07.08.2005r. Motor-Stal Rz.(play-off) --> Rewanż 14.08.05

żużel w Lublinie

Czy na mecz ze Stala powinnismy zaprosic obcokrajowca

Czas głosowania minął 7 sierpnia 2005, o 12:35

Tak
89
88%
Nie
12
12%

Liczba głosów: 101

Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
pola

#251 Postautor: pola » 8 sierpnia 2005, o 17:56

Nie ma co trzeba juz dla Joonasa szykowac kontrakt na nastepny sezon bo nam ktos go zwinie a tego przeciez bysmy nie chcieli :!: Od niego trzeba zaczac budowac zespol bo to solidny obcokrajowiec, efektowny, zespolowy...ahh..same zalety. Wkomponowal sie chlopak w zespol i chyba nie znajdzie sie nikt kto by go nie chcial. Dlatego trzeba juz podsunac mu papier :wink: Im szybciej tym lepiej a teraz napewno nie bedzie sie zastanawial..Takiego walczaka od czasow Muszynskiego nie bylo :wink:

Awatar użytkownika
KOTI

#252 Postautor: KOTI » 8 sierpnia 2005, o 19:03

Ciekawe czy gdzie indziej nie dostanie lepszej propozycji :roll: oby nie

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#253 Postautor: Gelo » 8 sierpnia 2005, o 19:51

Konsekwentnie uważam, że Joonas, ktorego bardzo lubię, nie powinien być podstawowym obcokrajowcem w klubie. Przy słabych startach, na wyjazdach gwarantuje ok. 10 oczek, co potwierdziło się dwukrotnie i to z nienajlepszymi rywalami. Jeżeli miałby u nas zostać - trzeba dowieźć nowej nawierzchni, robić tor przyczepny i zapraszać go tylko na mecze u siebie - to gwarantuje emocje. Ale jakoś nie widzę Joonasa na twardych torach wyjazdowych. Po prostu chłopak musi popracować nad wyjściami spod taśmy. Ale wtedy będzie mógł wybierać w ofertach z ekstraligi... Moim faworytem ciągle pozostaje Peter, który wobec kontuzji Maxa bedzie zapewne najlepszym zawodnikiem ligi. Mógłbym się od biedy skłonić do Richardsona, bo jego jazda w DPŚ zrobiła na mnie spore wrażenie - chyba wychodzi z dołka. Joonas tak - ale jako drugi.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#254 Postautor: _piotrusss » 8 sierpnia 2005, o 19:55

KOTI pisze:Ciekawe czy gdzie indziej nie dostanie lepszej propozycji :roll: oby nie
Napewno dostanie... dlatego o kontraktowaniu przynajmniej jednego zawodnika obcokrajowego należy myśleć już teraz.
Osobiście uważam, że jeśli formuła 1 obco w meczu zostanie zachowana, to należy poszukać kogoś mocniejszego, o ile wogóle myślimy o walce w przyszlym sezonie o coś więcej niż utrzymanie. Doświadczenie pokazało, ze skład seniorski nie musi składać się z gwiazd by być wysoko w tabeli. Porzadny obco, który zawsze przywozi ponad 12 punktów ciągnie wynik i podbudowuje zespół. Joonas, pomimo swojej ogromnej waleczności i dużych umiejętnosci nie jest tak mocny na torach twardych, a przyczepnych jest coraz mniej. Ma bardzo słabe starty w porównaniu z takimi zawodnikami jak Richardson, Karlsson czy Max. Uważam, zed należy rozmawiać z Lee i Joonasem jednocześnie, jednakże priorytetowym kontraktem powinien stać się ten z Richardsonem. To zawodnik, który jedzie na każdym I-szoligowym torze bardzo skutecznie. Napewno chetnie przystąpi do rozmów z Lublinem, bo w E-lidze nie pokazał się najlepiej. U nas już startowal i był bardzo zadowolony, więc nie powinien robić takich niespodzianek jak Niklas. Finansowo nie sądzę, aby był droższy od Karlssona. Należy zacząć rozmowy już teraz. W przypadku wejścia przepisu, pozwalającego na start drugiego obco w meczu to wtedy dogadać się z Joonasem i mamy najlepszych obcokrajowców w lidze. Pytanie tylko... skąd na to kasa? Liczę, że znajdzie się jakiś sponsor, który pozwoli na zakontraktowanie tych dwóch zawodników. Przecież jeszcze kilka lat temu w Lublinie jeździła para Richardson Andersen... A w przypadku wejścia przepisu o 2 obco nasze polskie gwiazdy będą musiały poważnie obnizyć swoje wymagania...
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Gemeran

#255 Postautor: Gemeran » 8 sierpnia 2005, o 19:57

Wracając do 12-go. Jak pisałem sytuacja była kontrowersyjna. Sędzia Franka nie wykluczył, bo miał takie prawo (1 łuk). Możemy sobie dyskutować czy to on zawinił czy nie. Ktoś widział to tak, ktoś inaczej, normalna sprawa
Powtórka też była ciekawa:
Najpierw Franków wygrywa start, Piszcz obok niego i Franków wywozi Piszcza zamiast zostyawić mu miejsce i pojechać dalej parą! Dobrze że Tomek zorientował się w tym i ściął do krawężnika. W tym czasie po małej wszedł Miesiąc i też chciał wszystkich chyba w bandę wpakować, prawie stanął. Dobrze że Franków zdążył przejechać przy bandzie, a pozostali (Piszcz, Śledź) już ścinali do wewnętrznej. Ale Miesiąc pojechał bardzo niebezpiecznie. Potem Franków udowodnił że jazda parą jest mu obca no i ten wolny motocykl Piszcza.

hayabusarider

#256 Postautor: hayabusarider » 8 sierpnia 2005, o 20:15

Gelo pisze:Konsekwentnie uważam, że Joonas, ktorego bardzo lubię, nie powinien być podstawowym obcokrajowcem w klubie. Przy słabych startach, na wyjazdach gwarantuje ok. 10 oczek, co potwierdziło się dwukrotnie i to z nienajlepszymi rywalami. Jeżeli miałby u nas zostać - trzeba dowieźć nowej nawierzchni, robić tor przyczepny i zapraszać go tylko na mecze u siebie - to gwarantuje emocje. Ale jakoś nie widzę Joonasa na twardych torach wyjazdowych. Po prostu chłopak musi popracować nad wyjściami spod taśmy. Ale wtedy będzie mógł wybierać w ofertach z ekstraligi... Moim faworytem ciągle pozostaje Peter, który wobec kontuzji Maxa bedzie zapewne najlepszym zawodnikiem ligi. Mógłbym się od biedy skłonić do Richardsona, bo jego jazda w DPŚ zrobiła na mnie spore wrażenie - chyba wychodzi z dołka. Joonas tak - ale jako drugi.

To nie są kolego słabe starty.Jakbyś go widział kiedykolwiek na przyczepnym torze wiedziałbyś o co chodzi.Joonas jest wystarczający w zupełności jako obcokrajowiec,jest jeszcze młody,wyrobi sobie jeszcze markę,Zobaczycie.A Poza tym, nie ma drugiego takiego zawodnika może poza Loramem,
z tak widowiskową jazdą i walecznością a do tego utożsamiający się z Drużyną,
a nie pieniÄ…dzem jak np.Peter -okularnik.
Panowie nie szukajmy,maszyny do wygrywania wzystkich wyścigów w stylu Tony-ego.
Doceńmy to co mamy, Naszego Joonasa!.Jest tego Naprawdę Warty.
Ja wiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Zalecam dopasowanie reszty składu do Joonasa a nie na odwrót.
Szukajmy lepiej Juniora z talentem.

P.S.

Od kiedy zobaczyłem Fińskiego Czerwonego Diabła moje życie żużlowe się zmieniło,
Joonas jest przykładem pokazowej jazdy Całym Sercem i Duszą oddaną temu pięknemu sportowi.
Oby więcej takich zawodników, a żużel będzie poezją.

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#257 Postautor: Regdal » 8 sierpnia 2005, o 20:32

hayabusarider pisze:
Gelo pisze:Konsekwentnie uważam, że Joonas, ktorego bardzo lubię, nie powinien być podstawowym obcokrajowcem w klubie. Przy słabych startach, na wyjazdach gwarantuje ok. 10 oczek, co potwierdziło się dwukrotnie i to z nienajlepszymi rywalami. Jeżeli miałby u nas zostać - trzeba dowieźć nowej nawierzchni, robić tor przyczepny i zapraszać go tylko na mecze u siebie - to gwarantuje emocje. Ale jakoś nie widzę Joonasa na twardych torach wyjazdowych. Po prostu chłopak musi popracować nad wyjściami spod taśmy. Ale wtedy będzie mógł wybierać w ofertach z ekstraligi... Moim faworytem ciągle pozostaje Peter, który wobec kontuzji Maxa bedzie zapewne najlepszym zawodnikiem ligi. Mógłbym się od biedy skłonić do Richardsona, bo jego jazda w DPŚ zrobiła na mnie spore wrażenie - chyba wychodzi z dołka. Joonas tak - ale jako drugi.

To nie są kolego słabe starty.Jakbyś go widział kiedykolwiek na przyczepnym torze wiedziałbyś o co chodzi.Joonas jest wystarczający w zupełności jako obcokrajowiec,jest jeszcze młody,wyrobi sobie jeszcze markę,Zobaczycie.A Poza tym, nie ma drugiego takiego zawodnika może poza Loramem,
z tak widowiskową jazdą i walecznością a do tego utożsamiający się z Drużyną,
a nie pieniÄ…dzem jak np.Peter -okularnik.
Panowie nie szukajmy,maszyny do wygrywania wzystkich wyścigów w stylu Tony-ego.
Doceńmy to co mamy, Naszego Joonasa!.Jest tego Naprawdę Warty.
Ja wiem że apetyt rośnie w miarę jedzenia.
Zalecam dopasowanie reszty składu do Joonasa a nie na odwrót.
Szukajmy lepiej Juniora z talentem.

P.S.

Od kiedy zobaczyłem Fińskiego Czerwonego Diabła moje życie żużlowe się zmieniło,
Joonas jest przykładem pokazowej jazdy Całym Sercem i Duszą oddaną temu pięknemu sportowi.
Oby więcej takich zawodników, a żużel będzie poezją.

A co byś powiedział na powrót do Lublina Lee Richardsona ?

hayabusarider

#258 Postautor: hayabusarider » 8 sierpnia 2005, o 20:47

Lee niczym się nie wyróżnia wg mnie.
Ot taki przeciętniak,który nie zmobilizuje reszty zespołu,nie pokaże,jak można być odważnym i zdeterminowanym.Gotowym poświęcać się kibicom z zaleczoną a nie (wyleczoną) brzydką kontuzją.
I wreszcie nie zostanie w sercach kibiców,czy to po gorszych,czy po lepszych występach,tak jak Joonas

P.S.

I niech każdy weźmie poprawkę na Joonasa i jego występ w ostatnim meczu z bolącym i ledwo się trzymającym kupy Barkiem.
Przecież ta ledwo podleczona konuzja mogła się odnowić na jednym z wielu dołków w lubelskim torze.

A teraz taka dygresja kontuzji i jazdy po niej.
Jakby to Kępa od razu po kontuzji odjechał mecz tak jak Joonas teraz to każdy by był godzien podziwu dla zawodnika.A tu nagle cisza,nikt nic nie mówi.Nie róbcie z Joonasa najemnika,łasego na kasę.
Popatrzcie jak zaangażował się i utożsamił z Tż LUBLIN.
Co bardziej pracuje w jeździe i poddawane jest obciążeniom Bark czy szczęka??
Każdy wie.

Pozdroowka
Ostatnio zmieniony 8 sierpnia 2005, o 21:07 przez hayabusarider, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Ziuta 85
Kontakt:

#259 Postautor: Ziuta 85 » 8 sierpnia 2005, o 20:56

Ja chce w Lublinie Joonasa!!!!!!!! Ale pomysl z dwoma obco nie jest zly. Joonas na mecze u nas a drugi na wyjazdy :twisted: Mam nadzieje ze dzialacze zaczna juz teraz myslec o transferach a nie tak jak w zeszlym roku :evil: Swoja droga o meczu: naprawde ladniutki takie mecze chcialabym ogladac caly czas ale zeby szala wygranej byla na korzysc TÅ»-tu :twisted: Wynik jaki byl taki byl malo brakowalo ale wygral lepszy (nie ma co sie oszukiwac :( ) szkoda Daniela gdyby nie ten upadek napewno bylo by lepiej. I tyle powiem o meczu nie bede komentowac zawodnikow i kibicow bo inni to zrobili a ja nie bede tylko powielac wypowiedzi. Ale J.Stachyra to przesadzil z tym kopaniem lezacego !! To ma byc trener ?? Jesli Rzeszow wejdzie do e-ligi to napewno on treneren juz tam nie bedzie, bo pani Marta pewnie bedzie chciala jakiegos e-ligowego trenera i tak sluch o trenerze Stachyrze zaginie ......... :twisted: Pozdro !!

P.S W Radiu Lublin podano informacje o następującej treści "Do Rzeszowa nie pojadą czołowi lubelscy zawodnicy z powodu kłopotów finansowych" :evil: Oddajmy ten mecz walkowerem!! Tam nie ma po co jechac bo tylko obciachu sie narobi !!!!!! A Rzeszów objedzie nas szerokim lukiem ze nawet z 20 nie wyjdziemy !!!!!! :evil: :evil: :evil:

Awatar użytkownika
kilar
Trener

#260 Postautor: kilar » 8 sierpnia 2005, o 21:21

Racja hayabusarider :!: :!: Ja tez jestem za tym, aby Joonasa zostawawic na nastepny rok. On poprostu na meczu "bawi" sie razem z kibicami. Swoja ambicja przewyzsza niejednego zuzlowca z extraligi. Krotko mowiac mlody, waleczny, perspektywiczny zawodnik..

Awatar użytkownika
papi
Trener

#261 Postautor: papi » 8 sierpnia 2005, o 21:36

hayabusarider pisze:Lee niczym się nie wyróżnia wg mnie.
Ot taki przeciętniak,który nie zmobilizuje reszty zespołu,nie pokaże,jak można być odważnym i zdeterminowanym.Gotowym poświęcać się kibicom z zaleczoną a nie (wyleczoną) brzydką kontuzją.
I wreszcie nie zostanie w sercach kibiców,czy to po gorszych,czy po lepszych występach,tak jak Joonas

nie wiem czy byłeś częstym gościem na meczach w sezonie 2003, ale Lee w podobny sposób zaskarbił sobie serca kibiców i zdecydowana większośc do dziś pamięta o jego fantastycznych występach. Tamtem sezon był dla Lee pasmem kilku urazów, był zmuszony ominąć kilka spotkań, ale był podobnie zdeterminowany jak Joonas. Po odejściu do Zielonej zaczęły się słabsze występy ligowe (w końcu to e-liga), w tym sezonie Lee prezentował się podobnie, niestety w GP było bardzo słabo. Ale DPŚ sprzed kilku dni pokazał olbrzymi potencjał Anglika i mam nadzieje ze w kolejnych eliminacjach IMŚ potwierdzi naprawde wysoką forme. W 1 lidze miał niemalże status gwiazdy i jestem przekonany, że jego nazwisko gwarantuje spore zdobycze punktowe, a jego zatrudnienie pozwoli spokojnie zapomnieć o wpadce z Jensenem. wiem że na to potrzeba dużych nakładów finansowych, ale również jestem zdania, że to właśnie Joonas i Lee powinni być dwójką stranierich w następnym sezonie :wink:

Awatar użytkownika
Regdal
Zawodowiec

#262 Postautor: Regdal » 8 sierpnia 2005, o 21:37

Był taki mecz ,kiedy Lee pojechał dla nas z niezaleczoną kontuzją w ważnym meczu ligowym,czy zapomnieliście już o tym ?Podniecanie się pod wpływem kilku dobrych wystepów w lidze nie jest zbyt wskazane. Nie neguję Jonasa,ale Richardson też jest dobrym zawodnikiem co potwierdzają jego wyniki w SWC i SWP oraz w lidze angielskiej.Obie kandydatury do drużyny na sezon 2006 należy brać pod uwagę.

Awatar użytkownika
Cz@rek
Trener

#263 Postautor: Cz@rek » 8 sierpnia 2005, o 21:57

Dla takich zawodników jak Joonas chodzi się na mecze :!: Jest wielu kibiców którzy chcą
zobaczyć dobry żużel i nie zawsze pasjonują się wynikami.Czerwony diabeł( myślę że to świetny pseudonim!) to dodatkowo 1000 osób na trybunach.A ta liczba będzie rosła,to najbardziej widowiskowo jeżdzący zawodnik naszego klubu od lat :!:
Obawiam sie tylko tego że TŻ ostatnio tylko promuje obcokrajowców w naszej lidze,a potem
trudno ich zatrzymać.

garsija_montex

#264 Postautor: garsija_montex » 8 sierpnia 2005, o 22:16

Witam wszystkich serdecznie

Nie udzielam się tutaj na forum z różnych względów ale nie o tym chcę mówic.....

Jestem redaktorem portalu http://www.sportowefakty.pl i po przeczytaniu wypowiedzi po meczowych na konkurencyjnym portalu PŻ jestem trochę oburzony. Chodzi mi szczególnie o wypowiedz Janusza Stachyry będac w parkingu od razu po meczu nagrywałem wypowiedzi ewidentnie trener Stachyra mówił co innego odnosnie sytuacji w biegu 12 i skomentowal mówiąc, że była to głównie wina podprowadzojącego. Rozmowę mam nagranę nie tylko na moim dyktafonie wypowiedz tą nagrywali także inni dziennikarze la ejest to trochę skanadal i nie wierzę aby trener Stachyra radykalnie mógł tak zmienic zdanie promując takie zachowanie.

Nie wiem jak forumowicze ocenią mój post ale powiem tak dla "dziennikarzy", którzy piszą takie brednie mówmy NIE. Rozwój internetu doprowadził do tego, że pojawiło się sporo "pseudo dziennikarzy".

Pozdrawiam wszystkich Marcin Burek

Geest
Senior

#265 Postautor: Geest » 8 sierpnia 2005, o 22:33

Regdal pisze:Był taki mecz ,kiedy Lee pojechał dla nas z niezaleczoną kontuzją w ważnym meczu ligowym,czy zapomnieliście już o tym ?

nie, TŻ - Tarnów 46:44

W każdym razie trzeba mieć chociaż jednego zawdonika z dwójki Richardson-Kylmaekorpi. Z jednej strony pamięta się zasługi Lee, z drugiej serce się kraja na myśl o ew. odejściu Joonasa. Osobiście jednak obawiam się, że Lee będzie dla nas nieosiągalny.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#266 Postautor: boxing » 8 sierpnia 2005, o 22:52

Shack pisze:
boxing pisze:jednak z tego co zostalo udalo sie przygotowac tor do walki - na tym torze dawalo sie wyprzedzac!

no tak, zrobił to deszcz padający przez dwa dni i podczas meczu. Starczyło tej nawierzchni na pół zawodów....

Shacku, starczylo na tyle, ze kilka akcji z tego meczu wartych jest zapamietania. Natomiast nie neguje potrzeby dosypania nawierzchni - szczegolnie jako "produktu komplementarnego" do kontraktu naszego (oby i w przyszlym sezonie!) finskiego wojownika!

Co do trenera Stachyry - mowiac o tym, ze Frankie powinien zostac skopany pokazal, ze pewnie sam kiedys pojechal po starcie prosto - tyle tylko, ze teraz Frankowi udalo sie wyjsc calo ze starcia z plotem i rywalami, a Jasio musial kiedys walnac glowa w podstawe bandy a potem dostal replaya od wkurzonego rywala. Wiem, ze zuzel to emocje ale za takie wypowiedzi jak Stachyry powinno sie karac (najlepiej finansowo bo bardzo zaboli).

Kto jest lepszy, kto sie bardziej identyfikowal z druzyna? Lee czy Joonas? Mysle, ze lepszym, bardziej uniwersalnym zawodnikiem jest Lee, bo Joonas przy swoich mocno przecietnych wyjsciach spod tasmy na twardych, krotszych i wezszych torach nie poszaleje, ale to Fin jest dla mnie numerem 1 na przyszly sezon! Wlasnie za serce do walki i emocje, jakich dostarcza. No i chyba jest twardszym zawodnikiem od Anglika. Ale Lee tez bardzo lubie - mysle, ze obaj potrafia pojechac zespolowo, utozsamiaja sie jakos z zespolem - a tego brakowalo (wiem Gelu ze swietnemu) Peterowi Karlssonowi, ktory robil wrazenie najemnika stojacego z boku, ktoremu wynik druzyny byl tak naprawde obojetny. Dobrze wszyscy wiemy ze wszystkich stranierich do naszych lig sciagaja $$$, ale Peter robil wrazenie jakby nie byl czescia teamu, choc znakomicie dla nas punktowal. Dlatego go cenie, ale nie przepadam. Gdyby tak sie udalo miec i Joonasa i Lee za rok...tylko przy naszej biedzie polowa tego zyczenie moze byc trudna do zrealizowania...

Pozdrawiam :)
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#267 Postautor: InDorka » 9 sierpnia 2005, o 00:49

Łoptymista pisze:Janusz Stachyra jest kretynem i chamem.
Oto dowód:
http://www.przegladzuzlowy.pl/news_lubl ... 1089883350
Przeczytajcie co powiedział o Franku. Ręce opadają.

Przeczytałam. Opadły mi nie tylko ręce. Nogi też. Mam nadzieję,że popierając zachowanie klanu Kasprzaków pan Stachyra narobi sobie więcej kłopotów i wrogów niż mógł sie spodziewać wypowiadając tak błyskotliwe myśli.Powinna sie tym zjać jakś komisja etyki.
Trener i takie poglądy,niepojęte !

......... :( ..........

Awatar użytkownika
K 2
Kontakt:

#268 Postautor: K 2 » 9 sierpnia 2005, o 01:20

Klopoty to bedzie mial i to spore dziennikarz, ktory upublikowal ta wypowiedz, nie majacy tego nagranego :D Zreszta juz wczesniej pojawil sie nastepujacy wpis:
garsija_montex pisze:Witam wszystkich serdecznie

Nie udzielam się tutaj na forum z różnych względów ale nie o tym chcę mówic.....

Jestem redaktorem portalu http://www.sportowefakty.pl i po przeczytaniu wypowiedzi po meczowych na konkurencyjnym portalu PŻ jestem trochę oburzony. Chodzi mi szczególnie o wypowiedz Janusza Stachyry będac w parkingu od razu po meczu nagrywałem wypowiedzi ewidentnie trener Stachyra mówił co innego odnosnie sytuacji w biegu 12 i skomentowal mówiąc, że była to głównie wina podprowadzojącego. Rozmowę mam nagranę nie tylko na moim dyktafonie wypowiedz tą nagrywali także inni dziennikarze la ejest to trochę skanadal i nie wierzę aby trener Stachyra radykalnie mógł tak zmienic zdanie promując takie zachowanie.

Nie wiem jak forumowicze ocenią mój post ale powiem tak dla "dziennikarzy", którzy piszą takie brednie mówmy NIE. Rozwój internetu doprowadził do tego, że pojawiło się sporo "pseudo dziennikarzy".

Pozdrawiam wszystkich Marcin Burek

Jasiek jest znany z cietego jezyka, ale w mediach nie wypowiada sie tak ostro, jak w tym przypadku. Sadze, ze ta wypowiedz jest sporo naciagnieta, albo w pelni "spreparowana".

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#269 Postautor: Łoptymista » 9 sierpnia 2005, o 01:23

1. skad wiesz ze wypowiedz w pz zostala spreparowana
2. skad wiesz, ze koles nie mial dyktafonu, w przypadku pogadanek po meczu to standard, bo nikomu sie nie chce notowac.

Awatar użytkownika
K 2
Kontakt:

#270 Postautor: K 2 » 9 sierpnia 2005, o 02:13

Napisalem wyraznie, ze klopoty bedzie mial ten dziennikarz w przypadku, gdy nie bedzie mial tego nagranego. Jezeli ma to ok, w porzadku, wtedy pewnie sie Stachyrze oberwie :P ale jezeli nie ma, to moze miec niestety klopoty.

Prawda pewnie leze po srodku - Stachyra powiedziel cos ostrzej, dziennikarz jak dziennikarz dopisal reszte i wyszedl niezly bubel. A jaka jest prawda to wie tylko ten dziennikarz i Jasiek ;)

Awatar użytkownika
Ja-Jacek

#271 Postautor: Ja-Jacek » 9 sierpnia 2005, o 06:19

To nie bubel tylko świadectwo "buraczanej inteligencji" osobnika o nazwisku Stachyra... zresztą sądząc po "stylu" :oops: formułowania zdań i "złotych myśli" jestem na 100% przekonany, że jest to wierne odtworzenie zapisu z dyktafonu...
Najgorsze jest to - że to trener(ek) i tym śladem prowadzi zawodników (głównie swego synka)...
Na zawsze z Grudziądzem - na dobre i na złe!

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#272 Postautor: Metalliczny » 9 sierpnia 2005, o 09:16

Ja was rozumiem, że Joonas jeździ widowiskowo, pieknie walecznie. Ok, prawda. Mimo to jestem przeciwny zatrudnianiu do jako podstawowego obcokrajowca. Zwyczajnie nie gwarantuje tych 12 pkt. w każdym meczu. A co będzie jeśli nie dowiezie się nawierzchni i będziemy jeździć na betonie, ha? Czy tak dalej będziecie się ekscytować Joonasem walczącym o 2 pkt? Najlepszy będzie Peter, albo Nicholls (jeśli wypadnie z GP). Żaden Lee mnie nie przekona, niestety. Obcokrajowiec to właśnie ma być taka maszyna do robienia punktów,co ciągnie wynik, a czy utożsamia się z drużyną, czy nie, to jest najmniej istotne.

Trochę odbiegliśmy od tematu 8)

hayabusarider

#273 Postautor: hayabusarider » 9 sierpnia 2005, o 09:37

Metalliczny pisze:Ja was rozumiem, że Joonas jeździ widowiskowo, pieknie walecznie. Ok, prawda. Mimo to jestem przeciwny zatrudnianiu do jako podstawowego obcokrajowca. Zwyczajnie nie gwarantuje tych 12 pkt. w każdym meczu. A co będzie jeśli nie dowiezie się nawierzchni i będziemy jeździć na betonie, ha? Czy tak dalej będziecie się ekscytować Joonasem walczącym o 2 pkt? Najlepszy będzie Peter, albo Nicholls (jeśli wypadnie z GP). Żaden Lee mnie nie przekona, niestety. Obcokrajowiec to właśnie ma być taka maszyna do robienia punktów,co ciągnie wynik, a czy utożsamia się z drużyną, czy nie, to jest najmniej istotne.

Trochę odbiegliśmy od tematu 8)

I tu jesteś w błędzie wynik powinien ciągnąć krajowy lider,oraz Mocny junior,
Obcokrajowiec to jest deser do całości

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#274 Postautor: mikas » 9 sierpnia 2005, o 10:06

Metalliczny nawet jeśli Nicholls wypadnie z GP to najprawdopodobniej dostanie dziką karte.Lee zreszta pewnie też, bo który z Anglików jeszcze na to zasługuje?? No może Loram,chociaz w tym sezonie niewiele pokazał z powodu kontuzji. Anglicy musza miec swoich przedstawicieli w GP, więc jeśli nie zmienią sie przepisy o zakazie zatrudniania stałych uczestnikow GP w niższych ligach to prawdopodobnie i o Nichollsie i o Lee będziemy mogli zapomnieć.
MOTOR LUBLIN
Obrazek

Awatar użytkownika
papi
Trener

#275 Postautor: papi » 9 sierpnia 2005, o 10:37

mikas pisze:Metalliczny nawet jeśli Nicholls wypadnie z GP to najprawdopodobniej dostanie dziką karte.Lee zreszta pewnie też, bo który z Anglików jeszcze na to zasługuje?? No może Loram,chociaz w tym sezonie niewiele pokazał z powodu kontuzji. Anglicy musza miec swoich przedstawicieli w GP, więc jeśli nie zmienią sie przepisy o zakazie zatrudniania stałych uczestnikow GP w niższych ligach to prawdopodobnie i o Nichollsie i o Lee będziemy mogli zapomnieć.

Nicholls na pewno, ale czy Lee :roll: W GP jeździ bardzo źle, to chyba najłagodniejsze określenie jego dyspozycji. W DPŚ pokazał się z bardzo dobrej strony, ale to może być za mało. Ma jeszcze 3 eliminacje i szanse by pokazać co umie, ale jesli w nich nie pokaze się z dobrej strony to wydaje mi się że o GP 2006 może zapomnieć. Anglicy będa mieli Nichollsa na pewno, ale reszta jest najzwyczajniej za słaba na światową czołówke i BSI powinna to zauważyć. Do rozdania jest 7 "wolnych numerów". Dla mnie 100% faworyci to Zagar, Sullivan, Gollob, Jonsson i właśnie Nicholls, chyba że klasyfikacja czołowej ósemki ulegnie zmianie, ale raczej niewiele na to wskazuje :wink: Tych peciu żużlowców to są pewniacy, wydaje mi się że dołączy do nich jeden Polak, żeby było 3 i ktoś z trójki Andersen, Holta, Max (jeśli będzie zdrowy), a Lee i Loram :roll: No i trzeba pamietać jeszcze o tym, że Richardson dostawał "wolny numer" już 2 razy z rzędu, na sezony 2004-2005. Ma za soba 3 sezonyw GP w tym 2 dzięki zaproszeniu od BSI, jakoś nie wierze żeby dostał je po raz 3 :x Natomiast Loram jest byłym MŚ i jemu się należy, ale jego przedłużające się kontuzje też mogą mieć wpływ na decyzje :? Także nie zdziwie się jeśli za rok bedziemy oglądać tylko 1 Anglika :wink: a drugiego u nas w zespole 8)