Skład na sezon 2014

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Mateusz111
Junior

Re: Skład na sezon 2014

#701 Postautor: Mateusz111 » 17 listopada 2013, o 10:58

Gelo pisze:Rozmowy z kim? Bez jaj :)

coś chyba jest na rzeczy...

http://www.sportowefakty.pl/zuzel/397959/jakub-jamrog-nie-dla-orla-lodz-przyszly-dwie-konkretne-propozycje

"Byłem na rozmowach w Łodzi i praktycznie wszystkie warunki kontraktu mieliśmy ustalone, ale nic nie podpisaliśmy. Przyszły bowiem dwie konkretne propozycje z klubów, które chcą walczyć o play-offy i sytuacja się zmieniła."

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#702 Postautor: niespokojny » 17 listopada 2013, o 11:06

Jeżeli Miśkowiak jest w Grudziądzu, a jutro Walasek ma wylądować w Lesznie to z polskich zawodników została garstka, która nadaje się na I linie w pierwszej lidze: Ułamek, Okoniewski, Kuciapa, Kościecha, Świderski, M.Jabłoński. Z ekstraligi chętni na zatrudnienie jednego z nich są przede wszystkim Gdańsk i być może Częstochowa. Dwóch powinno też trafić do Rzeszowa - Kuciapa na pewno. Przy założeniu że do Rzeszowa nie trafi więcej niż dwóch na co pewności nie ma, o to co zostanie trzeba się będzie bić z bankrutami z Gniezna i Bydgoszczy, no i z Łodzią i Rybnikiem. Z tymi klubami już nie możemy przegrać rywalizacji. Jest nadzieja że coś skapnie, ale jak na razie różowo to nie wygląda i po ostatnim meczu towarzyskim w Lublinie dalej ktoś nie widzi różnicy między 6 a 2 tys 8)
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#703 Postautor: $korzen$ » 17 listopada 2013, o 11:29

Ale skad macie informacje, ze Misiek w Grudziadzu?

btw. Jezeli mamy podpisac z Jamrogiem albo (o zgrozo!!) Lampartem to niech zamykaja ten klub bo ja tych ogorkow ogladal nie bede. Jak wogole mozna rozpatrywac takie kandydatury !? :? Lampart to ogorek nadajacy sie co najwyzej do 2 ligi, ale tego tez bym nie byl pewien.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#704 Postautor: Mars » 17 listopada 2013, o 11:37

Jamróg to akurat ciekawy młody zawodnik i widziałbym go w składzie, co do Lamparta to chyba jakiś żart???

P.S Jeżeli faktycznie Miśkowiak w Grudziądzu :? to trzeba pogratulować prezesowi udanych negocjacji .

Cyt z Forum GKM GRUDZIĄDZ :

"przez Hadzi85 » So lis 16, 2013 18:19

to ja dziś podaję gorący NEWS Robert Miśkowiak w GKM, nie będzie Ljunga, Robert nie dostał żadnych pieniędzy od Gdańska za cały sezon - zresztą podobnie jak reszta Pieszczek, Mroczka itd. po za naszą ofertą miał jeszcze propozycję z Lublina ale wiadomo co tam się dzieje po podejściu do play-off w tym sezonie - wszyscy spie..."

Na ile to prawdziwe INFO ciężko stwierdzić, ale wróble mocno ćwierkają że Sprawka podbił stawkę.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, o 12:27 przez Mars, łącznie zmieniany 1 raz.
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

klops
Junior

#705 Postautor: klops » 17 listopada 2013, o 12:26

Ja pitolę, a kto to ten Miśkowiak jest? Zbawca lubelskiego żużla? Niech idzie gdzie mu więcej obiecają. Droga wolna.
W ogóle to nie rozumiem tego krzyku. Ludzie, jest 17 listopad, jeszcze miesiąc czasu na kontrakty zostało. Cała Ekstralipa już prawie składy zamknęła, to samo GKM, Loko i po części Rybnik. A zawodników z potencjałem I ligowym jeszcze cała masa. Że z pamięci ;) wymienię:

A. Lindbaeck, B. Pedersen, F. Lingren, J. Pavlic, M. Kuciapa, R. Miśkowiak, S. Ułamek, J. Davidsson, J. Jamróg, M, Max, R. Kościecha, H. Andersen, Sczepaniaki, R. Okoniewski, M. Jabłoński, R. Szombierski, N. Klindt, Z. Suchecki, D. Watt, P. Świderski, D. Adamczak, T. Jonasson, C. Woodward, R. Gafurov, A. Mroczka, S. Nicholls, A. Dryml, C. Harris, T. Chrzanowski, K. Baran, P.Miesiąc, P. Kildemand, N. Porsing, J. Doyle.

W zestawieniu brakuje nazwisk typu Hancock ale bez jaj. Hancocka to my sobie możemy w tv obejrzeć.

Jeśli kogoś pominąłem to przepraszam. Tak czy siak mamy 35(!) nazwisk. Oni wszyscy mają trzy opcje: Gdańsk, Ekstraliga na ławę lub I liga.

Gdańsk - wtf? Nawet Pieszczek zaczyna wyciągać brudy. W tym momencie to kwestią jest czy wystartują. A o dużych problemach słychać jeszcze z Częstochowy.
Rzeszów - Marta siedzi cicho bo nie wie jaki skład budować. Na Ekstra czy na I ligę. Ale przyjmijmy pesymistycznie, że z tej grupy do Rzeszowa idzie 7 zawodników. Zostaje 28.
GKM - Skład prawie pełny. Biorą jeszcze 2. Zostaje 26.
Gniezno - Bankrut. Jak się dogadają i ogłoszą upadłość układową to pojadą ogórkami. Max. dwóch z tej listy. Zostaje 24.
Bydgoszcz - bieda. Biorą kredyt żeby spłacić kredyt na spłatę długów. Skład raczej na utrzymanie - 3 zawodników z tej listy. Zostaje 21.
Loko - pełny skład.
Rybnik - Chcąc zostać w tej lidze muszą jeszcze zakontraktować co najmniej 2 zawodników z tej listy. Przyjmijmy, że ich stać. Zostaje 19.

Zostaje 19 zawodników na dwa kluby - Lublin i Łódź. No i na ławę w Ekstra. A to w zasadzie 19 zawodników na pierwszą linię w I lidze (może prócz Barana i Miesiąca).
To ja się pytam: Co się takiego wielkiego stanie jeśli Sprawka poczeka z kontraktami do ok. 10 grudnia? Za przeproszeniem, zesra się ktoś? Zawodników wystarczy, a to że Misiek czy Jeleń sobie gdzieś podpiszą to trudno. Będą inni. A w grudniu będą promocje, żal by było nie skorzystać.
a czego wypociny wytłumacz mi czego.

LublinM

#706 Postautor: LublinM » 17 listopada 2013, o 12:37

Panie Klops
Mądrego to i miło posłuchać :D
Nie dla forumowej kontraktowej sraczki!

Mad
Senior

#707 Postautor: Mad » 17 listopada 2013, o 12:38

92% zawodników przedstawianych przez Ciebie po za naszym zasięgiem. Szkoda klawiatury. Jeszcze jakieś typy?

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#708 Postautor: Mars » 17 listopada 2013, o 12:41

Mad pisze:92% zawodników przedstawianych przez Ciebie po za naszym zasięgiem. Szkoda klawiatury. Jeszcze jakieś typy?

To co jedziemy do 2 ligi ? :)
LUBELSKI WĘGIEL za 2 mln złotych :lol: :lol:

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#709 Postautor: niespokojny » 17 listopada 2013, o 12:43

No przesadziłeś kolego trochę. Z tych twoich 35 nazwisk może wyjść i taki skład:

Jamróg
Baran
Miesiąc
Adamczak
Doyle

Życzę powodzenia w utrzymaniu z takim składem. Btw. Szombierski w Częstochowie już podpisał, a Suchecki we Wrocławiu. Max kończy karierę powoli, zostaje 32.
Teraz porozmawiajmy poważnie, z liczących się zawodników pozostali:
A. Lindbaeck, B. Pedersen, P. Ljung, F. Lingren, J. Pavlic, M. Kuciapa, R. Miśkowiak, S. Ułamek, J. Davidsson, R. Kościecha, H. Andersen, R. Okoniewski, M. Jabłoński, D. Watt, P. Świderski, T. Jonasson, S. Nicholls, C. Harris, P. Kildemand. Po filtrowaniu zostało 19 zawodników. 4-5 trafi pewnie do Marmy. 1 do Grudziądza, no i przynajmniej tych 2 do Gdańska. Zostaje 8-9. Z obco rzeczywiście można czekać, ale liczących się Polaków zostało tylko 7. Powinien zakontraktować jednego z nich + Miesiąc i wtedy można oczekiwać. Zawodnicy też nie są frajerami i zdają sobie sprawę że 10 grudnia klub będzie po ścianą jeżeli nie będzie miał zbudowanego zespołu. Podpiszą sobie warszawkę i zaczną od początku podbijać. Tak jak to było z Karlssonem dwa lata temu.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, o 12:45 przez niespokojny, łącznie zmieniany 1 raz.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

klops
Junior

#710 Postautor: klops » 17 listopada 2013, o 12:44

Mad pisze:92% zawodników przedstawianych przez Ciebie po za naszym zasięgiem. Szkoda klawiatury. Jeszcze jakieś typy?

Nic nie skumałeś z tego co napisałem ale ok, napiszę jeszcze raz. Dziś są poza zasięgiem. 10 grudnia część z nich będzie miała dylemat - Lublin, Łódź czy ława w Ekstralipie. I teraz zagadka - jak wpłynie to na ich oczekiwania finansowe?

klops
Junior

#711 Postautor: klops » 17 listopada 2013, o 12:52

niespokojny pisze:No przesadziłeś kolego trochę. Z tych twoich 35 nazwisk może wyjść i taki skład:

Jamróg
Baran
Miesiąc
Adamczak
Doyle

Taki skład to przykład ekstremalny. Ja mam jednak nadzieję na zdrowy rozsądek Sprawki. Możemy na niego psioczyć ale zawsze coś ciekawego w okresie transferowym wymyślił. Z tym wypisaniem zawodników to chodziło mi bardziej o podkreślenie wyjątkowości tegorocznej sytuacji. Dwóch z trzech spadkowiczów ledwo zipie, beniaminek w Ekstralidze tak samo. Część zespołów prawie zamknięta, a na rynku sporo zawodników. Zawodników o niezłych umiejętnościach. Zauważ, że (prawie) kompletnie pominąłem tych pokroju Puzona, Larsena, Schleina czy Zorro. Oni też by się nadali choćby na drugą linię.

Ja po prostu uważam, że jest zdecydowanie wcześnie na lamenty z powodu braku kontraktów. Nie w tym roku. Nie w tej sytuacji.

jack08

#712 Postautor: jack08 » 17 listopada 2013, o 12:57

Mars pisze:Jamróg to akurat ciekawy młody zawodnik i widziałbym go w składzie, co do Lamparta to chyba jakiś żart???

P.S Jeżeli faktycznie Miśkowiak w Grudziądzu :? to trzeba pogratulować prezesowi udanych negocjacji .

Cyt z Forum GKM GRUDZIĄDZ :

"przez Hadzi85 » So lis 16, 2013 18:19

to ja dziś podaję gorący NEWS Robert Miśkowiak w GKM, nie będzie Ljunga, Robert nie dostał żadnych pieniędzy od Gdańska za cały sezon - zresztą podobnie jak reszta Pieszczek, Mroczka itd. po za naszą ofertą miał jeszcze propozycję z Lublina ale wiadomo co tam się dzieje po podejściu do play-off w tym sezonie - wszyscy spie..."

Na ile to prawdziwe INFO ciężko stwierdzić, ale wróble mocno ćwierkają że Sprawka podbił stawkę.

Misiek nigdzie jeszcze nie podpisał i należy to traktować jako element gry prowadzonej przez zawodnika. Oczywiście trzeba być czujnym.
Jamroga może chcieć trener Wardzała, który też ma sporo do powiedzenia czy kompletowaniu drużyny.

harry
Trener

#713 Postautor: harry » 17 listopada 2013, o 13:09

Tak, od listy niespokojnego odejmij jeszcze 3 do Rybnika i 2-3 mimo wszystko do innych zespołów i już z 10 zostanie pięciu zawodników na Łódź i Lubin. I to już będzie duży problem.

Było już to pisane, ale czekanie, że Gniezno, Bydgoszcz i Gdańsk nie pojadą to skrajny hazard. Bo jak pojadą i przechwycą dobrych zawodników to wtedy od razu możemy zapisywac się do drugiej ligi.
A jak życie uczy takie miasta jakimś cudem zawsze sobie radzą. Ba, nawet jak wylądują w II lidze to bez długów pierwsze co zrobią to wezmą kilku grajków własnie z tej listy żeby jak najszybciej awansować wyżej.

Jamroga to i ja bym widział w składzie. To bardzo perspektywiczny zawodnik. Trzeba tylko dobrze go poprowadzić, napisac dobry kontrakt to znaczy nie taki żeby go przy najbliższej sposobności orżnąć, a najlepiej na dwa- trzy lata. Podobnie jak zresztą Tarasienko. To sa zawodnicy, którzy jak dostaną dobrą furę to spokojnie po 10 punktów w każdym meczu przywiozą.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Mad
Senior

#714 Postautor: Mad » 17 listopada 2013, o 13:20

klops pisze:

Nic nie skumałeś z tego co napisałem ale ok, napiszę jeszcze raz. Dziś są poza zasięgiem. 10 grudnia część z nich będzie miała dylemat - Lublin, Łódź czy ława w Ekstralipie. I teraz zagadka - jak wpłynie to na ich oczekiwania finansowe?

Po tego rocznych kontraktach jakie miały miejsce w naszym klubie gdzie przy takich asach torów żużlowych jakimi byli Miesiąc, Baran, Jeleń, Kuciapa Sprawka robił pod siebie bo jadąc do samego końca nie wydolił by z kasą oszczędzał już na nich a Ty mówisz że po 10 grudnia tacy zawodnicy jak Hans, Pedersen, Nicholls, Ułamek, Kildemand, Harris itd co nagle zjadą z ceny i za stawki Barana będą śmigać w KMŻ-cie? A na przygotowanie się do sezonu to kiedy mają dostać w czerwcu? tak jak było to praktykowane w tym roku? Wybacz! Sprawka doskonale wie że wyżej rzyci nie podskoczy.
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, o 13:24 przez Mad, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#715 Postautor: $korzen$ » 17 listopada 2013, o 13:23

Jamrog i 10 pkt w kazdym mecz buahahaha to sie usmialem, cos sie niedobrego z toba dzieje Harry :)

Jak Misiek podpisze w Grudziadzu to sie strasznie zdoluje. To powinnien byc nasz priorytet!

harry
Trener

#716 Postautor: harry » 17 listopada 2013, o 13:31

Korzeń ale czy ty umiesz czytać? Czy z kilku zdań utknęło ci w głowie tylko 10 punktów? Widzę że już zjadłeś dużo rozumów. Ile razy widziałeś w tym sezonie wymienionych przeze mnie zawodników? Ja ich widziałem wielokrotnie i dlatego piszę to co widziałem.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#717 Postautor: tezetomaniak » 17 listopada 2013, o 13:32

Mnie ciekawi jedna rzecz. Jak Sprawka ma zamiar przekonać zawodnika (czyt. znaleźć frajera) do podpisania kontraktu w Lublinie? Niech mu zaproponuje nawet 3 bańki. Przecież każdy zawodnik w Polsce dawno już wie, że obiecanych pieniędzy tutaj nie zobaczy. Z góry będzie im przelewał ? :wink:

klops
Junior

#718 Postautor: klops » 17 listopada 2013, o 13:33

harry pisze:Tak, od listy niespokojnego odejmij jeszcze 3 do Rybnika i 2-3 mimo wszystko do innych zespołów i już z 10 zostanie pięciu zawodników na Łódź i Lubin. I to już będzie duży problem.

Jak odejmiemy trzech z listy niespokojnego dla Rybnika to znaczy, że Rybnik idzie na awans. Nie możemy tego wykluczyć - fakt. Natomiast chyba nie jest to najbardziej realna opcja. Jeden napieracz jak najbardziej ale trzech?

Gniezno i Bydgoszcz pewnie pojadą. Bydgoszcz pewnie dostanie kredyt i zmontuje ciekawy skład. Gniezno jest w czarnej d...Oficjalnie mówi się o 2,5mln długu a jaki jest w rzeczywistości to możemy tylko przypuszczać. Z wypowiedzi choćby Ułamka wynika, że za ubiegły sezon nie otrzymał jeszcze ani grosza. Jeśli sąd przychyli się do wniosku Gniezna o upadłość układową to ich budżet na sezon 2014 będzie bardzo poważnie uszczuplony i o nazwiskach z listy niespokojnego będą mogli pomarzyć. Ile razy taki Lindbaeck i Pedersen będą zgadzać się na przepisywanie należności na następny sezon? Jeśli sąd odrzuci ich wniosek to czeka ich koniec żużla lub druga liga jako nowy klub. Z obowiązkiem spłaty zadłużenia poprzedniego klubu.

Gdańsk to wielka niewiadoma. Opieram się na oficjalnych (medialnych) informacjach od Terleckiego i Pieszczka. A te nie nastrajają optymistycznie. Pieszczek to powinien być ich główny cel kontraktowy. Wszyscy w Lublinie wiemy ile wart jest dobry junior :) A tu cisza. Cisza i długi.

Z Jamrogiem pełna zgoda.

Mad pisze:
Po tego rocznych kontraktach jakie miały miejsce w naszym klubie gdzie przy takich asach torów żużlowych jakimi byli Miesiąc, Baran, Jeleń, Kuciapa Sprawka robił pod siebie bo jadąc do samego końca nie wydolił by z kasą oszczędzał już na nich a Ty mówisz że po 10 grudnia tacy zawodnicy jak Hans, Pedersen, Nicholls, Ułamek, Kildemand, Harris itd co nagle zjadą z ceny i za stawki Barana będą śmigać w KMŻ-cie? A na przygotowanie się do sezonu to kiedy mają dostać w czerwcu? tak jak było to praktykowane w tym roku? Wybacz! Sprawka doskonale wie że wyżej rzyci nie podskoczy.

Nie za stawki Barana, za jego stawki to może pojechać Jamróg :)

Bardziej obstawiam, że 10 grudnia zejdą do stawek Jeleniewskiego czy Kuciapy ;)
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, o 13:37 przez klops, łącznie zmieniany 1 raz.

Mad
Senior

#719 Postautor: Mad » 17 listopada 2013, o 14:04

A ja myślałem, że zejdą chociaż do stawki Łukaszewskiego w tedy jest szansa na odjechanie całego sezonu :wink:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#720 Postautor: kilar » 17 listopada 2013, o 15:54

Skoro zainteresowanie jest Jamrogiem, to samemu sie mozna domyslec jakimi zawodnikami interesuje sie klub. Jak co roku z reszta. Ten sam schemat.

A Chrzanowski jak tam ? W Grudziadzu chyba nie zostanie.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#721 Postautor: Kargolo » 17 listopada 2013, o 16:04

henek1234 pisze:prezes D.S che być prekursorem polskiego żużla.

henek1234 pisze:Zaplanował że kontrakty zawodników nie mogą być wyższe niż w lidze Szweckiej

henek1234 pisze:i nie wrzucaj tutaj tylko tekstu wybranego z tekstu tylko całość

henek1234 pisze:inteligentny to ja nie jestem :(

Miszcz składni, ortografii i wszystkiego. Sorry, ale Twoich postów nie da się czytać stary :P
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#722 Postautor: Łoptymista » 17 listopada 2013, o 16:15

Kilka ich przeczytałeś.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#723 Postautor: mustafa » 17 listopada 2013, o 16:26

henek1234 został oświecony jaka naprawdę sytuacja w klubie i kto wszystkiemu jest winien. Wszyscy inni są naiwni i ślepi, a on ma misję, żeby w każdym poscie konsekwentnie przypominać prawdę objawioną...

Przecież co roku trafia się nam taki mędrzec ;)

go!
Trener

#724 Postautor: go! » 17 listopada 2013, o 16:31

Ja bym radzil schlodzic glowy.
Panowie...
Skoro jedziemy o czworke, to znaczy (dla mnie) ze jedziemy o utrzymanie.
Plany na lige moga byc 3: olewka i spadek, utrzymanie, awans. Nie ma czegos takiego jak jazda o pierwsza czworke.
Jesli nie bijemy sie o awans (chyba nigdy to nie nastapi), to walczymy o utrzymanie. Mnie wszystko jedno na ktorej pozycji.
A jesli tak, to trzeba wstrzelic sie w minimum. W tym roku prezesunciowi sie nie udalo 5 miejsce. W przyszlym bedzie madrzejszy i oslabi nieco sile ognia (bez patrzenia na rywali) :lol:
Ostatnio zmieniony 17 listopada 2013, o 16:44 przez go!, łącznie zmieniany 1 raz.

Timoti
Kontakt:

#725 Postautor: Timoti » 17 listopada 2013, o 16:32

Lublin zepsuł sobie renomę końcówkę zeszłego sezonu więc nic dziwnego, że na razie jest Andriej Kudriaszow.