Motor Lublin- GKM 26.07.2021
Re: Motor Lublin- GKM 26.07.2021
Dobra mecz ogarnięty na szczęście.
edit: Druga połowa meczu taka jak powinno to wyglądać. Brawo za playoffy. Teraz ważne żeby spróbować powalczyć w półfinale, z kimkolwiek byśmy nie jechali. Naszą szansą jest rozbicie rywala w Lublinie i walka na wyjeździe.
edit: Druga połowa meczu taka jak powinno to wyglądać. Brawo za playoffy. Teraz ważne żeby spróbować powalczyć w półfinale, z kimkolwiek byśmy nie jechali. Naszą szansą jest rozbicie rywala w Lublinie i walka na wyjeździe.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Mamy to. Dzięki chłopaki. Super.
MOTOR LUBLIN
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
https://m.youtube.com/watch?v=XbqPNpyee80
Ja jeszcze powiem, że jednak bez Griszy ten klub nie może jeździć. Co by nie mówić, ile razy by na wyjeździe nie zawalił... to chłop stał się autentycznym kapitanem tego zespołu i jego dobrym duchem. W połowie sezonu chciałem zmieniać obu obco, ale teraz twierdzę, że obu trzeba zostawić. Griszę ze względu na charakter i "team spirit", a MM ze względu na to, że to za chwilę jednak będzie czołowy żużlowiec świata.
Richie Faulkner:
Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz hahahahaha
- Retrospeedway
- Senior
Gelo pisze:Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz hahahahaha
Jedno jest pewne że ostatni mecz w roku pojedziemy na wyjeździe.Czy to będzie finał czy mecz o 3 miejsce jako drużyna z miejsc 3 lub 4 wszystkie mecze playoff będziemy kończyć wyjazdem.Jak Hampel w ostatnim meczu sezonu tak przycieniuje jak w Toruniu to nie wiem czy się załapie do naszego zespołu na przyszły rok.
Hampel po kontuzji jest jaki jest. Jak się dopasuje jest w stanie wygrać z każdym na świecie. Jak jest niedopasowany to jedzie jak w Toruniu. Na walkę na łokcie, blokowanie nie ma co liczyć. Nigdy nie byłem jego fanem. Ale wychodzę z prostego założenia. Jak nie on - będziemy "przebierać" między Musielakiem, Szczepaniakiem, Jeleniewskim, Fajferem i Gomólskim. Co wybieramy?
Jak zajmiemy trzecie, to jadąc finał lub o brąz z czwartą, będziemy mieli handicap. Więc chyba jednak nie jest to pewne.Retrospeedway pisze:Gelo pisze:Jesteś tak dobry jak twój ostatni mecz hahahahaha
Jedno jest pewne że ostatni mecz w roku pojedziemy na wyjeździe.Czy to będzie finał czy mecz o 3 miejsce jako drużyna z miejsc 3 lub 4 wszystkie mecze playoff będziemy kończyć wyjazdem.
Matematycznie to i Gorzów mozemy wyprzedzić. "Wystarczy" wygrac w Lesznie i liczyć, że Gorzów polegnie z Wrockiem i w Toruniu :D
A już na poważnie. Gratulacje dla zespołu za historyczny awans. To 5 sezon z rzędu, gdy ten klub notuje progres. To naprawdę duże osiagnięcie:
2017 - Awans do I ligi
2018 - Awans do Elipy
2019 - 6 msc w Elipie - 12 pkt
2020 - 6 msc w Elipie - 20 pkt
2021 - Minimum 4 msc - minimum 23 pkt
Jednak nie będziemy Grudziądzem v.2.0
O samym meczu nie ma co się specjalnie rozpisywać. W pierwszej części tradycyjnie sami podawaliśmy gościom tlen swoimi babolami. Śliwka Griszy, Taśma Lamparta, wykluczenie Michelsena. Potem już ruszyło. Podobał mi się manewr z 11 i 13 biegiem. Dzisią Dominik jedyne punkty jakie stracił, to w jedynym biegu po równaniu w jakim jechał. Przypadek? Nie wiem, ale w pozostałych czterech był bardzo szybki. CHoć trzeba jednak wziąć poprawkę, że rywalem był GKM.
Zobaczymy teraz co się stanie w Zielonej. OD tego meczu zależeć będzie, czy do Leszna pojedziemy na wycieczkę, czy walczyć o 3 msc.
A już na poważnie. Gratulacje dla zespołu za historyczny awans. To 5 sezon z rzędu, gdy ten klub notuje progres. To naprawdę duże osiagnięcie:
2017 - Awans do I ligi
2018 - Awans do Elipy
2019 - 6 msc w Elipie - 12 pkt
2020 - 6 msc w Elipie - 20 pkt
2021 - Minimum 4 msc - minimum 23 pkt
Jednak nie będziemy Grudziądzem v.2.0
O samym meczu nie ma co się specjalnie rozpisywać. W pierwszej części tradycyjnie sami podawaliśmy gościom tlen swoimi babolami. Śliwka Griszy, Taśma Lamparta, wykluczenie Michelsena. Potem już ruszyło. Podobał mi się manewr z 11 i 13 biegiem. Dzisią Dominik jedyne punkty jakie stracił, to w jedynym biegu po równaniu w jakim jechał. Przypadek? Nie wiem, ale w pozostałych czterech był bardzo szybki. CHoć trzeba jednak wziąć poprawkę, że rywalem był GKM.
Zobaczymy teraz co się stanie w Zielonej. OD tego meczu zależeć będzie, czy do Leszna pojedziemy na wycieczkę, czy walczyć o 3 msc.
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Gelo pisze:Hampel po kontuzji jest jaki jest. Jak się dopasuje jest w stanie wygrać z każdym na świecie. Jak jest niedopasowany to jedzie jak w Toruniu. Na walkę na łokcie, blokowanie nie ma co liczyć. Nigdy nie byłem jego fanem. Ale wychodzę z prostego założenia. Jak nie on - będziemy "przebierać" między Musielakiem, Szczepaniakiem, Jeleniewskim, Fajferem i Gomólskim. Co wybieramy?
Sporo racji, ale nie do końca. Jarek ma przebłyski dobrej jazdy na dystansie i fajnej defensywnej. Jednak to miało miejsce bardziej w pierwszych 2 miesiącach sezonu. Ostatnio wyraźnie przygasał i super, że trafił się mu taki mecz jak wczoraj. Nie możemy zapominać, że dobrze sklejony Jarek z dobrą dyspozycja dnia jest w stanie do spółki z Grisza czy Mikkelem wygrac mecz.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Jarek poza kilkoma wybrykami (jak słynne "szaleństwo" dające wygraną w Malilli) nigdy nie słynął z widowiskowej jazdy, więc tego nie ma co od niego oczekiwać. Natomiast umie się inteligentnie bronić, to bez dwóch zdań. Kwestia tego, co czasem mówią zawodnicy - jak sprzęt nie jedzie, to zawodnik zaczyna wymyślać dziwne pozy, ścieżki i finalnie jedzie jak paralita. Ostatnie tygodnie Jarka trochę tak wyglądały. To że nie wjedzie tam gdzie Grisza to sprawa oczywista, ale mimo wszystko Mały nie jest zawodnikiem, który pozwoli byle komu wjeżdżać pod "łokeć". I miejmy nadzieję, że w PO zobaczymy właśnie takiego Jarka, z dobrym startem, nawet z gwarantowanym 0 w każdym meczu, ale który bez problemów obroni pozycje wywalczoną po 1 łuku.
RadeKas pisze:Ja jeszcze powiem, że jednak bez Griszy ten klub nie może jeździć. Co by nie mówić, ile razy by na wyjeździe nie zawalił... to chłop stał się autentycznym kapitanem tego zespołu i jego dobrym duchem. W połowie sezonu chciałem zmieniać obu obco, ale teraz twierdzę, że obu trzeba zostawić. Griszę ze względu na charakter i "team spirit", a MM ze względu na to, że to za chwilę jednak będzie czołowy żużlowiec świata.
Nie no my do zmiany mamy półtora Polaka - albo więc łapiemy topowego "mordercę" albo sam nie wiem... drugiego Jarka - Kołodziej?
DON'T THINK!!! DRINK!!!
SwiDarek pisze:RadeKas pisze:Ja jeszcze powiem, że jednak bez Griszy ten klub nie może jeździć. Co by nie mówić, ile razy by na wyjeździe nie zawalił... to chłop stał się autentycznym kapitanem tego zespołu i jego dobrym duchem. W połowie sezonu chciałem zmieniać obu obco, ale teraz twierdzę, że obu trzeba zostawić. Griszę ze względu na charakter i "team spirit", a MM ze względu na to, że to za chwilę jednak będzie czołowy żużlowiec świata.
Nie no my do zmiany mamy półtora Polaka - albo więc łapiemy topowego "mordercę" albo sam nie wiem... drugiego Jarka - Kołodziej?
Kołodziej z tego co piszą nawet rozmów nie podejmuje.
z nami na pewno, chyba że konflikt z Cierniakiem seniorem został jakoś rozwiązany
Dajcie sobie siana z Kołodziejem. Jeśli Emil faktycznie jest bliski odejścia z Leszna, to szanse, że ruszy się stamtąd Janek są takie, jak Włókniarza na awans do PO
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Można psioczyc na Jarka, bo jest za co. Sam oczekiwałem, zwłaszcza po kwietniu i maju trochę więcej od niego. Ale Jak na krajowego seniora to mimo wszystko bardziej górna półka niż dolna. Pomijam czwórkę: Dudka, Janowskiego, Zmarzlika, Kołodzieja, do których nie ma teraz podejścia, ale pozostali to jest jego level lub niżej. I mając dwóch Hampelów nasza sytuacja byłaby całkiem inna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
- Retrospeedway
- Senior
W naszym klubie dojedzie do jednego transferu i tyle.
Można go lubić lub nie, ale Przemek Pawlicki to jest poziom wyżej od Buczka.
Retrospeedway pisze:W naszym klubie dojedzie do jednego transferu i tyle.
to juz Kubera nie odchodzi do Gorzowa, a Lampart jednak zostaje na kolejny sezon?
METHANOL ADVENTURE TEAM
- Retrospeedway
- Senior
grzesieck pisze:Retrospeedway pisze:W naszym klubie dojedzie do jednego transferu i tyle.
to juz Kubera nie odchodzi do Gorzowa, a Lampart jednak zostaje na kolejny sezon?
Przecież ja napisałem że są w sferze zainteresowań a nie na 100% odchodzą.Proszę czytać ze zrozumieniem.
Wszyscy wiemy o jaki transfer do naszego klubu chodzi i nie czarujmy się nie mamy 15 lat.
Obawiam się, że trzeba mieć 15 lat, żeby w ten transfer wierzyc
- Retrospeedway
- Senior
Ja nie muszę wierzyć czy nie wierzyć ja po prostu to wiem.
To taki sam pewnik jak wygrana Torunia? :)
No że Drabik przyjdzie to i ja mam taką nadzieję. Retro wstawaj zesrales się. Jaki Zmarzlik?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
- Retrospeedway
- Senior
Perez ogarnij się chłopie jaki Drabik jaki Zmarzlik ? Chodzi o transfer który nie wyszedł w tamtym roku a dziś już jest dopięty.