Lokomotiv Daugavpils - LW KMŻ Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

Re: Lokomotiv Daugavpils - LW KMŻ Lublin

#101 Postautor: DrPaiHiWo » 13 maja 2012, o 19:18

marcin_lub pisze:Jeleń to za karę nie powinien jechać w następnym meczu. Fishera ściągnąć czy Madsa zamiast Daniela. Drugi mecz zawala. Zachowuję się na torze jakby miał 17 lat i całą przyszłość przed sobą. Dalej myśli że jest gwiazdą i nie ma konieczności wyprowadzania go z jego toku myślenia. Co do dzikowskiego to dalej bijcie mu wszyscy brawa na prezentacji. Jako strateg sprawdza się zajebiście... Kolejny mecz

Nie przesadzaj, karanie w ten sposób jest najgłupszym co Sprawka mógłby zrobić. Trzeba zrobić porządne dwa treningi, najsłabsi odpadają, najlepsi jadą. Pamiętaj jak Daniel pojechał w Łodzi, a jak potem pojechał w Gnieźnie. Dzikowski na pewno z Danielem "porozmawia" a to co dzisiaj się stało to choć splendoru Danielowi nie przyniosło, nie może być powodem skreślania go z następnego meczu.
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#102 Postautor: GIGI » 13 maja 2012, o 19:19

Ge(L)o pisze:Spodziewałem się 3-4 pkt więcej do walki o bonus. Niewiele zabrakło. Bonus będzie na styku za tydzień.
Widzę, że znowu będzie 10 stron narzekania.

To zalezy od tego ile treningow bedzie przed meczem. Musza byc min 2 i to w pelnym skladzie, inaczej d... zbita.

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#103 Postautor: sadychor » 13 maja 2012, o 19:20

marcin_lub pisze:(...)Co do dzikowskiego to dalej bijcie mu wszyscy brawa na prezentacji. Jako strateg sprawdza się zajebiście... Kolejny mecz

Najlepiej wyciagnijmy taczki, widly, kosy postawmy na sztorc, zastrugajmy kilka pali, nalozmy ekskomunike do 7 pokolenia wstecz... Bo to Lublin je przecie.
Na Lotwie nawet monety staja na sztorc podczas losowania pol startowych i trzeba powtarzac, zeby bylo jak sie nalezy :D Gospodarze piekielnie szybcy, nawet pol prostej przewagi po pierwszym luku :shock: Ze tez nikt nie wpadl na pomysl litrazowania im silnikow 8) Zeby nie bylo - przegralismy, ale to czolganie sie pod tasma to sedzia z raz mogl wylapac.
Obrazek
Lublin miastem specjalistów teoretyków pozostających w wiecznej opozycji

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#104 Postautor: marcin_lub » 13 maja 2012, o 19:21

To jest zwyczajna kara za złe wykonywanie swojej pracy. Nie angażuje się,nie daje rady to po co ma się męczyć. Niech sobie odpocznie. W odwodzie jest kilku zawodników co być może gwarantują nie mniej niż Jeleniewski. Uważam że warto sprawdzić teraz, bo jak nie teraz to kiedy??

Szkoda że nie rozumiesz co chciałem przekazać. Oprócz czerni i bieli jest jeszcze wiele odcieni szarości...
Ostatnio zmieniony 13 maja 2012, o 19:23 przez marcin_lub, łącznie zmieniany 1 raz.

go!
Trener

#105 Postautor: go! » 13 maja 2012, o 19:22

Ze tez nikt nie przelitrazowal tam silnika Miskowiakowi? Dawid tez chyba na styku legalnosci, a reszta?
Dlaczego stac nas tylko na dwoch zawodnikow? Albo inaczej: dlaczego tylko dwoch naszych zawodnikow stac na mechanikow?

Piguła
Szkółkowicz

#106 Postautor: Piguła » 13 maja 2012, o 19:25

Mecz (niestety) przegrany jak można było to przewidzieć, rozmiary porażki raczej też nie powinny dziwić. Szkoda trochę drugiej części spotkania bo do 8 biegu nie wyglądało to źle. Wydaje mi się, że bonus jest możliwy do odrobienia, ale nie będzie to łatwe. Dobre spotkanie odjechał Miśkowiak, trochę lepiej mógł pojechać Stachyra, Miesiąc ambitnie na trasie, ale starty niestety takie jak zawsze. Słabo pojechał Woodward, jeszcze gorzej Jeleniewski, który powinien co najmniej 8 punktów zrobić. Juniorów pozostawiam bez komentarza.

Teraz trzeba solidnie przepracować tydzień i wywalczyć bonus w rewanżu.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#107 Postautor: Gelo » 13 maja 2012, o 19:25

Jeleń zrobił "swoje" - obstawialem zero a i tak zrobił 2 oczka - no i nawet udało się zastosować firmowy trick - czyli zjechać z toru jadąc ostatnim. To beztalencie żużlowe po raz kolejny pokazało jak można na niego liczyć. Wynik można było przewidzieć a to oznacza że drugi bonus po Łodzi poszedł się... Jest bardzo źle i niestety mamy kiepską drużynę, w dodatku źle prowadzoną. Dwóch zawodników i plaża.

BR
Senior

#108 Postautor: BR » 13 maja 2012, o 19:29

Brawo Miśkowiak, ładny mecz!
Stachyra i Miesiąc widać zaangażowanie, mogło być trochę lepiej ale też swoje zrobili.
Woodward coś tam próbował ale popełniał głupie błędy, szczególnie w biegu który prowadził i dał się wyprzedzić przeciwnikom.
Jeleniewski - totalna padaka.
Juniorzy pół okrążenia za stawką, czyli na swoim poziomie.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#109 Postautor: Manitou » 13 maja 2012, o 19:29

Czekałem na wpis pana powyżej i nie zawiodłem się :) W zasadzie zaraz po meczu mogłem napisać to co napisał Gelo, pod jego nickiem, i nikt by się nie zorientował, że to pisałem ja, a nie on ;)

Piguła
Szkółkowicz

#110 Postautor: Piguła » 13 maja 2012, o 19:29

marcin_lub pisze: W odwodzie jest kilku zawodników co być może gwarantują nie mniej niż Jeleniewski.

W odwodzie mamy tylko Madsa, Karol kontuzjowany, a Fisher to nie wiem czy jeździ obecnie w jakiejkolwiek lidze.

Czarek
Trener

#111 Postautor: Czarek » 13 maja 2012, o 19:32

Mamy zdecydowanie najsłabszą drużynę w I lidze. Niby utrzymanie pewne, ale jestem trochę zniesmaczony.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

BR
Senior

#112 Postautor: BR » 13 maja 2012, o 19:36

koniec sezonu 22 lipca?
hmm, mam nadzieję, że nasi zawodnicy będą jeszcze chcieli trochę kasy zarobić i w sierpniu też pojeździmy

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#113 Postautor: niespokojny » 13 maja 2012, o 19:43

Trzeba zaprosic Woodwarda i Korneliussena do nas i wybrac lepszego przed nastepnym meczem. Na razie wszystko jest robione na zasadzie ''a nuż wypali''.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#114 Postautor: kilar » 13 maja 2012, o 19:49

Ludzie co Wy na tego Jelenia tak wrzucacie ? Spodziealiscie sie ze on tam cos pojedzie ? Ja sie nie nastawialem na jego punkty tam i wcale mnie nie dziwi te 1,1,0. Bo czy kiedykolwiek on tam porzadnie zapunktowal ? Rok temu nic, 5 lat temu nic, za rok, za dwa, za trzy tez gowno zrobi. Tu nie ma wielkiej filozofii.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#115 Postautor: Gelo » 13 maja 2012, o 19:49

Korneliussen to bardzo dobry zawodnik. Tylko, że zaczynam poważnie wierzyć w dawno powstałą teorię, że u nas nawet Gollob z Hancockiem robiliby po 5 punktów. Ja nie mam jednak wątpliwości że powinien jezdzić Dunczyk. To niewiele już nam pomoże po szans na jakieś bonusy jest już jak na lekarstwo.

Zaratustra
Kadrowicz

#116 Postautor: Zaratustra » 13 maja 2012, o 19:50

W tym momencie tragedii jeszcze nie ma. Porażki na wyjazdach są zawsze prawdopodobne. Smród może się zacząć za tydzień, jak nasi nie odrobią bonusa, a jest to bardziej niż realne.. :?
Nie ma się jednak czemu dziwić. Przy takiej treningowej "mobilizacji", wyniki takie, jak w Łodzi , czy na Łotwie są w zasadzie czymś..normalnym. Po prostu są pochodną tego, czego się..nie zrobiło 8)
Na razie to do naszej trenującej "regularnie" ekipy pasuje mi cytat z klasyka: "Szlachta, jak na kulig zjechała. I z tą hałastrą oni chcą pobić Chmielnickiego" ;) Bez mobilizacji i zaangażowania wszystkich nie będzie dobrych wyników, szczególnie na wyjeździe, gdzie o fart ciężko.
Brawo dla Miśkowiaka. Gdzie tylko jedzie, robi przyzwoity wynik.
Nie ma co się czepiać także Miesiąca. Przy takich wynikach, jakie robi, właściwie powinniśmy wygrywać mecze. Miał to być w końcu tylko 5-ty senior..

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#117 Postautor: sadychor » 13 maja 2012, o 19:51

marcin_lub pisze:To jest zwyczajna kara za złe wykonywanie swojej pracy. Nie angażuje się,nie daje rady to po co ma się męczyć. Niech sobie odpocznie. W odwodzie jest kilku zawodników co być może gwarantują nie mniej niż Jeleniewski. Uważam że warto sprawdzić teraz, bo jak nie teraz to kiedy??

Szkoda że nie rozumiesz co chciałem przekazać. Oprócz czerni i bieli jest jeszcze wiele odcieni szarości...

Wyraznie odnioslem sie do fragmentu dot. trenera wiec nie wyjezdzaj z Jeleniem :)
Obrazek

BR
Senior

#118 Postautor: BR » 13 maja 2012, o 19:53

kilar pisze:Ludzie co Wy na tego Jelenia tak wrzucacie ?

mamy mu brawo bić?

arczi73

#119 Postautor: arczi73 » 13 maja 2012, o 20:00

BR pisze:koniec sezonu 22 lipca?
hmm, mam nadzieję, że nasi zawodnicy będą jeszcze chcieli trochę kasy zarobić i w sierpniu też pojeździmy

Zawodnicy może by i chcieli, ale już przed sezonem było wiadomo że awans nam nie grozi.
Miasto i sponsorzy kasę dali więc po co sezon przedłużać o play-offy w których z takim składem i tak polegniemy. Przecież można kasę "lepiej " spożytkować na premie jakieś dla działaczy, nagrody ... itp

go!
Trener

#120 Postautor: go! » 13 maja 2012, o 20:01

Gelo pisze: Tylko, że zaczynam poważnie wierzyć w dawno powstałą teorię, że u nas nawet Gollob z Hancockiem robiliby po 5 punktów

Alez ta teoria jest jak najbardziej prawdziwa. U nas strach podniesc glowe, wymagac cokolwiek, czy miec aspiracje wieksze niz gmina. Rzeszow (kiedys wysmiewany) juz dawno sie z nami zrownal, a od paru ladnych lat patrzy na nas wysoko z gory. I nie mowie tu tylko o zuzlu, ale o caloksztalcie. Lublin (co juz chyba pisalem tu na forum) ma ciagle na plecach przylepiona karteczke "kopnij mnie w dupe". Niestety, ale do tej instrukcji wszyscy sie skrzetnie stosuja.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#121 Postautor: marcin_lub » 13 maja 2012, o 20:03

sadychor pisze:
marcin_lub pisze:To jest zwyczajna kara za złe wykonywanie swojej pracy. Nie angażuje się,nie daje rady to po co ma się męczyć. Niech sobie odpocznie. W odwodzie jest kilku zawodników co być może gwarantują nie mniej niż Jeleniewski. Uważam że warto sprawdzić teraz, bo jak nie teraz to kiedy??

Wyraznie odnioslem sie do fragmentu dot. trenera wiec nie wyjezdzaj z Jeleniem :)

Ostatnie dwa zdania odnosiły się Twojej wypowiedzi :)

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#122 Postautor: sadychor » 13 maja 2012, o 20:06

W takim razie pierwsza czesc jest zagadka. Cos musiales wyciac z forum, albo jakis post zniknal.

Jaki jest odcien szarosci w kibicowaniu :?: Gwizdoklask :?:
Obrazek

go!
Trener

#123 Postautor: go! » 13 maja 2012, o 20:11

Nie przesadzaj sadychor. Nie sa znowu ta druzyna, ten trener i ten prezes tacy idealni, zeby nie powiedziec zlego slowa na nich - prawda?

Awatar użytkownika
sadychor
Kadrowicz

#124 Postautor: sadychor » 13 maja 2012, o 20:20

Oczywiscie, mozna powiedziec wiele zlego. Gwizdac, wyzywac, lzyc, ubierac medrkowanie w tzw. "konstruktywna krytyke" :lol: , snuc teorie.
I najlepsi w tym sa lubelscy "kibice". Kilka lat temu cala pakieta na "zylecie" ostentacyjnie odwrocila sie plecami przed 15 biegiem. Jak szybko sie odwrocili, gdy zawodnicy wywalczyli 5:1 i uratowali remis...
Takze piszcie, jezdzijcie jak po burej suce, a jak przyjdzie wygrana to zostancie w swojej (o)pozycji.
Obrazek

JAG
Senior

#125 Postautor: JAG » 13 maja 2012, o 20:25

nie wiem dlaczego druzyna nie trenuje ale wiem że daleka droga aby lubelski klub zarzadzany przez obecna ekipe cokolwiek wiecej zwojował niz to co mamy. jest tam conajmniej jedna osoba zdecydowanie nie na miejscu...niestety
:),czasami :(