muzyka podczas zawodów

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#101 Postautor: wojtek_78 » 29 stycznia 2006, o 23:37

Jak We are the champions to proponujÄ™ takÄ… wersjÄ™ http://www.net-land.pl/~wszubart/We_Are ... mpions.mp3

wojteko
Senior

#102 Postautor: wojteko » 29 stycznia 2006, o 23:43

wojtek_78 pisze:Jak We are the champions to proponujÄ™ takÄ… wersjÄ™ http://www.net-land.pl/~wszubart/We_Are ... mpions.mp3

mnie to ta wersja pasuje bardziej do cyrku niż na zuzel :!:
P.S choc niejednokrotnie i na zuzlu ogladalem niezly cyrk :wink: :shock:

sledzio

#103 Postautor: sledzio » 29 stycznia 2006, o 23:47

Super ! chyba zostanÄ™ fanem "Punk Cover" hehe super nuta !

Awatar użytkownika
istred
Trener

#104 Postautor: istred » 30 stycznia 2006, o 00:24

Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie" :)
Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.pronet.lublin.pl/~kubus/Staw ... _zycie.mp3
Ostatnio zmieniony 5 lutego 2006, o 14:07 przez istred, łącznie zmieniany 2 razy.

Awatar użytkownika
kaar
Szkółkowicz

#105 Postautor: kaar » 30 stycznia 2006, o 01:39

Dla mnie najlepszym kawalkiem przy prezentacji bylby ten od H-Blockx - "The Power".
Chyba wszyscy go znaja...W ciagu kilku sekund daje dosyc duzo wrazen :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Torsen
Trener

#106 Postautor: Torsen » 30 stycznia 2006, o 02:04

Słusznie twierdzicie, że "na wejście" powinno polecieć coś bardzo znanego - nie tylko pokoleniu dominującemu na forum, ale również starszym. Wiele racji jest również w tym, że Eye of The Tiger i Final Countdown są strasznie oklepane. Dlatego ja proponuję Smoke On The Water Deep Purple. Wymiata. Ma ponadczasowy riff gitarowy i nie przyprawi mojego ojca o stan przedzawałowy, jak niektóre z przedstawionych wcześniej proppozycji.
Jak mawia Leszek Kępa: "kto jest przeciw? Nie widzę..." ;)

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#107 Postautor: Kaka » 30 stycznia 2006, o 03:08

To ja mam takie pytanie formalnie: jakby "ktoś" przerobil troche poszczególne sample z ww. lub innych (jakie przyjdą na myśl:wink:)kawałków, dodał trochę "swojego" bitu, czy to by nie było lepsze niż gołe i oklepane te same melodyjki ze znanych powszechnie kawałków :?:
Obrazek

BR
Senior

#108 Postautor: BR » 30 stycznia 2006, o 06:36

istred pisze:Jak dla mnie idealnym utworem może być motyw z "Stawka większa niż życie" :)
Jakby ktoś nie wiedział o co chodzi:
http://www.pronet.lublin.pl/~kubus/Staw ... _zycie.mp3

jak dla mnie bomba :)

Geest
Senior

#109 Postautor: Geest » 30 stycznia 2006, o 07:31

kilar pisze:The Final Countdown, The Kids Arent Alright, Eye Of The Tiger, Whiskey In The Jar, Smells Like Teen Spirit.... prawie sam metal :roll: ale jeszcze te jako tako ujda

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
uogolniajac - odpowiednio: rock, punkrock, rock, metal, grunge

jest jeszcze pełne The Kids Aren't Alright bez wokali

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#110 Postautor: Prymus » 30 stycznia 2006, o 08:33

Nieee no Shaku juz dość tego Chuka Norrisa!!!

Oj, mam nadzieję, że nie słyszał :wink: :wink: :wink:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#111 Postautor: Gelo » 30 stycznia 2006, o 10:10

Torsen pisze:Słusznie twierdzicie, że "na wejście" powinno polecieć coś bardzo znanego - nie tylko pokoleniu dominującemu na forum, ale również starszym. Wiele racji jest również w tym, że Eye of The Tiger i Final Countdown są strasznie oklepane. Dlatego ja proponuję Smoke On The Water Deep Purple. Wymiata. Ma ponadczasowy riff gitarowy i nie przyprawi mojego ojca o stan przedzawałowy, jak niektóre z przedstawionych wcześniej proppozycji.
Jak mawia Leszek Kępa: "kto jest przeciw? Nie widzę..." ;)

Potwierdzam - sugerujęnawet wykonanie na żywo ;). Dorzucam w pakiecie Paranoid (może być w polskiej werski językowej Piersi - jade jade na motorze wiater mi owiewa twarz), Black Night.

miszti

#112 Postautor: miszti » 30 stycznia 2006, o 10:23

Myślę ,że ta wersja We Are The Champions, którą zaproponował wojtek_78 by się nadawała :lol:

Po wygranym meczu byłoby fajnie coś takiego usłyszeć i potańczyć z radości :wink:

Tomal

#113 Postautor: Tomal » 30 stycznia 2006, o 11:02

Mam propozycję uporządkowania wszystkich pomysłów:

Kapitalnych, rocknrollowych, ostrych, rytmicznych kawałków jest nieskończenie wiele i nie ma sensu/nie uda się wybrać "najfajniejszego", który jeszcze wszystkim miałby odpowiadać. Rozumiem, że w tych poszukiwaniach chodzi o dwie rzeczy: numer na początek meczu/prezentację i jakieś piosenki, które miałyby być puszczane między biegami w czasie wyścigów polewaczki z ciągnikiem. Moim zdaniem kawałki do tej drugiej opcji powinny być wybierane przed każdym meczem. Nawet najlepsze znudzą się puszczane w kółko. A tak - wybrać 7-8 kawałków "z kopem" i niech radują lud kiedy na torze nic się nie dzieje. Chciałbym jescze wyjaśnić, co rozumiem pod pojęciem "kopa" - nie rzeźnię, czy jakieś łojenie na bębnach bez opamiętania. Po prostu - dobre, rockowe. melodyczne kawałki, przy których "nóżka sama zabiera się za wystukiwanie rytmu:) ". Wybrać takie - żaden problem.
Co do kawałka "na wejście" Smoke On The Water jest wg mnie ok (choć za bardziej ponadczasowy riif uważam "Satisfaction" Stonesów:) ). Zgadzam się też, że wersja live z Japonii byłaby idealna (w tle brawa ludzi - przy dobrych wiatrach publiczność mogłaby się podłączyć).

No i trzecia sprawa - tzw. dżingle - krótkie wstawki (sama muzyka) po każdym wygranym biegu. Kilka sekund, ale charakterystyczne, zapadające w pamięć. (na piłce ręcznej jest coś takiego po każdej bramce SPRu). I mogłoby tak być tutaj - wygrany bieg - dżingiel, i po chwili jakiś ostry numer (muzyczny 8) ). Jak będzie zgoda, to po sesji mogę spróbować nad czymś takim pokminić.

Jako że na jedną audycję już zapraszałem, to paskudnie zaproszę na drugą. Ale głównie dlatego, że puszczę kilka kawałków, które według mnie pasowałby na nutę między biegami. Zapraszam - posłuchajcie, czy takie granie byłoby dobre. No i druga częśc rozmowy z Pawłem będzie:) Czwartek, 19:30, Radio Centrum
do usłyszenia
"Najtazsim Hriehom Je Nepit Dobre Pivo"

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#114 Postautor: kilar » 30 stycznia 2006, o 11:26

Geest pisze: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rock, punkrock, metal jaka to roznica :?: Przy takiej muzyce w glanach mozesz i tak hasac i sie rozbijac o innych gudlejow :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#115 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 11:33

kilar pisze:
Geest pisze: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

rock, punkrock, metal jaka to roznica :?: Przy takiej muzyce w glanach mozesz i tak hasac i sie rozbijac o innych gudlejow :lol:

Duza ;-)

Rock to gatunek a punkrock [prosty glownie trzy akordowy] czy metal to podgatunki.

Prosze nie utozsamiaaj rocka z 'hasajacymi w glanach' bo to proste uogolnienie i IMO robisz z siebie plytkiego czlowieka.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#116 Postautor: kilar » 30 stycznia 2006, o 11:49

o gustach sie nie dyskutuje, wiec ja pozostane przy swoim zdaniu, a Ty pozostan przy swoim... strzala

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#117 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 11:57

kilar pisze:o gustach sie nie dyskutuje, wiec ja pozostane przy swoim zdaniu, a Ty pozostan przy swoim... strzala

Grunt czytac ze zrozumieniem ;-)
Ja nie dyskutuje o gustach [bo to by byla dyskuja typu to jest lepsze a to nie] tylko o systematyce [jaka to roznica? a taka, ze to gatunek 'naczelny' a to podgaatunek stanowiacy tylko czesc 'gatunku naczlenego' ;-)] i kulturze ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#118 Postautor: kilar » 30 stycznia 2006, o 12:06

chodzi mi o to, ze mnie to i tak nie interesuje co jest podgatunkiem czego itd itp, wiec Twoje tlumaczenie jest w tym przypadku zbedne. Nie jestem jakims zapalonym fanem tego rodzaju muzyki, wiec jest mi ona zupelnie obojetna i nie widze sensu dalej prowadzic rozmowe na ten temat.

Manitou
Kadrowicz
Kontakt:

#119 Postautor: Manitou » 30 stycznia 2006, o 12:06

Gelu, a czy kapelka z Twojego avatarka jeszcze działa :?: Jeżeli tak to może byście wy coś sklecili :?: :idea: Jakiś krótki, energetyczny dżingiel...

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#120 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 30 stycznia 2006, o 12:14

kilar pisze:chodzi mi o to, ze mnie to i tak nie interesuje co jest podgatunkiem czego itd itp, wiec Twoje tlumaczenie jest w tym przypadku zbedne. Nie jestem jakims zapalonym fanem tego rodzaju muzyki, wiec jest mi ona zupelnie obojetna i nie widze sensu dalej prowadzic rozmowe na ten temat.

Mnie nie interesuje historia, tzn. że mam nie odróżniać Epoki od okresu?? Czy jeśli mnie nie interesuje geografia to wybaczysz mi , jeśli uznam że Afryka to kraj a Chile to kontynent?

zastanów sie co mówisz...(piszesz)

pozdro
Ostatnio zmieniony 30 stycznia 2006, o 12:45 przez m.a.c.i.e.k.s, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#121 Postautor: kilar » 30 stycznia 2006, o 12:16

Ciebie chyba polski nie interesuje :lol:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#122 Postautor: bkapusta » 30 stycznia 2006, o 12:17

kilar pisze:chodzi mi o to, ze mnie to i tak nie interesuje co jest podgatunkiem czego itd itp, wiec Twoje tlumaczenie jest w tym przypadku zbedne. Nie jestem jakims zapalonym fanem tego rodzaju muzyki, wiec jest mi ona zupelnie obojetna i nie widze sensu dalej prowadzic rozmowe na ten temat.

Zapytales jaka to roznica ;-) Wiem, ze to bylo pytanie retoryczne sugerujace, ze zadna. Ale poniewaz ta sugestia jest razaco bledna to postanowilem to wyjasnic ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#123 Postautor: Gelo » 30 stycznia 2006, o 12:22

Manitou pisze:Gelu, a czy kapelka z Twojego avatarka jeszcze działa :?: Jeżeli tak to może byście wy coś sklecili :?: :idea: Jakiś krótki, energetyczny dżingiel...

Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.

Awatar użytkownika
m.a.c.i.e.k.s
Junior

#124 Postautor: m.a.c.i.e.k.s » 30 stycznia 2006, o 12:31

Gelo pisze:Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.

A jakÄ… muzykÄ™ grasz, i jak sie nazywa Twoja kapela??

pozdro

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#125 Postautor: Gelo » 30 stycznia 2006, o 12:50

m.a.c.i.e.k.s pisze:
Gelo pisze:Działa działa - i ma się całkiem dobrze. Ostatnio nagraliśmy płytę. Czy sie nadajemy do żużla? Chyba nie mniej od rzeszowskiego Monstrum, ktore przygrywało na stadione podczas finałowego barażu. Zresztą - możecie sami to ocenić - 18 lutego gramy w CK. Zapraszam na koncert wszystkich forumowiczów - będzie czadzik.

A jakÄ… muzykÄ™ grasz, i jak sie nazywa Twoja kapela??
pozdro

Tipsy Train - klasyka hardrocka z elementami heavy. Może mało kto pamięta, ale kilka lat temu jako dzingiel na stadionie leciał nasz kawałek - "Za zu zi". Po szczegóły odsyłam na: http://www.tipsytrain.prv.pl