Żużlowe różności
Re: Żużlowe różności
Nie wiem skąd się biorą opinie, że możemy kogoś stracić. Dla takiego Mateusza Motor to złapanie Pana Boga za nogi. Dla Hampela też. Mniejsza o finanse. To oczywiście się zgadza. Ale my na razie jesteśmy głównym faworytem do mistrzostwa. Jeździć Dla Motoru to będzie zaszczyt.
Wie ktoś co ze zdrowiem Grzeszczyka?
https://fb.watch/dAIySMZfD1/
https://fb.watch/dAIySMZfD1/
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Wyrzucił wpis na FB, że skończył mocno poobijany. i tyle. Więc chyba nic poważnego się nie stało.
Szkoda, bo był współliderem generalki przed dzisiejszymi zawodnikami. Choć w tym roku jest tak dużo rund, że jeszcze będzie gdzie odrabiać :)
Szkoda, bo był współliderem generalki przed dzisiejszymi zawodnikami. Choć w tym roku jest tak dużo rund, że jeszcze będzie gdzie odrabiać :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
BobTheMonter77
KrzysiekS pisze:Różne są tu dywagacje kogo jak trudno będzie zatrzymać. Mam wrażenie że Domin będzie zdecydowanie najlepszym U24 w lidze, a więc i najbardziej pożądanym. Po drugie Mateusz będzie chyba najlepszym juniorem do wzięcia bez kontraktu. Jeśli o Przyjemskiego będzie licytacja to o niego z pewnością nie mniejsza. My potrzebujemy obcokrajowca ale o ile Ruscy nie wrócą w podobnej sytuacji będzie Wrocław i Toruń. Słowem to będzie naprawdę ciekawe okienko, z kilkoma epopejami a la Kowalski.
Nie widzę jakiegokolwiek powodu dla którego Kubera lub Cierniak mieliby odchodzić z Lublina. Sportowo - jedziemy o mistrza, a finansowo jesteśmy w ścisłym czubie Eligi.
Dlaczego konkretnie potrzebujemy obcokrajowca? Nie może być topowy Polak?
Przeca Domin ma przed sobą ostatni sezon na u24, a Cierniak ostatni juniorki. Biorąc pod uwagę że zmienianie klubu co rok ostatnio właściwie przestało istnieć, to wątpię żeby byli aż tak wyrywani pod kątem tych pozycji.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Założę się, że w Lesznie do pewnego momentu też byli pewni, że Domin zostanie, więc niczego nie można przesądzać. Ale faktycznie nie wyobrażam sobie naszej drużyny bez Kubery. Chciałbym żeby to na nim budowano przyszłość Motoru na lata. Oraz na Michelsenie, Drabiku i Cierniaku.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
I tak pewnie będzie. Nie widzę innej opcji znając Kubę i spółkę. Zdziwiłbym się jakby ktokolwiek odszedł. Może po za Hampelem, jeśli przyjdzie ktoś z zewnątrz z większymi perspektywami. Piorytet to junior. Ściągnąć kogoś takiego na poziomie Pludry. Tylko kogo?
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
-
Prostozautu
KrzysiekS pisze:Różne są tu dywagacje kogo jak trudno będzie zatrzymać. Mam wrażenie że Domin będzie zdecydowanie najlepszym U24 w lidze, a więc i najbardziej pożądanym. Po drugie Mateusz będzie chyba najlepszym juniorem do wzięcia bez kontraktu. Jeśli o Przyjemskiego będzie licytacja to o niego z pewnością nie mniejsza. My potrzebujemy obcokrajowca ale o ile Ruscy nie wrócą w podobnej sytuacji będzie Wrocław i Toruń. Słowem to będzie naprawdę ciekawe okienko, z kilkoma epopejami a la Kowalski.
Czy na prawdę Motor potrzebuje obcokrajowca?
Moim zdaniem gdyby zatrzymał skład z tego sezonu, Lampart przesunął na u24 (tu łatamy dziurę po Łagucie) i sprowadził solidnego juniora to by wystarczyło.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
-
Prostozautu
Perez pisze:I tak pewnie będzie. Nie widzę innej opcji znając Kubę i spółkę. Zdziwiłbym się jakby ktokolwiek odszedł. Może po za Hampelem, jeśli przyjdzie ktoś z zewnątrz z większymi perspektywami. Piorytet to junior. Ściągnąć kogoś takiego na poziomie Pludry. Tylko kogo?
Kępa może spróbować sięgnąć może właśnie po Pludrę? Ktoś z Ostrowa, gdyby sie rozwinął? Przyjemski niby ma zostać w Bydgoszczy, ale jakby Motor był bardzo zdeterminowany to kto wie.
Prosto z autu - to amatorska strona o tematyce spoortowej
Pytanie Majewskiego o rolę Pawlickiego w wykluczeniu Kołodzieja - king of being stupid
Dobrze, że o Jakobsena jeszcze nie zapytał 
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!
Za rok Mateusz Jablonski, u boku Cierniaka i jedziemy. Ja bym chcial do tego Woryne, a Wiktor...coz musi udowodnic swa przydatnosc spod 8
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Sorry ja Wiktora nie widzę na seniorce.
jacur78 pisze:Za rok Mateusz Jablonski, u boku Cierniaka i jedziemy. Ja bym chcial do tego Woryne, a Wiktor...coz musi udowodnic swa przydatnosc spod 8
A Mateusz Jabłoński to w ogóle jest już w pełni sprawny? Nie wiem jak postępuje jego rehabilitacja, ale po wyjściu ze szpitala wyglądało że przede wszystkim trzeba myśleć o powrocie do normalnego życia. Mirek mówił, że młody chce wrócić na tor, ale nie wiem czy kariera jest realna.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.
Mysle ze jest. Rodzice zapewne chca jak najdluzszej rehabilitacji, ale ja zakladam ze wroci...dopiero za rok , w barwach Motoru
Motor 2023: 1.Zmarzlik 2.Hampel 3.Holder 4. Kubera 5. Lindgren 6.Cierniak 7.Banbor 8.Lampart
Odszedł, bo były zgrzyty, o których mówił. U nas ich nie ma, więc i nie ma powodu, dla którego pewnie Dominik miałby w ogóle myśleć o zmianie klubu.kdsz pisze:Założę się, że w Lesznie do pewnego momentu też byli pewni, że Domin zostanie, więc niczego nie można przesądzać..
pozdrawia:
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Rafał Borowski
http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks
Prostozautu pisze:KrzysiekS pisze:Różne są tu dywagacje kogo jak trudno będzie zatrzymać. Mam wrażenie że Domin będzie zdecydowanie najlepszym U24 w lidze, a więc i najbardziej pożądanym. Po drugie Mateusz będzie chyba najlepszym juniorem do wzięcia bez kontraktu. Jeśli o Przyjemskiego będzie licytacja to o niego z pewnością nie mniejsza. My potrzebujemy obcokrajowca ale o ile Ruscy nie wrócą w podobnej sytuacji będzie Wrocław i Toruń. Słowem to będzie naprawdę ciekawe okienko, z kilkoma epopejami a la Kowalski.
Czy na prawdę Motor potrzebuje obcokrajowca?
Moim zdaniem gdyby zatrzymał skład z tego sezonu, Lampart przesunął na u24 (tu łatamy dziurę po Łagucie) i sprowadził solidnego juniora to by wystarczyło.
To teraz wyobraź sobie, że ZZ robi u nas 7-10 punktów średnio, a Lampart wg ciebie ma załatać dziurę po Łagucie na pozycji U24. Czyli skład jaki mamy: Michelsen, Hampel, Kubera (za Łagutę), Lampart na U24 za Kuberę, Drabik i juniorzy. Nie sądzisz, że to misja niewykonalna dla Lamparta żeby robić te 7-10 punktów na mecz, gdzie teraz ma problemy przywieźć regularne punkty? To strzał w stopę będzie. Wiktor niestety nie nadaje się na chwilę obecną na seniora w PGE Ekstralidze. W meczach na styku zabraknie punktów z pozycji U24 i juniorów zapewne, a gdyby Kubera wciąż został na U24, a za Łagutę bierzemy jakiegoś innego mocnego Polaka/obcokrajowca to wtedy mamy drużynę kompletną i nawet osłabienie na juniorce nam nie zagrozi, ale wtedy Lampart zostaje pod 8 albo idzie na wypożyczenie do niższej ligi.
Saeyl pisze:To teraz wyobraź sobie, że ZZ robi u nas 7-10 punktów średnio, a Lampart wg ciebie ma załatać dziurę po Łagucie na pozycji U24. Czyli skład jaki mamy: Michelsen, Hampel, Kubera (za Łagutę), Lampart na U24 za Kuberę, Drabik i juniorzy. Nie sądzisz, że to misja niewykonalna dla Lamparta żeby robić te 7-10 punktów na mecz
Czekaj.
Michelsen - 10-13 pkt
Hampel - 8-10 pkt
Kubera - 8-12 pkt
Drabik - 8-12 pkt
Cierniak - 5-7 pkt
Drugi Junior - 3-4 pkt
I do tego jeszcze chcesz kogoś na kolejne 10 pkt?
To chyba nawet poczwórne Leszno nie miało takiej pakiety.
No chyba ze budujemy skład, który ma nie tylko zrobić mistrzostwo Polski, ale przy okazji wygrać szystkie mecze w lidze w ciągu kolejnych 2-3 lat
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
Flagg pisze:Saeyl pisze:To teraz wyobraź sobie, że ZZ robi u nas 7-10 punktów średnio, a Lampart wg ciebie ma załatać dziurę po Łagucie na pozycji U24. Czyli skład jaki mamy: Michelsen, Hampel, Kubera (za Łagutę), Lampart na U24 za Kuberę, Drabik i juniorzy. Nie sądzisz, że to misja niewykonalna dla Lamparta żeby robić te 7-10 punktów na mecz
Czekaj.
Michelsen - 10-13 pkt
Hampel - 8-10 pkt
Kubera - 8-12 pkt
Drabik - 8-12 pkt
Cierniak - 5-7 pkt
Drugi Junior - 3-4 pkt
I do tego jeszcze chcesz kogoś na kolejne 10 pkt?
To chyba nawet poczwórne Leszno nie miało takiej pakiety.
No chyba ze budujemy skład, który ma nie tylko zrobić mistrzostwo Polski, ale przy okazji wygrać szystkie mecze w lidze w ciągu kolejnych 2-3 lat
Trzeba się zabezpieczyć, bo jaką mamy pewność, że Hampel powtórzy ten sezon, a drugi junior będzie dobrym juniorem? Nie wiadomo kogo Kępa ściągnie. Drabik też może mieć wahania punktowe przecież. A Lampart na U24 też nie wiadomo co może zagwarantować.
Lepiej mieć urodzaj i hydrę niż przegrać dwoma punktami jakiś ważny dwumecz i pluć sobie w brodę później.
Nie kojarzę człowieka.Flagg pisze:Saeyl pisze:...
Cierniak - 5-7 pkt
Drugi Junior - 3-4 pkt
A 5-7 punktów Cierniaka widziałeś wczoraj.
PS. Nie bierz personalnie, że wchodzę w dyskusję z Tobą w każdym możliwym temacie, jakoś tak wyszło ;) Bardzo cenię to co piszesz, być może właśnie dlatego do tych wypowiedzi się odnoszę :)
Cierniak w tym roku robi srednio 4,75 punktu na mecz. Zakładajac naturalny postęp, to te 5-7 nie jest chyba zbytnio odrealnione. Natomiast mecze jak wczoraj będą się zdarzać, co nie oznaczają, że są normą. Zmarzlik z nami nie zrobił dwucyfrówki. Po takim wydarzeniu raczej nikt nie rozpatruje go w kategorii zawodnika poniżej 10 pkt.
Chyba ze, jak pisałem, budujemy zespół, który ma zamieść ligę bilansem 20-0 + 300 w małych punktach. Wtedy ok, trzeba uderzać po Zmarzlika, Madsena i moze jeszcze Lamberta. Bo ten Drabik z Kubera to jednak zbyt niepewni są. Przecież dla Kubery to był dopiero drugi mecz w sezonie z dwucyfrówką.
Ja jednak kosztem tego 20-0 wolałbym zespół, z którym można się w jakimś stopniu identyfikować i ktory jednak przywiązuje się do zawodników. Nie mamy wychowanków, trudno, wiele w tej kwestii nie zmienimy w najbliższych latach. Lampart spędził w tym klubie 5 lat. Pomógł nam awansować, utrzymać się i zdobyć medal. Kto wie czy w tym roku nie pomoże zdobyć mistrzostwa. Zrobił swoje - może odejść. Już się jednego gościa pozbylismy, bo po słabszym sezonie nie było odwagi mu zaufać. Nazywa się Lambert i obecnie kroi całkiem fajne punkty dla Torunia. A na żużel.info nagle wszyscy chcą żeby wrócił :)
Dodam też, że po 3 kolejkach to Hampel szukał klubu w Nice, a zajebisty Lampart był przyszłością U24 Motoru :)
To co? Po 2023 do odstrzału rozumiem Cierniak? Bo szczerze wątpię, żeby do tego czasu był seniorem na 10 pkt w meczu. A to zdaje się być jakimś progiem wejsćia, by być wartym plastronu w wielkim Motorze.
Lampart w przyszłym sezonie na U24 będzie mieć za rywali Bewley'a, Krakowiaka, Jasinskiego, Swidnickiego czy Miskowiaka. Ja jednak byłbym skłonny zaryzykować i dał się chłopakowi wykazać, skoro juz dostał ten dwuletni kontrakt.
Chyba ze, jak pisałem, budujemy zespół, który ma zamieść ligę bilansem 20-0 + 300 w małych punktach. Wtedy ok, trzeba uderzać po Zmarzlika, Madsena i moze jeszcze Lamberta. Bo ten Drabik z Kubera to jednak zbyt niepewni są. Przecież dla Kubery to był dopiero drugi mecz w sezonie z dwucyfrówką.
Ja jednak kosztem tego 20-0 wolałbym zespół, z którym można się w jakimś stopniu identyfikować i ktory jednak przywiązuje się do zawodników. Nie mamy wychowanków, trudno, wiele w tej kwestii nie zmienimy w najbliższych latach. Lampart spędził w tym klubie 5 lat. Pomógł nam awansować, utrzymać się i zdobyć medal. Kto wie czy w tym roku nie pomoże zdobyć mistrzostwa. Zrobił swoje - może odejść. Już się jednego gościa pozbylismy, bo po słabszym sezonie nie było odwagi mu zaufać. Nazywa się Lambert i obecnie kroi całkiem fajne punkty dla Torunia. A na żużel.info nagle wszyscy chcą żeby wrócił :)
Dodam też, że po 3 kolejkach to Hampel szukał klubu w Nice, a zajebisty Lampart był przyszłością U24 Motoru :)
To co? Po 2023 do odstrzału rozumiem Cierniak? Bo szczerze wątpię, żeby do tego czasu był seniorem na 10 pkt w meczu. A to zdaje się być jakimś progiem wejsćia, by być wartym plastronu w wielkim Motorze.
Lampart w przyszłym sezonie na U24 będzie mieć za rywali Bewley'a, Krakowiaka, Jasinskiego, Swidnickiego czy Miskowiaka. Ja jednak byłbym skłonny zaryzykować i dał się chłopakowi wykazać, skoro juz dostał ten dwuletni kontrakt.
Przeinterpretowujesz :)
Ja jedynie napisałem, że takie zestawienia, gdzie zawodnikom przypisuje się jakąś blankietową ilość punktów, które mają zdobyć mija się kompletnie z celem. Raz Cierniak zrobi 10, raz zrobi 1, uśredniać nie ma sensu. A przypisywanie punktów zawodnikowi, którego nie zna się nawet imienia i nazwiska to jest w ogóle kuriozum.
Ja z zasady staram się nie odnosić do składu, tym bardziej w połowie sezonu. Mnie interesuje żużel, a nie wirtualna menadżerka. A to czy będzie jeździł Lampart czy ktoś inny to będzie decydował klub. Jeśli już to staram się analizować sytuację. Jeśli Kępa chce walczyć o mistrzostwo to Lampart może być za słaby na U24, biorąc pod uwagę że prawdopodobnie stracimy przewagę na pozycjach juniorskich. Jeśli chce "walczyć o dobry wynik" to faktycznie skład obecny jest bardzo ciekawy. Staram się też zwrócić uwagę, że odnoszenie się do obecnych wyników w kontekście przyszłego sezonu jest bardzo ryzykowne, choćby z takiego powodu, że w przyszłym sezonie prawdopodobnie nie będzie już możliwości jechania z ZZ, czyli składy Wrocławia, Torunia i Lublina będą musiały zostać uzupełnione, a uzupełnienie do facto składu Lampartem jest z pewnością jego osłabieniem.
Ja jedynie napisałem, że takie zestawienia, gdzie zawodnikom przypisuje się jakąś blankietową ilość punktów, które mają zdobyć mija się kompletnie z celem. Raz Cierniak zrobi 10, raz zrobi 1, uśredniać nie ma sensu. A przypisywanie punktów zawodnikowi, którego nie zna się nawet imienia i nazwiska to jest w ogóle kuriozum.
Ja z zasady staram się nie odnosić do składu, tym bardziej w połowie sezonu. Mnie interesuje żużel, a nie wirtualna menadżerka. A to czy będzie jeździł Lampart czy ktoś inny to będzie decydował klub. Jeśli już to staram się analizować sytuację. Jeśli Kępa chce walczyć o mistrzostwo to Lampart może być za słaby na U24, biorąc pod uwagę że prawdopodobnie stracimy przewagę na pozycjach juniorskich. Jeśli chce "walczyć o dobry wynik" to faktycznie skład obecny jest bardzo ciekawy. Staram się też zwrócić uwagę, że odnoszenie się do obecnych wyników w kontekście przyszłego sezonu jest bardzo ryzykowne, choćby z takiego powodu, że w przyszłym sezonie prawdopodobnie nie będzie już możliwości jechania z ZZ, czyli składy Wrocławia, Torunia i Lublina będą musiały zostać uzupełnione, a uzupełnienie do facto składu Lampartem jest z pewnością jego osłabieniem.
Oczwiscie, ze ma sens. Gdyby nie miało, to nikt nie prowadziłby statystyk. Bo po co? Skoro mozesz zrobić 10, a mozesz 1 pkt. Co wiecej, te srednie sa wykorzystywane przez zawodników przy negocjacjach kontraktów :)
Jesli Motor sprowadza Michelsena, to nie po to, żeby fajnie wyglądał w TV czy zapychał kolegom Motory na start, tylko żeby robił punkty. Konkretne punkty. Jeśli Mikkel skończy mecz z 4 oczkami na koncie, to nikt nie powie, że pojechał dobrze. Dlaczego? Bo punktem odniesienia jest m.in jego średnia biegowa. Wiec skoro na podstawie zdobyczy punktowych oceniamy czy występ zawodnika był udany, czy nie, to jak najbardziej jesteśmy w stanie okreslić oczekiwania i mozliwości punktowe zawodnika w postaci widełek.
Ale przecież ogólnie dywagowanie o tym, co będzie w kolejnym sezonie, a nawet w kolejnym meczu jest ryzykowne. Ale od tego jest forum. Od dyskusji. Podpieramy się pewnymi danymi, które posiadamy i na ich podstawie staramy się wywnioskować najbardziej możliwy "outcome" naszych dywagacji. Przecież chyba nikt tutaj nie jest az tak oderwanym od rzeczywistosci, by mylec, ze jakiś post bedzie miał wplyw na decyzję klubu czy postwić na Lamparta, Zmarzlika czy moze Karola Barana. Na to co faktycznie będzie wpływu nie mamy, ale to nie oznacza, że nie mozemy sobie na ten temat podyskutowac. A skoro Ciebie nie bawią takie rozmowy, to nie do końca rozumiem, dlaczego bierzesz w nich udział.
To, że Zmarzlik, Madsen czy inny Lambert sa nieporównywalnie większym wzmocnieniem składu niz Lampart nie podlega właściwie zadnej dyskusji. A jesteśmy w stanie to stwierdził właśnie m.in na podstawie statystyk.
Natomiast czy Zmarzlik, Madsen lub inny Lambert za Lamparta jest Motorowi potrzebny/niezbedny do walki o mistrzostwo już takiej dyskusji podlega i IMO odpowiedz na to zagadnienie nie jest tak jednoznaczna.
Jesli Motor sprowadza Michelsena, to nie po to, żeby fajnie wyglądał w TV czy zapychał kolegom Motory na start, tylko żeby robił punkty. Konkretne punkty. Jeśli Mikkel skończy mecz z 4 oczkami na koncie, to nikt nie powie, że pojechał dobrze. Dlaczego? Bo punktem odniesienia jest m.in jego średnia biegowa. Wiec skoro na podstawie zdobyczy punktowych oceniamy czy występ zawodnika był udany, czy nie, to jak najbardziej jesteśmy w stanie okreslić oczekiwania i mozliwości punktowe zawodnika w postaci widełek.
Staram się też zwrócić uwagę, że odnoszenie się do obecnych wyników w kontekście przyszłego sezonu jest bardzo ryzykowne, choćby z takiego powodu, że w przyszłym sezonie prawdopodobnie nie będzie już możliwości jechania z ZZ, czyli składy Wrocławia, Torunia i Lublina będą musiały zostać uzupełnione, a uzupełnienie do facto składu Lampartem jest z pewnością jego osłabieniem.
Ale przecież ogólnie dywagowanie o tym, co będzie w kolejnym sezonie, a nawet w kolejnym meczu jest ryzykowne. Ale od tego jest forum. Od dyskusji. Podpieramy się pewnymi danymi, które posiadamy i na ich podstawie staramy się wywnioskować najbardziej możliwy "outcome" naszych dywagacji. Przecież chyba nikt tutaj nie jest az tak oderwanym od rzeczywistosci, by mylec, ze jakiś post bedzie miał wplyw na decyzję klubu czy postwić na Lamparta, Zmarzlika czy moze Karola Barana. Na to co faktycznie będzie wpływu nie mamy, ale to nie oznacza, że nie mozemy sobie na ten temat podyskutowac. A skoro Ciebie nie bawią takie rozmowy, to nie do końca rozumiem, dlaczego bierzesz w nich udział.
To, że Zmarzlik, Madsen czy inny Lambert sa nieporównywalnie większym wzmocnieniem składu niz Lampart nie podlega właściwie zadnej dyskusji. A jesteśmy w stanie to stwierdził właśnie m.in na podstawie statystyk.
Natomiast czy Zmarzlik, Madsen lub inny Lambert za Lamparta jest Motorowi potrzebny/niezbedny do walki o mistrzostwo już takiej dyskusji podlega i IMO odpowiedz na to zagadnienie nie jest tak jednoznaczna.
Nigdzie nie kwestionowałem statystyk co do zasady, sam nieraz z nich korzystam i się nimi kieruję.
Na podstawie jakich statystki "drugi junior" osiągnął 3-4 pkt ?
Kierowanie się wyłącznie statystykami jest zgubne. A dodawanie do tego "progresu" kompletnie nie pokrywa się z rzeczywistością. Prześledź wyniki W.Lamparta w Ekstralidze. Faktycznie co roku notował progres, który zakładasz przy Cierniaku? Patrząc w statystyki Hampel nie ma prawa robić dwucyfrówek, a jednak robi.
Zróbmy takie statystyki dla każdej drużyny, a okaże się że wszystkie poza Ostrowem powinny robić ponad 50 pkt.
Odniosłem się wyłącznie do przypisywania zawodnikom z góry określonych punktów, a szczególnie do przypisania punktów zawodnikowi "drugi junior", tak jakby można go było z kapelusza wyciągnąć, posadzić na motocykl i z góry założyć, że zdobędzie średnio 3 pkt. Nic nie pisałem o tym czy Lampart powinien być w składzie w kolejnym sezonie i kiedy trzeba się pożegnać z Cierniakiem.
Na podstawie jakich statystki "drugi junior" osiągnął 3-4 pkt ?
Kierowanie się wyłącznie statystykami jest zgubne. A dodawanie do tego "progresu" kompletnie nie pokrywa się z rzeczywistością. Prześledź wyniki W.Lamparta w Ekstralidze. Faktycznie co roku notował progres, który zakładasz przy Cierniaku? Patrząc w statystyki Hampel nie ma prawa robić dwucyfrówek, a jednak robi.
Zróbmy takie statystyki dla każdej drużyny, a okaże się że wszystkie poza Ostrowem powinny robić ponad 50 pkt.
Dyskutować możemy, dyskutujcie. Ja uważam, że do podjęcia dyskusji w przedmiocie tego czy klub powinien kogoś kontraktować czy nie wypadałoby mieć przynajmniej tak podstawowe dane jak możliwości finansowe i cele, o które klub zamierza walczyć. Takie minimum. Bez tego to koncert życzeń.Przecież chyba nikt tutaj nie jest az tak oderwanym od rzeczywistosci, by mylec, ze jakiś post bedzie miał wplyw na decyzję klubu czy postwić na Lamparta, Zmarzlika czy moze Karola Barana. Na to co faktycznie będzie wpływu nie mamy, ale to nie oznacza, że nie mozemy sobie na ten temat podyskutowac. A skoro Ciebie nie bawią takie rozmowy, to nie do końca rozumiem, dlaczego bierzesz w nich udział.
Odniosłem się wyłącznie do przypisywania zawodnikom z góry określonych punktów, a szczególnie do przypisania punktów zawodnikowi "drugi junior", tak jakby można go było z kapelusza wyciągnąć, posadzić na motocykl i z góry założyć, że zdobędzie średnio 3 pkt. Nic nie pisałem o tym czy Lampart powinien być w składzie w kolejnym sezonie i kiedy trzeba się pożegnać z Cierniakiem.
Ale przeciez oczywistym jest, że na potrzeby dyskusji musimy przyjąć pewne założenia. Robimy to na podstawie dostepnych danych, doświadczeń, obserwacji czy choćby zwykłego przeczucia. Ty zrobiłeś to samo. Bo przecież juz samo stwierdzenie, że "uzupełnienie do facto składu Lampartem jest z pewnością jego osłabieniem." jest niczym jak Twoim przypuszczeniem. Cechującym się wysokim prawdopodobieństwem, ale wciąz tylko przypuszczeniem, bo nikt nie wie, jak będzie jeździł Lampart w 2023.
To samo zrobiłem z Mateuszem. Patrząc na to, jak wygląda do tej pory jego kariera, jak jest prowadzony, co pokazuje na motocyklu, mogę przyjąć założenie, że bedzie notować regularny progres. Czy tak faktycznie będzie? NIe wiem. Nikt tego nie wie.
Tylko ze w takiej sytuacji rozmowy powinnismy ograniczyć do dyskusji o suchych faktach. Mecz zakończył się remisem. Michelsen zdobył 10 punktów. Motor jest liderem. Dziekuję, dobranoc.
To samo zrobiłem z Mateuszem. Patrząc na to, jak wygląda do tej pory jego kariera, jak jest prowadzony, co pokazuje na motocyklu, mogę przyjąć założenie, że bedzie notować regularny progres. Czy tak faktycznie będzie? NIe wiem. Nikt tego nie wie.
Tylko ze w takiej sytuacji rozmowy powinnismy ograniczyć do dyskusji o suchych faktach. Mecz zakończył się remisem. Michelsen zdobył 10 punktów. Motor jest liderem. Dziekuję, dobranoc.