papi pisze:no widze, że obaj uzyskaliscie identyczne wyniki (mam nadzieje ze zbienosc czysto przypadkowa), nie mam nic przeciwko symulacjom, jesli bedą naprawde odzwierciedlaly postawe danego zawodnika. Lucki przez jakis czas upierales sie ze Daniel nie gwarantuje zbyt wielu punktow. Nie oczekuje zebys w kazdym meczu wstawial mu dyche, ale fajnie ze powoli zaczynasz zmieniac zdanie na jego temat, bo swoją postawa pokazuje, ze zasluguje na pochwaly. Jeśli jutro padnie wynik uzyskany w obu symulacjach, to na pewno bedzie to dobry znak i wleje troche optymizmu w nasze serca
No Papi... chyba mnie nie podejrzewasz że sobie założyłem drugiego nicka
Papi, ja się nie upierałem że Jeleniewski nie zdobędzie punktów. Moja symulacja nie polega na tym, by wskazywać dokładnie ile punktów zdobędzie każdy z zawodników i bezbłędnie typować bieg po biegu. Mnie interesuje ostateczny wynik. I wiadomo, że nie trafię zdobyczy punktowych poszczególnych jeźdźców. Absolutnie nie mam takich ambicji. Zdobycze punktowe to tylko szacunki, za pomocą których staram się wytypować ostateczny wynik i rozpisywanie bieg po biegu tylko temu celowi służy, by wytypować ostateczny wynik. Szklanej kuli nie mam, jasnowidzem nie jestem, bawię się tylko w przewidywanie.
Ale przyznaję, że Daniela "niedoszacowywałem" za każdym razem. To prawda. Choć ostateczny wynik zawsze oscylował gdzieś wokół tego co wychodziło mi z moich subiektywnych symulacji (z Rzeszowem stawiałem 41:49 było 33:57, z Krosnem stawiałem 38:52, było 40:50, z Grudziądzem stawiałem 43:47 było 45:45). Najgorzej było z Rzeszowem, ale... to w końcu pierwszy mecz i nikt nie znał dyspozycji "Pulpeta". I w zasadzie to jego mizerna zdobycz zaważyła na różnicy w typowaniu. Cóż, tego nie przewidziałem, zapewne podobnie jak i inni. Mnie się udało tylko nie mieć złudzeń, że z Rzeszowem wygramy, więc spadłem chyba z niższej gałęzi po tym meczu.
Tak więc nie bierz sobie tak do serca zdobyczy punktowych zawodników
pozdrawiam
lucki73
PS. Gelu, nie strasz, wszak Dudiego nikt na oczy nie widział i... nie zobaczy