Ja pitolę, a kto to ten Miśkowiak jest? Zbawca lubelskiego żużla? Niech idzie gdzie mu więcej obiecają. Droga wolna.
W ogóle to nie rozumiem tego krzyku. Ludzie, jest 17 listopad, jeszcze miesiąc czasu na kontrakty zostało. Cała Ekstralipa już prawie składy zamknęła, to samo GKM, Loko i po części Rybnik. A zawodników z potencjałem I ligowym jeszcze cała masa. Że z pamięci

wymienię:
A. Lindbaeck, B. Pedersen, F. Lingren, J. Pavlic, M. Kuciapa, R. Miśkowiak, S. Ułamek, J. Davidsson, J. Jamróg, M, Max, R. Kościecha, H. Andersen, Sczepaniaki, R. Okoniewski, M. Jabłoński, R. Szombierski, N. Klindt, Z. Suchecki, D. Watt, P. Świderski, D. Adamczak, T. Jonasson, C. Woodward, R. Gafurov, A. Mroczka, S. Nicholls, A. Dryml, C. Harris, T. Chrzanowski, K. Baran, P.Miesiąc, P. Kildemand, N. Porsing, J. Doyle.
W zestawieniu brakuje nazwisk typu Hancock ale bez jaj. Hancocka to my sobie możemy w tv obejrzeć.
Jeśli kogoś pominąłem to przepraszam. Tak czy siak mamy 35(!) nazwisk. Oni wszyscy mają trzy opcje: Gdańsk, Ekstraliga na ławę lub I liga.
Gdańsk - wtf? Nawet Pieszczek zaczyna wyciągać brudy. W tym momencie to kwestią jest czy wystartują. A o dużych problemach słychać jeszcze z Częstochowy.
Rzeszów - Marta siedzi cicho bo nie wie jaki skład budować. Na Ekstra czy na I ligę. Ale przyjmijmy pesymistycznie, że z tej grupy do Rzeszowa idzie 7 zawodników. Zostaje 28.
GKM - Skład prawie pełny. Biorą jeszcze 2. Zostaje 26.
Gniezno - Bankrut. Jak się dogadają i ogłoszą upadłość układową to pojadą ogórkami. Max. dwóch z tej listy. Zostaje 24.
Bydgoszcz - bieda. Biorą kredyt żeby spłacić kredyt na spłatę długów. Skład raczej na utrzymanie - 3 zawodników z tej listy. Zostaje 21.
Loko - pełny skład.
Rybnik - Chcąc zostać w tej lidze muszą jeszcze zakontraktować co najmniej 2 zawodników z tej listy. Przyjmijmy, że ich stać. Zostaje 19.
Zostaje 19 zawodników na dwa kluby - Lublin i Łódź. No i na ławę w Ekstra. A to w zasadzie 19 zawodników na pierwszą linię w I lidze (może prócz Barana i Miesiąca).
To ja się pytam: Co się takiego wielkiego stanie jeśli Sprawka poczeka z kontraktami do ok. 10 grudnia? Za przeproszeniem, zesra się ktoś? Zawodników wystarczy, a to że Misiek czy Jeleń sobie gdzieś podpiszą to trudno. Będą inni. A w grudniu będą promocje, żal by było nie skorzystać.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.