II Kolejka Speedway Ekstraligi: Stal Gorzów - Motor Lublin (12.04.2019)
-
TreleMorele
- Senior
Re: II Kolejka Speedway Ekstraligi: Stal Gorzów - Motor Lublin (12.04.2019)
Fajnie ,że jest lubiany w Gorzowie komisarz :) będą się czuli jak na wyjeździe .
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
U nas też wszyscy byli pewni, że komisarz ubije na beton. A jak było? :)
Motor 2024: 1.Holder 2.Cierniak 3. Lindgren 4.Kubera 5.Zmarzlik 6.Przyjemski 7.Bańbor 8.Jaworski
-
TreleMorele
- Senior
to fakt ale Jacuś to bardzo lubi :)
Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Kolo na SF zapodał:
"56-34 :)
KK -10
Thomsen- 8
Wozniak- 11
Kildemand- 7
Zmarzlik- 14
Karczmarz- 6
Bartkowiak- 0"
odnosząc się do tego powiem tak: wcale nie zdziwiłbym się jakby Kildemand zamiast 7 znowu pojedzie piach, Zmarzlik z Woźniakiem też mogą oczko więcej zgubić. Karczmarz 6? 3 może 4 bym obstawił. KK pewnie koło dyszki zrobi, ale Thomsen to wielka niewiadoma. Łatwo natrzaskać punktów jak koledzy z drużyny nie jadą. Tutaj KK raczej u siebie ogonów woził nie będzie.
Tak czy siak, są uzasadnione podstawy sądzić, że mecz będzie na styku. Oby ze szczęśliwym zakończeniem dla nas.
"56-34 :)
KK -10
Thomsen- 8
Wozniak- 11
Kildemand- 7
Zmarzlik- 14
Karczmarz- 6
Bartkowiak- 0"
odnosząc się do tego powiem tak: wcale nie zdziwiłbym się jakby Kildemand zamiast 7 znowu pojedzie piach, Zmarzlik z Woźniakiem też mogą oczko więcej zgubić. Karczmarz 6? 3 może 4 bym obstawił. KK pewnie koło dyszki zrobi, ale Thomsen to wielka niewiadoma. Łatwo natrzaskać punktów jak koledzy z drużyny nie jadą. Tutaj KK raczej u siebie ogonów woził nie będzie.
Tak czy siak, są uzasadnione podstawy sądzić, że mecz będzie na styku. Oby ze szczęśliwym zakończeniem dla nas.
- Łoptymista
- Trener
Lubię poczytać te wszystkie punktowe dywagacje rozpisywane przed meczem. Rzeczywistość zawsze je później weryfikuje i przy okazji wtyka środkowy paluch w oko autorom takich kalkulacji.
Z mojego punktu widzenia mecz z Gorzowem to będzie dla nas prawdziwy kontakt z Ekstraligą. Z całym szacunkiem dla GKM, ale Zmarzlik, Kasprzak, stadion w Gorzowie to są symbole tej ligi, wcześniej dla lubelskiego żużla absolutnie niedostępne. Aż do teraz. :)
A sam meczyk... Jak uda się zrobić coś ponad 35 to nie będzie źle. Zbyt dużo przeżyłem w swoim kibicowskim żywocie wpierdoli wyjazdowych, aby teraz się jakoś ekscytować szansami na wynik. Będzie co ma być, oby zbyt mocno nie bolało. ;)
Z mojego punktu widzenia mecz z Gorzowem to będzie dla nas prawdziwy kontakt z Ekstraligą. Z całym szacunkiem dla GKM, ale Zmarzlik, Kasprzak, stadion w Gorzowie to są symbole tej ligi, wcześniej dla lubelskiego żużla absolutnie niedostępne. Aż do teraz. :)
A sam meczyk... Jak uda się zrobić coś ponad 35 to nie będzie źle. Zbyt dużo przeżyłem w swoim kibicowskim żywocie wpierdoli wyjazdowych, aby teraz się jakoś ekscytować szansami na wynik. Będzie co ma być, oby zbyt mocno nie bolało. ;)
Łoptymista pisze: Zbyt dużo przeżyłem w swoim kibicowskim żywocie wpierdoli wyjazdowych, aby teraz się jakoś ekscytować szansami na wynik. Będzie co ma być, oby zbyt mocno nie bolało. ;)
Mam dokładnie to samo :) Stąd sceptycyzm i czasami mała wiara. Na szczęście wbrew niektórym "ekspertom" żużeł się spłaszcza z każdym rokiem. Wyniki, które jeszcze parę lat temu były czymś normalnym (60:30 i wyżej) dzisiaj w każdej lidze są rzadkością. Wybrzeże jadąc na poziomie prawie ekstraligowym odczarowuje na luzie niezdobyte Gniezno, by za tydzień u siebie dostać łomot od Unii Tarnów, która to Unia kilka dni wcześniej męczy się u siebie z Lokomotivem skazywanym przez wielu na ostatnie miejsce. I bądź tu mądry?
Flagg pisze:U nas też wszyscy byli pewni, że komisarz ubije na beton. A jak było? :)
Nie wiem jak w Gorzowie - ale lubelskiego toru nie da się na obecnym etapie ubić na beton. Trzeba by walcować przez tydzień i cement sypać chyba.
DON'T THINK!!! DRINK!!!
Przyjdzie lato 30 stopni plus i będzie beton ubity przez komisarza jak talala i jazda gęsiego myk.
Mistrz, Mistrz, MOTOR MISTRZ!!!
Ekstraliga też poszła po rozum do głowy i widzi, że mecze muszą być przede wszystkim atrakcyjne i betonowanie dla betonowania nie jest standardem. Świadczy o tym chociażby to, że w niedzielę rano zdjęli status meczu zagrożonego i pozwolili naszym trochę "podrapać" tor.
Z drugiej strony Motor na betonie jeździ od dwóch lat więc nie powinien się tego specjalnie obawiać.
Z drugiej strony Motor na betonie jeździ od dwóch lat więc nie powinien się tego specjalnie obawiać.
-
mechanizator
- Junior
istred pisze:
Pamiętam jak kiedyś podobną gafę zrobił Engel zapowiadając przed MŚ w 2004 r., że Polska jedzie po mistrzostwo.
W 2004 r. Nie było MŚ. Pewnie chodzilo Ci o 2002 przed MŚ w Korei i Japonii.
Mnie zastanawia dlaczego nie odjechaliśmy żadnego treningu przed Gorzowem? No chyba że ten w niedzielę wystarczył? to zwracam honor.
Czasami coś napisze
Mistrz Mistrz MOTOR Mistrz!
I po co, w takim razie, Trofimow opuścił zgrupowanie Zaplecza Kadry?
- tezetomaniak
- Trener
Trzeba sprzęt serwisować, opony przełożyć na drugą stronę. Wszyscy są po intensywnych przygotowaniach do sezonu, a po niedzieli tylko 4 dni na sprzęt i logistykę.
Spokojnie ;)
Spokojnie ;)
Zdaje się wczoraj ktoś pyrkał...
- _piotrusss
- Kadrowicz
Z tego co widziałem około 17 to jedynie szkółka, Kuromonow, Gosik i Bober.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Uważam,że Kasprzak, Zmarzlik i juniorzy robią +30pkt. Zostaje nam jeszcze 3 seniorów Gorzowa,którzy raczej zrobią w granicach 6-9 pkt na łeb. Jeśli zrobimy wynik powyżej 35 punktów na wyjdzie, to już będzie dobra robota wykonana.
Max Fricke jechał mpkiem 14 w stronę zygmuntowskich.
Weszlismy do ekstraligi z buta, z usmiechem na ustach 'naszych' rzeszowian, ale jutro czeka nas wstepna weryfikacja sily wyjazdowej Motoru. Martwie sie o AJ - wszyscy wiemy jak bardzo Andreasowi zalezy na powrocie do dawnej, swietnej dyspozycji w ekstralidze. Bol w rece to jedno, ale druga kwestia jest to, ze duzo latwiej byloby wejsc Jonssonowi w sezon ekstraligowy po powrocie do niej dobrym wynikiem u siebie. To zbudowaloby pewnosc siebie u Andreasa, a takze daloby mu pewien komfort psychiczny. Biorac pod uwage wystep naszych innych zawodnikow w niedziele oraz szybkosc i po prostu klase sportowa Szweda, nie mam watpliwosci, ze zrobilby z GKM-em dwucyfrowke, a do jutrzejszego spotkania podszedlby z wiekszym luzem, i spokojem zarazem. Martwi mnie tez rzecz jasna Lambo. Nie przypomina co prawda sylwetka Joe Screena z czasow, gdy rodak Roberta jezdzil w barwach Intaru, ale mam wrazenie, ze jednak nasz Brytyjczyk przytyl zima pare funtow. Zreszta - Lambo zazwyczaj w swojej najbardziej optymalnej dyspozycji jest dopiero blizej polowy i konca sezonu. Dzis jedzie w Poole, zobaczymy. Co do innych naszych zawodnikow - Michelsen na Jancarzu nigdy nie blyszczal, ale biorac pod uwage obecna charakterystyke jazdy w Gorzowie (start i kreda do mety, malo mozliwosci wyprzedzania), to o Dunczyka i o... Dawida jestem najbardziej spokojny. Mam tez nadzieje, ze nasi juniorzy zrobia co najmniej tyle punktow, co ich gorzowscy rowiesnicy, ale Karczmarz bedzie mocny. W Gorzowie licze na gorsze wystepy Kildemanda i Thomsena, bo prowadzacy pare Kasprzak i Wozniak raczej nie zawioda. Natomiast jakikolwiek inny wynik niz komplet Zmarzlika nie bedzie moze sensacja, ale na pewno niespodzianka.
Mysle, ze osiagniecie 40 punktow w Gorzowie byloby super wynikiem i taki wynik dawalby nam realne szanse na bonus. Stawiam jednak na wynik 54:36.
Mysle, ze osiagniecie 40 punktow w Gorzowie byloby super wynikiem i taki wynik dawalby nam realne szanse na bonus. Stawiam jednak na wynik 54:36.
Ciekawa zapowiedź meczu wraz ze statystykami, kto z naszych kiedy ostatnio jechał w Gorzowie i ile zdobył punktów. Kolorowo to nie wygląda.
https://po-bandzie.com.pl/starcie-zasko ... qwNKjl9krI
https://po-bandzie.com.pl/starcie-zasko ... qwNKjl9krI
Info z innego forum.
Karczmarzowi wczoraj na treningu padł najlepszy silnik + chłopak poobijany po starcie w memoriale. Dokładając do tego debiutanta Bartkowiaka to moim zdaniem jest duża szansa, że znów będziemy mieli przewagę na pozycjach juniorskich. Mimo meczu wyjazdowego.
Karczmarzowi wczoraj na treningu padł najlepszy silnik + chłopak poobijany po starcie w memoriale. Dokładając do tego debiutanta Bartkowiaka to moim zdaniem jest duża szansa, że znów będziemy mieli przewagę na pozycjach juniorskich. Mimo meczu wyjazdowego.
Czy wiadomo juz co z Jonssonem?
Jest w drodze do Gorzowa
- _piotrusss
- Kadrowicz
Jacek Ziółkowski w Speedway+ mówił że Andreas pojedzie.
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Andrzej Waligórski
Andrzej Waligórski
Ja postawiłem za 100 zl na zwycięstwo Motoru , przy kursie 15.40 :) ! Czuje że będzie wynik jak rok temu w Gdańsku , a róznicę zrobia juniorzy.
Mikkel Michelsen w trzech meczach nie zdobył jeszcze choćby punktu w meczach PGE Ekstraligi na gorzowskim torze.
Aż do dzisiaj.
Czasami coś napisze