Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
dumbli
Szkółkowicz

#2776 Postautor: dumbli » 7 grudnia 2005, o 23:47

Gretzky pisze: Na pozycje juniora najlepsza kandydatura to Bjerre ew wspomniani Messing lub Kennett. .

Bjerre zakończył wiek juniora. A Messing i Kennett to faktycznie bardzo dobre kandydatury.
Czesi mnie także nie przekonują, niemniej niektórzy z nich zrobili duży postęp. Na próbę wziąłbym Tomićka lub Simotę.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#2777 Postautor: GIGI » 8 grudnia 2005, o 00:04

Albo Zdenka Smetane ;);););)

meesha
Trener
Kontakt:

#2778 Postautor: meesha » 8 grudnia 2005, o 00:57

I Toni Kasper jr. na dokładkę i jeeeedziemy :D
A miałem nadzieję na kierunek angielski... ale widocznie za daleko :wink:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

dumbli
Szkółkowicz

#2779 Postautor: dumbli » 8 grudnia 2005, o 01:11

meesha pisze:I Toni Kasper jr. na dokładkę i jeeeedziemy :D
A miałem nadzieję na kierunek angielski... ale widocznie za daleko :wink:

A E. Kenneth to skÄ…d???
A mój widok na skład to:
1. Rempała
2. Knapp
3. Brhel
4. Shields/Norris
5. Loram/Bjerre/Dobry Polak
6. Mesing/Kenneth
7. Simota/Tomicek
Na rezerwie Jeleń, Trumna lub Piszczo w zależności pewnie który tańszy.
Jak przeglądałem różne statystyki to zauważyłem, że Shields i Norris jeżdżą razem w Anglii ( Eastburn) i Szwecji (Vargarna) to może i razem w Polsce? :wink:

max3
Zawodowiec

#2781 Postautor: max3 » 8 grudnia 2005, o 03:13

OOOO pozytywna wiadomosc :lol: :lol: :lol: .Brawo dzialacze brawo.Chyba J.Rempala mial tylko jedna propozycje z Lublina.Pozostaje nam walko moze o pierwsza 4 oj bedzie trudno.
1.M.Frankow
2.T.Piszcz
3.J.Rempala
4.Shields
5.G.Knapp
6.K.Dominiczak
7.M.Michaluk
8.Polak
Panowie CEL EXTRALIGA TZ WALCZY O EXTRALIGE!!!!!!!!!!! Do bojuuuuuuuuu tztztztztztzt!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Koper
Trener
Kontakt:

#2782 Postautor: Koper » 8 grudnia 2005, o 03:42

Czyli Gorzow... :cry:

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#2783 Postautor: Kiry » 8 grudnia 2005, o 07:41

A nie warto by było przeprosić sie z Andersenem?
Obrazek

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2785 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 10:18

Gawrzyk pisze:Akurat w przypadku Joonasa trudno było cokolwiek więcej zrobić. Zdecydowały sprawy pozasportowe. Gdyby odrzucił tą propozycję byłby po prostu głupi.

Pawle, a czy mozna coś więcej na temat korzystności oferty Gorzowskiej dla Jonasa? I pytanie drugie. Jakie kroki zamierza podjąc lubelski Klub, żeby wybrać jeszcze jakiś wariant korzystny z tego co zostało na rynku na najbliższy sezon?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2786 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 10:24

Koper pisze:
Osobiscie nie lubie Hansa Andersena ale jeszcze bardziej nie lubie Nicki Pedersena. Wiadmo ze te sentymenty nie decyduja przy budowaniu skladu ale sympatie kibicow zawsze byly i beda rozne i slowa o robieniu komus laski sa dla mnie nie trafione, ktos jako kibic moze miec uraz do jakiegos zawodnika innego moze po prostu nie lubic...mowimy o kibicach oczywiscie a nie o dzialaczach ktorzy mieliby cos Hansowi zapominac i tym samym robic laske aby u nas wystepowal, to forum jest jednak przede wszystkim wyrazem opini kibicow...

a może to jest sposób?

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#2787 Postautor: maestro76 » 8 grudnia 2005, o 10:28

jak nie jonas to loram.pozatym nazwisko mistrza swiata powinno przyciagnac na trybuny kilku kibicow wiecej :)
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#2788 Postautor: ravajas » 8 grudnia 2005, o 10:41

maestro76 pisze:jak nie jonas to loram.pozatym nazwisko mistrza swiata powinno przyciagnac na trybuny kilku kibicow wiecej :)

no. Gela!

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
luCas
Kadrowicz

#2789 Postautor: luCas » 8 grudnia 2005, o 11:15

Sprawy pozasportowe zadecydowaly..hmmm ciekawe co dostal tam czego nie mogl by dostac u nas (co to sa sprawy pozasportowe?? kasa? jesli tak to mu sie nie dziwie, ze u nas mogl jej dostac mniej) :wink: Czy moze dostal prywatny odrzutowiec i osobiste stewardessy w bikini?
Wcale mnie nie zdziwi jesli podpisal w e-lidze...
"Kto nie potępia - ten przyzwala" - Jan Karski

jotem

#2791 Postautor: jotem » 8 grudnia 2005, o 11:26

Jak nie Jonas to może "Loramski".Styl jazdy podobny więc byłoby na co popatrzeć.
Oprócz Lorama, jeszcze Brhel i na pozycji juniora Kenetta i skład mamy ciekawy...ale czy do walki do extralige - to jest sport wsystko jest możliwe. Nie zawsze "papierowi" faworyci wygrywają - przykład - totalna klęska MU w Lidze Mistrzów.

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#2792 Postautor: $korzen$ » 8 grudnia 2005, o 11:47

harry pisze:Z powodu mojej niewyparzonej gęby, pisania tego co myślę i pisania " niepolitycznie" zabroniono mi w końcu ( ku olbrzymiej zapewne i nieskrywanej radości wielu forumowiczów) i absolutnie pisania na forum :cry: :cry: :cry: :evil: :evil: :evil: Pa, pa!

Harry ten wpis jest tak zenujacy ze az brak mi slow zeby go opisac, a tlumaczenie sie ze Joonas wybral aspekty pozasportowe jest jeszcze bardziej zalosne, dowodzi to jakich mamy patalaaaaa tzn nieudacznikow w zarzadzie, boze zeby nie potrafic podpisac ze sredniakiem :shock: to co Gawrzyk teraz ? Darkin,Bager czy moze Stefani .. no ? Boze co za zenada :x

PS na pierwszy mecz ligowy w Lublinie powinnismy zrobic transparent " Z Kepa to na K.... a nie do E-ligi"

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2793 Postautor: Łoptymista » 8 grudnia 2005, o 11:59

korzen wrzuc na luz. ok?
Moze jestem naiwny, ale jestem swiecie przekonany, ze wczesniej lub pozniej harry powroci na forum. Szkoda, ze teraz przestal nadawac w takim ciekawym momencie:/
Jeszcze kilka wolnych miejsc w druzynie mamy, kilku dobrych zawodnikow jeszcze jest do wziecia, wiec teoretycznie cos jeszcze moze sie zdarzyc.
PS. ma ktos pewne info o losach Niklasa K. Podpisal gdzies czy nie??

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#2794 Postautor: mikas » 8 grudnia 2005, o 12:15

$korzen$ pisze:PS na pierwszy mecz ligowy w Lublinie powinnismy zrobic transparent " Z Kepa to na K.... a nie do E-ligi"

... a bez Kępy do Rzeszowa lub Puław bo w Lublinie tor zaorają i posadzą słonecznik aby wysyłać go później na Hetmańską 69 :evil: :|
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
prt
Junior
Kontakt:

#2795 Postautor: prt » 8 grudnia 2005, o 12:24

akurat fiasko negocjacji z Kylmaekorpim było niemal pewne - musielibyśmy wyrzucić na stół pewnie z pół (i tak wirtualnego) budżetu, żeby Go przekonać. tym, co w życiu negocjacji nie prowadzili i nie wiedzą ani nie chcą się sami domyśleć, co znaczą "czynniki pozasportowe" wyjaśnię, że są to np. zdanie menadżera, zdanie bliskich osób (kobiet zwłaszcza), kwestie logistyczne (wolicie jechać do pracy 300 km czy 1000 km?), dodatkowe atrakcje (np. wypoczynek, wycieczki, hotele, bankiety, mieszkanie, dom - w zależności od zasobności portfela i od potrzeb przekonywanego). nietrudno się domyśleć.

dziwią mnie też żale niektórych osób tutaj względem Sipmy i Prezesa Kępy. to trochę tak, jakbyście mieli pretensje do Kowalskiego, który dotuje prywatny teatr, że nie grają tam aktorzy największych scen warszawskich czy krakowskich.
primo: Sipma daje kwotę X, która zapewne stanowi znaczny procent budżetu. trudno mi powiedzieć, czy są szanse, by wrzucać w żużel więcej - domyślam się, że nie, bo to za poważna firma ze zbyt dobrymi fachowcami od finansów, żeby inwestować w nietrafione pomysły.
secundo: jest wolny rynek. nie jest winą Sipmy, że nie ma w Polsce firm, które chcą wyłożyć więcej pieniędzy. może się tak dzieje, bo żużel jest zbyt słabą promocją dla firm, może się tak dzieje, że promocja jest niewspółmierna względem kosztów, może się tak dzieje, bo jest burdel w klubie / klubach i nie do końca wiadomo, co się z forsą robi, może się tak dzieje, bo nie ma bogatszych i chętniejszych firm.
tertio: mieć pretensje do LK, że budżet lubelski jest cirka o połowę mniejszy niż budżety faworytów, to chybiony zarzut. przykład Ostrowa Wlkp. pokazuje, że siła budżetu jest budowana na małych a licznych sponsorach oraz na wsparciu miasta. tu można mieć pretensje jedynie do Zarządu albo o bierność albo o nieudolność albo o brak chęci.
(tak a propos - chyba sobie nie wyobrażacie Prezesa Klubu jeżdzącego po sklepikach z prośbą o datki?)
Ostatnio zmieniony 8 grudnia 2005, o 12:25 przez prt, łącznie zmieniany 1 raz.

Centrum Konferencyjne BENSIP. Miejsce Spotkań.

http://www.bensip.pl
http://www.sport.bensip.pl

Restauracja-Bar. Przyjęcia Okolicznościowe. Transmisje sportowe na żywo.
Szkolenia. Konferencje. Imprezy integracyjne.

Czarek
Trener

#2797 Postautor: Czarek » 8 grudnia 2005, o 12:35

Z Loramem rozmawia Bydgoszcz, więc pewnie nic z tego.
Dyktator forum: Czarek ban na tydzień, reszta ostrzeżenia.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#2799 Postautor: kilar » 8 grudnia 2005, o 13:15

Loram, Hamill :?: Spodziewam sie, ze raczej nie bede w Lublinie jezdzic. Wiec zostaja juz (a moze jeszcze): Brhel, Klingberg, Gjedde i paru innych przecietnych zuzlowcow. Najlepszym wyborem byloby pozyskanie Niklasa, ale juz raz wystawil klub do wiatru, wiec pewnie tez nie przyjdzie. Brhel to dosyc stary zawodnik, smigal w Opolu jako tako, ale mowiac szczerze po cholere tu kolejny sredniak :?: Przypomnial mi sie wlasnie troszeczke slawniejszy Fin niz Joonasa, a mianowicie Kai Laukanen... moze on :?:

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#2800 Postautor: Łoptymista » 8 grudnia 2005, o 13:18

Aaaaaa wszystko tylko nie Kai Laukanen. Toż to taki Franek z fińskim paszporetm. Ludzie popatrzcie co ion wyprawiał w polskiej lidze zamiast zgłaszać takie kandydatury!
PS. czy to prawda ze staramy sie o juniora zza granicy... wojewodzkwa:(