys, licząc że uszkodzona jest połowa, to zaś daje 50 tysięcy. I jak się to ma do niskiej szkodliwości?

edit:Gigi szybszy.
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:29 przez smerf_997, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
radonis
Zawodowiec

#110 Postautor: radonis » 6 maja 2012, o 11:29

Tak jest trzeba wesprzeć klub maksymalnie bo tego co się dzisiaj stało chyba się nikt nie spodziewał.

Niech zabrzmi gromkie MOOOOTOOOR!!!

BR
Senior

#111 Postautor: BR » 6 maja 2012, o 11:33

tylko czy teraz Mosir da kasę na nowe bandy? czy były one ubezpieczone?

Robson
Senior

#112 Postautor: Robson » 6 maja 2012, o 11:35

smerf_997 pisze:
Robson pisze:Ale po co się łudzić, że ktoś bedzie szukał sprawców. Niska szkodliwość czynu za chwilę postępowanie umożą... Szkoda tylko bo troche kasy na nowe bandy popłynie...

Niska szkodliwość? A może i straty od razu poniżej 250pln, żeby tego nie ścigać... Koszt nowej bandy to pewnie ze 100 tys, licząc że uszkodzona jest połowa, to zaś daje 50 tysięcy. I jak się to ma do niskiej szkodliwości?

W sumie to to Ty jesteś 997 to pewnie wiesz najlepiej... :wink: Wiem, że to olbrzymi koszt ale jakoś nie wierze, że znajdą sprawców...

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#113 Postautor: bkapusta » 6 maja 2012, o 11:35

kylong pisze:
bkapusta pisze:
kylong pisze:Ej, uspokójcie się z tymi oskarżeniami! Wiadomo jak grupa osób jest "faworytem" to zrobienia czegoś takiego, ale póki nie ma dowodów, to nie można nikogo oskarżać! Równie dobrze mógł to zrobić ktoś zwolniony z klubu/mosiru, albo zwykły pijak...
Pewne jest tylko to, że ta osoba ma mocne problemy ze sobą :?
Miejmy nadzieję, że mecz uda się rozegrać.

kylong z calym szacunkiem - jestem w stanie uwierzyc w wiele wersji, ale nie w wersje "zwykly pijak". Po pierwsze, zwykly pijak-wandal niszczy to co ma pod reka. Zakradanie sie na tor i ciecie bandy wymaga juz pewnej wiedzy (ze te bandy tam sa) i planu (jak sie dostac, trzeba zabrac noz). Zaden "zwykly pijak" nie robi takich rzeczy - rozwali przystanek, wyrwie znak, przewroci latarnie - jasne. Ale nie przejdzie przez ogrodzenie zeby pociac dmuchana bande, ktorej nie widac z ulicy.

Zrobil to ktos komu zalezalo na pewnym efekcie - dokopaniu zuzlowcom.

Jak widac na zdjeciach nie bylo to ciecie dla ciecia - tylko dokladne zniszczenie bandy tak zeby nie dalo sie jej naprawic.

Oczywiscie motyw i sprawca jest nieznany, ale smialo juz mozemy odrzucic wersje ze "zwyklym pijakiem".

Rownie dobrze mogl to byc akt sabotazu zagajnika brzozowego.

Stary badzmy spokojni, ale i powazni: opcje realne sa dwie/trzy. Moze to byc ktos kto ma nierozliczone interesy z klubem zuzlowym, moze to byc zawiedziony np. byly/niedoszly zawodnik/pracownik/szkolkowicz. Moga to byc "kibice" pilkarscy.

Nikogo personalnie bez cienia dowodow nikt tu nie oskarza.

Mowimy o motywie, poszlakach i potencjalnych wariantach sparcow. Ile bys nie apelowal o spokoj i nie uciszal innych opcja "kibicow" pilkarskich bedzie sie pojawiac bo jest to jakas prawdopodobna opcja.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#114 Postautor: bkapusta » 6 maja 2012, o 11:37

Robson pisze:
smerf_997 pisze:

W sumie to to Ty jesteś 997 to pewnie wiesz najlepiej... :wink: Wiem, że to olbrzymi koszt ale jakoś nie wierze, że znajdą sprawców...

Kwestia "szczescia" jakos nie obstawialbym tu zadnych profesjonalistow - jak dla mnie to pewnie zrobily to jakies nielaty, ktorym sie wydawalo ze cos tym osiagna i pomoga. Jesli tak bylo i lepki nie maja doswiadczenia to wpasc moga nawet przypadkiem bo sie beda nerwowo teraz zachowywac.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Michau

#115 Postautor: Michau » 6 maja 2012, o 11:38

Serce ściska jak pomyśle że mecz miał się nie odbyć ...
Mam nadzieje że sprawca zostanie złapany. :(

Robson
Senior

#116 Postautor: Robson » 6 maja 2012, o 11:39

DObra niech się organa zajmują ściganiem. Njważniejsze żeby udało się mecz rozegrać. Pozdr.

Awatar użytkownika
iks

#117 Postautor: iks » 6 maja 2012, o 11:39

bkapusta pisze:
Moze to byc ktos kto ma nierozliczone interesy z klubem zuzlowym, moze to byc zawiedziony np. byly/niedoszly zawodnik/pracownik/szkolkowicz. Moga to byc "kibice" pilkarscy.

Robson pisze:Monitoring to pomoże... Dokonały tego dwie zamaskowane osoby... i tyle z tego monitoringu

Może to Karol Baran i Młody26? :lol: Przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać :lol:

A wracając do tematu, to od znajomego ze służb mundurowych usłyszałem, że monitoring był zaklejony..

jerry78
Trener

#118 Postautor: jerry78 » 6 maja 2012, o 11:45

Najgorsze jest to ze z samego rana Mads miał się dopasowywać, więc pewnie bez band nic z tego nie wyjdzie. :(

Awatar użytkownika
Masi
Senior

#119 Postautor: Masi » 6 maja 2012, o 11:48

Dopóki nie dojadą może się pasować bez band, chyba... Sam na torze nie powinno być wilekiego problemu, jesli bardzo się chce.
-Jurek Mordel zadowolony...
- No tak...
- Żona w domu także... :D

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#120 Postautor: Gelo » 6 maja 2012, o 11:49

Zwykłego pijaka podałem jako kolejną z opcji.

Bydło było, jest i będzie. Zwykłego pijaka nie można wykluczyć. Ale trzeba być bardzo naiwnym, żeby wierzyć w to, że pijak wlazł na stadion, wiedział co trzeba zniszczyć i jak żeby było "skutecznie" i przede wszystkim po co. A to wszystko w... nocy przed pierwszym meczem żużlowym i kilka godzin po meczu piłkarskim. To na kilometr śmierdzi działaniem z premedytacją.

Ge(L)o
Trener

#121 Postautor: Ge(L)o » 6 maja 2012, o 11:50

Czy bandy już jadą i ile trwa montaż takiej bandy ? Bo coś czuję, że więcej niż godzinę. Czy klub z Ostrowa i GKSŻ są poinformowane o zaistniałej sytuacji i że mecz może się nie odbyć ?

Awatar użytkownika
Chaser
Junior

#122 Postautor: Chaser » 6 maja 2012, o 11:51

Ge(L)o pisze:Czy bandy już jadą i ile trwa montaż takiej bandy ? Bo coś czuję, że więcej niż godzinę. Czy klub z Ostrowa i GKSŻ są poinformowane o zaistniałej sytuacji i że mecz może się nie odbyć ?
A skąd ktoś tutaj miałby mieć takie informacje?

Jeżeli miasto nie będzie chciało wyłożyć kasy na nowe bandy to może spróbować zorganizować jakąś zbiórkę pieniędzy żeby pomóc klubowi?
Ostatnio zmieniony 6 maja 2012, o 11:52 przez Chaser, łącznie zmieniany 1 raz.

Kalix
Szkółkowicz

#123 Postautor: Kalix » 6 maja 2012, o 11:51

iks pisze:
A wracając do tematu, to od znajomego ze służb mundurowych usłyszałem, że monitoring był zaklejony..

niemożliwe, profesjonalny monitoring na coś takiego zareagowałby alarmem

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#124 Postautor: GIGI » 6 maja 2012, o 11:52

Chaser pisze:Jeżeli miasto nie będzie chciało wyłożyć kasy na nowe bandy to może spróbować zorganizować jakąś zbiórkę pieniędzy żeby pomóc klubowi?

Bandy byly ubezpieczone. http://www.kurierlubelski.pl/artykul/56 ... komentarze

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#125 Postautor: $korzen$ » 6 maja 2012, o 11:53

A myslisz, ze Ostrow zgodzi sie na przelozenie? No prosze cie :)