Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )
Re: Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )
Wiktor ma super sprzęt ,dobry start tylko trzeba z nim popracować ,starcil najwiecej miejsc punktowanych chyba w lidze ...szkoda ,ze na mamy takiego Cieslaka.
Re: Stelmet Falubaz Zielona Gora- Speed Car Motor Lublin ( 10.05.19 godz. 18:00 )
ermen pisze:Paweł był jednak od kilku dni przeziębiony, nie mogłem go mocniej eksploatować. Szósty raz to mogła być przesada, a ja nie chciałem go zarżnąć – przyznaje menedżer.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/82095 ... hcial-go-f
Ktoś kupuje to tłumaczenie?
no nie nie wierzę
kolejna kompromitacja tego pana ustalanie taktyki , taktyczne w każdych zawodach , wypowiedz w nc+ , typowanie wyniku
i ta wypowiedz dlaczego brak taktycznej
i nie dopisujmy już sobie punktów z Toruniem , aby nie zapeszać bo duet J.Z & M.K i tak strzeli nam kolejnego babola
MikeMistrz pisze:. Toruń już ma dwie wtopy na swoim torze, a czeka ich jeszcze wizyta ZG. :)
.
Rzeczywiscie jestes Mistrz :) Ten slaby Torun przegral tam 53:37.
Przeciez napisal "wizyta ZG", a nie "wizyta w ZG"
-
niemampomyslunanick
Nim ktoś powie, że jestem kibic sukcesu czy coś, bo konto założył po meczu z Lesznem to powiem ja sam - pamiętam w Lublinie jazdy Feketów, Ondrasików i tym podobnych mocarzy speedwaya. Trochę minut już minęło więc na chłodno:
1. Miesiąc - jak ma sprzęt pod tyłkiem to facet wyczynia cuda, widać że zależy i jazda sprawia mu frajdę. Mam nadzieję że słabszy występ w 15 biegu wynika tylko z "przekombinowania" z ustawieniami
2. Jonsson - lubię faceta już od czasów jazdy w Bydgoszczy. Pamiętam jego początki w Toruniu w 2001. Rok temu dla nas wszystkich mocarz. Dzisiaj każdy widzi. Zresztą constans w Ekstralidze od 2015. Na chwilę obecną do zmiany. Nie daje argumentów, żeby został w składzie. Przykro mi Panie kapitanie. Sentymentu trzeba odstawić na bok. A trzeci start pominę.
3. Dawid Lampart - ze startu jeszcze jeszcze, a na trasie każdy widział. W 14 powinien być taktyk w jego miejsce
4. Lambert - niby jakiś progres, ale no jak wyżej - każdy widział
5. Michelsen - jeden bieg dobry, dwa średnie, jeden dobry do 4 okrążenia i dwa słabe; zawodnikiem z topu on nie jest ale ostatecznie na plus; jedzie dużo lepiej jak myślałem przed sezonem
6. Trofimov - wyścig juniorski dobrze, liczyłem że w 4 pokona Krakowiaka
7. Wiktor Lampart - niech mu Trojanowski w końcu powie że Ekstraliga to nie I liga i tutaj trzeba trzymać krawężnik, mniej lansu i temu podobnych, tylko skupić się na jeździe i pilnowaniu kredy. Sprzęt młody ma, umiejętności też tylko brakuje skupienia.
Na chwilę obecną muszę przyznać, ale Grisza nas nie zabawia. Brakuje jednego zawodnika. O ile u nas starszy Lampart pojedzie i można powalczyć to o zwycięstwo może być ciężko. Celem teraz wygrana z Toruniem. Jednak lepiej teraz nic nie mówić.
1. Miesiąc - jak ma sprzęt pod tyłkiem to facet wyczynia cuda, widać że zależy i jazda sprawia mu frajdę. Mam nadzieję że słabszy występ w 15 biegu wynika tylko z "przekombinowania" z ustawieniami
2. Jonsson - lubię faceta już od czasów jazdy w Bydgoszczy. Pamiętam jego początki w Toruniu w 2001. Rok temu dla nas wszystkich mocarz. Dzisiaj każdy widzi. Zresztą constans w Ekstralidze od 2015. Na chwilę obecną do zmiany. Nie daje argumentów, żeby został w składzie. Przykro mi Panie kapitanie. Sentymentu trzeba odstawić na bok. A trzeci start pominę.
3. Dawid Lampart - ze startu jeszcze jeszcze, a na trasie każdy widział. W 14 powinien być taktyk w jego miejsce
4. Lambert - niby jakiś progres, ale no jak wyżej - każdy widział
5. Michelsen - jeden bieg dobry, dwa średnie, jeden dobry do 4 okrążenia i dwa słabe; zawodnikiem z topu on nie jest ale ostatecznie na plus; jedzie dużo lepiej jak myślałem przed sezonem
6. Trofimov - wyścig juniorski dobrze, liczyłem że w 4 pokona Krakowiaka
7. Wiktor Lampart - niech mu Trojanowski w końcu powie że Ekstraliga to nie I liga i tutaj trzeba trzymać krawężnik, mniej lansu i temu podobnych, tylko skupić się na jeździe i pilnowaniu kredy. Sprzęt młody ma, umiejętności też tylko brakuje skupienia.
Na chwilę obecną muszę przyznać, ale Grisza nas nie zabawia. Brakuje jednego zawodnika. O ile u nas starszy Lampart pojedzie i można powalczyć to o zwycięstwo może być ciężko. Celem teraz wygrana z Toruniem. Jednak lepiej teraz nic nie mówić.
niemampomyslunanick pisze:Na chwilę obecną muszę przyznać, ale Grisza nas nie zabawia.
Oczywiście, ze nas zbawia. Wymień Griszę na AJ-a i dopisz mu 10 pkt w meczu. Wyniki byłyby troszkę inne. W Zielonej przegra pewnie nawet Leszno, wiec też nie róbmy dramatu. Ja o dziwo jestem dość optymistycznie nastawiony, pod warunkiem, ze Łaguta okaze się zawodnikiem na +10 punktów w meczu. Choćby w meczach u siebie.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Wynik jak wynik, mozna sie bylo spodziewac. Skandalem jest brak woli zwyciestwa i ogolne luzne podejscie. Tu trzeba zapieprzac i robic wynik a nie klepac sie po plecach. Niestety tak to my ekstraligi nie obronimy. Kupa gada w mediach ze czekamy na Grisze, ale jak bedzie Grisza a wyniku nie bedzie to to jest amatorka.
Grisza przyjdzie i wchodzimy do PO.
Niestety jest tak jak się spodziewałem - czyli kiedy dołączy Grisza będzie już pozamiatane. I wygląda na to, że jest. Bonusy z Czewą i ZG poszły papa. Z Gorzowem i Gkm będzie piekielnie ciężko. Zostaje utrzymanie kosztem Torunia. Jeżeli miałbym krótko ocenić naszą jazdę powiedziałbym: słaba drużyna, która jedzie nadzwyczajnie.
Gelo pisze:Niestety jest tak jak się spodziewałem - czyli kiedy dołączy Grisza będzie już pozamiatane. I wygląda na to, że jest. Bonusy z Czewą i ZG poszły papa. Z Gorzowem i Gkm będzie piekielnie ciężko.
Gelo pisze:Wiele wskazuje na to że do utrzymania potrzeba 5 wygranych i dwa bonusy z najsłabszymi drużynami
Czegoś nie kumam. Spodziewałeś się, ze bez Griszy ugramy coś wiecej niż 2 pkt na Grudziądzu i jakieś super wyniki w Czewie i Zielonej, a z Grisza zakłądasz, ze nie jesteśmy w stanie wyjąć dodatkowych 4 zwyciestw (mają w perspektywie 5 meczy u siebie) i 2 bonusów?
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Nikt się raczej nie spodziewał więcej niz dwóch punktów po tych kolejkach, ale to w jakim stylu my przegrywamy nie napawa optymizmem. Obawiam się, że nawet Grisza może nie uratować sezonu.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
Tych 5 spotkań pokazało to o czym wspominałem przed sezonem.,,odpalić " to spośród 4 może 1 góra 2. U nas chyba liczyli, że stanie się cud i odpali każdy. To niemożliwe. Odpalił Paweł na którego bardzo liczyłem, Michelsen po prostu przeskalował to co robił w 1 lidze na poziom wyżej. Reszta nie odpaliła, a Lambert poszedł w dół. Jedyny promyk słońca z dzisiejszego meczu to Lambert i bieg juniorkski. Jonsson czuje że mnie krzywdzi, wiele zrobił, ma facet trochę serca ale nie mogłem już na niego patrzeć, a te wykluczenie... rzuciłem pod nosem tyle nieparlamentarnych słów co przez pół godziny Psów Pasikowskiego...
Zobaczymy, Złotówa musi dac sygnał, chyba jeszcze nie jest za późno. Nie bójcie się o silniki Miesiąca nie katuje jednego , jedzie kilka, po serwisie mysle nie stracą wiele :)
Gorzej martwi podejście kierownictwa klubu. ,,Wpier...lo nam ale będziemy walczyć. Słowo honoru!?" ,,Żywcem nas nie wezmno!" Takie podejście a zwłaszcza publiczne wypowiedzi są poniżej krytyki i poddają w wątpliwość czy klub ma plan na utrzymanie...
Zobaczymy, Złotówa musi dac sygnał, chyba jeszcze nie jest za późno. Nie bójcie się o silniki Miesiąca nie katuje jednego , jedzie kilka, po serwisie mysle nie stracą wiele :)
Gorzej martwi podejście kierownictwa klubu. ,,Wpier...lo nam ale będziemy walczyć. Słowo honoru!?" ,,Żywcem nas nie wezmno!" Takie podejście a zwłaszcza publiczne wypowiedzi są poniżej krytyki i poddają w wątpliwość czy klub ma plan na utrzymanie...
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
A w jakim stylu przegrywamy? Na wyjazdach 41, 38 i 36 punktów. Naprawdę ktoś tutaj zakładał, ze w Zielonej czy Czewie zrobimy tym składem 42-43 pkt? :D Tarnów, któremu do utrzymania rok temu zabrakło zdaje się 5 małych punktów, zdobył maks 39 pkt na wyjazdach. Dla mnie dojście Griszy właśnie napawa optymizmem. Dlaczego? Bo mamy bardzo słabe ogniwo, które zastąpi. Co innego, jakby cały zespół jechał równo i kazdy robił po 6-7 pkt. Wtedy dojście Griszy oznaczałoby niewielki wzrost, rzędu 3-4 punktów na mecz. Tutaj mówimy o zastąpieniu gościa, co robi maks 2-3 pkt, gościem, co ma robić 10 i wiecej. Oczywiście, to wszystko opiera sie na założeniu, ze Łaguta spełni nadzieje w nim pokładane.
kibicLBN pisze:Gorzej martwi podejście kierownictwa klubu. ,,Wpier...lo nam ale będziemy walczyć. Słowo honoru!?" ,,Żywcem nas nie wezmno!" Takie podejście a zwłaszcza publiczne wypowiedzi są poniżej krytyki i poddają w wątpliwość czy klub ma plan na utrzymanie...
O to się mnie wlasnie rozchodzi. To jest najbardziej niepokojące z tego wszystkiego, mam nadzieję, że granica została przekroczona w postaci typu naszej porażki przez JZ dla portalu Falubazu i kierownictwo pójdzie po rozum do głowy.
@Flagg
No nie powiesz mi, że dzisiejsze wykluczenie AJ'a, notorycznie błędy taktyczne, bardzo duże problemy z komunikacją, wielokrotne tracenie pozycji w ten sam sposób to było coś wkalkulowanego w koszta. Gdybyśmy po prostu przegrywali to nie byłoby większego problemu, ale jak cała 6 nie trafia z przełożeniami na jedną serie to coś jest nietak.
Ostatnio zmieniony 11 maja 2019, o 00:28 przez KeslleY, łącznie zmieniany 1 raz.
"...pocieszać po porażkach, cieszyć po zwycięstwach..."
Flagg pisze:Gelo pisze:Niestety jest tak jak się spodziewałem - czyli kiedy dołączy Grisza będzie już pozamiatane. I wygląda na to, że jest. Bonusy z Czewą i ZG poszły papa. Z Gorzowem i Gkm będzie piekielnie ciężko.Gelo pisze:Wiele wskazuje na to że do utrzymania potrzeba 5 wygranych i dwa bonusy z najsłabszymi drużynami
Czegoś nie kumam. Spodziewałeś się, ze bez Griszy ugramy coś wiecej niż 2 pkt na Grudziądzu i jakieś super wyniki w Czewie i Zielonej, a z Grisza zakłądasz, ze nie jesteśmy w stanie wyjąć dodatkowych 4 zwyciestw (mają w perspektywie 5 meczy u siebie) i 2 bonusów?
Spodziewałem się, że będziemy przegrywać max do 10 punktów tak żeby była szansa na bonusy. A po pięciu meczach wygląda na to, że możemy nie mieć żadnego. Wrocław i Toruń to ostatnie szanse. Widzę wielki entuzjazm w związku z Griszą ale on nam w pojedynkę meczu nie wygra. Dotychczasowe wyjazdy przegraliśmy za wysoko żeby myśleć o bonusach.
Jeśli zakładaleś, ze zespół walczący o utrzymanie, bez swojego najlepszego zawodnika zrobi 40+ punktów na torze dwóch topowych kandydatów do medali w lidze i powalczy z nimi o bonusa, to cóż...gratuluje optyzmizmu. Taka ciekawostka. W sezonie 2018 zespoły, które zajęły miejsca 6-8 zdobyły na zespołach, które weszły do PO...1 punkt bonusowy. Zrobił to Falubaz na Sparcie. GKM nie zdobył zadnego bonusa za TOP 4 ligi, a zajał 6 miejsce. Co wiecej, wygrał raptem 4 mecze u siebie.
W sporcie nigdy nie wolno zakładać porażki. Zwłaszcza w żużlu gdzie o wyniku decydują niuanse. Mieliśmy kilka prezentów od losu, które należało podjąć z ziemi, a tego nie zrobiliśmy. Dzisiaj to był poobijany Dudek, z Lesznem chory Kołodziej, w Gorzowie cienka połowa drużyny, w Czewie słabe starty Madsena. A szanse na bonusy umykają w zatrważającym tempie. Mamy coraz mniej argumentów do utrzymania
Gelo pisze:Flagg pisze:Gelo pisze:Niestety jest tak jak się spodziewałem - czyli kiedy dołączy Grisza będzie już pozamiatane. I wygląda na to, że jest. Bonusy z Czewą i ZG poszły papa. Z Gorzowem i Gkm będzie piekielnie ciężko.Gelo pisze:Wiele wskazuje na to że do utrzymania potrzeba 5 wygranych i dwa bonusy z najsłabszymi drużynami
Spodziewałem się, że będziemy przegrywać max do 10 punktów tak żeby była szansa na bonusy. A po pięciu meczach wygląda na to, że możemy nie mieć żadnego. Wrocław i Toruń to ostatnie szanse. Widzę wielki entuzjazm w związku z Griszą ale on nam w pojedynkę meczu nie wygra. Dotychczasowe wyjazdy przegraliśmy za wysoko żeby myśleć o bonusach.
No nie żartuj. Zamień 1-2pkt. w meczu AJ na punkty Łaguty. Jakie będą? Okaże się ale nie powinien poniżej poziomu MM schodzić.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
"To mess it ip with a lion" - "nie drażnić lwa"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Tego nie wolno przeliczać 1:1. Dojdzie Grisza i nie wskoczy za Jonssona tylko za Lamberta. Ewentualnie Lambert będzie zmieniał Jonssona z rezerwy.
Przed meczem z ZG takie były deklaracje sztabu ale czy sie nie zmienią? Ja osobiście jestem za tym al nie jest mi szczególnie trudno wyobrazić sobie sytuację, w której AJ jest w składzie, ale od pierwszego biegu jedzie Robert.
"To ride with empty head" - jechać z "czystą głową"
Czytał Łukasz Benz
Czytał Łukasz Benz
Ja bym tak zrobił. Ale nie mogę uwierzyć, że facet, który wprowadził nas do ekstraligi, z takim doświadczeniem będzie jechał piach cały sezon. W dodatku daje się wykluczać jak szkółkowicz.
Gelo pisze:Dzisiaj to był poobijany Dudek, z Lesznem chory Kołodziej, w Gorzowie cienka połowa drużyny, w Czewie słabe starty Madsena.
Leszno zgoda. Była szansa i żal, ze jej nie wykorzystaliśmy. Ale cienka połowa drużyny w Gorzowie i słabe starty Madsena są potwornie naciągane. Nie ma spotkań, w których kazdy zespoł jedzie na 100% możliwości. Dgyby tak było, to Czewa co mecz kroiłaby po 60 pkt i wiecej, bo zdaniem Cieślaka na tyle stać kazdego zawodnika w ich składzie z osobna. Gorzów moze płakać, bo trafili na słabszy dzień pary Smektała - Kubera, a i tak nie dobili do 40 pkt. Grudziadz nie wykorzystal słabego Pedersena, MJJ i Protasiewicza. Stelmet moze płakać, ze przegrał ze Spartą jadącą w sumie 3 zawodnikami, Czewa dostała w Grudziądzu, bo dzień konia miał Rolnicki itp. itd. Jedziesz tak, jak przeciwnik pozwala. Gorzów jechał słabo połową drużyny, bo ktoś im te punkty zabierał. Szukasz dziury w całym.
Liczenie na 40 pkt i wiecej w Czewie czy Zielonej to mogą zespoły z górnej połówki tabeli, a nie beniaminek jadący teoretycznie bez swojego najsłabszego ogniwa. Gdybyśmy w obecnym składzie walczyli o wygraną w meczach wyjazdowych z kandydatami do medali, to nie bilibysy się o utrzymianie, tylko o PO, a moze i o mistrzostwo. Grisza jest w tej układance najważniejszy. Prawdziwy test tej ekipy nastapi teraz. Nic jeszcze nie jest przegrane ani przesądzone. Toruń w zeszłym sezonie dostał 19 punktami w Gorzowie, a i tak zdobył bonusa. Poczekajmy z oceną do przerwy wakacyjnej, albo choćby do tego 26/05. Jeśli nie wygramy z Get Well z piątką sprzodu uznam nas za głównego kandydata do spadku.
No nie. W Częstochowie beznadziejny Gorzów robi mecz na styku (bonus mają na wyciągnięcie ręki), my mamy w Gorzowie Stal na widelcu i przegrywamy frajersko. W Czewie niemal tradycyjnie zapraszamy do wchodzenia pod łokieć, bo za szeroko wchodzimy w łuki. Po trasie straconych kilkanaście punktów. Nie do odrobienia nawet z Griszą. Grisza będzie języczkiem u wagi tylko na dwumeczu z Toruniem. Ale też łatwo nie będzie, bo mają dwóch mistrzów świata i jednego wicemistrza. A Holdery na Motoarenie lubią fruwać
Gelo pisze:Ja bym tak zrobił. Ale nie mogę uwierzyć, że facet, który wprowadził nas do ekstraligi, z takim doświadczeniem będzie jechał piach cały sezon. W dodatku daje się wykluczać jak szkółkowicz.
Tak trudno domyślić się o co chodzi Jonssonowi?
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.
-
Zaratustra
- Kadrowicz
Zobaczymy, kogo za dwa tygodnie zastępować będzie Lambert. Czy Andreasa, czy może Kacpra Gosika...