Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
Re: Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka
W monitorze sądowym ma obowiązek opublikować jedynie wzmiankę o złożeniu sprawozdania, a samo sprawozdanie, o ile zostało złożone, jest dostępne w sądzie w Świdniku.
Pewnie kojarzysz Leppera, który w dość specyficzny sposób "pytał" czy inni politycy brali łapówki podając przy tym konkretne sumy.coś mi się przypomina, że czytałem o podobnej sprawie gdzie też ktoś kogoś obsmarowywał w formie pytań i proces przegrał
Jeśli do procesu dojdzie (a mógłbym założyć się, że nie dojdzie) to boss nie będzie musiał niczego udowadniać. Udowodnić musi ten, kto wywodzi skutki prawne. Nikt nikogo nie może zmuszać do udowadniania, że się nie jest wielbłądem.W każdym bądź razie jeżeli doszłoby do procesu cywilnego to wydaje mi się że Bosss nie miałby szans bo to po jego stronie leży udowodnienie Dariuszowi faktu wykorzystania samochodu i karty płtniczej klubu do prywatnych celów.
I nie kombinujmy pod górę, bo sprawa jest prosta i oczywista. O przestępstwie nie może być nawet mowy.
Zgłosić to sobie może do prokuratury wszystko co się komu podoba. Ja mogę zgłosić, że nie podoba mi się Sprawki facjata i wydaje mi się, że może być złodziejem. Tylko co z tego? Nic. Prokuratura pewnie takich zgłoszeń dostaje bardzo dużo i większość z nich ląduje w koszu. Podobnie będzie i tym razem. To PYTANIA, które tak naprawdę każdemu kibicowi chodzą po głowie. Różne plotki można usłyszeć i po nich pojawiają się różne pytania. Zostały one w końcu zadane. Spawka ma teraz okazję odpowiedzieć na nie i rozwiać wszelkie wątpliwości.
Jakbym na to nie patrzył to przestępstwa nie jestem w stanie się dopatrzyć.
A jeśli chodzi o ustalenie IP, to nie byłbym taki pewny czy prokuratura tak chętnie będzie na czyjąś prośbę takie rzeczy ustalać. Ostatnio chyba się coś w tych przepisach pozmieniało, a nie chce mi się sprawdzać aktualnego stanu, ale nie sądzę, żeby prokuratura tak się paliła do dodawania sobie albo policji pracy żeby zrobić dobrze jakiemuś pieniaczowi.
Jeśli krs, to po co chodzić po płatnych stronach jak można się dowiedzieć u źródła i skorzystać z rejestru bezpośrednio na stronach Ministerstwa Sprawiedliwości.
https://ems.ms.gov.pl/
W necie na tej stronie nie ma sprawozdań finansowych. Najlepszym źródłem są akta rejestrowe w Świdniku
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
Tylu prawników udziela się na forum. Pewnie wielu z Was bywa w sądzie w Świdniku. Forumowym śledczym ułatwcie pracę i skopiujcie dokumenty finansowe. Będzie można pogadać o konkretach.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Idę o zakład , że sprawozdań za 2010 i 2011 brak . Stawiam 100 zeta. Jeżeli jest za 2010 a brak 2011 to 50 zeta .
Zawsze najlepszy - Hans Nielsen
no nic, trzeba posprawdzac temat zaraz po swietach
W KRS-ie (link dał wyżej Istred) jest wzmianka o złożeniu sprawozdania za 2010 r.
Czas na zmiany :]
ktos tu jest nam winny 50 zl ?
starczy na bilet do swidnika i skanowanie ? 
- stefanzdzialek
- Senior
Żeby wam się nie wydawało, D.S. nie nadaje sie na dyrektora, nie nadaje się na prezesa, nie nadaje na kierownika ani na nikogo. Nie chodzi o jego brak sukcesów w kompletowaniu drużuny na 2013 r, ale o całokształt. Daje dupy odkąd został dyrektorem/prezesem. Sukcesy druzyny w 2011/2012r tylko przyćmiły jego wizerunek, odkąd rządzi KMŻ ciągle tylko lapsusy, wpadki, obietnice bez pokrycia , czy wy kur..a jesteście ślepi??? to dyletant wstawiony na stołek za zasługi/znajomości. Zna się na temacie jak świnia na gwiazdach. Uśmiecha się po zwycięstwie, ale nie wie czy zdobył bonusa czy nie. Gdyby nie "Piłsudski" któremu zawdzięczamy żużel od 2009 r to ten gość nie wiedziałby do tej pory na któtą stronę założyć pamperssa, więc skończcie te dyskusje czy D.S. to dobry czy zły prezes.
Żeby wam się nie wydawało, D.S. nie nadaje sie na dyrektora, nie nadaje się na prezesa, nie nadaje na kierownika ani na nikogo. Nie chodzi o jego brak sukcesów w kompletowaniu drużuny na 2013 r, ale o całokształt. Daje dupy odkąd został dyrektorem/prezesem. Sukcesy drużyny w 2011/2012r tylko przyćmiły jego wizerunek, odkąd rządzi KMŻ ciągle tylko lapsusy, wpadki, obietnice bez pokrycia , czy wy kur..a jesteście ślepi??? to dyletant wstawiony na stołek za zasługi/znajomości. Zna się na temacie jak świnia na gwiazdach. Uśmiecha się po zwycięstwie, ale nie wie czy zdobył bonusa czy nie. Gdyby nie "Piłsudski" któremu zawdzięczamy żużel od 2009 r to ten gość nie wiedziałby do tej pory na którą stronę założyć pamperssa, więc skończcie te dyskusje czy D.S. to dobry czy zły prezes.
Podpisuje sie pod tym rękoma i nogami
A moze sprawka pytania od bossa powinien zadać p.Zukowi
Czy to prawda ze pan Prezydent nie chce dać grosza na zuzel
Czy to prawda za Pan Zuk ma juz dość mojego skamlania o pieniądze na żużel
Czy to prawda ze zostanę bez grosza w tym sezonie
Czy to prawda ze zdegradujecie mnie
Czy to prawda ze jak ja odejdę to dopiero zacznie sie wspieranie zuzla na prawdziwym poziomie
Czy to prawda ze zabierzecie mi zafirę na zadłużenie klubu
Czy to prawda ze wypieli sie na mnie zawodnicy
Czy to prawda za każdy z kibiców robi sobie ze mnie pośmiewisko
Czy to prawda ze mam już odejść??
Czy to prawda ze zamierza pan wybrnąć z kłopotów finansowych klubu i w jaki sposób pospłacać ugody z zawodnikami?
ps. a boosa to zamknęli ze go niema na forum?
Kobieta, która jęczy w nocy, nie warczy w dzień
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
GeloSMT Swiat na trzeżwo jest nie do przyjęcia.;p
-
jack08
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:12 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.
Osobny akapit dla stowarzyszenia kibiców, które się tworzy. Jeśli reszta członków zarządu ma takie same poglądy jak te wygłaszane przez truskawe to tylko ręce załamać. Czy zostało ono założone po to, żeby panowie poklepywali się po pleckach z prezesem i mówili, że czarne jest białe? Czy sting i meesha również nie zastanawiają się jak to możliwe, że mając takie wsparcie Bogdanki i miasta można było doprowadzić ten klub do katastrofy finansowej (przecież nie mieliśmy zawodników z GP tak jak Gniezno czy Grudziądz)? Może zamiast pisać do prezesa podania o bilety ulgowe dla członków stowarzyszenia, napisalibyście prośbę o poddanie się do dymisji p. Sprawki, dla dobra lubelskiego żużla?
Nikt się z prezesem nie klepie po pleckach, każdy swój rozum ma i z niego korzysta. Mnie jest naprawdę obojętne czy prezesem klubu jest Wojciechowski, Sprawka, Siwek czy Iksiński. To nie jest ani moja sprawa, ani stowarzyszenia kibiców. My jesteśmy od robienia opraw, organizowania wyjazdów, spotkań z zawodnikami itd., a nie od politykowania.
I może tak z łaski swej nie podawałbyś nieprawdziwych informacji. Nigdy członkowie czy to FanKlubu czy teraz Stowarzyszenia nie wchodzili na mecze za darmo albo na ulgowe bilety z powodu przynależności do tej grupy. I nie przewidujemy aby to się miało zmienić. Stowarzyszenie ma działać na rzecz lubelskiego żużla, a nie go finansowo osłabiać.
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...
1. Nie znam pana Dariusza Sprawki, nigdy z nim nie rozmawiałem osobiście ani służbowo.
2. Stowarzyszenie nie podjęło jeszcze żadnej współpracy z prezesem Sprawką, chyba, ze robił to ktoś prywatnie.
3. Obsada i ocena prezesa klubu nie jest przedmiotem działalności Stowarzyszenia.
4. Każdy członek Stowarzyszenia może wyrażać swoje prywatne zdanie w jakikolwiek sposób chce, chyba, że łamie to statut i regulamin Stowarzyszenia
5. Jeśli ktoś chce, żeby Stowarzyszenie coś do kogoś pisało, musi najpierw wstapić do niego, napisać tekst, zebrać wiekszość i wysłać. Powodzenia
2. Stowarzyszenie nie podjęło jeszcze żadnej współpracy z prezesem Sprawką, chyba, ze robił to ktoś prywatnie.
3. Obsada i ocena prezesa klubu nie jest przedmiotem działalności Stowarzyszenia.
4. Każdy członek Stowarzyszenia może wyrażać swoje prywatne zdanie w jakikolwiek sposób chce, chyba, że łamie to statut i regulamin Stowarzyszenia
5. Jeśli ktoś chce, żeby Stowarzyszenie coś do kogoś pisało, musi najpierw wstapić do niego, napisać tekst, zebrać wiekszość i wysłać. Powodzenia
SPEEDWAY MOTOR LUBLIN
-
jack08
Dariusz to fajny gość i koniec kropka.
Ostatnio zmieniony 13 stycznia 2013, o 00:13 przez jack08, łącznie zmieniany 1 raz.
Fakt, to była niesprawdzona plotka, w którą sam do końca nie wierzyłem, dlatego liczyłem, że szybko zostanie rozwiana. Nie pomyliłem się.
Żeby już do końca uściślić to owszem, zdarzało nam się występować do prezesa o ulgowe bilety dla lubelskich kibiców. Ale był to prezes z innego miasta
Myślimy nad tym jakie przywileje będą wynikały z przynależności do stowarzyszenia (bo jakieś zachęty musza być dla nowych członków), ale na pewno nie będzie to nic na czym mógłby stracić klub. Bo to nie o to przecież chodzi.
naprawdę nie będziecie mogli sprzeciwiać się szarganiu wizerunku klubu, który w tej chwili jest dramatyczny po wypowiedziach prezesa do mediów?
Możemy się i sprzeciwiać tylko co to da? Nie mamy wpływu na działalność stowarzyszenia KMŻ "Lublin". Możemy co najwyżej spotkać się z prezesem i powiedzieć "Dariuszu, nie idźcie tą drogą" i pogrozić palcem, no bo co więcej?
Zawsze w takiej sytuacji przywołuję przykład Rybnika, gdzie tamtejsze stowarzyszenie kibiców się swego czasu zabrało "za politykie" i co z tego wyszło chyba wszyscy widzimy. Bez zaplecza towarzysko-biznesowego, że tak to nazwę, pchanie się do prowadzenia klubu żużlowego to samobójstwo. Możemy co najwyżej apelować, ale od tego jest już jeden specjalista w naszym światku
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?
A jeszcze w tym starym roku postanowiłem zabrać głos i przedstawić swoją opinię
I co widzę? Widzę jak zwykle gorące głowy na forum i jak nasz prezes czyta a nie jest asertywny to bierze te słowa do siebie więc powinien przestać czytać
Owszem nie mówię, że racji co poniektórzy nie mają, ale co mi jako kibicowi po waszej racji? Sprawka jako manager zmaga się z wieloma problemami jak to w każdej organizacji. 400 tysięcy długu mówicie? Dużo i nie dużo-zależy jak na to spojrzeć. Człowiek się ciągle uczy i to nie jego wina, że ludzi z programów z lat 2000 już dawno w klubie nie ma. Powinien zrezygnować? Na dzień dzisiejszy ma sporą wiedzę o tym klubie i uważacie, że jego miejsce powinien zając nowy dyletant? Ciekawe spostrzeżenie. jakby było kasy jak lodu to każdy głupi by tym zarządzał, a jak jest cienko to z próżnego i Salomon nie naleje. Takie niestety są realia. Kiedy przystąpiła do sponsorowania Bogdanka powiało optymizmem. Jednak jak czas pokazuje są to zbyt małe kwoty wsparcia w tym sporcie który jest chyba najdroższą dyscypliną (pomijając kwoty jakie osiągają nasi piłkarze za granicą).
Pracuję w Lublinie od wielu wielu lat i wiem ile tu się zarabia. Wiem ile zarabiają w miastach które mają ekstraligę. Widać tam ich jeszcze kryzys nie dopadł
Dużo mówi się o wsparciu miasta. Prawda jest taka, że gdyby nie wsparcie Prezydenta Miasta to dawno bylibyśmy w II lidze bez cienia szans na wyjście z dołka. A czy powinno być większe? To zależy. Moje zdanie jest takie (i tu mówię o całej Polsce), że sport powinien być utrzymywany przede wszystkim z biletów, sponsoringu a ciut z budżetu ministerstwa sportu itp. dotacji może nawet unijnych programów. A miasta? To żenująca sytuacja kiedy z budżetu miasta który powinien być przeznaczony na wiele celów trzeba wspierać kluby-trupy które by padły bez tych grosików z takiego lub innego miasta. Niestety taka jest realna kondycja naszej gospodarki. Kiedyś był taki polityk co schładzał gospodarkę żeby się nie przegrzała. Teraz nijak nie można jej odmrozić
Kończąc powiem czego się spodziewam w Nowym Roku żużlowym:
Spodziewam się, że jakoś odjedziemy ten sezon, licząc na utrzymanie czego podstawą będzie nie przegrywanie na swoim torze. Spodziewałem się zmiany 2 nazwisk w składzie. Odeszło już 3. Więc jak zostało ogłoszone-wielkich nazwisk nie będzie, jedziemy o utrzymanie. Z nadzieją trzeba spojrzeć w przyszłość...może kiedyś będzie lepiej czego wam i sobie życzę!
I co widzę? Widzę jak zwykle gorące głowy na forum i jak nasz prezes czyta a nie jest asertywny to bierze te słowa do siebie więc powinien przestać czytać
Owszem nie mówię, że racji co poniektórzy nie mają, ale co mi jako kibicowi po waszej racji? Sprawka jako manager zmaga się z wieloma problemami jak to w każdej organizacji. 400 tysięcy długu mówicie? Dużo i nie dużo-zależy jak na to spojrzeć. Człowiek się ciągle uczy i to nie jego wina, że ludzi z programów z lat 2000 już dawno w klubie nie ma. Powinien zrezygnować? Na dzień dzisiejszy ma sporą wiedzę o tym klubie i uważacie, że jego miejsce powinien zając nowy dyletant? Ciekawe spostrzeżenie. jakby było kasy jak lodu to każdy głupi by tym zarządzał, a jak jest cienko to z próżnego i Salomon nie naleje. Takie niestety są realia. Kiedy przystąpiła do sponsorowania Bogdanka powiało optymizmem. Jednak jak czas pokazuje są to zbyt małe kwoty wsparcia w tym sporcie który jest chyba najdroższą dyscypliną (pomijając kwoty jakie osiągają nasi piłkarze za granicą).
Pracuję w Lublinie od wielu wielu lat i wiem ile tu się zarabia. Wiem ile zarabiają w miastach które mają ekstraligę. Widać tam ich jeszcze kryzys nie dopadł
Dużo mówi się o wsparciu miasta. Prawda jest taka, że gdyby nie wsparcie Prezydenta Miasta to dawno bylibyśmy w II lidze bez cienia szans na wyjście z dołka. A czy powinno być większe? To zależy. Moje zdanie jest takie (i tu mówię o całej Polsce), że sport powinien być utrzymywany przede wszystkim z biletów, sponsoringu a ciut z budżetu ministerstwa sportu itp. dotacji może nawet unijnych programów. A miasta? To żenująca sytuacja kiedy z budżetu miasta który powinien być przeznaczony na wiele celów trzeba wspierać kluby-trupy które by padły bez tych grosików z takiego lub innego miasta. Niestety taka jest realna kondycja naszej gospodarki. Kiedyś był taki polityk co schładzał gospodarkę żeby się nie przegrzała. Teraz nijak nie można jej odmrozić
Kończąc powiem czego się spodziewam w Nowym Roku żużlowym:
Spodziewam się, że jakoś odjedziemy ten sezon, licząc na utrzymanie czego podstawą będzie nie przegrywanie na swoim torze. Spodziewałem się zmiany 2 nazwisk w składzie. Odeszło już 3. Więc jak zostało ogłoszone-wielkich nazwisk nie będzie, jedziemy o utrzymanie. Z nadzieją trzeba spojrzeć w przyszłość...może kiedyś będzie lepiej czego wam i sobie życzę!
Szczęśliwego Nowego Roku 2013 ii OBY NOWY PREZES !!
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych

Prezes odejdzie jak klub będzie bez długów chociaż tyle po sobie zostawi ten nieudacznik
"Trzeba kontraktować zawodników mając mniejszy budżet, niż w 2012 roku. To zrozumiałe, że żaden z zawodników, którzy u nas jeździli nie chce zarabiać mniej. To dla nich trudny wybór i zdaję sobie z tego sprawę. Taki dylemat dotyczy każdego człowieka "
Panie prezesie czy Pana pensja też poszła w dół ? Czy tylko "żużlokom" się po dupie dostanie ?
Panie prezesie czy Pana pensja też poszła w dół ? Czy tylko "żużlokom" się po dupie dostanie ?
niezręczna cisza nastała
jednak bosss musiał mieć wiedzę na temat tego co sie dzieje w klubie. Ciekawe co z resztą pytań.
jednak bosss musiał mieć wiedzę na temat tego co sie dzieje w klubie. Ciekawe co z resztą pytań.
Jest grubo. Zobaczymy co się z tego urodzi. Będziemy mięli w końcu pogląd na to jak bardzo opiniotwórczy jesteśmy.
toż to się nadaje normalnie do http://niewiarygodne.pl
jaka Gazeta taka afera. ja myślałem, że tylko w takich poważnych portalach jak http://www.espeedway.pl tworzy się "poważne artykuły" w oparciu o rozmowy na forum.
jaka Gazeta taka afera. ja myślałem, że tylko w takich poważnych portalach jak http://www.espeedway.pl tworzy się "poważne artykuły" w oparciu o rozmowy na forum.
nie pierwszy już raz Gazeta atakuje klub robiąc z igły widły. Ciekawe komu żużel jest solą w oku...
Pomijajac ta cala kompromitacje na ktora wystawil sie nasz prezes na wlasne zyczenie, to mnie zastanawia, dlaczego akurat afere robi sie teraz (kiedy idzie w klubie ku lepszemu) a nie miesiac temu kiedy siegalismy momentami dna.