Dariusz '100 tysięcy? Nie, dziękuje!' Sprawka

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

Re: Darek Sprawka <klap klap>

#526 Postautor: Kshyhu » 27 kwietnia 2011, o 21:29

Tak, ale jeśli już gadamy o "szanujących się klubach" to w przypadku, kiedy niesprawdzający się trener jest beton, przyspawany do stołka, to rolą prezesa jest podziękować takiemu szkoleniowcowi za współpracę. Chyba o to nam tu chodzi na forum, rajt?
Motor mocnyj!

moko

#527 Postautor: moko » 27 kwietnia 2011, o 21:36

harry pisze:Może pan tego nie zauważył ale jest zupełnie nowe rozdanie, nowi ludzie i nowa jakość.

Tak zauważyłem, że Pan w tym rozdaniu nie uczestniczy i ciężko Panu się z tym pogodzić. W końcu Bogdanka to zupełnie inna jakość i kasa niż SIPMA.

Awatar użytkownika
yamahaR1
Senior

#528 Postautor: yamahaR1 » 27 kwietnia 2011, o 21:40

Kshyhu pisze:Tak, ale jeśli już gadamy o "szanujących się klubach" to w przypadku, kiedy niesprawdzający się trener jest beton, przyspawany do stołka, to rolą prezesa jest podziękować takiemu szkoleniowcowi za współpracę. Chyba o to nam tu chodzi na forum, rajt?

No ale przecież jest 2 kolejka za nami i już jutro zebranie i zapowiedziane poważne decyzje, czy nie to jest rolą prezesa ? Wilk i Ziółkowski to są ludzie , którzy bezpośrednio teraz odpowiadają za wynik i za to co się dzieje i biorą za to pieniądze. Może i jutro wyjdzie wielka kicha i praktycznie nic się nie zmieni ale tego nie wiemy. Według mnie podstawowe zadanie Pana Sprawki to podziękowanie Wilkowi za współpracę i zatrudnienie trenera, jeżeli tego nie zrobi nie będę tego potrafił zrozumieć już w żaden sposób.

harry
Trener

#529 Postautor: harry » 27 kwietnia 2011, o 21:45

moko pisze:
harry pisze:Może pan tego nie zauważył ale jest zupełnie nowe rozdanie, nowi ludzie i nowa jakość.

Tak zauważyłem, że Pan w tym rozdaniu nie uczestniczy i ciężko Panu się z tym pogodzić. W końcu Bogdanka to zupełnie inna jakość i kasa niż SIPMA.

He,he, he . Otóż mylisz się pan i to zasadniczo ale to już nie są wiadomości dla pana.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#530 Postautor: Kshyhu » 27 kwietnia 2011, o 21:46

yamahaR1 pisze:No ale przecież jest 2 kolejka za nami i już jutro zebranie i zapowiedziane poważne decyzje, czy nie to jest rolą prezesa ? Wilk i Ziółkowski to są ludzie , którzy bezpośrednio teraz odpowiadają za wynik i za to co się dzieje i biorą za to pieniądze. Może i jutro wyjdzie wielka kicha i praktycznie nic się nie zmieni ale tego nie wiemy. Według mnie podstawowe zadanie Pana Sprawki to podziękowanie Wilkowi za współpracę i zatrudnienie trenera, jeżeli tego nie zrobi nie będę tego potrafił zrozumieć już w żaden sposób.

Odpowiem jednym słowem: oby...

Tym bardziej, że to nie jest tak, że Wilk się nie sprawdza od tych dwóch kolejek. On ma pewne "zasługi" w tej materii nie tylko w tym sezonie.
Motor mocnyj!

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#531 Postautor: ravajas » 27 kwietnia 2011, o 21:54

moko odpowiadając Harremu pisze: Pan w tym rozdaniu nie uczestniczy i ciężko Panu się z tym pogodzić. W końcu Bogdanka to zupełnie inna jakość i kasa niż SIPMA.
czy obecny Zarząd jest w Klubie wyłącznie dla pieniędzy?
pozdrawia:
Rafał Borowski

http://www.fotografmieszkan.pl - fotografia nieruchomości na sprzedaż, wynajem. Flipy, mieszkania, apartamenty, lokale komercyjne, domy.
https://m.facebook.com/29dreamniner/?ref=bookmarks

go!
Trener

#532 Postautor: go! » 27 kwietnia 2011, o 22:37

Ja tak na szybko zbierajac do kupy ostatnie posty z tego watku.
Wszystkim sie dostalo (bardziej lub mniej) po meczu w Krakowie, z wyjatkiem prezesa. W poprzednich latach robil za siedmiu: trener, kierownik, prezes, dyrektor, marketingowiec, PR i wychowawca mlodziezy. Ale w tym sezonie zdaje sie ma nazatrudniane od wszystkiego inna osobe, plus zawodnikow. Na nim samym (jak sporo osob tu uwaza) zadna odpowiedzialnosc za wyniki sportowe i poczynania osob, ktorymi sie otoczyl nie spoczywa.
Pytanie wiec: po jaki chwiej nam ta figura w klubie ?

Awatar użytkownika
Kshyhu
Zawodowiec

#533 Postautor: Kshyhu » 27 kwietnia 2011, o 22:40

A kto załatwi metanol? :D :D :D
Motor mocnyj!

go!
Trener

#534 Postautor: go! » 27 kwietnia 2011, o 22:48

no taaaakk, ten lofix - tak
;)

Awatar użytkownika
lombard
Senior

#535 Postautor: lombard » 28 kwietnia 2011, o 07:44

harry pisze:
moko pisze:

He,he, he . Otóż mylisz się pan i to zasadniczo ale to już nie są wiadomości dla pana.

Niestety piszę dopiero teraz, ponieważ:
"Informacja
Zostałeś zbanowany do 27 kwietnia 2011, o 16:01 na tym forum.

Skontaktuj się z administratorem w celu uzyskania dalszych informacji.

Powód: ochłoń troche. nie musisz pisac co drugi post

Zbanowano Twój login."

harry- następny w kolejce! No chyba że są równi i równiejsi :lol:

ermen
Zawodowiec

#536 Postautor: ermen » 28 kwietnia 2011, o 08:49

26 kwietnia napisałeś 25 postów, a harry dzien później "tylko" 18. Zapytaj administratora czy to kwalifikuje się na ban (choć nie spodziewaj się, że odpowiedź uzyskasz).

Ban za "częstotliwość", czy poglądy odbiegające od uważanych na tym forum za słuszne??.... Świetne....
Każdemu jego Everest...

Awatar użytkownika
InDorka
Zawodowiec

#537 Postautor: InDorka » 28 kwietnia 2011, o 09:52

moko pisze:Tak zauważyłem, że Pan w tym rozdaniu nie uczestniczy i ciężko Panu się z tym pogodzić. W końcu Bogdanka to zupełnie inna jakość i kasa niż SIPMA.

Czort swoje, baba swoje, a Moko rowniez swoje.
Strasznie wybiorczo odczytujesz teksty Harrego...
Popatrz ja nie bralam udzialu w zadnym z rozdan, a tez ciezko mi sie pogodzic z tym co mi klub i zawodnicy funduja od poczatku sezonu. Skoro Bogdanka to zupelnie inna jakosc i kasa niz Sipma - to gdzie sa efekty?. Kasa mozna sie domyslac poszla na przygotowania do sezonu, ale kto sie uparl na ukrywanie jakosci ?
~~~~~~~~
"Na pewno" pisze się naprawdę osobno, a "naprawdę" pisze się na pewno razem.
~~~~~~~~

Dabram

#538 Postautor: Dabram » 28 kwietnia 2011, o 09:57

=> ermen - widzę,że nie możesz pojąć zasad banowania na tym forum :D .Ale się nie przejmuj. Mnie w moim poprzednim wcieleniu zbanowali na co najmniej 1,5 roku. I kij wie za co? Sami do dzisiaj nie wiedzą. Po prostu po jakimś tam meczu robili masową czystkę ( za robienie chatu meczowego z Forum) i tak im przy okazji nie spodobał się mój nick. I paszła w pi...u cała moja forumowa kariera. Pisałem odwołania, kajałem się i ni czorta to nie dało bo admin stosuje zasadę, że milczenie jest złotem. A potem olałem tą śmieszna kwestię, odpocząłem sobie i po ponad roku założyłem nowe konto pod dzisiejszym nickiem. Teraz staram się pilnować jakichś tam dziwnych zasad ( popieram jedynie słuszne racje programowe Partii, piszę jednego posta na kwartał mieć czas na odpoczynek i ochłonięcie :lol: ) i do tej chwili nikt mnie nie zbanował. Ale co będzie za chwilkę .........? Niebiosa tylko to wiedzą. Ale ja się tym nie przejmuję. Jestem wysoce kreatywny i mam kont pocztowych i nicków w kij i jeszcze trochę.

Awatar użytkownika
rAdEk23
Junior
Kontakt:

#539 Postautor: rAdEk23 » 28 kwietnia 2011, o 10:04

Wszystko fajnie, historia jak z filmu, tylko powiedz mi co to ma do tematu o Prezesie ;)? Prezes cię zbanowal? :lol: 8)
Sipma Lublin :D :D :D

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#540 Postautor: Hela » 28 kwietnia 2011, o 10:54

Masz rację Ernesto. Sprawka powiedział prawdę. Niektórzy się czepiają go o przegrany mecz: A za to winić go nie wolno ! Jeśli już to pretensje do zawodników i w drugiej kolejności do trenera, a nie zarządu że zawodnicy się zachowali jak amatorzy jeśli chodzi o przygotowanie do sezonu. On za co innego odpowiada. Tyle w temacie. A harry pluje jadem aż parzy w oczy przez monitor...

Masz rację. Ale tylko w połowie.
Nie jestem za tym, aby przedwcześnie zwalniać prezesa. On ma za zadanie awansować do pierwszej ligi. Czy po pierwszym przegranym meczu wyjazdowym należy go zwolnić? Chyba nie. Przecież mamy szanse awansować i wykonać założony plan. Niech wprowadzi korekty do swojego planu awansu i jedzie dalej.

Czy wolno winić prezesa za przegrany mecz?
Oczywiście, że tak. To on zatrudnia trenera, to on podpisywał kontrakty z zawodnikami. Mówi, że on odpowiada za finanse. I własnie tutaj dał ciała po całości. Sam piszesz:
że zawodnicy się zachowali jak amatorzy jeśli chodzi o przygotowanie do sezonu.

Brak kontroli to jego podstawowy błąd. I za to wszystko odpowiada szef. Ewidentna wina prezesa.
Wracając do podstawowego pytania. Czy należałoby go zwolnić? Nie. Po pierwsze jest za wcześnie. Po drugie mamy za mało informacji co oni tam uradzili na zarządzie.

Dodatkowo pojawia się problem formy w jakiej działa stowarzyszenie. Zebrała się grupa znajomych, którzy reaktywowali żużel i jadą w lidze. Jest kasa, bawimy się. I generalnie nic nikomu do tego. Prywatna inicjatywa. Ale kto ma rozliczyć prezesa z błędów przeszłych, teraźniejszych i nie daj Boże przyszłych, które on popełni? Kolega z zarządu? Kolega z komisji rewizyjnej? Jak szło to przysłowie o oku kruka? W przypadku spółki akcyjnej Sprawka miałby nad sobą Radę Nadzorczą, której musiałby raportować swoje działania i ta, złożona z różnej maści znawców oceniałaby. W tym momencie zero kontroli. I co się stanie w sytuacji, kiedy prezes doprowadzi do tego, że stracimy szanse na awans? Kto będzie wtedy winny? Taras wezwie do siebie Sprawkę, Admaczuka i Zająców czy Piszcza, Sucheckiego i Aspgrena?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
niespokojny
Trener

#541 Postautor: niespokojny » 28 kwietnia 2011, o 12:49

Ja mysle, ze Sprawka sie postara to poukladac. W koncu takimi wynikami nie kompromituje tylko siebie i klubu, ale chociazby Zuka, Wojciechowskiego i Bogdanke.
Lepiej być najgorszym wśród najlepszych niż najlepszym wśród słabych

LuqaszPOL

#542 Postautor: LuqaszPOL » 28 kwietnia 2011, o 14:27

Hela pisze:

Brak kontroli to jego podstawowy błąd. I za to wszystko odpowiada szef. Ewidentna wina prezesa.

I w tej chwili to jest główny zarzut do Sprawki.
Stworzono zawodnikom bardzo dobre warunki w tym sezonie,pozyskano bardzo dobrych jak na 2 Ligę zawodników,mamy sponsora z prawdziwego zdarzenia,więc nie można pisać że nie sprawdza się On jako prezes.Zaufano zawodnikom,tak jak w wywiadzie mówił Wilk,a oni nadurzyli tego zaufania.Myśleli że z taką kasą,sponsorem i składem 2 Liga sama sie wygra.Dość szybko zostali sprowadzeni na ziemie.

Działacze zapowiedzieli stanowcze kroki,większą kontrole,więc poczekajmy na rezultaty.Ważne że zareagowali i widzą że jest źle,że potrzeba zmian.Nikt się nie spodziewał,że prawie wszyscy zawodnicy będą w tak fatalnej dyspozycji.Skład nadal mamy bardzo mocny,tylko trzeba to wszystko zebrać do kupy,walnąć pięścią w stół i liczyć że przyniesie to efekty.I w tym właśnie jest rola Sprawki,Wilka i reszty.Dopiero teraz mają okazję naprawdę się wykazać.

Awatar użytkownika
Monter_77

#543 Postautor: Monter_77 » 28 kwietnia 2011, o 14:53

LuqaszPOL pisze:
Hela pisze:

I w tej chwili to jest główny zarzut do Sprawki.
Zaufano zawodnikom,tak jak w wywiadzie mówił Wilk,a oni nadurzyli tego zaufania.Myśleli że z taką kasą,sponsorem i składem 2 Liga sama sie wygra.Dość szybko zostali sprowadzeni na ziemie.

Działacze zapowiedzieli stanowcze kroki,większą kontrole,więc poczekajmy na rezultaty..

Już tow. Dzierżyński stwierdził że "Kontrola jest najwyższą formą zaufania" Szkoda, ze Sprawka et consortes nie znają tego powiedzenia.
Metody bolszewickie może nie są przyjemne, ale za to wyjątkowo skuteczne.
Nie pojdziemy dzis do kina, nie pojdziemy do kosciola, nie pojdziemy do burdelu, serce nas na Montex wola...
Obrazek

jerry78
Trener

#544 Postautor: jerry78 » 29 kwietnia 2011, o 12:27

Odcinek 6 i 7 już na stronie ITVL

http://www.itvl.pl/dariusz-sprawka

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#545 Postautor: Łoptymista » 29 kwietnia 2011, o 12:53

odcinek nr 7 wypadaloby przyciac
bo na poczatku panuje drobna kaszanka

Bonzay

#546 Postautor: Bonzay » 29 kwietnia 2011, o 13:10

Barkuje mi tutaj odniesienia naszego Prezesa do sytuacji w klubie, decyzji jakie zostały podjęte po fatalnym meczu i jakie działania Prezes zamierza podjąc dla uzdrowienia sytuacji.

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#547 Postautor: Łoptymista » 29 kwietnia 2011, o 13:16

no brakuje

ale prezes poszedl na ilosc i dal dwa odcinki o Stachyrach zamiast jeden o sytuacji w klubie. cffane 8)

Awatar użytkownika
DrPaiHiWo
Senior

#548 Postautor: DrPaiHiWo » 29 kwietnia 2011, o 13:19

W następnym odcinku wywiad z Danielem ....
"Wprawdzie nikt nie jest zadowolony ze swojej fortuny, za to każdy ze swego rozumu. " -François de La Rochefoucauld

Awatar użytkownika
Hela
Kadrowicz

#549 Postautor: Hela » 8 maja 2011, o 10:08

Prezes zapowiadał, że wyjazdowe mecze naszej drużyny będzie można oglądać na dużym telebimie w amfiteatrze. Wie ktoś na jakim etapie jest realizacja tego pomysłu?
Żeby krytyka była konstruktywna, należy przykre zdanie zakończyć pozytywnym akcentem.
Na przykład: Jesteś wyjątkowym ch*jem, ale masz za to ładne buty!

Awatar użytkownika
Łoptymista
Trener

#550 Postautor: Łoptymista » 8 maja 2011, o 10:39

moze buduja amfiteatr? :lol: