Lubelski klub w sezonie 2017
Re: Lubelski klub w sezonie 2017
Chłopaki ja tego klubu nie śledzę z bliska.. bo nie mogę ostatnio.. ale byłem na EM MPK i widziałem zachowanie ludzi związanych obecnie z tym klubem. Zaczynając od trenera po ludzi którzy na ten sport łoża w tym sezonie kończąc na zawodnikach... Ryba robi sobie jakieś pogawędki z Jackiem Z. ... Inni którzy łoża śmieją się z wlasnych juniorów.. Kptyn J stoi i ogląda wszystko z góry za miast chlopkom coś doradzać.. no popatrzyłem z perspektywy lat i zachwytów w obecnym sezonie na organizację frefencje itp itd... i sobie pomyślałem że tak naprawdę mimo wielu zmian to w LBN dalej nic do przodu nie ruszyło..
Nawet nie mowcie że taki Ostrów może sobie wypożyczyć Jędrzejaka bo mi się niedobrze robi, chyba są jakieś zasady a nie wolna amerykanka. Wypożyczanie zawodników którzy jeździli to totalna wieś, tak samo to że możemy brać Bobera, chociaż on punktów dla Wrocka nie zdobył. Niech jeszcze Gniezno w miejsce Gały wypożyczy Zengotę czy Przedpełskiego... Nie powinno być żadnych gości ani wypożyczeń tych którzy jeździli, a zrobili jakies furtki. Jeśli to prawda to jest poważna sytuacja i Ostrów z Ogórem nie jest już takim ogórem. Oni z z Ogórem, my bez Roberta, nie wyobrażam sobie tego. Każdy polski senior z SE ma dobre fury, z takim to Ciapek może nawet nie wyjeżdżać do biegu. A Jędrzejak kończy już przygodę ze Spartą i pewnie najbliżej mu do Ostrowa za rok
Janusz Stachyra: Kto na nas trafi, bedzie miał problem i dalej będzie jeździć w drugiej lidze
Jak oni wezmą Ogóra to my Hampela i Dudka
O matko.
Jakim Ogórem? Litości. Poczytajcie trochę regulamin.
O matko.
Nie srajcie zarem!
Nasi musza zainwestowac porzadnie w sprzet - to powinno zalatwic sprawe.
Musza kupic przynajmniej po jednym sprawdzonym silniku z eligi, chyba ze przewiduja jakies pozyczki sprzetu na PO, ale zegar tyka i tak"tyka" na styk, moze sie zemscic.
Nasi musza zainwestowac porzadnie w sprzet - to powinno zalatwic sprawe.
Musza kupic przynajmniej po jednym sprawdzonym silniku z eligi, chyba ze przewiduja jakies pozyczki sprzetu na PO, ale zegar tyka i tak"tyka" na styk, moze sie zemscic.
- tezetomaniak
- Trener
go! pisze:Musza kupic przynajmniej po jednym sprawdzonym silniku z eligi
Można prosić o adres takiego sklepu ze sprawdzonymi silnikami?
Najlepsi na świecie testują tony sprzętu, a jak coś trafią to chuchają i trzymają w sejfie.
W trakcie sezonu można najwyżej dostać zarżniętego treningowego GMa. No chyba, że Pedersen się już wyprzedaje (albo Gollob
tezetomaniak pisze:go! pisze:Musza kupic przynajmniej po jednym sprawdzonym silniku z eligi
Najlepsi na świecie testują tony sprzętu, a jak coś trafią to chuchają i trzymają w sejfie.
W trakcie sezonu można najwyżej dostać zarżniętego treningowego GMa. No chyba, że Pedersen się już wyprzedaje (albo Gollob)
wydaje mi sie ze Grzeskowi chodzilo o eligowy silnik, ktory swoje juz przejechal i nie nadaje sie juz do rywalizacji ze Zmarzlikami, Dudkami itd., ale spokojnie wystarczylby na pojedynki z Brzozowskim, Sowka, Nowakiem i Borowiczem.
adresu nie znam, ale mysle ze zuzlowcy w miare ogarniaja te tematy i jezeli potrzebuja uzywanego silnika, ktory wiadomo ze jedzie bo 2 lata temu zrobil 2.0 w elidze, to wiedza do ktorego zuzlowca uderzyc po taki sprzet
METHANOL ADVENTURE TEAM
- tezetomaniak
- Trener
@up nie wiem skąd przekonanie że "Brzozowskie i Sówki" jeżdżą na trupach. Chyba, że te wszystkie 7 silników Brzozowskiego to odzysk
Zresztą temat jest trudny, nie wystarczy kupić silnik który jechał pod Zmarzlikiem, włożyć do swojej ramy i oczekiwać wyników, nawet w 2 lidze. Efekty może przynieść testowanie kilku dobrych jednostek i wybór najlepszej pod siebie.
Napisałem w dobrym / złym momencie o Gollobie, podobno jest już oficjalne wietrzenie magazynów...
Zobaczymy czy jest jak piszesz i lubelscy żużlowcy wiedzą do kogo uderzyć.
Napisałem w dobrym / złym momencie o Gollobie, podobno jest już oficjalne wietrzenie magazynów...
tezetomaniak pisze:@up nie wiem skąd przekonanie że "Brzozowskie i Sówki" jeżdżą na trupach. Chyba, że te wszystkie 7 silników Brzozowskiego to odzyskZresztą temat jest trudny, nie wystarczy kupić silnik który jechał pod Zmarzlikiem, włożyć do swojej ramy i oczekiwać wyników, nawet w 2 lidze. Efekty może przynieść testowanie kilku dobrych jednostek i wybór najlepszej pod siebie.
ale ja nigdzie nie napisalem ze "Brzozowskie i Sowki" jezdza na trupach
po prostu uwazam, ze taki Kuciapa umiejetnosci i talentu ma wiecej niz tych czterech co wczesniej wymienilem razem wzietych, ale sprzet nie ten... gdyby mial pod tylkiem lepszy silnik (niewazne nowy czy z odzysku eligowego), to lalby ich zarowno w Lublinie, jak i na wyjazdach
METHANOL ADVENTURE TEAM
tezetomaniak pisze:Można prosić o adres takiego sklepu ze sprawdzonymi silnikami?
Podobno Tomek Gollob wyprzedaje sprzet, mysle, ze ma tego wiecej niz w niejednym sklepie!
Czy ten adres ci wystarcza, czy trzeba podac jakies konkretne koordynaty, w razie jakbys nie znal nazwiska?
A propos kogo można wypożyczyć wg przepisów:
"Zawodnik może zostać wypożyczony..., o ile spełnione są
następujące warunki:
1)...
4) ... zawodnik zdobył w meczach ligowych nie więcej niż 8 punktów łącznie
z punktami bonusowymi."
następujące warunki:
1)...
z punktami bonusowymi."
Mateusz Borowicz o jeździe na przyczepnej nawierzchni: "Lubię czuć motocykl, to że parzy mnie w tyłek i jedzie do przodu."
tezetomaniak pisze:
Proszę bardzo, jest w czym wybierać
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/699990/silniki-tomasza-golloba-wystawione-na-sprzedaz
Ci co chcieli informacji czy klub coś działa to proszę:
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 02684.html
– Musimy przygotować się na ten najmniej optymistyczny wariant. Nastawiamy się na to, że w półfinałach czeka nas walka na noże z ekipą z Ostrowa – przyznaje Jakub Kępa, dyrektor sportowy Speed Car Motoru. Już teraz działacze intensywnie myślą o sierpniowych spotkaniach w play-off. – Planujemy inwestycje sprzętowe, będziemy rozmawiać z zawodnikami o ich potrzebach. Ale priorytetem jest wzmocnienie formacji juniorskiej – dodaje Kępa, ale nie zdradza więcej szczegółów.
Dlatego, jak informowaliśmy wcześniej, rozmawiano o wypożyczeniu z Betard Sparty Wrocław Oskara Bobera. 20-latek wystąpił do tej pory w dwóch meczach Speed Car Motoru, ale jako „gość” musiał startować jako senior. Będąc wypożyczonym mógłby zasilić formację juniorską, co znacznie zwiększyłoby pole manewru przy korzystaniu z rezerwy zwykłej przy gorszym występie któregoś z seniorów. Podobno kluby doszły już do wstępnego porozumienia w tej sprawie, ale oficjalne decyzje jeszcze nie zapadły.
Według naszych informacji nie jest wykluczone, że w Lublinie dojdzie do sprowadzenia dwóch młodzieżowców z PGE Ekstraligi. Wiele zależy jednak od ostatecznych rozstrzygnięć w rundzie zasadniczej najlepszej ligi świata oraz od rozstawienia poszczególnych zespołów w fazie play-off.
http://www.dziennikwschodni.pl/sport/zu ... 02684.html
W radio free dzisiaj rano tez dosc mocno trabili, ze beda wzmocnienia i ze Bober jest bardzo blisko wypozyczenia do Lublina. Oby tak bylo, trzymam kciuki. Jeszcze jakby znalazl sie jakis magik, ktory postawi na nogi Kuciape....
- tezetomaniak
- Trener
Do wszystkich wyżej cytujących, wrzuciłem info o silnikach Golloba dużo wcześniej, więc się nie musicie tak spinać 
Gdzie wrzuciles?
$korzen$ pisze:W radio free dzisiaj rano tez dosc mocno trabili, ze beda wzmocnienia i ze Bober jest bardzo blisko wypozyczenia do Lublina. Oby tak bylo, trzymam kciuki. Jeszcze jakby znalazl sie jakis magik, ktory postawi na nogi Kuciape....
tu nie chodzi o magika, tylko dobrą furę pod dupą
Naczelny obrońca Karola Barana.
- niespokojny
- Trener
To ze go stawia w poprzek to tez wina sprzetu?
Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
- tezetomaniak
- Trener
go! pisze:Gdzie wrzuciles?
18 lipca 2017, o 14:29, ta sama strona.
Co do Kuciapy, to od paru sezonów chyba nie trafia ze sprzętem. Nie ukrywajmy, gość jest bliższy sportowej emerytury, niż tego, że zainwestuje i trafi w porządne fury (silnik to nie wszystko).
Nikt w 2 lidze przypadkowo się nie znajduje.
Optymistycznie:
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/70019 ... a-play-off
Mysle że teraz postawią Maćka na nogi
Danielowi i Bjarne tez przydało by się pomóc. Ciekaw tylko ile pieniążków na taka inwestycje klub przygotował.
Ps. Czekamy na info o Boberze
wszystkie biegi juniorskie wygrane 
Planujemy inwestycje sprzętowe, będziemy rozmawiać z zawodnikami o ich potrzebach. Ale priorytetem jest wzmocnienie formacji juniorskiej
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/70019 ... a-play-off
Mysle że teraz postawią Maćka na nogi
Ps. Czekamy na info o Boberze
Wypowiedź była już przywoływana kilkukrotnie i w tym temacie i w innym.
Ja jestem mocno podbudowany działalnością Kępy i pewnie zespołu jego współpracowników. W końcu wygląda na to, że ktoś to robi z głową i nawet jeśli nie uda się awansować w tym sezonie to będę miał pewność, że klub zrobić wszystko co było w jego mocy.
Cieszy też wypowiedź Marka Kępy, że klub mocno się zaangażował w przebudowę toru, bo świadczy ona, że obecna ekipa myśli długofalowo i wydaje się, że nie ma opcji upadku klubu po kilku latach działalności, nawet w przypadku niepowodzenia na torze.
Ja jestem mocno podbudowany działalnością Kępy i pewnie zespołu jego współpracowników. W końcu wygląda na to, że ktoś to robi z głową i nawet jeśli nie uda się awansować w tym sezonie to będę miał pewność, że klub zrobić wszystko co było w jego mocy.
Cieszy też wypowiedź Marka Kępy, że klub mocno się zaangażował w przebudowę toru, bo świadczy ona, że obecna ekipa myśli długofalowo i wydaje się, że nie ma opcji upadku klubu po kilku latach działalności, nawet w przypadku niepowodzenia na torze.
- tezetomaniak
- Trener
miedziany pisze:Ps. Czekamy na info o Boberzewszystkie biegi juniorskie wygrane
Brzmi jak napinka Brzezinskiego, awans to formalność
Susic pisze:A propos kogo można wypożyczyć wg przepisów:
następujące warunki:
1)...
z punktami bonusowymi."
No i ten punkt 4 może nas załatwić na cacy. Zacytuję to w całości
4) w sezonie rozgrywkowym, w którym mieści się przedział czasowy wypożyczenia, zawodnik zdobył w meczach ligowych nie więcej niż 8 punktów łącznie z punktami bonusowymi.
Doszły mnie słuchy, że wg centrali zdobycie przez Bobera powyżej 8 punktów nawet w II lidze, eliminuje go już z zawodników dostępnych do wypożyczenia.
Faktycznie w punkcie tym nie jest wyszczególnione jakie mecze ligowe brane są pod uwagę.
Ponadto dzisiaj granicę 8 pkt przekroczył kolejny kandydat do naszej drużyny Mike Trzensiok. Kończą się powoli ciekawe opcje.
- niespokojny
- Trener
No to misterny plan w pizdu. Slabiutko. Przynajmniej drugiego Peronia trzeba zalatwic.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Jeżeli to okaże się prawdą to nasi działacze nieźle strzelali sobie w kolano
puszczając Bobera w lajtowych meczach na naszym torze które spokojnie mogliśmy wygrać nawet ze słabym Kuciapą.
-
mechanizator
- Junior
Bez kitu jak sie okaże to prawda to znajomość regulaminu i myślenie przyszlosciowe jak za czasów Sprawki i spółki