Wydarzenia w Polsce i na swiecie

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Cooper
Trener

Re: Wydarzenia w Polsce i na swiecie

#951 Postautor: Cooper » 18 września 2025, o 13:55

go! pisze:
Cooper pisze:
ravajas pisze: patrzyłem za okno, na otaczający świat.

A były tam kraty?

To miala byc grozba? Ja wiem, ze Tusk postanowil wsadzac do pierdla wszystkich "siejacych dezinformacje" ale nie wierzylem, ze tak szybko to pojdzie. Oby byli rownie skuteczni i szybcy w zwalczaniu ruskich dronow.

:lol: :lol: :lol:

Dokładnie, Tusek mi kazał pozamykać wszystkich z forum co się nie zgadzają z jedyną słuszną linią :)

Ale akurat nie o taki budynek z kratami mi chodziło ;]
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

go!
Trener

#952 Postautor: go! » 18 września 2025, o 14:00

istred pisze:No, tę cholerną skuteczność doskonale pokazał Breivik w 2011 roku.

No widzisz, nawet tak radykalne kroki nie zalatwily sprawy. Zawsze sie jakis zjeb znajdzie. Na marginesie to dziwi mnie, ze jeden socjalista (tyle ze narodowy) morduje innych socjalistow. To glupie, nie?

Awatar użytkownika
istred
Trener

#953 Postautor: istred » 18 września 2025, o 14:06

Kwestia rozróżnienia nazizmu od socjalizmu. Oba słowa kończą się podobnie, ale jednak znaczą co innego. Wiem, że to może szczegół, ale uwierz mi - istotny.
Swoją drogą to doskonały przykład tego o czym piszę. Niby i to socjalista i to socjalista, a jednak patrząc trochę dalej i mając odrobinę wiedzy... wychodzi, że niekoniecznie.

Czekaj. Czyli Tusk postanowił "wszystkich" wsadzić do pierdla, ale jednocześnie "wszystkim" zabronił o tym mówić.
...dlatego wiedzą o tym tylko "wtajemniczeni"? Czy to też z obserwacji prowadzonych zza okna? Sorry, wiem że zza okna to patrzy ravajas, ale zaciekawił mnie ten wątek :)

go!
Trener

#954 Postautor: go! » 18 września 2025, o 14:08

Cooper pisze:Dokładnie, Tusek mi kazał pozamykać wszystkich z forum co się nie zgadzają z jedyną słuszną linią :)
Ty to sobie mozesz buzie zamknac ewentualnie i to tez tylko, jesli padnie taki rozkaz od Giertycha albo Tuska.
"Fałszywy alarm: Rozpowszechnianie nieprawdziwych informacji o ataku dronów, które wywołują panikę lub niepotrzebne reakcje służb, może być traktowane jako fałszywy alarm, za który grozi kara.
Zniesławienie: Wprowadzanie w błąd co do faktycznego stanu zagrożenia lub szkodliwych działań może być penalizowane jako zniesławienie lub pomówienie.
Inne przestępstwa: W zależności od treści i celu dezinformacji, mogą być zastosowane również inne przepisy, np. dotyczące propagandy lub działań wrogich państwu."

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#955 Postautor: Cooper » 18 września 2025, o 14:10

No i co jest złego w tym komunikacie który przytoczyłeś? Np. o bombach też nie można wprowadzać w błąd w Polsce.

Ty to sobie mozesz buzie zamknac ewentualnie i to tez tylko, jesli padnie taki rozkaz od Giertycha albo Tuska.

Ale to przecież Ty posądzasz mnie o groźby... ehh...

go!
Trener

#956 Postautor: go! » 18 września 2025, o 14:17

istred pisze:Kwestia rozróżnienia nazizmu od socjalizmu. Oba słowa kończą się podobnie, ale jednak znaczą co innego.

No przeciez to rozroznilem. Faszyzm to socjalizm narodowy, a komunizm to socjalizm, ktorym sie trzeba podzielic z calym swiatem, nawet jesli tego nie chce." Nie bedziesz posiadal nic, i bedziesz szczesliwy".
Taki obrazek na rozluznienie tych sporow
Obrazek

go!
Trener

#957 Postautor: go! » 18 września 2025, o 14:19

Cooper pisze:Ale to przecież Ty posądzasz mnie o groźby... ehh...

Sorry Cooper, tak to odczytalem z tymi kratami. Nie wiem czy w psychiatryku tez sa kraty, pewnie to miales na mysli...

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#958 Postautor: tezetomaniak » 18 września 2025, o 14:32

go! pisze:No nikt, byl rozkaz - wszyscy zamkneli mordy

Nie wiem kto zamknął, bo tyle trolli siejących fejki i działających na destabilizację, ośmieszenie Polski to chyba w historii jeszcze nie było ;)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#959 Postautor: ravajas » 18 września 2025, o 14:36

niespokojny pisze:Jak będziesz chory albo ktoś z twoich bliskich to popatrzcie się przez okno. Ew. użyj swojego chłopskiego rozumu i doświadczenia w dawkowaniu ibupromu. Bądź konsekwentny, skoro lekarze chcieli Cię otruć w pandemii to na pewno będą chcieli to samo zrobić przy pierwszej okazji. Ciemnogród niczym z Antka Prusa.

To zależy na co będę chory. Bo na przykład - przepraszam Cię, raz jeszcze wrócę do covidu - na covid nigdy nie chorowałem, pomimo tego, że nie nosiłem maseczki, nie zaszczepiłem się, żyłem normalnie, tak, jak przed wprowadzeniem obostrzeń. I nikt mi nie umiał odpowiedzieć co robiłem źle, że covid się do mnie nie przyczepił. Albo może jestem wyjątkowy w skali całego świata. Ale nie, chyba aż tak to nie. Co myślisz?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#960 Postautor: Cooper » 18 września 2025, o 14:38

A robiłeś testy czy na oko oceniłeś? ;)

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#961 Postautor: ravajas » 18 września 2025, o 14:39

tezetomaniak pisze:
go! pisze:No nikt, byl rozkaz - wszyscy zamkneli mordy

Nie wiem kto zamknął, bo tyle trolli siejących fejki i działających na destabilizację, ośmieszenie Polski to chyba w historii jeszcze nie było ;)
I wielu na bazie tych fejków dało się pozamykać w domu i przyjąć po kilka dawek tzw bezpiecznej szczepionki. Potem uwierzyli, że np, że ruska (w sensie, że wystrzelona przez ruskich) rakieta spadła w Przewodowie i zabiła dwie osoby. O! A niektórzy ostatnio uwierzyli, że ruski dron zniszczył dach w Wyrykach. Albo, że jakiś Białorusin puszczał drona nad Belwederem... itd, itd.

Cooper pisze:A robiłeś testy czy na oko oceniłeś? ;)
Testy na co? Na covid? Zadzwoniłem do lekarki, że mnie boli gardło i straciłem węch, i potrzebuję jakiegoś leku na zatoki (bo wcześniej za każdym razem identyczne objawy miałem przy problemach z zatokami), a ta mnie od razu wpisała do testu. Kiedy powiedziałem, że nie chcę testu i czy mogę nie przyjść, zagroziła mi, że jeśli się nie stawię na test to może odwiedzić mnie policja (sic!) i sprawdzić czy przebywam na kwarantannie. Więc udałem się na test, który okazał się ujemny. Co mi było według tej nauki, w którą wierzyli wszyscy maleńcy uczeni?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.

Awatar użytkownika
Kargolo
Trener

#962 Postautor: Kargolo » 18 września 2025, o 14:49

istred pisze:
Ge(L)o pisze:Żeby się leczyć w pandemii to trzeba było mieć końskie zdrowie !
"Pacjentów z objawami przeziębienia i grypy (kaszel, katar, gorączka) nie przyjmujemy". Wisiało w każdej przychodni. Lekarze...
Chyba na jakimś innym świecie żyjemy. W trakcie pandemii (tak, wiem żadnej pandemii nie było...) bywałem regularnie u lekarzy, bo akurat to był okres, że moje dzieci cały czas chorowały. Dodatkowo, żona urodziła dziecko - w szpitalu, z moją obecnością obok. W trakcie ciąży była u lekarza regularnie (znacznie częściej niż przy prowadzeniu ciąży na NFZ). Później, córka też była w szpitalu - z obecnością mamy obok. I jakoś nigdzie nie spotkałem się z karteczką, o której piszesz... Chyba do złych przychodni chodziłem.
Córkę w szpitalu mogłeś normalnie odwiedzić? Bo jak mój syn leżał z ciężkim zapaleniem płuc, a córka kilka miesięcy później ze złamaną ręką to nie mogłem się z nimi spotkać, tylko jeden rodzic przez cały pobyt.
Moja koleżanka urodziła dziecko bez obecności ojca, zobaczył córkę dopiero po kilku dniach, gdy zabierał je do domu.
W mojej przychodni szans na badanie też nie było jak zachorowałem, teleporada, "wypisuję zwolnienie na 2 tygodnie i proszę absolutnie nie wychodzić z domu" i do widzenia.

Skoro było jak mówisz to może faktycznie zależało od podejścia przychodni czy konkretnego lekarza.
Schronohala z funkcją żużlową dla Lublina!

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#963 Postautor: tezetomaniak » 18 września 2025, o 16:13

ravajas pisze:I wielu na bazie tych fejków dało się pozamykać w domu i przyjąć po kilka dawek tzw bezpiecznej szczepionki. Potem uwierzyli, że np, że ruska (w sensie, że wystrzelona przez ruskich) rakieta spadła w Przewodowie i zabiła dwie osoby. O! A niektórzy ostatnio uwierzyli, że ruski dron zniszczył dach w Wyrykach. Albo, że jakiś Białorusin puszczał drona nad Belwederem... itd, itd.

Nic nowego, przecież niektórzy uwierzyli, że w Smoleńsku był jakiś zamach : D

go!
Trener

#964 Postautor: go! » 18 września 2025, o 16:21

tezetomaniak pisze:Nic nowego, przecież niektórzy uwierzyli, że w Smoleńsku był jakiś zamach : D

Ja osobiscie nie wierze, bo Putin, to taki porzadny czlowiek, w zyciu by nie dopuscil sie zadnego zamachu. Co nie?

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#965 Postautor: ravajas » 18 września 2025, o 21:58

tezetomaniak pisze:
Nic nowego, przecież niektórzy uwierzyli, że w Smoleńsku był jakiś zamach : D
No.
pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#966 Postautor: Cooper » 19 września 2025, o 09:06

Jest kolejny fajny temat do ogródka, polecam obejrzeć Katastrofy w przestworzach na National Geographic o tym wypadku. No chyba że Kanadyjczycy też kłamią i ukrywają przed nami fakty.

go!
Trener

#967 Postautor: go! » 19 września 2025, o 15:02

Cooper pisze:Jest kolejny fajny temat do ogródka, polecam obejrzeć Katastrofy w przestworzach na National Geographic o tym wypadku. No chyba że Kanadyjczycy też kłamią i ukrywają przed nami fakty.

Jesli o mnie chodzi, to mnie nie interesuje ten temat. Ja naprawde nie wierze w zamach. Nie mial nikt interesu zeby to robic, a jesli juz to moze polskie sluzy specjalne na tym cokolwiek zyskaly, chociaz tez nie sadze.

Awatar użytkownika
Hayden
Trener

#968 Postautor: Hayden » 19 września 2025, o 23:27

A dziś Ukraińcy wlecieli ruskimi migami na 12 minut w strefę powietrzną Estonii, nawet nad Tallinem przelecieli. Mają rozmach co nie?
Motor mocny

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#969 Postautor: niespokojny » 20 września 2025, o 12:23

go! pisze:
tezetomaniak pisze:Nic nowego, przecież niektórzy uwierzyli, że w Smoleńsku był jakiś zamach : D

Ja osobiscie nie wierze, bo Putin, to taki porzadny czlowiek, w zyciu by nie dopuscil sie zadnego zamachu. Co nie?

Czyli sądząc po ironii, wierzysz w zamach bo Putin jest jednak zły, ale nie wierzysz że mógł wysłać drony? Kwintesencja rozumowania bordowych :lol:

Mam źródło z samego F16, ale przecież i tak mi jeden z drugim nie uwierzysz, bo łatwiej zawierzyć ruskim trollom w mediach społecznościowych piszących "drony byli", "drony wlecieli" itd, a sporo takich wpisów widziałem. Wraz z rozwojem AI te wpisy niestety są coraz bardziej poprawne gramatycznie.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

go!
Trener

#970 Postautor: go! » 20 września 2025, o 20:07

niespokojny pisze:
go! pisze:

Czyli sądząc po ironii, wierzysz w zamach bo Putin jest jednak zły, ale nie wierzysz że mógł wysłać drony? Kwintesencja rozumowania bordowych :lol:

Mam źródło z samego F16, ale przecież i tak mi jeden z drugim nie uwierzysz, bo łatwiej zawierzyć ruskim trollom w mediach społecznościowych piszących "drony byli", "drony wlecieli" itd, a sporo takich wpisów widziałem. Wraz z rozwojem AI te wpisy niestety są coraz bardziej poprawne gramatycznie.

Powtarzam, nie wierze w zamach w Smolensku, ale to nie ja sie po tej tragedii calowalem z Putinem i to nie ja mowilem, ze nie damy popsuc naszych znakomitych stosunkow.
No to jakos sie popsuly...

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#971 Postautor: niespokojny » 21 września 2025, o 14:29

Trump też się całował i to kilka tygodni temu. A przecież Trump jest największym przyjacielem polskiej prawicy.

Dorzuć do tego Orbana i mamy cały obraz zakłamania polskiego prawactwa.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#972 Postautor: tezetomaniak » 21 września 2025, o 17:19

Ge(L)o pisze:Nie pamiętam tak gorącego lata. Mieliście rację z tym globalnym ociepleniem.

No w końcu dotarło :)
20 września, 28 C, pół dnia w jeziorze i na plaży.

Ge(L)o
Trener

#973 Postautor: Ge(L)o » 22 września 2025, o 02:34

Napisz jak się wygrzewałeś od maja do sierpnia :D

Awatar użytkownika
istred
Trener

#974 Postautor: istred » 23 września 2025, o 13:27

Ogarniasz różnicę pomiędzy pogodą a klimatem? :)

Awatar użytkownika
kibicLBN
Trener

#975 Postautor: kibicLBN » 23 września 2025, o 18:27

Nigdy jej nie pojmie, ani On ani jemu podobni.
Nie ma ludzi niezastąpionych, ale są ludzie niepowtarzalni.