Stadion przy Al.Zygmuntowskich 5
Ja od początku jestem za wybudowaniem od początku całkowicie nowego stadionu, a nie pakować kasę w ciągłe remontowanie obecnego.
Projekt żeby stadion był tylko żużlowy jest chyba mało realny. Jestem zdania, żeby stadion miejski był dostępny dla wielu dyscyplin sportowych i imprez masowych, w ten sposób stanie się mniej nierentowny.
Gdzie miałby stanąć stadion? W miejscu gdzie jest wolny duży i tani grunt miejski, ale stosunkowo blisko centrum i nie w bliskim sąsiedztwie z osiedlami mieszkalnymi. Miejsce, w którym można byłoby pogodzić wszystkie te elementy było by dla mnie najlepszym.
Projekt żeby stadion był tylko żużlowy jest chyba mało realny. Jestem zdania, żeby stadion miejski był dostępny dla wielu dyscyplin sportowych i imprez masowych, w ten sposób stanie się mniej nierentowny.
Gdzie miałby stanąć stadion? W miejscu gdzie jest wolny duży i tani grunt miejski, ale stosunkowo blisko centrum i nie w bliskim sąsiedztwie z osiedlami mieszkalnymi. Miejsce, w którym można byłoby pogodzić wszystkie te elementy było by dla mnie najlepszym.
- _piotrusss
- Kadrowicz
istred pisze:Ja od początku jestem za wybudowaniem od początku całkowicie nowego stadionu, a nie pakować kasę w ciągłe remontowanie obecnego.
Nie znam aż tak dobrze projektu, ale wydaje mi się że jeśli zostanie on zatwierdzony to nie będzie tego można nazwać remontem. Jeśli na trybunach mają być zamontowane krzesełka, a pod trybunami jakieś pomieszczenia to nie ma możliwości aby nie wyburzyć tych co są. Po starym stadionie zostanie tylko tor i płyta boiska. Nie jestem zbyt wielkim entuzjastą budowy nowego stadionu w innym miejscu. Do istniejącego projektu dodałbym jeszcze trybuny na drugim wirażu lub/i kilka rzedów krzesełek do góry, tak by mieścił jakieś 15/16 tys. miejsc. Jednak, jeśli ma to być projekt stadionu na bardzo długie lata to ilość miejsc, która byłaby adekwatna do możliwych frekwencji w przypadku awansu Motoru lub TŻ-tu to jakieś 20 - 25 tys. W tym wypadku dodatkowo Lublin może się starać o organizację np. meczów reprezentacji.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Michael pisze:Na drugim wirazu ma byc ponoc parking.
Tylko gdzie go zmieszcza to ciort wie
zapewne przy Bystrzycy, tam gdzie do tej pory stała karetka, polewczka itp. Od jakiegoś czasu czekałem aż to nastąpi i mam nadzieję, że rzeczywiście park wróci na swoje miejsce (bo jeśli się nie myle to kiedyś tam właśnie sie mieścił
Ciekawe tylko kiedy ten remont ma się rozpocząc i co będzie z rozgrywkami
Jesli tak to byloby fajnie... chociaz jak powiedzial Prezydent to 11 tys jest wystarczajaca pojemnością, jak na Lubelskie warunki więc na jej zwiększenie bym nie liczył, choć w 100% sie zgadzam. Buduje się nowe obiekty w calym kraju więc na mecze reprezentacji bym nie liczył. Poza tym pytanie o na ten temat Pan Pruszkowski skwitował śmiechem...Nie znam aż tak dobrze projektu, ale wydaje mi się że jeśli zostanie on zatwierdzony to nie będzie tego można nazwać remontem. Jeśli na trybunach mają być zamontowane krzesełka, a pod trybunami jakieś pomieszczenia to nie ma możliwości aby nie wyburzyć tych co są. Po starym stadionie zostanie tylko tor i płyta boiska. Nie jestem zbyt wielkim entuzjastą budowy nowego stadionu w innym miejscu. Do istniejącego projektu dodałbym jeszcze trybuny na drugim wirażu lub/i kilka rzedów krzesełek do góry, tak by mieścił jakieś 15/16 tys. miejsc. Jednak, jeśli ma to być projekt stadionu na bardzo długie lata to ilość miejsc, która byłaby adekwatna do możliwych frekwencji w przypadku awansu Motoru lub TŻ-tu to jakieś 20 - 25 tys. W tym wypadku dodatkowo Lublin może się starać o organizację np. meczów reprezentacji.
Zastanawia mnie jeszcze tylko jedno... jeśli ma być "coś" pod trybunami, a wiadomo ze trzeba będzie je wtedy zbudować od nowa, to dlaczego najpierw montują krzesełka...
Właśnie o to chodzi, że nie koniecznie... Choć "nieporównywalnie" jest pojęciem względnym.Tylko kasa byłaby nieporównywalnie większa.
PS. Swoją droga zarówno tor jak i boisko także wymagają gruntownego remontu (może mniejszego tor)
PPS. Jakaby to nie była przebudowa, to jeśli nie stawiają nowego obiektu to cały czas jest to modernizacja
wszyscy gadaja jak to bedzie fajnie
ale wiekszosc jeczy
a mnie zaciekawila inna sprawa:
za http://www.tzlublin.com
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem wyznaczonym przez urzędników MOSiR oraz Wydziału Funduszy Europejskich prace rozpoczną się na jesieni 2006 roku i potrwają dwa lata
moje pytanie jest nastepujace....... gdzie w takim razie odbywac beda sie zawody zuzlowe w 2007r.
przeciez nieposiadamy 2 toru zuzlowego w Lublinie......... moze w Głusku

za http://www.tzlublin.com
Jeśli wszystko pójdzie zgodnie z planem wyznaczonym przez urzędników MOSiR oraz Wydziału Funduszy Europejskich prace rozpoczną się na jesieni 2006 roku i potrwają dwa lata
moje pytanie jest nastepujace....... gdzie w takim razie odbywac beda sie zawody zuzlowe w 2007r.
Gawrzyk pisze:Wyobraź sobie na podstawie Rybnika.
juz skonczylem "googlowanie" na ten temat........znalazlem po kolei plany inwestycyjne,srodki przeznaczone na ten cel,przetargi,dzienniki robót,uwagi w trakcie przebudowy i efekt koncowy(ktory osobiscie tez ogladalem kilka razy)
Powiem tyle.....zbieznosc jest w kilku miejscach z planami przebudowy naszego stadionu(termin dwu letni,montaz siedzisk,montaz nowej instalacji niskonapieciowej do celow monitoringu i naglosnienia oraz montaz tablicy swietlnej) i na tym konczy sie moje wyorazenie co do "blizniaczego" przedsięwzięcia.
Różnic chyba jest wiecej ! ( miedzy innymi to zadaszenie) ale podstawowa to fundusz ktory u nas jest ok.3x wiekszy co do wspomnianego przez Ciebie obiektu przy ul. Gliwickiej w Rybniku
- _piotrusss
- Kadrowicz
Nie wiem jak wygląda to z technicznego punktu widzenia, ale najlepszym rozwiązaniem bedzie remont trybun pojedynczo, tak aby nie burzyć na początku wszystkich.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
A ja mam nadzieję, że ktoś pomyślał o zwiększeniu strefy bezpieczeństwa, tak by nasz tor otrzymał licencję FIM i by mogły się na nim odbywać zawody międzynarodowe.
Osobiście życzyłbym sobie skrócenie toru i zmianę profilu, tak by był bardziej wymagający technicznie. Z jednej strony zawody na takich obiektach należą do najciekawszych, a z drugiej jest to szansa byśmy wreszcie doczekali się zawodników znaczących coś również na obcych torach. Bo jak jest dzisiaj - wszyscy wiemy
Osobiście życzyłbym sobie skrócenie toru i zmianę profilu, tak by był bardziej wymagający technicznie. Z jednej strony zawody na takich obiektach należą do najciekawszych, a z drugiej jest to szansa byśmy wreszcie doczekali się zawodników znaczących coś również na obcych torach. Bo jak jest dzisiaj - wszyscy wiemy
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
kdsz pisze:Osobiście życzyłbym sobie skrócenie toru i zmianę profilu, tak by był bardziej wymagający technicznie. Z jednej strony zawody na takich obiektach należą do najciekawszych, a z drugiej jest to szansa byśmy wreszcie doczekali się zawodników znaczących coś również na obcych torach. Bo jak jest dzisiaj - wszyscy wiemy
Nasz obecny tor określany jest jako "techniczny".
Co do kraty - opinie są różne - jedna z nich głosi, że koszt demontażu przewyższa ewentualny zysk - ile w tym prawdy - chyba nikt nie wie. Ponoć swego czasu był chętny na zakup całej naszej kraty - Unia Leszno chciała tym otoczyć stadion. Co do toru - jestem za utrzymaniem go w obecnym kształcie. Mimo, że długi - sprzyja walce (jak ktoś umie), nie ziewa sie z nudów jak w Rzeszowie czy Krośnie.
Gelo pisze:Co do kraty - opinie są różne - jedna z nich głosi, że koszt demontażu przewyższa ewentualny zysk - ile w tym prawdy - chyba nikt nie wie. Ponoć swego czasu był chętny na zakup całej naszej kraty - Unia Leszno chciała tym otoczyć stadion.
To do demnotarzu proponuje zatrudnić paru hoolsów a są tacy na bank w Lublinie ... wskakuja oni na ogrodzenie i nim telepia ono po dłuższej chwili ustepuje hehe
U nas tak było i poszło ogrodzenie na ok 20 metrach po tym jak 11 kolesi wskoczyło na siatke i próbowali ... no włąśnie nei wiem co
Ale ogrodzenie poszło hehe
Może zdeka niecywilizowany sposób ale skuteczny
A złom faktycznie kosztuje i nawet całkiem niezłe kokosy można na tym zarobić
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 2006, o 13:53 przez Jaga, łącznie zmieniany 1 raz.

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
Tylko u nas siatki nie ma, same pręty
http://www.motorlublin.com/foto.php tu masz fotki to sobie pooglÄ…daj
np. to http://motorlublin.com/galeria/sezon040 ... M0215.html
Fatalnie to wygląda, ja siedze akurat tu gdzie wychodzą piłkarze....no i mam świat zza krat
Fatalnie to wygląda, ja siedze akurat tu gdzie wychodzą piłkarze....no i mam świat zza krat
Snys pisze:Tylko u nas siatki nie ma, same pręty![]()
Ano u nas też w sumie sa kraty ale od połowy w góre a od połowy w dół siatka ale uwierz mi jak wandaljest 1 klasa to zniszczy wszystko

PROSTACY'05 ~ Ultra Brigade
NSN
Jaga pisze:Snys pisze:Tylko u nas siatki nie ma, same pręty![]()
Ano u nas też w sumie sa kraty ale od połowy w góre a od połowy w dół siatka ale uwierz mi jak wandaljest 1 klasa to zniszczy wszystko
U nas takich nie mało
Tak czy owak, trzeba sie tego jakos pozbyc
A z tym kłopotem przy demontażu to dla mnie jakies nieporozumienie...
Ostatnio zmieniony 6 stycznia 2006, o 14:01 przez Snys, łącznie zmieniany 2 razy.