Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

Re: Motor Lublin-GKM Grudziądz - 18.08.2013 g. 19.30

#126 Postautor: GeloSMT » 15 sierpnia 2013, o 20:54

Zobacz. W tamtym roku zabrakło kasy w Daugavpils. Pewnie też im poobcinali kasę, bo przestali w RF zupełnie jechać, pewnie jechali na tych rezerwach. Wszystko przegrywali, ale jechali podstawowym składem. Nikt się nie obrażał, nikt nie robił afery. Prezes ich też nie rozgłaszał tego na SF, co u nas miało miejsce. Ale jakoś załatwili temat i teraz jadą bo ich stać. Można? Można.

Jerry dlatego też w tym roku przed rozpoczęciem sezonu kontrakty poleciały o jakieś 30-40% w dół tylko po to aby nie dopuścić do w/w sytuacji. Dla mnie wygląda to tak,że Prezes wynajął sobie najemników żeby odwalili dla niego robotę a w połowie tej ciężkiej jakby nie patrzeć pracy pokazuje Im środkowy palec zatrudniając ogórków którzy nie łapali sie w swoich 2 LIGOWYCH drużynach. Dla mnie jest to typowy brak szacunku po pierwsze dla zawodników a po drugie dla kibiców.
Ciekaw jestem jak coś takiego można nazywać sukcesem organizacyjnym. Zeszły sezon był zupełnie inny bo kontrakty były wyższe i wtedy można było coś ewentualnie odłożyć na "czarną godzinę" ale ten sezon uwierz mi na słowo taki już nie jest a jak się domyślasz wiem co mówię. Nie przemawia do mnie jazda na "starym" silniku czy lekko śmiganej oponie bo tutaj mowa o ryzykowaniu własnego zdrowia a dla kogo to robić???
Ja życzę zawodnikom aby się dogadali ale na pewno nie jechali za darmo bo to nie jest żadna instytucja charytatywna.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#127 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 20:56

ravajas pisze:to teraz zerknij na datę tej wypowiedzi i odpowiedz mi: czy Sprawka znał wtedy skład oraz sytuację finansową w sezonie 2013? bez urazy, ale traktowanie poważnie takich słów to tak, jak byś uznawał partię-przewodniczkę za ugrupowanie liberalne

nie no jasne
data srata
facet robi z gebu cholewe, ale jemu wolno, bo go znowu rzeczywistosc zaskoczyla, tak?

przeciez do xxxx pana on jest w tym klubie nie tylko od pierdzielenia glupot, ale planowania, budowania wizerunku klubu, tworzenia budzetu, ktory jest realny nie tylko przez tydzien, ale takze pod koniec sezonu. czy to tak ciezko pojac?

no chyba, ze prezesowi wolno gadac jak potluczony i jedno obiecywac, a robic drugie?
poza tym meesha pytal czy byla kiedys mowa o walce w pierwszej czwrce to mu odpowiedzialem:p
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 20:58 przez Łoptymista, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#128 Postautor: $korzen$ » 15 sierpnia 2013, o 20:56

Jerry i reszta tez zapominacie o jednym. Generalnie jak troche ochlanalem to nawet po czesci troche rozumiem prezesa. Jest jednak nadal jedno bardzo wielke, wrecz ogromne i smierdzace "ale" o ktorym pisalem i o ktorym napisze jeszcze raz i koncze walkowac temat. Kto przez cala zime zgrywal wielkiego zwyciezce i wszem i wobec oglaszal, ze podpisalismy fenomenalne kontrakty ktore pozwola nam splacic dlug i przejechac bez problemu caly sezon? Kto bebnil, ze cel to pierwsza czworka? Cel osiagniety, wszyscy nastawieni, ze dopiero zacznie sie zabawa i prawdziwe sciganie i nagle k***a co!? serwuje nam sie odpady a Prezes mowi mi i wam wprost, ze ma w dupie to, czy przyjdziemy na stadion czy nie a nad cena biletow sie wogole nie zastanawial. Wiec ja sie pytam poraz setny, kto zrobil z geby dupe i kto jest dupa a nie prezes? Pawel Miesiac, Robert Miskowiak czy moze Dawid Stachyra :?

jerry78
Trener

#129 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 20:59

GeloSMT pisze:Jerry dlatego też w tym roku przed rozpoczęciem sezonu kontrakty poleciały o jakieś 30-40% w dół tylko po to aby nie dopuścić do w/w sytuacji. Dla mnie wygląda to tak,że Prezes wynajął sobie najemników żeby odwalili dla niego robotę a w połowie tej ciężkiej jakby nie patrzeć pracy pokazuje Im środkowy palec zatrudniając ogórków którzy nie łapali sie w swoich 2 LIGOWYCH drużynach. Dla mnie jest to typowy brak szacunku po pierwsze dla zawodników a po drugie dla kibiców.
Ciekaw jestem jak coś takiego można nazywać sukcesem organizacyjnym. Zeszły sezon był zupełnie inny bo kontrakty były wyższe i wtedy można było coś ewentualnie odłożyć na "czarną godzinę" ale ten sezon uwierz mi na słowo taki już nie jest a jak się domyślasz wiem co mówię. Nie przemawia do mnie jazda na "starym" silniku czy lekko śmiganej oponie bo tutaj mowa o ryzykowaniu własnego zdrowia a dla kogo to robić???
Ja życzę zawodnikom aby się dogadali ale na pewno nie jechali za darmo bo to nie jest żadna instytucja charytatywna.

Ja też bym tak chciał. Chciałbym naprawdę, żeby prezes się ze wszystkiego wywiązał. Ale mamy taką sytuację jaką mamy. Podejrzewam, że nic już nie zrobimy z tym, że prezes się przeliczył. Kasy pewnie od naszego narzekania nie przybędzie. Trzeba to rozpatrywać w kategoriach: tu i teraz.

Teraz jesteśmy w takiej sytuacji, że albo jedziemy na full i kończymy z ogromnym długiem, albo oszczędzamy w imię ratowania klubu.
Jak myślisz? Co byłoby lepsze dla zawodników? Zawodnicy wystawiaja faktury za RF łącznie powiedzmy na 300tyś i Sprawka nagle ogłosza upadłość klubu i wyrzuca do śmieci te faktury, czy lepiej, że postawił sprawę jasno?

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#130 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:02

Odpowiedź jest prosta. O idiotyzmach i robieniu z gęby d...py się nie dyskutuje. Ciężko to "udźwignąć", że o zrozumieniu nie wspomnę.

jerry: "Tu i teraz" było przed sezonem w chwili podpisywania oszczędnościowych kontraktów, czyż nie? Teraz mamy "Tu i Sprawka" czyli wielkie bagno.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 21:04 przez Maxx, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#131 Postautor: GeloSMT » 15 sierpnia 2013, o 21:04

Dobra pójde o krok dalej zawodnicy ugięli się i zgodzili na prawie 50% obniżenie i tak 30% niższych kontraktów jak rok temu.
Co więcej mieli zrobić???
Jak ja mam to rozumieć??? Dariusz vel "Prezes" jest dobrym prezesem???
Jak nie zobaczę w Niedziele czterech seniorów rundy zasadniczej to dla mnie człowiek który "udaje" prezesa będzie zwykłym bachorem z piaskownicy...

jerry78
Trener

#132 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:05

$korzen$ pisze:Jerry i reszta tez zapominacie o jednym. Generalnie jak troche ochlanalem to nawet po czesci troche rozumiem prezesa. Jest jednak nadal jedno bardzo wielke, wrecz ogromne i smierdzace "ale" o ktorym pisalem i o ktorym napisze jeszcze raz i koncze walkowac temat. Kto przez cala zime zgrywal wielkiego zwyciezce i wszem i wobec oglaszal, ze podpisalismy fenomenalne kontrakty ktore pozwola nam splacic dlug i przejechac bez problemu caly sezon? Kto bebnil, ze cel to pierwsza czworka? Cel osiagniety, wszyscy nastawieni, ze dopiero zacznie sie zabawa i prawdziwe sciganie i nagle k***a co!? serwuje nam sie odpady a Prezes mowi mi i wam wprost, ze ma w dupie to, czy przyjdziemy na stadion czy nie a nad cena biletow sie wogole nie zastanawial. Wiec ja sie pytam poraz setny, kto zrobil z geby dupe i kto jest dupa a nie prezes? Pawel Miesiac, Robert Miskowiak czy moze Dawid Stachyra :?

Korzen, ja się z tym wszystkim zgadzam. Wyszła dupa, a zapowiedzi były inne. Ja to wiem, naprawdę. Ale stanęliśmy w takiej sytuacji jakiej stanęliśmy. Dlatego, uważam, że teraz prezes dobrze robi wdrażając plan oszczędnościowy, co nie znaczy, że chwalę za to, że nie podołał finansowo całego sezonu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#133 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:06

Gelo nie obrażaj bachorów... 8)

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#134 Postautor: Łoptymista » 15 sierpnia 2013, o 21:06

Jerry a nie uwazasz, ze byla trzecia droga? Trzymasz sie tylko wyborow narzuconych przez DS.

Wiadomo, ze jak jest pozar to trzeba go gasic. Ale metody dzialania wybrane przez zarzad wolaja o pomste do nieba. Pomijajac podstawowa kwestie: czemu mialo byc oszczednie, a wyszlo jak zawsze, pojawia sie pytanie: czemu nikomu do lba nie przyszlo, ze pranie takich brudow publicznie nam wszystkim wyjdzie bokiem?

jerry78
Trener

#135 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:07

GeloSMT pisze:Dobra pójde o krok dalej zawodnicy ugięli się i zgodzili na prawie 50% obniżenie i tak 30% niższych kontraktów jak rok temu.
Co więcej mieli zrobić???
Jak ja mam to rozumieć??? Dariusz vel "Prezes" jest dobrym prezesem???
Jak nie zobaczę w Niedziele czterech seniorów rundy zasadniczej to dla mnie człowiek który "udaje" prezesa będzie zwykłym bachorem z piaskownicy...

Naprawdę też chcę zobaczyć chłopaków w niedzielę i może dlatego przekornie jadę im trochę po ambicji, żeby przekonać ich do jazdy ;)
Ale w takim razie Gelu jaki widzisz plan? Proponujesz, żeby klub się zadłużał biorąc kredyty?

jerry78
Trener

#136 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:09

Łoptymista pisze:Jerry a nie uwazasz, ze byla trzecia droga? Trzymasz sie tylko wyborow narzuconych przez DS.

Wiadomo, ze jak jest pozar to trzeba go gasic. Ale metody dzialania wybrane przez zarzad wolaja o pomste do nieba. Pomijajac podstawowa kwestie: czemu mialo byc oszczednie, a wyszlo jak zawsze, pojawia sie pytanie: czemu nikomu do lba nie przyszlo, ze pranie takich brudow publicznie nam wszystkim wyjdzie bokiem?

To akurat krytykowałem wielokrotnie. Należało to załatwić tak jak w Daugavpils. Po cichu, bez rozgłosu.

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#137 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:11

jerry popierasz formę załatwienia sprawy i autora tego syfu? Popierasz zakontraktowanie jakichś leszczy, żeby jechali w ramach oszczędzania? Bez słowa z dotychczasowymi zawodnikami, którzy wywalczyli pierwszą czwórkę? Nie wierzę...

Awatar użytkownika
GeloSMT
Junior

#138 Postautor: GeloSMT » 15 sierpnia 2013, o 21:12

Nie Jerry ja proponuje żeby prezes odpowiedział za syf jaki zrobił i ustąpił ze stanowiska.
Kto ma odpowiadać za te kłamstwa wobec zawodników Ja,Ty??? Otóż nie,niech odpowiada ten który tak bezczelnie kłamał,że podpisanie takich kontraktów itd gwarantuje klubowi itd... a rzeczywistość okazuje się brutalna :?

Oszczędzajmy,oszczędzajmy a "najemnikom" już dziękujemy dobrze się spisali ale yebać Ich jakoś muszą sobie poradzić

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#139 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 sierpnia 2013, o 21:13

Jerry to w takim razie jak sprawa jest prosta. Prezes przed sezonem zakładał co innego, ogłaszał wszem i wobec, że da rade finansowo. Wyszło wszyscy wiemy jak. Nie podołał, czyli jest kiepskim prezesem. Podobno przed sezonem dobrze przekalkulował. Teraz można go nawet zrozumieć, że nie chce zadłużać klubu, tylko w jaki sposób przedstawia to mediom, sponsorom, zawodnikom, kibicom. Wszystko dobrze, tylko niech ma troche honoru i po sezonie (jak teraz mówi prezes bez długów) odejdzie i odda miejsce może komuś lepiej planującemu budżet.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Maxx
Trener

#140 Postautor: Maxx » 15 sierpnia 2013, o 21:18

Sprawka przed sezonem zakładał wejście do pierwszej czwórki i w kontekście tego podpisywał "realne" kontrakty. Niech zatem trzyma się tego realizmu i nie robi z japy odbytu. Tyle na ten temat. Nie ma o czym i o kim dyskutować. Dał ciała? Niech spada razem ze swoim kalkulatorem.
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 21:21 przez Maxx, łącznie zmieniany 1 raz.

jerry78
Trener

#141 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 21:19

Maxx pisze:jerry popierasz formę załatwienia sprawy i autora tego syfu? Popierasz zakontraktowanie jakichś leszczy, żeby jechali w ramach oszczędzania? Bez słowa z dotychczasowymi zawodnikami, którzy wywalczyli pierwszą czwórkę? Nie wierzę...

Absolutnie nie popieram formy i autora tego syfu i chciałbym, żeby w niedzielę pojechali nasi zawodnicy.

K.A.M.I.L. pisze:Wszystko dobrze, tylko niech ma troche honoru i po sezonie (jak teraz mówi prezes bez długów) odejdzie i odda miejsce może komuś lepiej planującemu budżet.

Dobra Kamil, poproszę prezesa, żeby ustąpił....
No bez jaj. Przecież nie mam takich możliwości :lol: Swoje na ten temat myślę, ale dla mnie nie jest ważne kto jest prezesem, tylko czy ten klub istnieje i czy będzie istniał i czy w następnym sezonie będę mógł chodzić na mecze żużlowe. Tylko tyle.

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#142 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 sierpnia 2013, o 21:30

Hehe, on taką decyzję powinien podjąć po tym sezonie. Chociaż bardzo mało prawdopodobne, żeby to zrobił. Wiec możesz go o to "poprosić" :P
MOTOR LUBLIN

guner

#143 Postautor: guner » 15 sierpnia 2013, o 21:59

Z jednej strony rozumiem Waszego prezesa. W trakcje sezony zatrudnił Australijczyka i pewnie ten kontrakt trochę klub kosztował. Nie bez powodu zrezygnowano z niego w Gdańsku i w Ostrowie. Bez Woodwarda pewnie byście dzisiaj zastanawiali się jak przez dwa lata pozmieniały się drogi do Krakowa czy innego Rawicza.

Jest jednak druga strona medalu. Gdy Lublin zjawi się w Gdańsku czy Grudziądzu składem jaki planuje na chwilę obecna pan Sprawka obawiam się że finanse z tego meczu mogą być dla tych zespołów tragiczne. Mała frekwencja a do tego do zapłaty spora suma za dużą liczbę zdobytych punktów. Lublin oszczędza ale inni tracą.

jerry78
Trener

#144 Postautor: jerry78 » 15 sierpnia 2013, o 22:05

Zgadza się, to jest nie fair, ale tak samo było niestety z obecnością Rawicza w I lidze. Oni jechali na ile było ich stać, a inne kluby musiały słono płacić.
Nie wiem jak w innych klubach, ale u nas za mecz z Rawiczem i Daugavpils u siebie klub musiał zapłacić w obu meczach za 67 punktów. Ludzi mało a koszta ogromne. Cóż zrobić?

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#145 Postautor: Misionis » 15 sierpnia 2013, o 22:41

K.A.M.I.L. pisze:Wszystko dobrze, tylko niech ma troche honoru i po sezonie (jak teraz mówi prezes bez długów) odejdzie i odda miejsce może komuś lepiej planującemu budżet.

Ok, kogo proponujesz? Pytam poważnie. Ktoś na pewno przyjdzie i będzie świetny, tak?

K.A.M.I.L.
Zawodowiec
Kontakt:

#146 Postautor: K.A.M.I.L. » 15 sierpnia 2013, o 22:49

Napisałem tylko jak powinien zachować się człowiek, który nagadał w prasie już wiele razy głupot i przeliczył się z budżetem na sezon 2013. O tym kim ma być ta osoba nie jestem Ci w stanie powiedzieć. Z pewnością przydałoby się rozpisać konkurs na prezesa klubu żużlowego w Lublinie i takowego wybrać. Obecny prezes miał czas, żeby się wykazać i kolejny raz słabo mu to wychodzi. To czy ktoś będzie świetny pokaże czas.
MOTOR LUBLIN

Awatar użytkownika
Misionis
Junior

#147 Postautor: Misionis » 15 sierpnia 2013, o 23:07

To ja Ci powiem jak ja to widzę.

To jest strasznie trudna i niewdzięczna praca. Nie ważne czy odnosisz sukcesy (tak jak DS), czy nie (też tak jak DS), jesteś systematycznie mieszany z gównem na publicznych forach. Ok, bierzesz kasę, ale ta kasa może się szybko i gwałtownie skończyć. Jaka jest więc puenta? Ano taka, że żaden poważny menadżer nie zdecyduje się na taki samobójczy krok. Pozostają osoby, które aktualnie nie mają nic do roboty, bo zwyczajnie nie radzą sobie ze znalezieniem dobrej pracy, albo są fanatykami żużla, ale niekoniecznie z jakimikolwiek umiejętnościami zarządzania.

I wiesz co? Uważam, że w tej sytuacji mamy na prawdę dobrego prezesa. Oczywiście nie jest doskonały, popełnia masę błędów i to takich, że aż trudno czasami uwierzyć, ale zobacz, że klub się rozwija i kolejny rok z rzędu zajmuje miejsce w pierwszej lidze. Nie pamiętacie już ile lat jeździliśmy w 2 lidze? Nie pamiętacie LKŻ, Interpolan?

Powiem więcej. Sorry chłopaki, nic do was nie mam, ale jest was 3, może 4 (Maxx, Łoptymista, Korzeń, Kamil), którzy siejecie tutaj panikę i nienawiść. Wciąż piszecie to samo, po 10 razy. Każdy już zna wasze zdanie i możecie już przestać się powtarzać. Piszecie że jest smród na całą Polskę. A ja widzę to inaczej. Prezes robi to, co do niego należy (forma nie jest ok, ale kto jest do k doskonały?) a największy smród, jak zwykle zresztą, jest na zuzel.info.

Ile to już razy była tu taka panika i jazda po Prezesie, ale on, na szczęście dla naszego klubu, zawsze wychodzi obronną ręką.

Pozdro

meesha
Trener
Kontakt:

#148 Postautor: meesha » 15 sierpnia 2013, o 23:11

Jakby co to ja mogę na pół etatu poprezeswać, ale to będzie ten model:
fanatyk żużla, ale niekoniecznie z jakimikolwiek umiejętnościami zarządzania.

Zatem nie wiem czy to dobry pomysł :D Ale mam dużo dolarów z Eurobiznesu i grałem kiedyś w żużlowego menadżera na kompie więc w sumie czemu nie? :lol:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

grzesiek
Szkółkowicz
Kontakt:

#149 Postautor: grzesiek » 15 sierpnia 2013, o 23:11

Nie no to są jakies jaja, widzę że jest spora grupa która w dalszym ciągu broni prezesa! Ludzię czy Wy naprawdę nie widzicie że ten koles na każym kroku kłamie, ściemnia i łga. Naprawdę nie widzicie tego że robi wszystko żeby tylko uratować własny tyłek, broni się rękami i nogami przed extraligą, przed spółką akcyjną, przed zbytnim zainteresowaniem sponsorów! Nie widzicie że jest mu na rękę pozorna bieda i zła opinia w klubie i o klubie? Dlaczego? Każdy z Was (lub większość) chciałoby mieć taką pensję za nic nie robienie jak On. (nie mam tu na mysli takich osób ja Meesha albo tego typu ludzi, bo Oni albo są blisko prezesa, albo sa baaaardzo zaślepieni jego poczynaniami i tego nie widzą albo nie chcą zauważyć). Czy uważacie że w LBN nie ma potencjalnych sponsorów ? otóż są i niejeden z nich z miłą chęcią wyłożyłby kasę na speedway, żeby się zareklamować a przy tym pomóc klubowi i jeszcze do tego uciec z podatków (Ja też wielokrotnie o tym myślałem), ale po co po to żeby jego pieniądze poszły w stowarzyszenie (czyt w błoto !), które jest totalnie nierozliczane, z którego pieniądze można tak zakonspirować, że nikt się nie zorientuje, za którego kasę można żyć dostatnie baaaardzo długo.

Ja Wiem, że wszystkim nam, Tutaj (lub zdecydowanej wiekszosci) zależy na dobru lubelskiego żużla i wszyscy by chcieli jak najlepiej, Wiem tez że najlepsi menago popełniaja błedy, ale do jasnej cholery ile błędów monżna zaakceptować i na ile błędów można przymrużyć oko. Co się musi wydarzyć żeby co poniektórzy przejrzeli na oczy. ?!

ps Meesha - czy uważasz ze sprawka dobrze i odpowiedzialnie zarządza klubem? odpowiedz uczciwie.

Panie prezesie, gaś Pan za sobą światło i zabierz ze sobą swoich "ślepców" niech ci drogę oświetlają. A my sobie poradzimy chociażby w 2 lidze!!!!
Ostatnio zmieniony 15 sierpnia 2013, o 23:25 przez grzesiek, łącznie zmieniany 1 raz.
NA ZAWSZE WIERNI !!!

CHCESZ DOSTAĆ BILET NA MECZ?? ZAJRZYJ NA NASZ FANPAGE
https://www.facebook.com/ncplusfelicitylublin/

Nasz Salon NC+ w FELICITY w sezonie 2019 będzie wspierał Lubelski Żużel

https://www.facebook.com/Kamery-Lublin/

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#150 Postautor: niespokojny » 15 sierpnia 2013, o 23:18

GeloSMT pisze: Nie przemawia do mnie jazda na "starym" silniku czy lekko śmiganej oponie bo tutaj mowa o ryzykowaniu własnego zdrowia a dla kogo to robić???

Dla kogo to by było, gorzej dla czego. Jestem ciekaw za jakie stawki ryzykowali na Węgrzech swoje zdrowie i dla kogo, w dodatku często na torach bez dmuchanych band. Chyba że tylko w Polsce mamy taką silną grawitację. Napiszę przewrotnie, że mogli jeździć lepiej. Gdyby były szanse na awans to pewnie by nikt ich nie śmiał odsunąć od składu. Została jazda o pietruchę i chcą żeby klub zaciągał kredyty bo oni muszą zarobić? Durny system pierwszej 4 pozwolił Sprawce na takie manewry, nie mniej jednak postawa zawodników też mi się nie podoba.

PS. Zawodnicy nie do końca zostali ukarani bo gdyby jeździli gorzej to po pierwsze zarobiliby mniej a po drugie i tak by więcej nie pojechali.

PS2. Niemal każdy klub dawał jeździć juniorom gdy wynik był rozstrzygnięty. Jonasson oddał nawet mecz z Rawiczem, u nas myślą tylko o złotówkach. Nikt nie oddał choćby biegu któremuś z juniorów.

PS3. To że kontrakty były obcięte o 30% w porównaniu do poprzedniego roku, pokazuje jak bardzo Sprawka wtedy przepłacił. Stawki dyktuje rynek, skoro zawodnicy podpisali te kontrakty to znaczy że nikt inny ich nie chciał albo dawał jeszcze mniej.

PS4. Sprawka powinien odejść ale nie odejdzie. Sezon dla nas w zasadzie się skończył.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych