05.06. Motor Lublin - Kolejarz Opole 48:42

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
hagon

#26 Postautor: hagon » 30 maja 2005, o 19:25

Trumiński jest w stanie pojechac w okolicy 10-12pkt.
Mam jednak nadzieję, że ten Duńczyk będzie prezentował formę zbliżoną do naszego Duńczyka :D
Myślę, że Franków dograł się na dobre ze sprzętem i dołozy swoje 12pkt :)
Obstawiam 49:41 !!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#27 Postautor: Łoptymista » 30 maja 2005, o 19:43

bartexs1 pisze:mecz w niedziele 5 czerwca o godz. 18.00!!! w barwach Opola wystąpi nowy obcokrajowiec jakim jest Duńczyk Henning Bager.

Skąd wiesz??? gadałeś może z Henningiem!!?? Napisz coś więcej.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#28 Postautor: Metalliczny » 30 maja 2005, o 19:52

Mam nadzieję, że chłopaki zrobią mnie (i Mikasowi :P :P ) dobry prezent urodzinowy, w postaci pewnego zwycięstwa. Liczę na to niezmiernie, gdyż moje 20-te urodziny zamierzam przeżyc w dobrym nastroju. Co do wyniku, trudno to przewidzieć, bo jeśli Opole rzeczywiście przyjedzie bez Brhela to powinno być łatwiej. Trumna pewnie będzie chciał się pokazać, więc prawdopodobnie będzie groźny. Może zawalczy Czechowicz, ale reszta nie powinna sprawić większych problemów. Reasumując: Z Brhelem 53:37, bez Brhela, ale z Bagerem, 56:34.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#29 Postautor: mikas » 30 maja 2005, o 21:28

Metalliczny pisze:Mam nadzieję, że chłopaki zrobią mnie (i Mikasowi :P :P ) dobry prezent urodzinowy, w postaci pewnego zwycięstwa.

No ja nie mam nic przeciwko temu :) W poprzednim sezonie dzien po naszych urodzinach nasza drużyna wygrała w Ostrowie i to był super prezent. Teraz tez zanosi sie raczej na naszą wygraną. Chyba powinniśmy miec częściej urodziny :mrgreen:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
Boss

#30 Postautor: Boss » 30 maja 2005, o 21:55

Prawda jest taka, że w krajowym składzie byśmy wygrali z Opolem. Trumna pojedzie bardzo dobrze. Jeśli to prawda, że przyjedzie Bager to są z góry nastawieni na porażkę.
Szczerze mówiąc jestem bardzo ciekawy jak pojechałby ten Hening może byłoby coś w stylu naszego Joonasa(strzał w dziesiąteczkę 8) ).
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#31 Postautor: Cz@rek » 30 maja 2005, o 22:20

Aż trudno uwierzyć że Opole przed arcyważnym dla nich meczu chce eksperymentować
i wystawić Bagera :shock: :?: Czechowi można by z góry przypisać 11-12pkt.(w 6 biegach)
Duńczyk startował w naszej drugiej lidze już kilka lat temu i wielkiej furory od tamtej
pory nie zrobił.Naszczęście to nie nasz problem,w związku z powyzszym obstawiam
51:39 dla nas.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#32 Postautor: boxing » 30 maja 2005, o 23:06

Przy calym szacunku dla przeciwnika - nie robmy sobie zartow: zaden mecz walki, zadne "na styku", zadne "eksperymenty Opola przed niezwykle waznym meczem". Jezeli nie dosiegnie nas kolejne nieszczescie (czytaj kontuzja) to oczekuje zdecydowanej wygranej nad najslabsza druzyna w I lidze. Brhel najlepsze lata ma za soba, ale jeszcze potrafi przyzwoicie pojechac (o ile pojawi sie u nas). Nie sadze, aby nowy opolski straniero byl od niego lepszy i rzucil nas na kolana. Trumna zna nasz tor na pamiec, pewnie sie specjalnie zmobilizuje, ale po udanym poczatku sezonu wyraznie spuscil z tonu. A moze przed Lublinem odwiedzi "Wardzala second hand" i dopiero wtedy zaszaleje na wardzalowym silniku. A pozostali opolanie sa jeszcze slabsi. U nas jestem spokojny o wystep Joonasa, Jelen pomimo slabego meczu w Gorzowie na swoim torze nie bedzie mial problemow z dwucyfrowka, Adam pewnie dalej bedzie wygrywac starty, tylko nie da sie juz objezdzac bo w Opolu nie ma Hliba ani Palucha. Pomimo niezlego meczu w Opolu (i bardzo dobrego w Gorzowie) wciaz nie mam pewnosci co do Frankiego, ale moze z tym rywalem i u nas pokaze jak sie jedzie po dwucyfrowy wynik. Mlodziezowcy nie przegraja podwojnie pierwszego biegu. Podsumowujac: zadna "4" z przodu w koncowym dorobku Opola. Ma byc zdecydowana wysoka pewna wygrana i tyle. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Zaratustra
Kadrowicz

#33 Postautor: Zaratustra » 31 maja 2005, o 00:13

Myślę, że nie czeka nas pasjonujące widowisko i wynik oscylujący koło remisu. Pierwszy raz w tym sezonie nie obawiam się o końcowy rezultat. A czy to będzie 51:39, czy 61:29 nie ma przecież znaczenia (no chyba,że dla klubu, aby nie wypłacać tak dużo pieniążków) :) Może nie mam zbyt dużo argumentów, ale uważam, że jest szansa na to, by Domino wygrał bieg juniorski (mimo przykręcania gazu na prostej :wink: ). Poza tym wynik w granicach kompletu mogą mieć Joonas, Adam, jak i Daniel. Franco mimo, iż jeździ na obcym torze :wink: też trochę punktów dorzuci. Moim zdaniem zwycięstwo TeŻetu nie bedzie zagrożone, po prostu zespół z Opola nie ma kim nas w Lublinie objechać. Trumiński będzie walczył (ale nie należy sądzić, że zdobędzie komplet czy coś "podobnego"), Brhela może nie być (Bager chyba nie będzie drugim Joonasem), a reszta jest "bardzo" przeciętna, pozdr.

Siwek Patataj

#34 Postautor: Siwek Patataj » 31 maja 2005, o 00:18

boxing pisze:Przy calym szacunku dla przeciwnika - nie robmy sobie zartow: zaden mecz walki, zadne "na styku", zadne "eksperymenty Opola przed niezwykle waznym meczem". Jezeli nie dosiegnie nas kolejne nieszczescie (czytaj kontuzja) to oczekuje zdecydowanej wygranej nad najslabsza druzyna w I lidze. Brhel najlepsze lata ma za soba, ale jeszcze potrafi przyzwoicie pojechac (o ile pojawi sie u nas). Nie sadze, aby nowy opolski straniero byl od niego lepszy i rzucil nas na kolana. Trumna zna nasz tor na pamiec, pewnie sie specjalnie zmobilizuje, ale po udanym poczatku sezonu wyraznie spuscil z tonu. A moze przed Lublinem odwiedzi "Wardzala second hand" i dopiero wtedy zaszaleje na wardzalowym silniku. A pozostali opolanie sa jeszcze slabsi. U nas jestem spokojny o wystep Joonasa, Jelen pomimo slabego meczu w Gorzowie na swoim torze nie bedzie mial problemow z dwucyfrowka, Adam pewnie dalej bedzie wygrywac starty, tylko nie da sie juz objezdzac bo w Opolu nie ma Hliba ani Palucha. Pomimo niezlego meczu w Opolu (i bardzo dobrego w Gorzowie) wciaz nie mam pewnosci co do Frankiego, ale moze z tym rywalem i u nas pokaze jak sie jedzie po dwucyfrowy wynik. Mlodziezowcy nie przegraja podwojnie pierwszego biegu. Podsumowujac: zadna "4" z przodu w koncowym dorobku Opola. Ma byc zdecydowana wysoka pewna wygrana i tyle. Pozdrawiam

Wreszcie głos rozsądku. Przy całej naszej lubelskiej mizerii, Opole przy nas to mizeria razy dziesięć. Mecz będzie najmniej do 30-tu dla Motoru bez względu na to czy przyjedzie Brhel czy Bager (Bagera widziałem niegdyś na Świętochłowickiej Skałce, gdy startował w tamtejszym Śląsku i stwierdzam, że nie powinien zrobić więcej niż 5 punktów). Coś zrobi Trumiński (powiedzmy że 10), Pawliczek (powiedzmy że 8 ), obcokrajowiec (5-10) i... ze 3-4 reszta wraz z juniorami (zresztą to będzie pierwszy mecz, w którym nasi juniorzy będą mieli szansę powalczyć z juniorami drużyny przyjezdnej). I koniec. Więcej zawodników Opole po prostu nie ma. I ani Rembas, ani Czechowicz ani inny Kowolik nie objedzie nawet Frankowa (... pewien jestem, że nawet patałach Franków jest od nich lepszy).

Kto ma więc zrobić w sumie więcej niż 30 punktów? Nikt. I nie zrobi. Niech klubowy skarbnik już zbiera na wypłatę za punkty zrobione na outsiderze ligi. Bo będzie musiał wypłacić za minimum 60 punktów + bonusy.

ukłoniki
lucki73

Dudi
Junior

#35 Postautor: Dudi » 31 maja 2005, o 00:53

Bagera widziałem niegdyś na Świętochłowickiej Skałce, gdy startował w tamtejszym Śląsku i stwierdzam, że nie powinien zrobić więcej niż 5 punktów). Coś zrobi Trumiński (powiedzmy że 10), Pawliczek (powiedzmy że 8 ), obcokrajowiec (5-10) i...

To w końcu ile ma zrobić Bager? Czy Opole pojedzie dwoma obcokrajowcami ? :twisted:

Siwek Patataj

#36 Postautor: Siwek Patataj » 31 maja 2005, o 01:28

Dudi pisze:
Bagera widziałem niegdyś na Świętochłowickiej Skałce, gdy startował w tamtejszym Śląsku i stwierdzam, że nie powinien zrobić więcej niż 5 punktów). Coś zrobi Trumiński (powiedzmy że 10), Pawliczek (powiedzmy że 8 ), obcokrajowiec (5-10) i...

To w końcu ile ma zrobić Bager? Czy Opole pojedzie dwoma obcokrajowcami ? :twisted:

Wydaje mi się, że dziennikarz winien umieć czytać. Przeczytaj więc jeszcze raz ze zrozumieniem. Ja nie mam 100 % pewności, że na stadionie przy Zygmuntowskich pojawi się Bager. Dlatego napisałem obcokrajowiec (5-10) na wypadek gdyby pojawił się jednak Brhel. Ale już nie raz przekonałem się, że czytanie ze zrozumieniem jest dla niektórych trudne, nawet dla tych którzy z językiem polskim z racji swojego zawodu mają styczność co dzień w większym zakresie niż przeciętny polski zjadacz chleba.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
papi
Trener

#37 Postautor: papi » 31 maja 2005, o 08:18

tez mysle podobnie, Opole nie powinno stawiać wiekszego oporu, ale co do zdobycia 60 punktow to mam wątpliwości. Trumna nawet zeby mial jezdzic na ramie to robi wszystko zeby pokazac Siwkowi jaki błąd zrobił, dlatego wynik powyzej 10 to bedzie normalka. Z obco ta sytuacja jest troche dziwna, eksperymentować przed tak waznym meczem :?: :?: Akurat Brhel był chyba jedynym zawodnikiem do ktrego trudno było miec jakiekolwiek pretensje za dotychczasowe mecze, więc po co go zmieniać :roll: :roll: A z naszych jak juz zauwazyliscie to kazdy powinien swoje zrobić, Joonas jest pewniakiem, Jelen u siebie chyba tez, Adam jak bedzie wygrywal starty to na dystansie chyba tylko Trumna moze być dla niego zagrozeniem, o ile podejmie walke :roll: , na temat Frania sie nie wypowiadam, pewnie jak to ostatnio powiedzial - bedzie "zmęczony daleką podróza" :lol: :lol: . Również licze, ze bieg juniorski moze sie zakonczyc zwycięstwem Dominiczaka, przyjemnie by było przynajmniej raz ogladac indywidualne zwyciestwo w biegu na rozpoczęcie :P :mrgreen:

hayabusarider

#38 Postautor: hayabusarider » 31 maja 2005, o 09:46

Wszystko pięknie się zapowiada z Waszych zapowiedzi,lecz wspomniana na forum godzina rozpoczęcia
meczu jest nie na miejscu chyba,Czy ci ludzie którzy decydują o godzinie rozpoczęcia meczu nie śledzą prognoz pogody?.Niedziela ma być pochmurna i burzowa.A mecz o 18 i popołudniowa burza, tfu!,jakoś niezbyt mi się to widzi.

rob7
Senior

#39 Postautor: rob7 » 31 maja 2005, o 12:01

.... wszystko się pięknie zapowiada ale niech trener nie ustawia Jelenia i Franka w jednej parze bo oni tylko przeszkadzają sobie na torze, może niech Jeleń jedzie z Z/Z a Franek z Adamem to i się wsztstko pięknie skończy...

Ylipulli

#40 Postautor: Ylipulli » 31 maja 2005, o 12:21

Otóż nie mam najmniejszego zamiaru iść na ten mecz !!! Nie będę sie k......a podniecać jak jakiś słabowity beniaminek dostaje u nas w d...pe, w czasie gdy lepsze druzyny rozjezdzają nas jak chcą, a pfeeeeeeeeeeeeeeeee. Po dwóch latach żuzla na wysokim poziomie taka nędza . Pojadę sobie na zuzel do innego miasta :?

Awatar użytkownika
jas
Senior
Kontakt:

#41 Postautor: jas » 31 maja 2005, o 12:32

juz tu jeden taki byl, ktory do Tarnowa na zuzel mial jezdzic. ale jakos go ciagle na meczch widuje :lol:
Srodmiescie zawsze z MOTOREM!!!

Czarek
Trener

#42 Postautor: Czarek » 31 maja 2005, o 13:07

Ylipulli pisze:Otóż nie mam najmniejszego zamiaru iść na ten mecz !!! Nie będę sie k......a podniecać jak jakiś słabowity beniaminek dostaje u nas w d...pe, w czasie gdy lepsze druzyny rozjezdzają nas jak chcą, a pfeeeeeeeeeeeeeeeee. Po dwóch latach żuzla na wysokim poziomie taka nędza . Pojadę sobie na zuzel do innego miasta :?

By ty jesteś tylko kibicem żużla, a nie jeszcze kibicem zespołu z Lublina. Mam nadzieję, że kiedyś będzie tu wielki mecz, a ty na niego nie będziesz mógł pójść. A w ogóle to zjeżdżaj do Częstochowy albo Tarnowa.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#43 Postautor: kilar » 31 maja 2005, o 14:08

Ylipulli pisze:Otóż nie mam najmniejszego zamiaru iść na ten mecz !!! Nie będę sie k......a podniecać jak jakiś słabowity beniaminek dostaje u nas w d...pe, w czasie gdy lepsze druzyny rozjezdzają nas jak chcą, a pfeeeeeeeeeeeeeeeee. Po dwóch latach żuzla na wysokim poziomie taka nędza . Pojadę sobie na zuzel do innego miasta :?

Jedz do Lodzi, tam tez jest TZ i calkiem niezle sobie radzi (srodek tabeli), wiec nie bedziesz mial na co narzekac, jak wygraja z silna Pila, czy Wanda "wiecznie wycofana" Krakow :twisted: :lol:

Pozdro

Ylipulli

#44 Postautor: Ylipulli » 31 maja 2005, o 14:14

Nie będziesz mi mówił gościu co mam robić ,bo za krótki jesteś do mnie to po pierwsze, a po 2 lubię zuzel na wysokim poziomie i nie mam zamiaru się cieszyć z marnych występów naszych asów, a tym bardziej napinac się po wygranym meczu w Opolu, bo jest to żałosne.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#45 Postautor: kilar » 31 maja 2005, o 14:43

No przeciez w Lodzi jest zuzel na wysokim poziomie, jak nie wierzysz to zobacz sobie tabele na jedynce na stronie 248.. no i nie dygaj tak :lol:

A tak pozatym to sklej pieroga :wink: i koniec gadki.

PS.mam nadzieje, ze nie dostane ostrzezenia, bo wydaje mi sie, ze nie napisalem nic obrazliwego :)

Pozdro

Czarek
Trener

#46 Postautor: Czarek » 31 maja 2005, o 15:00

Ylipulli pisze:lubię zuzel na wysokim poziomie i nie mam zamiaru się cieszyć z marnych występów naszych asów, a tym bardziej napinac się po wygranym meczu w Opolu, bo jest to żałosne.

No i co z tego? To jest forum TŻ-u, a nie Apatora. Może założyć temat "Dlaczego nie chodzę na żużel w Lublinie". Wyżyje się tam ze 2 osoby z tego forum i będzie spokój na innych tematach.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

meesha
Trener
Kontakt:

#47 Postautor: meesha » 31 maja 2005, o 15:52

Ylipulli pisze:lubiÄ™ zuzel na wysokim poziomie
To może do Zielonej Góry :?: 8) Pół roku temu tak dobrze Ci wychodziło bawienie się w kibica Falubazu sprzed komputera w Lublinie :D
A co do piłkarzy - też mam nadzieję, że awansują - nie widzę przeszkód żeby w jednym mieście był I-ligowy żużel i II-ligowa piłka :P
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Ylipulli

#48 Postautor: Ylipulli » 31 maja 2005, o 15:53

no to mam 2 ostrzezenia :lol: no proszę jak to Anioł Stróż tutaj bacznie czuwa :lol:

[ Dodano: Wto 31.05.2005 16:02 ]
myślałem ze jestes bardziej błyskotliwy meesha :lol: otóż pracuje w firmie , która ma stałe łącze do internetu i kazdy uzytkownik ma ten sam numer IP :lol: A pół roku temu był u nas chłopak z Zielonej Góry(był oddelegowany na jakis czas, zreszta niewazne) i faktycznie pisał na forum jako Zygfryd :lol:
A jeszcze jedno , jak kiedys zbanowaliście mojego jednego kolesia to wszyscy w firmie nic nie moglismy pisac na forum :lol:
Pozdrawiam

meesha
Trener
Kontakt:

#49 Postautor: meesha » 31 maja 2005, o 16:13

Ylipulli pisze:otóż pracuje w firmie , która ma stałe łącze do internetu i kazdy uzytkownik ma ten sam numer IP :lol:

To akurat zauważyłem 8)
A pół roku temu był u nas chłopak z Zielonej Góry(był oddelegowany na jakis czas, zreszta niewazne) i faktycznie pisał na forum jako Zygfryd :lol:

A to jest baaardzo ciekawa historia :P Szkoda, że nie zajrzał na forum ani razu jak już wrócił do Zielonej :roll: Czyżby mu się nie spodobało :?: :( Mam nadzieję, że nie tylko po prostu tam w Zielonce nie mają neta :)
jak kiedys zbanowaliście mojego jednego kolesia to wszyscy w firmie nic nie moglismy pisac na forum :lol:
Ja nikogo nie banowałem bo nie mam takiej opcji :D ale to fajnie, że w jednej firmie pracuje tylu fanów żużla na dobrym poziomie :P
Również pozdrawiam
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Ylipulli

#50 Postautor: Ylipulli » 31 maja 2005, o 16:22

meesha, meesha otóż owy koleś cały czas jest aktywnym uczestnikiem zielonogórskiego forum, lecz wystepuje pod innym nickiem, ale jakim to juz nie twoja sprawa :lol:

[ Dodano: Wto 31.05.2005 16:24 ]
no i czasem lubelskiego