Matej Žagar
- niespokojny
- Trener
Re: Matej Žagar
Nie przekonasz mnie za zasluga w tym cudownego rozwiazania z nr 3 i 4. Zasluga w tym Zagara ze sie obudzil w kluczowym momencie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
No to pierwszy od 2003 roku stały uczestnik GP w lubelskich barwach i drugi Słoweniec z koziołkiem na plastronie. Oby z rezultatami w lidze nawiązał do Lee Richardsona, a nie Hansa Andersena lecz zapewne zakończy się po środku z jakimś 1,75. No i oby lepiej jak Jernej Kolenko w 2001 roku. Może nowe otoczenie mu pomoże, ale na chwilę obecną widzę w nim 3 obcokrajowca pod względem średniej za GŁ i MM.
A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.
Bardziej mi sie widzi
9/10 Michelsen Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Zagar Wiktor
niz
9/10 Zagar Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Michelsen/Wiktor
Oczywiscie mozna jeszcze Łełkiem cos kombinowac, ale generalnie moim zdaniem koncepcja Zagar pod 13 sie broni.
Bardziej mi sie widzi
9/10 Michelsen Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Zagar Wiktor
niz
9/10 Zagar Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Michelsen/Wiktor
Oczywiscie mozna jeszcze Łełkiem cos kombinowac, ale generalnie moim zdaniem koncepcja Zagar pod 13 sie broni.
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)
Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]
- niespokojny
- Trener
Ze względu na charakterystykę zawodników - walczaki a nie startowcy - Miesiąc, Grisza i Zagar nie powinni startować w biegu nr 1. Popieram Coopera.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych
Cooper pisze:A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.
Wydrukować, trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć... dwa lata będzie służyć.
istred pisze:Cooper pisze:A ja uwazam, ze w Lublinie Zagar tez powinien dostac 13. Przy mocnej parze juniorow i jego doswiadczeniu to niezly pomysl. Dzieki temu "zostawiamy" sobie Grisze i Michelsena do pozostałych par, a jesli Zagara zabierzemy spod 13, to bedziemy "skazani" na pare Zagar/Jamrog lub Zagar/Miesiac.
Wydrukować, trzymać w okładce, nie giąć, nie niszczyć... dwa lata będzie służyć.
ale w kwietniu wejdzie Ziolkowski, caly na bialo, i da Zagara pod 9tke :)
METHANOL ADVENTURE TEAM
Prawda jest taka, że dwa nasze najbardziej spektakularne zwycięstwa (Toruń, Gorzów) to Mikkel pod 13. Ale ja bym go chyba dał pod 9, Griszę pod 11, a Zagara z juniorem. Oczywiście trzeba się wczesniej zapoznać z nową tabelą wyścigów. I żeby uniknąć sytuacji z Częstochowy zabezpieczyć się na wyścig 13.
A ja widzę taką samą pierwszą parę, jaka świetnie funkcjonowała u nas na początku sezonu, czyli 9.Michelsen/10.Miesiąc.Dalej Grisza i Jamróg, a Zagar z 13.
Ustawianie Miesiąca z Griszą to bardzo zły pomysł. Miesiąc to zawodnik, który nie odpuszcza nikomu, nawet koledze z pary jak jest wolniejszy. Grisza potrzebuje do pary myślącego zawodnika, a takim bez wątpienia jest Jamróg.
Ustawianie Miesiąca z Griszą to bardzo zły pomysł. Miesiąc to zawodnik, który nie odpuszcza nikomu, nawet koledze z pary jak jest wolniejszy. Grisza potrzebuje do pary myślącego zawodnika, a takim bez wątpienia jest Jamróg.
Zawodnika myslacego potrzebuje Michelsen i wielokrotnie już to udowadnial. Fakt, że nie miał szczęścia i jak nie Dawid, to Trofimov albo Grisza wpuchali go w bandę albo przecinali tor jazdy, ale najwyraźniej źle na to reaguje i zaczynaja się żale i machanie rękami. Ja bym do MM dorzucił Jamroga, Grisza z nieobliczalnym Miesiącem to mniejsze ryzyko konfliktu.
papi pisze:Zawodnika myslacego potrzebuje Michelsen i wielokrotnie już to udowadnial. Fakt, że nie miał szczęścia i jak nie Dawid, to Trofimov albo Grisza wpuchali go w bandę albo przecinali tor jazdy, ale najwyraźniej źle na to reaguje i zaczynaja się żale i machanie rękami. Ja bym do MM dorzucił Jamroga, Grisza z nieobliczalnym Miesiącem to mniejsze ryzyko konfliktu.
Osobiście już nie mogę się doczekać sparingów i pierwszych ocen kto i co i jak!
niespokojny pisze:Ze względu na charakterystykę zawodników - walczaki a nie startowcy - Miesiąc, Grisza i Zagar nie powinni startować w biegu nr 1. Popieram Coopera.
I z tego samego względu powinni jeździć ze sobą jak najrzadziej. Na pewno nie w parze.
Tutaj w sumie bardzo dobrze że doszedł taki Jamróg, bo gdyby za niego był Dawid to mielibyśmy dwóch Lampartów kiepsko jeżdżących drużynowo i trzech wybitnych walczaków (w tym PM i MZ są bardziej niż miernymi startowcami),
a taki zestaw ciężko ułożyć w rozsądne pary.
Cooper pisze:9/10 Michelsen Jamrog
11/12 Grisza Miesiąc
13/14 Zagar Wiktor
Dla mnie Michelsen Miesiąc; Grisza Jamróg; Matej Wiktory.
Łełek rzuca się po całym torze wzdłuż i wszerz, Grisza dużo kombinuje i planuje, a Zagar orbituje bardzo szeroko,
do nich trzeba partnerów jeżdżących bardziej normalnie, z jakimś startem.
Proponuję się wstrzymać z budowaniem składów bazując na starej tabeli biegowej.
Zostanie ona poważnie zmodyfikowana.
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!
Hela pisze:Proponuję się wstrzymać z budowaniem składów bazując na starej tabeli biegowej.
No i wziął i wykrakał :D Okazuje się, że wg nowej tabelki numer 1 i 9 jadą ze sobą 3 razy w meczu, więc raczej Grisza spod 1/9 musi jechać.
https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/86613 ... ec-w-koncu
Przedziwna analiza Pana Jacka. Tor lubelski ma sprzyjać Matejowi, bo jest długi jak w Krsko. Tylko, że sam Matej wielokrotnie podkreślał, że nie cierpi jeździć w Krsko i poza bodajże jednym przypadkiem zawsze cieniował w GP. Matej lubi jezdzić na torach z długimi prostymi? To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło? Skoro długie proste sprzyjają Matejowi - "a pod tym względem wyprzedza nas tylko Grudziądz" - to jak wytłumaczyć, że Matej nie cierpi toru w Grudziądzu i zawsze się tam męczy? Tak naprawdę tylko ostatnia część - dotycząca nawierzchni jest trafiona. Ale teoria o długich prostych jest mówiąc delikatnie - z pupci wzięta.
Przedziwna analiza Pana Jacka. Tor lubelski ma sprzyjać Matejowi, bo jest długi jak w Krsko. Tylko, że sam Matej wielokrotnie podkreślał, że nie cierpi jeździć w Krsko i poza bodajże jednym przypadkiem zawsze cieniował w GP. Matej lubi jezdzić na torach z długimi prostymi? To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło? Skoro długie proste sprzyjają Matejowi - "a pod tym względem wyprzedza nas tylko Grudziądz" - to jak wytłumaczyć, że Matej nie cierpi toru w Grudziądzu i zawsze się tam męczy? Tak naprawdę tylko ostatnia część - dotycząca nawierzchni jest trafiona. Ale teoria o długich prostych jest mówiąc delikatnie - z pupci wzięta.
Gelo pisze:https://sportowefakty.wp.pl/zuzel/866132/zuzel-matej-zagar-nie-mogl-wybrac-lepiej-lublin-jak-krsko-wiec-sloweniec-w-koncu
Troche zaklinanie rzeczywistości na siłe.
Może Matej?
Do tego jeszcze dochodzi fakt, że najlepsze sezony w polskiej lidze Matej odjechał w Gorzowie, gdzie tor ma... 329 metrów :) Mam nadzieję, że w sezonie analizy w trakcie meczów będą bardziej trafione :)
mundzio pisze:Może Matej?
Chyba przed meczem w Grudziądzu xD ja ogólnie mam duża nadzieje ze nasz tor i nasza lubelska atmosfera mu podpasują i odpali. Mam też nadzieję że powtórzy przynajmniej takie mecze na wyjeździe jak w Gorzowie.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
https://www.przegladsportowy.pl/zuzel/p ... da/lwhtzl3
Mnie bardziej martwią limitery. Trovimov też kawał chłopa... Co do naszego owalu szeroka musi chodzić zarówno jak dla Łełka i Zagara :)
Mnie bardziej martwią limitery. Trovimov też kawał chłopa... Co do naszego owalu szeroka musi chodzić zarówno jak dla Łełka i Zagara :)
Akurat wtedy w Warszawie był skandal, jeździli po dziurach i bez taśmy, a im gorsze warunki, tym lepsza postawa Mateja. Na dziurach w Tampere też przecież wygrał. A był to wąski tor długości 400 m. Umie więc. W jego przypadku rozmiar nie ma znaczenia.Gelo pisze:To jak wytłumaczyć zwycięstwa na GP na Narodowym gdzie tor jest tak krótki że jezdzi się naokoło?
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Matej zapytany w Q&A o presję w Motorze po tym jak rok po roku pniemy się w górę:
"Uważam, że to nie jest presja. Uważam, że to jest... meksykańska fala, która mam nadzieję, że nigdy się nie skończy."
Tak trzymać!
"Uważam, że to nie jest presja. Uważam, że to jest... meksykańska fala, która mam nadzieję, że nigdy się nie skończy."
Tak trzymać!
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
ravajas pisze:https://kurierlubelski.pl/matej-zagar-juz-niebawem-w-lublinie-zawodnicy-zuzlowego-motoru-przygotowuja-sie-do-startu-pge-ekstraligi/ar/c2-14956080
Jeśli pozwolą nam zrobić nawierzchnie jaka chcemy i nie będzie w tym sezonie szarogęszenia się komisarzy, to słoweński komandos będzie woził przynajmniej 10+pkt.
toinoja pisze:ravajas pisze:https://kurierlubelski.pl/matej-zagar-juz-niebawem-w-lublinie-zawodnicy-zuzlowego-motoru-przygotowuja-sie-do-startu-pge-ekstraligi/ar/c2-14956080
Jeśli pozwolą nam zrobić nawierzchnie jaka chcemy i nie będzie w tym sezonie szarogęszenia się komisarzy, to słoweński komandos będzie woził przynajmniej 10+pkt.
7-8 pktów uważam, że tyle jest w stanie wycisnąć. Jak szeroka będzie chodzić kto wie i 10+ zrobi. Pozostaje kwestia limitera obrotów, z rozmów na Q&A mówił, że nie będzie miał problemów z przystosowaniem się(bodajże już kiedyś je testował i wbrew pozorom limitery nie są nowością)