KM INTAR DARTOM Ostrów- TŻ SIPMA Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Siwek Patataj

#151 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:18

papi pisze:no widze, że obaj uzyskaliscie identyczne wyniki (mam nadzieje ze zbienosc czysto przypadkowa :lol: ), nie mam nic przeciwko symulacjom, jesli bedą naprawde odzwierciedlaly postawe danego zawodnika. Lucki przez jakis czas upierales sie ze Daniel nie gwarantuje zbyt wielu punktow. Nie oczekuje zebys w kazdym meczu wstawial mu dyche, ale fajnie ze powoli zaczynasz zmieniac zdanie na jego temat, bo swoją postawa pokazuje, ze zasluguje na pochwaly. Jeśli jutro padnie wynik uzyskany w obu symulacjach, to na pewno bedzie to dobry znak i wleje troche optymizmu w nasze serca :wink:

No Papi... chyba mnie nie podejrzewasz że sobie założyłem drugiego nicka :) :) :). Jeden przypadek schizofrenii na Forum wystarczy :)

Papi, ja się nie upierałem że Jeleniewski nie zdobędzie punktów. Moja symulacja nie polega na tym, by wskazywać dokładnie ile punktów zdobędzie każdy z zawodników i bezbłędnie typować bieg po biegu. Mnie interesuje ostateczny wynik. I wiadomo, że nie trafię zdobyczy punktowych poszczególnych jeźdźców. Absolutnie nie mam takich ambicji. Zdobycze punktowe to tylko szacunki, za pomocą których staram się wytypować ostateczny wynik i rozpisywanie bieg po biegu tylko temu celowi służy, by wytypować ostateczny wynik. Szklanej kuli nie mam, jasnowidzem nie jestem, bawię się tylko w przewidywanie.

Ale przyznaję, że Daniela "niedoszacowywałem" za każdym razem. To prawda. Choć ostateczny wynik zawsze oscylował gdzieś wokół tego co wychodziło mi z moich subiektywnych symulacji (z Rzeszowem stawiałem 41:49 było 33:57, z Krosnem stawiałem 38:52, było 40:50, z Grudziądzem stawiałem 43:47 było 45:45). Najgorzej było z Rzeszowem, ale... to w końcu pierwszy mecz i nikt nie znał dyspozycji "Pulpeta". I w zasadzie to jego mizerna zdobycz zaważyła na różnicy w typowaniu. Cóż, tego nie przewidziałem, zapewne podobnie jak i inni. Mnie się udało tylko nie mieć złudzeń, że z Rzeszowem wygramy, więc spadłem chyba z niższej gałęzi po tym meczu.

Tak więc nie bierz sobie tak do serca zdobyczy punktowych zawodników :). "Jeleniowi" należą się ode mnie przeprosiny, to fakt :) Ale w końcu to jest chyba zabawa. Ja to przynajmniej tak traktuję :)

pozdrawiam
lucki73

PS. Gelu, nie strasz, wszak Dudiego nikt na oczy nie widział i... nie zobaczy :) :) :), bo to tylko Twoje drugie wirtualne "ja" :) :) :)

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#152 Postautor: auganoff » 23 kwietnia 2005, o 21:20

Przeczytałem zamieszczoną przez Ciebie Manback symulację i... nie miałbym nic przeciwko wynikowi, ale nie chciałbym liczyć na nieszczęście Jędrzejaka. Jak pisałem ja obstawiam 53-37, a od punktów, które podałeś Jurkowi odjąłbym 2 i Frankowowi też ze 2, z kolei punkcik dopisałbym Tomkowi. Mam nadzieję, że nie pogubiłem się w rachunkach.Fajnie byłoby gdyby Kacper powalczył chociaż w 1 biegu.
Pozdrawiam.

Lublin..

#153 Postautor: Lublin.. » 23 kwietnia 2005, o 21:20

Lucky73,Dudi,Gelo!!!!!!!

Żałosne są wasze wzajemne wyzwiska i spory...Nie macie e"maila ???!!!
Tacy z was znawcy , robicie symulacje, a nie wiecie że Mordel na pewno nie pojedzie, bo nie ma na czym?

Forum służy do prezentowania poglądów, do czego każdy ma prawo....ma też prawo do swojego zdania....

A jak chcecie sobie naubliżać to idźcie na GG lub spotkajcie się na "solo"..... i udowadniajcie sobie kto jest mądrzejszy, a raczej głupszy....

Siwek Patataj

#154 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:26

A ja naprawdę liczę, że... Kacper zwycięży w pierwszym biegu w swoim życiu. Być może jestem niepoprawnym optymistą, ale... Brucheiser i Liberski to nie są orły. To chyba jedna z najsłabszych par juniorów w tym roku w I lidze (tacy słabeusze to Lublin, Ostrów, Opole i Rybnik na wyjazdach). W zeszłym roku "coś jechali", w tym raczej ogromna nędza. To jeśli nie na nich to na kim Kacper coś może zrobić??? :) :) :)

Przyznaję, że nieuprawniony jest ten mój optymizm, ale taką mam intuicję, tak mi się przyśniło :) No i wierzę, że Kacprowi nie będzie potrzeba pół sezonu by pokazać przydatność dla zespołu.

pzdr.
lucki73

Siwek Patataj

#155 Postautor: Siwek Patataj » 23 kwietnia 2005, o 21:33

Lublin.. pisze:Lucky73,Dudi,Gelo!!!!!!!

Żałosne są wasze wzajemne wyzwiska i spory...Nie macie e"maila ???!!!

Owszem, także uważam że są żałosne, to prawda. Mam jednak dosyć ubliżania mi ze strony tego niezrównoważonego schizofrenika. Przepraszam więc Cię osobno, że musisz być świadkiem tych potyczek. Od jutra będą one w dziale "Inne". Jeszcze raz przepraszam.

Lublin.. pisze:Tacy z was znawcy , robicie symulacje, a nie wiecie że Mordel na pewno nie pojedzie, bo nie ma na czym?

No i właśnie... ponoć pojedzie. Spójrz na skład. Jensen ponoć jedzie dopiero z Rybnikiem. A nawet jeśli za Jurka pojedzie Wrona to... wynik będzie ten sam :) Bo i Jurkowi i Wronie wróżę... zero :)

Lublin.. pisze:Forum służy do prezentowania poglądów, do czego każdy ma prawo....ma też prawo do swojego zdania....

I ja tak uważam, dlatego nie pozwolę sobie, by jakiś zakompleksiony dorosły człowiek ubliżał mi gdy wyrażam własne subiektywne poglądy.

Lublin.. pisze:A jak chcecie sobie naubliżać to idźcie na GG lub spotkajcie się na "solo"..... i udowadniajcie sobie kto jest mądrzejszy, a raczej głupszy....

A tego zrobić się nie da :) :) :), wiesz dlaczego??? :), bo "Dudi" jest tylko wirtualny :). Już wielokrotnie proponowano mu konfrontację. Ale... jak ma to nastąpić skoro... jego po prostu nie ma? :) :) :)

ukłoniki
lucki73

Gość

#156 Postautor: Gość » 23 kwietnia 2005, o 21:40

, bo "Dudi" jest tylko wirtualny

odezwał sie wielki kowboj ! już trzy razy czekałem na Ciebie w samo południe Lucki i za każdym razem strach Cie obleciał ?

predator2
Kontakt:

Macie pecha.

#157 Postautor: predator2 » 23 kwietnia 2005, o 22:03

Ja zmieniłem wynik po przeczytaniu o tym że Dym ma problemy z motorem. Tak naprawdę nie ważne jest ile wygramy ale liczą się 2 pkt. W natępnej kolejce jedziemy do Grudziadza, potem do Rybnika i dopiero te mecze pokażą co znaczy nasza druzyna. Jak sądze tanio skóry nie sprzedamy. Kolejnego lata ekstraliga bedzie nasza!!!!!!!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#158 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 10:10

Mam pytanko - czy działa jeszcze nasz żużlowy czat, na którym spotykaliśmy się podczas meczów wyjazdowych :?: Jeśli tak to poproszę linka do niego bo zapomniałem, a ze strony już chyba się nie da wejść :?
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#159 Postautor: Cz@rek » 24 kwietnia 2005, o 10:20

Czy może ktos już oficjalnie podać w jakim składzie pojedziemy w dzisiejszych zawodach :?:

meesha
Trener
Kontakt:

#160 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 10:26

Cz@rek pisze:Czy może ktos już oficjalnie podać w jakim składzie pojedziemy w dzisiejszych zawodach :?:
Obawiam się, że ci co wiedzą są właśnie w drodze do Ostrowa, a nam nie pozostaje nic innego jak czekać do 16 żeby się przekonać :? :roll: Są trzy wyjścia:
1. Jedziemy składem awizowanym
2. Za Mordela wskakuje do składu "niespodzianka" :wink:
3. Jedziemy w sześciu bo Mordel nie ma sprzętu

Obawiam się, że najbardziej prawdopodobny jest wariant 3. (ewentualnie z Krzysiem Wroną w składzie, ale co to za różnica 8) )
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Stacho85

#161 Postautor: Stacho85 » 24 kwietnia 2005, o 10:32

Mam pytanko - czy działa jeszcze nasz żużlowy czat, na którym spotykaliśmy się podczas meczów wyjazdowych Jeśli tak to poproszę linka do niego bo zapomniałem, a ze strony już chyba się nie da wejść

http://zuzel.lubelski.pl/chat.htm

tzlublin.com --> media --> chat ;)

rayallen

#162 Postautor: rayallen » 24 kwietnia 2005, o 10:37

Dudi pisze:Gdzie do jasnej cholery sÄ… moderatorzy?

Świetne pytanie. Od dłuższego czasu przyglądam sie polemice Luckiego z Dudim, Hollywoodem czy Gelem i w głowe zachodze, jak na tak duzym i poważnym forum jak to dopuszcza sie bezkarne obrażanie człowieka??

Tacy panowie jak Dudi i Gelo na każdym choć trochę szanującym sie forum internetowym już dawno dostaliby dozywotniego bana bez jakiejkolwiek możliwości powrotu. A tutaj mają wolną rękę na bluzganie kogo popadnie i nawet ostrzeżenia sie nie doczekali. Niech moderatorzy wreszcie zaczną wywiązywac się z swoich powinności, bo z taka bezkarnością nie spotkałem sie jeszcze na żadnym forum z liczba użytkowników powyżej 500.

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#163 Postautor: jas » 24 kwietnia 2005, o 10:37

meesha - jest jeszcze jedno wyjscie - za Jurka do skladu wskakuje Pulpet na nowch rowerkach. i to jest raczej to najbardziej prawdopodobne wg mnie wyjscie.
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

meesha
Trener
Kontakt:

#164 Postautor: meesha » 24 kwietnia 2005, o 10:42

jas pisze:meesha - jest jeszcze jedno wyjscie - za Jurka do skladu wskakuje Pulpet na nowch rowerkach. i to jest raczej to najbardziej prawdopodobne wg mnie wyjscie.
Czyli punkt drugi z mojej listy - jako niespodzianka "Miłośnik Polskiej Wieprzowiny" w miejsce Jurka :D
http://zuzel.lubelski.pl/chat.htm
tzlublin.com --> media --> chat
Dzięki za linka, ale coś tam chyba jednak nie działa (czy będzie działać w czasie meczu :?: :?: - pytanie do Kubbasa)

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#165 Postautor: czaszka » 24 kwietnia 2005, o 10:45

meesha pisze:
Obawiam się, że najbardziej prawdopodobny jest wariant 3. (ewentualnie z Krzysiem Wroną w składzie, ale co to za różnica 8) )

No to byśmy mieli bojową pare Franków-Wrona :lol: Dlatego jak nic Franek popunktuje na Krzysiu i bedzie najskuteczniejszym naszym zawodnikiem :wink: I znów w typerach nie trafie przez niego :wink: :lol: :lol: No chyba że Dżesper bedzie sie znów rehabilitował :wink:

Pozdro.

Stacho85

#166 Postautor: Stacho85 » 24 kwietnia 2005, o 11:00

Dzięki za linka, ale coś tam chyba jednak nie działa (czy będzie działać w czasie meczu - pytanie do Kubbasa)

U mnie dziala bez problemu ;)

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#167 Postautor: Gelo » 24 kwietnia 2005, o 11:06

A tutaj mają wolną rękę na bluzganie kogo popadnie i nawet ostrzeżenia sie nie doczekali.

Bardzo przepraszam - nie "kogo popadnie" tylko jednego debila. Nikogo na tym forum sie nie czepiam. Ale nóż sie w kieszeni otwiera jak sie czyta bluźniercze posty o Ojcu Świetym czy symulacje wziete z księżyca, które wykazują kompletny brak znajomości tematu. Mój adwersarz ma najwyraźniej dużo czasu na marnotrawienie cennych roboczogodzin. Zamiast wziąć sie do roboty snuje nikomu niepotrzebne i bzdurne symulacje. Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądow ale napiętnowywanie głupoty ma na celu uzdrowienie forum i uwolnienie od idiotów. Pozdrawiam znawców żużla i komputerów.
Ostatnio zmieniony 24 kwietnia 2005, o 11:09 przez Gelo, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#168 Postautor: grzesieck » 24 kwietnia 2005, o 11:08

rayallen pisze:
Dudi pisze:Gdzie do jasnej cholery sÄ… moderatorzy?

Świetne pytanie. Od dłuższego czasu przyglądam sie polemice Luckiego z Dudim, Hollywoodem czy Gelem i w głowe zachodze, jak na tak duzym i poważnym forum jak to dopuszcza sie bezkarne obrażanie człowieka??

Tacy panowie jak Dudi i Gelo na każdym choć trochę szanującym sie forum internetowym już dawno dostaliby dozywotniego bana bez jakiejkolwiek możliwości powrotu. A tutaj mają wolną rękę na bluzganie kogo popadnie i nawet ostrzeżenia sie nie doczekali. Niech moderatorzy wreszcie zaczną wywiązywac się z swoich powinności, bo z taka bezkarnością nie spotkałem sie jeszcze na żadnym forum z liczba użytkowników powyżej 500.

a wiec tak:

niestety jako moderator banow dawac nie moge, gdybym mogl to kilka osob odpoczeloby od forum przynajmniej tydzien.

reczne usuwanie postow jest strasznie pracochlonne, gdyz trzeba usuwac posty pojedynczo, po kazdym usunieciu forum cofa sie do 1 strony tematu i tak w kolko...

poza tym, pretensje mozecie miec do Luckiego, Dudiego, Gela i nie wiem kogo jeszcze. Jako dorosli ludzie mogliby sie opanowac i nie siac burdelu w kazdym temacie po kolei.
METHANOL ADVENTURE TEAM

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#169 Postautor: auganoff » 24 kwietnia 2005, o 11:30

Gelu!!!
Nie znam osobiście ani Ciebie ani Luckiego i wiele wskazuje, że nie jest to moje największe życiowe zmartwienie :D .Możecie się nie lubić nie zgadzać itp, ale widziałem już niejedną propozycję, żebyście obrażali się za pośrednictwem maili, GG lub po prostu się ustawili i okładali się pięściami. Równie byłoby to konstruktywne i związane z żużlem, jak to, co uprawiacie na forum. Co do bluźnierczych wypowiedzi, to nie ich nie znam, natomiast Ty zdajesz się mieć niebezpieczną manierę przyznawania sobie prawa pouczania innych, co głupotą jest, a co nie. Wybacz, ale zamierzam korzystać ze swojego rozumu i posty innych będę oceniał sam. Nie mam zamiaru mieszać się w Wasze rozgrywki, ale pokornie proszę :( piszcie więcej o żużlu, a mniej o sobie nawzajem ok?

JAG
Senior

#170 Postautor: JAG » 24 kwietnia 2005, o 11:33

Gelo pisze:
A tutaj mają wolną rękę na bluzganie kogo popadnie i nawet ostrzeżenia sie nie doczekali.

Bardzo przepraszam - nie "kogo popadnie" tylko jednego debila. Nikogo na tym forum sie nie czepiam. Ale nóż sie w kieszeni otwiera jak sie czyta bluźniercze posty o Ojcu Świetym czy symulacje wziete z księżyca, które wykazują kompletny brak znajomości tematu. Mój adwersarz ma najwyraźniej dużo czasu na marnotrawienie cennych roboczogodzin. Zamiast wziąć sie do roboty snuje nikomu niepotrzebne i bzdurne symulacje. Każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądow ale napiętnowywanie głupoty ma na celu uzdrowienie forum i uwolnienie od idiotów. Pozdrawiam znawców żużla i komputerów.

to co robi Lucki w godzinach pracy to tylko i wyłacznie jego sprawa,no moze jeszcze jego szefa.
moze cos przeoczyłam ale ja nie napotkałam tu bluxnierczych postów,o ile pamietam Lucki oburzał się jedynie w zwiazku z odwołaniem meczów.
symulacji jesli kogos nie interesuja mozna poprostu nie czytać.ja czasami do nich zajrzę ale podobnie jak sam piszący traktuje je jako zabawę.
a licytowanie sie na wiedzę zuzlową jest bez sensu bo kazdy fan speedwaya z jako takim stażem ja posiada i kazdy chocby z najwiekszym nawet stażem czasami sie myli!!!

Awatar użytkownika
Kubbas
Junior
Kontakt:

#171 Postautor: Kubbas » 24 kwietnia 2005, o 11:43

meesha pisze:Dzięki za linka, ale coś tam chyba jednak nie działa (czy będzie działać w czasie meczu :?: :?: - pytanie do Kubbasa)

Hmm chyba jednak dziala ;] - jakiej przegladarki uzywasz? Jesli IE to musisz zainstalowac Jave, jesli FF albo cos w tym stylu musisz "doinstalowac" rozne wtyczki".

Dzisiaj na czacie macie spojuj bo mnie chyba nie bedzie ;]

Awatar użytkownika
bartosch
Kadrowicz
Kontakt:

#172 Postautor: bartosch » 24 kwietnia 2005, o 12:03

to ja jeszcze wroce do tematu meczu... i tak dzisiaj cos mam dziwnego czuja, ze wygramy... sam nie wiem jak to wytlumaczyc ale tak to jest. mysle, ze jezeli Ostrow nas "oleje" to moga sie bardzo rozczarowac, ciekawe czy prawda jest, ze w meczu nie wystapi Peter Karlsson. podejrzewam tez, ze w Ostrowie wystapi Jesper Jensen i mam nadzieje, ze bedzie to przelomowy dla niego mecz... i tym optymistycznym akcentem zakoncze, bo jeszcze mi sie cos odmieni... pozdrawiam!
carpe diem!

Maldini

#173 Postautor: Maldini » 24 kwietnia 2005, o 12:37

Karlik trenował dziś rano na ostrowskim torze, więc chyba jednak wystąpi w dzisiejszym spotkaniu. Ale wszystko okaże się dopiero o 16.

Awatar użytkownika
DonKamizi
Senior
Kontakt:

#174 Postautor: DonKamizi » 24 kwietnia 2005, o 13:08

Jedziemy z Mister Pulpet.Ciekawe jak spiszą się te jego nowe sprzęty prosto ze Szwecji ...
Perła ponad wszystko :) :)
Pozdrowienia dla Krzyżaków
GG 4113059

http://www.otwieramy.pl/?p=89413

Dudi
Junior

#175 Postautor: Dudi » 24 kwietnia 2005, o 13:33

Pulpet za Mordela. Peter za Dyma. To możliwe zmiany.