Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2626 Postautor: Gelo » 6 grudnia 2005, o 22:46

max3 pisze:Odnosnie Sallivana to przesadzilem ale chociaz Lorama musimy zatrudnic.

Sullivan jest niestety nierealny, a Lorama wcale nie musimy zatrudnić. Najwyżej możemy. I musimy się liczyć, że to nie jest ten sam Mark co przed laty. Ja niestety mam takie obawy, chociaż to jeden z moich ulubionych zawodników.

Awatar użytkownika
papi
Trener

#2627 Postautor: papi » 6 grudnia 2005, o 22:49

stalo sie i juz nic tego nie zmieni. Zielona i Ostrow maja niesamowicie mocne sklady, druzyna ktora ostatecznie zajmie 2 miejsce nie powinna miec i tak wiekszych problemow w barazach z extraligowcem. Ale trzeba wierzyc ze liga zostanie powiekszona i moze dla nas znajdzie sie miejsce. Nie ma co zalamywac rak, trzeba przystapic do dzialania :!: Slabon, Swist, Dryml, Loram, juniorzy z zagranicy i jeszcze mozna powalczyc. Poza tym ten sezon chyba czegos prezesa Kepe nauczyl, przynajmniej mam taka nadzieje. W naszym miescie nie ma wielu wiernych kibicow. Jak jest dobrze przychodzi po 8-9 tys, jak jest tak jak w minionym sezonie to 2-3 tys. Jesli znow bedziemy walczyc o miejsca 4-5 to sytuacja sie powtorzy i zatoniemy w dlugach. Dlatego trzeba kogos sciagnac, kto pozwoli na nazwiazanie walki o czolowe 2 pozycje. Teraz widze, ze sympatie odchodza calkowicie na bok. Nie ma sie co patrzyc na charaktery zawodnikow. Trzeba brac tych, ktorzy sa w stanie nazwiazac walke z Walaskiem, Ogórem, Karlssonami, Ferjanem i cala czolowka. Za takich zawodnikow uwazam wlasnie w/w i oni powinni otwierac nasza liste. Teraz nie ma co czekac jak to bylo w przypadku Staszka, czy Karlssona. Trzeba meczyc zawodnikow az zmiekna.

1. Dryml
2. Rempala
3. Swist
4. Knapp
5. Slabon / Loram
6. junior z zagranicy
7. j/w
8. Jelen, jesli i on odejdzie to postawilbym na Smolinskiego. Obawiam sie ze w Polsce dobrego zawodnika do 23 lat juz nie znajdziemy, jak dla mnie Martin jest w stanie wypasc calkiem niezle.

Trzeba zaryzykowac, po wzmocnieniach przeciwnikow nic juz nie tracimy. Mam nadzieje, ze poruszony zostanie tez temat Dobruckiego. Taki zawodnik jest nam potrzebny, bo zuzlowcow klasy Rafala juz nie ma zbyt wielu, dlatego jest sie nad czym zastanowic :wink:

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2628 Postautor: Mars » 6 grudnia 2005, o 22:55

ja widze taki sklad:
9.J.Rempala
10.Shields
11.Loram
12.Knapp
13.Swist (Robacki) wolalbym Piotra...
14 Messing
15 Kennet
16 Jeleniewski
rez.Piszcz

mysle ze takim skladem ani Ostrow ani Zielona nie straszna!!!

P.S tylko niewiem czy stac nas na to!!! napewno ludzie by dopisali i na mecze z Ostrowem czy Zielona byloby ponad 10tys jestem tego pewny..wiec mysle ze warto zaryzykowac..
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2005, o 23:04 przez Mars, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2629 Postautor: Gelo » 6 grudnia 2005, o 22:57

Papi - o czym Ty piszesz? Co nam pomoże Dryml, Loram czy Hamill? Mamy sezon stracony i trzeba to sobie powiedzieć w oczy. Jedziemy po prostu o nic - środek tabeli i tyle. Liczę tylko, że Gniezno, Krosno i Grudziadz wzmocnią się na tyle, że powalczymy do końca o utrzymanie - przynajmniej będą emocje.

Holly

#2630 Postautor: Holly » 6 grudnia 2005, o 23:01

Ktoś wspominał wyżej ze skład Ostrowa na papierze jest mocny a w rzeczywistości może różnie być , zgadzam sie może być różnie ale tylko jak 3 zawodników w jednym czasie złapie kontuzje czego oczywiście im nie życze.
Ostrów zbudował skład na ekstralige w dosłownym tego słowa znaczeniu , jestem przekonany że tym składem powlaczyliby o miejsca 3-5 w ekstralidze.
Czy wy nie widzicie że murowany faworyt jeszcze wczoraj Falubaz teraz to dziady przy Ostrowie ? przecież najsilniejszy Walasek to 1/2 Petera i 1/3 Maxa (chodzi o potencjał żużlowy)
Oby pierwszy mecz w sezonie 2006 u nas nie był z Ostrowem bo jak będzie 28-62 to znów czeka nas sezon z 2000-3000 widownią.
Harry ma nadzieje że to kapujesz że tylko zatrudnienie w tym momencie 3 mocnych obcokrajowców senirów (Loram,Hamill,Jonas,Bjeere,Watt) i 2 moncych obcych juniorów(Messing,Kennet,Alden,S.Jensen) oraz zawodnika takiego jak (Krzyżak,Świst,Słaboń) to jedyna szansa na podjęcie jakiejkolwiek walki o ten awans -
Ostatnio zmieniony 6 grudnia 2005, o 23:03 przez Holly, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#2631 Postautor: Mars » 6 grudnia 2005, o 23:02

Gelo pisze:Papi - o czym Ty piszesz? Co nam pomoże Dryml, Loram czy Hamill? Mamy sezon stracony i trzeba to sobie powiedzieć w oczy. Jedziemy po prostu o nic - środek tabeli i tyle. Liczę tylko, że Gniezno, Krosno i Grudziadz wzmocnią się na tyle, że powalczymy do końca o utrzymanie - przynajmniej będą emocje.

ztoba wogole szkoda gadac koles jeszcze sie zdziwisz..

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2632 Postautor: Gelo » 6 grudnia 2005, o 23:06

Mars pisze:
Gelo pisze:Papi - o czym Ty piszesz? Co nam pomoże Dryml, Loram czy Hamill? Mamy sezon stracony i trzeba to sobie powiedzieć w oczy. Jedziemy po prostu o nic - środek tabeli i tyle. Liczę tylko, że Gniezno, Krosno i Grudziadz wzmocnią się na tyle, że powalczymy do końca o utrzymanie - przynajmniej będą emocje.

ztoba wogole szkoda gadac koles jeszcze sie zdziwisz..

Dzisiaj zdziwiłem się wystarczająco. A kolesia poszukaj sobie na klatce schodowej

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#2633 Postautor: marcin_lub » 6 grudnia 2005, o 23:14

Nie rozumiem Twojej irytacji kolego. Jeżeli uważasz że aż tak jesteśmy spaleni to nie wchódz na forum, nie przychodz na mecze tylko czekaj az Tż będzie w e-lidze :!: :!: :!: Nie rozumiem czemu wprowadzacie taki dziwny klimat na forum właśnei przez takie wpisy :?: :!:

Jeżeli chodzi o Ostrów to faktycznie ma dobra pake ale uważam że nie będzie meczu w którym wszyscy ci zawodnicy pojadą. Poprostu opłacić komplety Maxa i prawie komplety Petera jest strasznie kosztowne i żadnego klubu nie będzie na to stać :!: :!: Więc nie ma co panikować tylko zobaczyć jak ten klub będzie się prezentowaćna torze :!:

Jeżeli chodzi o nasz klub to faktyczne sytuacja jest dziwna. Trzeba jak najszybciej kontraktować poważnych zawodników i nie czekać na cud. Ostatnio czytałem w gazecie że Jonasz podpisał już w Gorzowie ale do 19 grudnia ta informacja nie wyjdzie poza mury klubu. Jeśli tak jest a nawet jeśli nie to trzeba kontraktować innych obco bo do 19 grudnia lista dostępnych zawodników może się troszke zmienszyć i znów obudzimy się z rękąw nicniku tak jak rok temu. Z tą różnica że teraz na 2 miesiące przed końcem okresu transferowego dużo klubów ma juz pełne składy. Tylko nikt o tym nie mówi a później zaskakująca informacja (np. dzisiaj Ostrów) :!: :!: :!:

Alenie ma co się łamać chłopaki i dziewczęta :!:

Bedzie dobrze :P :P

pozdrawiam

rob7
Senior

#2634 Postautor: rob7 » 6 grudnia 2005, o 23:15

bez przesady, że już medale rozdane już wcześniej pisałem jak w nowym sezonie będzie prezentował sie Max po groźnej kontuzji tego nie wie nikt, Ferjan to poziom Shieldsa a czy Rempała to zawodnik gorszy od Jędrzejaka nie powiedziałbym potrzeba zatrudnić zawodnika dla zrównoważenia Petera i Loram chyba jest odpowiednim zawodnikiem no i oczywiście dwóch dobrych juniorów, padały nazwiska z czterech nie gorszych od tych z Ostrowa, zawodnik z nr 8/16 jest bez znaczenia bo on może nie wystartować nigdy chyba że ze słabszym przeciwnikiem więc o co jedziemy uzależnione jest od dalszych "ruchów" zarządu

Michael

#2635 Postautor: Michael » 6 grudnia 2005, o 23:23

Ludzie was to tylko walnac obuchem po glowach :!: :!: :!:

Kim mamy walczyc z Odtrowem czy zielonka :?:
No kim :?:
Mackiem :lol:
Jeleniem :lol:
Shieldsem :lol:

Niech wielcy optymisci napisza to sie posmieje troche.

Sipma nie ma kasy i tyle.
Dopoki oni beda naszym sponsorem to nieawansujemy do ekstraligi.

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2636 Postautor: mikas » 6 grudnia 2005, o 23:29

Moja propozycja składu na dziś:

1.R.Sullivan
2.G.Knapp
3.H.Andersen (a co wybaczam mu wszystkie grzechy :wink: )
4.J.Rempała
5.P.Åšwist
6.A.Messing czy jak mu tam /Michaluk/Polak
7.E.Kennett
8.K.Bjerre
rez.A.Shields

:twisted: 8)

I nie pisac mi tu o braku kasy, bo przechodze do obozu Gela i mnie kasa nie interesuje :twisted:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Michael

#2637 Postautor: Michael » 6 grudnia 2005, o 23:33

Mikas taki sklad to tak

Tylko skad wziac na to kase.

Nasz sposnsor musialby chyba zaciagnac spory kredyt :twisted:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#2638 Postautor: Gelo » 6 grudnia 2005, o 23:36

Niestety Mikas - u nas dużo się pieprzy o kasie (a w zasadzie jej braku), a inni w tym czasie działają. W Ostrowie mają kilku Gelów którzy "chcą" i robią wszystko żeby osiągnąć cel - nawet po trupach. Może im się nie uda (jak będą mieli pecha) ale nie ma biadolenia, ich kibice od dwóch miesięcy zastanawiali się miedzy Ułamkiem a Słaboniem a mają lepiej niż myśleli. Jak ja im zazdroszczę takiego podejścia. A to mieścina niewiele większa od Lubartowa. Wstyd po prostu. Mentalne zadupie wyszło po raz kolejny. Jeżeli nie przestaniemy podcierać tyłków szkłem - nie będzie u nas ekstraligi.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#2639 Postautor: boxing » 6 grudnia 2005, o 23:37

Mam wrazenie, ze w naszym klubie nikt nawet nie przypuszczal, jakimi budzetami chca walczyc o E-lige Zielona a przede wszystkim Ostrow! Zielona ma duzy budzet, ale Ostrow wrecz nokautuje... W Ostrowie zabezpieczyli sie MAXymalnie - nawet kontuzja seniora czy juniora nie psuje im szykow: na kazdej pozycji maja b.mocnego zamiennika. Chca miec pewnosc awansu - tyle tylko, ze ta pewnosc kosztuje kosmiczne - jak dla nas - pieniadze. Chociaz caly czas mnie zastanawia wpis, ze Karlssony dyktowaly stawki wyzsze od N.Pedersena a Ostrow wzial ich obu...

Nie ma co plakac nad rozlanym mlekiem - z takim budzetem wzmocnienia ostrowskie i tak bylyby dla nas nieosiagalne. Walczmy o to, co zostalo - moze sie okazac, ze nawet 3 miejsce bedzie mialo wartosc awansu. Nie pisze o wzmocnieniu Sullivanem, Holta, Kasprzakiem, Jagusiem i Hlibem. Zarzad musi rozwazyc, na kogo wystarczy, ale nie ludzmy sie, ze wystarczy na wielkiego nieobecnego Grand Prix czy na reprezentantow Polski.

W tej sytuacji, zeby walczyc o 2/3 miejsce potrzebowalibysmy min. 2 mocnych seniorow i 2 juniorow. Z seniorow - tradycyjnie Alesa Drymla i Billego Hamilla. O Alesie pisalem juz wielokrotnie. Zaleta pozyskania Hamilla to nie tylko kilkanascie (oby) punktow do przodu, ale i oslabienie potencjalnego rywala - Zielonki. Zielona planuje Hamilla na najtrudniejsze mecze - lepiej miec go po swojej stronie... Do tego wzmocnienia juniorskie: lista zyczen na forum juz kilka razy byla. Kennett, Alden, Messing, Batchelor - powinni kilka punktow wniesc do zespolu. Kennett na angielskich torach zdecydowanie ma nad nimi przewage, ale jak sam mowi woli tory krotkie. Aldena czy Messinga nasze tory z pewnoscia nie zaskocza. Co do Batchelora - rocznik 1987, wroza mu kariere Crumpa czy Adamsa. Ten chlopak moze naprawde szybko pojsc do przodu - ma za soba dopiero pierwszy sezon regularnego scigania w lidze. Ma ponoc ochote na sciganie na dlugich torach - moze polskie tory jako "posrednie :wink: " odpowiadalyby mu bardziej niz krotkie angielskie? Ma przed soba 3 lata scigania w juniorach - i na taki okres wzorem kilku klubów mozna go zakontraktowac. I czekac, zeby spelnil oczekiwania.

Po wzmocnieniach Ostrowa mozna sie poczuc jak po bokserskim knock-downie, ale w kontekscie szansy powiekszenia E-ligi jeszcze jest o co walczyc. I jeszcze jest kim. Pozdrawiam
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2640 Postautor: kilar » 6 grudnia 2005, o 23:41

Sullivan, Swist, Bjerre, Slabon... wszystko piekne, tylko kto da pieniadze na to :? Miasto :?: Budka Suflera :?: A moze zawodnicy zrobia prezent mikolajkowy i zejda z wymagan finansowych :?: :? Ja nie rzadam extraligi, gdyz ona jest i tak malo realna. Ja chce zespolu, ktory bedzie walczyl na torze, ktory pokaze charakter, z ktorym kazdy sie bedzie musial liczyc, ktory nie bedzie sie kompromitowal jak w tym sezonie :idea:

Kilok

#2641 Postautor: Kilok » 6 grudnia 2005, o 23:42

Po dzisiejszych newsach naprawde nieciekawie sie robi,ale co tam napewno nie wmówie sobie na 5 miesiecy przed sezonem ze juz po japkach 8)
Co do propozycji na juniorow poszedl bym w innym kierunku bardziej na wschod.Mianowicie Pudzuks i Sajftudinow (mozna by bylo bardziej przeszperac wschodni tereni odkryc jakiegos mlodego kamikadze rosyjskiego) do tego dodal bym nazwisko Pavlica.
Po dzisiejszym dniu (chyba w wyniku bezsilnosci) przyszlo mi do głowy nazwisko Pulpeta :roll: . Zastanawialem sie czy (oczywiscie nr 1 powinien byc Loram ) nie bylo by dobrym posunieciem danie mu jeszcze szansy.Wiem ze dla wielu to niedorzeczny pomysl ale jak mowie to chyba wynik bezradnosci :roll:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#2642 Postautor: bkapusta » 6 grudnia 2005, o 23:44

To teraz tylko Sullivan, Andersen, Loram, Bjerre, Slabon [3 z nich] i 2 juniorow z zagranicy daje nam szanse w walce o awans...

Ale jak mowi jeden z przyjaciol Wilq : 'chuja tam awans'
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Pebas
Szkółkowicz

#2643 Postautor: Pebas » 6 grudnia 2005, o 23:59

skoro poslugujemy sie cytatami z filmow to i ja cos mam: "ochujałes?" wierzysz w to że najelpszy obcokrajowiec ligi pojdzie jezdzic do pierwszej ligi skoro ma mase ofert i o wiele wieksze pieniadze? . bez zartow. na andersena tez bym nie liczyl. czytalem gdzies ze jest jednym z najdrozszych obcokrajowcow. wykorzystuje to ze wypad z gp wiec moze przebierac w ofertach. loram i hamill to szczyt marzen, ale watpie zeby i to sie naszemu zarzadowi udalo.
najwiekszy zal mozna miec do kepy. chlapnal bez sensu o awansie. widac ze nie ma o zuzlu pojecia skoro chce walczyc z klubami z budzetami trzy razy wiekszymi od swojego klubu.

Awatar użytkownika
marcin_lub
Junior

#2644 Postautor: marcin_lub » 7 grudnia 2005, o 00:05

Pebas pisze:najwiekszy zal mozna miec do kepy. chlapnal bez sensu o awansie. widac ze nie ma o zuzlu pojecia skoro chce walczyc z klubami z budzetami trzy razy wiekszymi od swojego klubu.

święta racja :!: :!: po co robić i nie gadać skoro można gadac i nicnie robić...

Koper
Trener
Kontakt:

#2645 Postautor: Koper » 7 grudnia 2005, o 00:20

boxing pisze:Chociaz caly czas mnie zastanawia wpis, ze Karlssony dyktowaly stawki wyzsze od N.Pedersena a Ostrow wzial ich obu...
Nie znasz zasad jakimi rzadza sie promocje? Razem, w pakiecie taniej :wink:

auganoff
Szkółkowicz
Kontakt:

#2646 Postautor: auganoff » 7 grudnia 2005, o 00:24

Gelo pisze: W Ostrowie mają kilku Gelów którzy "chcą" i robią wszystko żeby osiągnąć cel - nawet po trupach.

Gelu, w swojej megalomanii jesteś po prostu przeuroczy, rozbawiłeś mnie na koniec dnia, dzięki! :lol: :lol:

Ja nie jestem optymistą, bo patrząc na skład Ostrowa to jest to absolutna potęga - jedna, ani nawet 2 kontuzje im nie zaszkodzą, a zawodnicy są doświadczeni, zaskoczeń in minus co do liderów (pięciu :shock: ) nie przewiduję.

Nie zamierzam też biadolić. Pewnie się niektórym narażę, ale dla mnie żużel to przede wszystkim widowisko, nastrój, kontakt z ulubionym sportem, w mniejszym stopniu wynik, dlatego z równą przyjemnością chodzę na MDMP z udziałem choćby Krosna :wink: , jak na mecze ligowe. Jedyne, co mnie drażni, to pseudogwiazdorstwo i brak ambicji, dlatego ostatni sezon był nijaki i do dupy, jakieś wszystko bez sensu. Ale jeśli w przyszłym będzie widowisko i ambicja, mimo że bez szans na awans, to ja płakał nie będę, tylko bił brawo tym, którzy pokażą na torze umiejętności i serce do walki.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#2647 Postautor: boxing » 7 grudnia 2005, o 00:26

Ostrow wzial nawet nie duo-pack, tylko "pakiet skandynawski" :wink: Duzy zakup, duzy rabat - to wyjasnia, dlaczego stac ich bylo na zawodnikow, ktorych chciala nawet E-liga (Karlsson, Max, Risager) :wink:
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

JAG
Senior

#2649 Postautor: JAG » 7 grudnia 2005, o 08:14

Gelo pisze:
Chodzi o to, że my ciągle słyszymy: ten za drogi, tamten się ceni, a jeszcze inny droższy od nich obu razem wziętych. Szczypiemy się i nie możemy zakontraktować jednego klasowego zawodnika, a Ostrów wziął... no właśnie, ilu? Dwóch? Trzech? Czy może pięciu? Zależy, jak liczyć, ale to chyba nie jest w tym wszystkim najistotniejsze. Bo najistotniejsze jest to, że nas od czołowych drużyn I ligi dzieli przepaść. Kompletujemy drugą linię, ściągając Shieldsa, który ma zastąpić Frankowa, a dwie drużyny w tym czasie prawie wyczyściły rynek najbardziej wartściowych zawodników. Trudno to skomentować tak, żeby nikogo nie urazić.

To najlepszy komentarz do całej sytuacji. Można powiedzieć - my negocjujemy - inni podpisują. Dzisiejszy dzień to porażka NASZYCH działaczy.

no niestety mam identyczne odczucia.jesli nie wydarzy si,e jakiś żużlowy cud to nie spodziewałabym sie wiekszej frekwencji na zygmunt. niz tegoroczna:(
:),czasami :(

Danio

#2650 Postautor: Danio » 7 grudnia 2005, o 08:16

To mamy pozamiatane :!: To jest właśnie efekt uwolnienia rynku z obcokrajowców! teraz kto ma kasę to ma wszystko :!: Tak chciał nasz Zarząd więc teraz to należałoby zakontraktować przynajmniej jakiegoś zagranicznego albo dwóch tak abyśmy nie musieli oglądac spotkań przegranych na własnym torze z Ostrowem czy Zieloną G. do 30 pkt!
Ja tutaj widze tylko [b]LORAMA

O Awansie można zapomnieć [/b]:!: Nikogo tutaj nie można obwiniac za to że Ostrów ma budżet extraligowca :!: Przecież oni mają silniejszą pakę od Rzeszowa co jest w Extralidze. Z takimi możliwościami Ostrów mógłby spokojnie powalczyć o 4 w extralidze :!: Tylko kataklizm jakiś może sprawić że nie awansują oni w 2006 r.