Daniel Jeleniewski

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

Re: Daniel Jeleniewski

#976 Postautor: Gelo » 26 listopada 2007, o 20:55

Talib pisze:Co tak się niektórzy czepili tego Jeleniewskiego? No pojechał słabo na Łotwie, wszyscy pojechali żenująco słabo. I co dlatego Jeleń ma byc jedynym winnym spadku? O innych sugestiach między wierszami nie wspomnę. Nawet niektóre forumowe "autorytety" się w to włączyły. Jak czytam takie teksty to przychodzi mi do głowy, że jedyne czemu winny jest Daniel to temu, że za dobrze jeździł w tym sezonie. Gdyby nie to Lublin zajął by pewnie 8 miejsce i nie byłoby konieczności zdobywania awansu do II ligii w barażach z Łotyszami.

Ale po co gdybać - jezdził dobrze i mieliśmy szanse na utrzymanie. Nikt nie mowi, że jedynym winnym jest Daniel - i zgoda z Goblynem - na początku sezonu było wiadomo, że mamy słabych zawodników (poza Darkiem), którzy mogą wypalić, ale wcale nie muszą. Ale nie ma cudów - klub łapał w ostatnej chwili kogo popadnie, bo co lepsi już dawno byli podpisani - populistycznie przykrywajac to "ściąganiem lubelaków którzy będą umierać za swoje maisto". Kilku małolatów się podjarało, ale co z tego podjarania wynikło - każdy widzi - jesteśmy w II lidze. A do Daniela można mieć największe pretensje z prostego powodu - szlachectwo zobowiązuje. Jak się wygrywa z Holtą i Gollobem a potem nie można sobie poradzić z jakimś ruskim juniorem z II ligi - to coś chyba nie jest tak. Rozumiem, że Daniel nie jest pewnym zawodnikiem, rozumiem, że to czwarte moejsce to fuks ale jak się jest (jakby nie było) czwartym zawodnikiem w Polsce - nie można schodzić poniżej pewnego poziomu. A uciułanie punktów tylko dlatego, że wychrzanił się Paura jest po prostu kompromitacją. Kompromitacją na tyle dużą i brzemienną w skutkach, że aż podejrzaną. Stąd pewne domysły, moim zdaniem bardzo uzasadnione - na ktore zapewne nigdy nie będzie dowodów.

Awatar użytkownika
boxing
Kadrowicz

#977 Postautor: boxing » 26 listopada 2007, o 22:05

Na Łotwie katastrofalny wynik - jak na klase rywala - wyjezdzil kazdy z naszych, wiec szczegolnie nie wyroznialbym nikogo, komu ten mecz "bardziej nie wyszedl". Moim bardzo subiektywnym i nie popartym zadnymi dowodami zdaniem duzo bardziej podejrzana jest postawa zuzlowca Nermarka w rewanzu. Na wlasny uzytek zyje ze swiadomoscia, ze gosc - zamiast wziac startowe i punktowe i narazac kosci - wzial sume porownywalna za "nie narazanie kosci/leczenie pachwiny". Zarobil pewnie tyle co mial zarobic. Roznica jest taka, ze niczym nie ryzykowal. Aaa, no i inny byl "pracodawca".
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!

szakes
Szkółkowicz

#979 Postautor: szakes » 27 listopada 2007, o 08:04

Gelo pisze: ... do Daniela można mieć największe pretensje z prostego powodu - szlachectwo zobowiązuje. Jak się wygrywa z Holtą i Gollobem a potem nie można sobie poradzić z jakimś ruskim juniorem z II ligi - to coś chyba nie jest tak. Rozumiem, że Daniel nie jest pewnym zawodnikiem, rozumiem, że to czwarte moejsce to fuks ale jak się jest (jakby nie było) czwartym zawodnikiem w Polsce - nie można schodzić poniżej pewnego poziomu. A uciułanie punktów tylko dlatego, że wychrzanił się Paura jest po prostu kompromitacją. ...
nikt nie jest dosklonaly i nieomylny
temat lotwy byl juz walkowany, ale widze ze niektorzy niemoga spac przez to i znowu wracaja do tego. daniel pojechal na lotwie slabo, ale kazdemu moze sie zdazyc. spojrzcie na caly sezon, kto ile punktow zdobyl dla lublina ? slabe wystepy daniela mozna policzyc na palcach u jednej reki. a gdyby truminski nie odp***dalal w grudziadzu i gdyby wtedy daniel wygral bieg nosilibyscie go na rekach ze uratowal lige, ale o to do seby niema nikt pretensji, ale jak juz ktos tu wspomnial niema co gdybac. trzeba bylo brac podczas sezonu zawodnikow zagranicznych (a nie w trakcie sezonu franciszka - pytanie po co ?) i zdobywac pkt w rundzie zasadniczej wtedy byc moze uniknelibysmy barazy i spadku. to teraz pewnie sie zacznie ze nie bylo kasy etc, jak nie bylo kasy to po chu** bylo wogole startowac ?
ludzie zejdzcie z daniela bo on naprawde wlozyl w ten sezon duzo pracy, a zwalanie calej winy jest bezsensu. znalezliscie sobie kozla ofiarnego bo niewyszedl mu mecz na lotwie, wine ponosza rowniez inni zawodnicy w mniejszym lub wiekszym stopniu i niezgodze sie ze glowym sprawca spadku jest daniel.
sting126 pisze: ... klub ma w dupie jego wychowanek (ktory cos temu klubowi zawdziecza) ...
sting slyszales kiedys zeby daniel cos takiego powiedzial ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#980 Postautor: Gelo » 27 listopada 2007, o 09:39

temat lotwy byl juz walkowany, ale widze ze niektorzy niemoga spac przez to i znowu wracaja do tego.

bez przesady z tą bezsennością - ja w przeciwienstwie do Ciebie nie oceniam Daniela pod kątem osobistej sympatii, bo jest mi on pod tym względem zupełnie obojętny. Ja mu po prostu tej Łotwy nie zapomnę nawet gdy zdobędzie z TŻ 10 razy mistrzostwo Polski.
daniel pojechal na lotwie slabo, ale kazdemu moze sie zdazyc.

nigdy nie uwazalem inaczej - trzeba jednak jakość jazdy filtrować przez okoliczności i przede wszystkim klasę rywala. Mecz na Łotwie był najważniejszy a rywal niezbyt mocny.
spojrzcie na caly sezon, kto ile punktow zdobyl dla lublina ?

Widzimy - i co z tego wynika? II liga.

szakes
Szkółkowicz

#981 Postautor: szakes » 27 listopada 2007, o 10:42

Gelo pisze:Ja mu po prostu tej Łotwy nie zapomnę nawet gdy zdobędzie z TŻ 10 razy mistrzostwo Polski.
uwierz mi ze gdyby zdobyl 1 to juz nie bylby "ten zly", kibice sa jak choragiewki (niemowie akurat o tobie)
Gelo pisze:Widzimy - i co z tego wynika? II liga.
w rundzie zasadniczej daniel mial 2 miejsce w druzynie pod wzgledem punktow a ty go obwiniasz za spadek, w tym sezonie swoje zrobil i byl mocym ogniwem w druzynie, nie jego wina ze innym niewychodzilo i punktowali gorzej
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#982 Postautor: Gelo » 27 listopada 2007, o 10:54

Jego obwiniam najbardziej - nie znaczy to, że tylko jego. Najbardziej - bo od niego można było oczekiwać najwięcej ze wszystkich naszych zawodników po kontuzji Darka. Miał 2 średnią - i co z tego? Zawalił mecz... z Rybnikiem (kolejny przypadek), przez co nie załapaliśmy się do pierwszej szóstki - pewnie też napiszesz "każdy może mieć słabszy dzień". Szkoda tylko, że te słabsze dni trafiały mu się akurat wtedy kiedy był najbardziej potrzebny. Na Łotwie nawet nie podjął walki. Nic bym nie mówił gdybym tego nie widział - Tomek walczył chociaż miał dużo gorszą średnią. Wyszło średnio - ale probował. A Daniel - nic. Ja po prostu nie wierzę w cuda. Zaskakujące spadki formy i dalsze zdarzenia (nasz spadek i podpisanie kontraktu w Rybniku) układają się w logiczną całość. Trzeba być naprawdę bezkrytycznym fanem Daniela żeby tego nie dostrzec.

szakes
Szkółkowicz

#983 Postautor: szakes » 27 listopada 2007, o 11:04

jezeli chodzi o rybnik to niewiem jak tam jest blisko powiazany z klubem i czy wogole jestes, ale trzeba bylo widziec daniela po meczu z rybnikiem ... kto widzial chyba wie o co mi chodzi, niemial wtedy slabszego dnia i daniel nie sprzedal zadnego meczu
a jezeli chodzi o kontrakt to jeszcze nie podpisal i wszystko sie moze zdazyc ...
Obrazek

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#984 Postautor: Gelo » 27 listopada 2007, o 11:07

Co sugerujesz? Daugavpils się odezwał do niego :lol: :lol: :lol: ?

szakes
Szkółkowicz

#985 Postautor: szakes » 27 listopada 2007, o 11:15

rzeszow :twisted:
nic nie sugeruje, pisze tylko ze dopoki nie widnieje pod kontraktem jego podpis doputy nie jest on zawodnikiem rybnika, narazie sie dogadal i to wszystko
Obrazek

Snys
Zawodowiec

#987 Postautor: Snys » 30 listopada 2007, o 10:46

Myślę, że zaskoczeniem w reprezentacji seniorów może być nazwisko Daniela Jeleniewskiego, ale uważam, że swoją postawą w minionym sezonie absolutnie zasłużył na takie wyróżnienie.

Więcej

moko

#988 Postautor: moko » 30 listopada 2007, o 21:50

Snys pisze:Myślę, że zaskoczeniem w reprezentacji seniorów może być nazwisko Daniela Jeleniewskiego, ale uważam, że swoją postawą w minionym sezonie absolutnie zasłużył na takie wyróżnienie.

Więcej

Nie no nawet Cieślakowi na rozum padło. Wyślijmy trenerowi reprezentacji kasetę z Łotwy

Awatar użytkownika
MARKO

#989 Postautor: MARKO » 30 listopada 2007, o 21:59

Zobaczymy ile punktow z Rekinami zdobedzie -obawiam sie że wynik bedzie dwucyfrowy !

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#990 Postautor: tezetomaniak » 30 listopada 2007, o 22:32

troche mi was żal. Gdy Jeleń był bohaterem IMP to wszyscy byli dumni i sie chwalili ze z Lublina, ze super, "uwaga jeleń na torze" itp. Teraz po nim jeździcie, bo zawalił najważniejszy mecz sezonu. Nie tylko on zawalił. A gdyby kurwa inni nie zawalali przez cały sezon to by w ogole nie było spotkan o utrzymanie!

Awatar użytkownika
MARKO

#991 Postautor: MARKO » 30 listopada 2007, o 22:38

a o co ?

Awatar użytkownika
MARKO

#992 Postautor: MARKO » 30 listopada 2007, o 23:10

Jak tak nas żałujesz to powiedz nam jak zawodnik reprezentacji kraju , w całym meczu wyprzedza tylko raz i to jednego zawodnika drugoligowego ?????????
Czy jest to wytłumaczalne ? Trzeba by było znać szczegóły , jezeli D. Stachyra bedzie jeżdził na łotwie to zaczną mi sie krystalizować te szczegoły !
Iż wychowankowie spóścili nas do II LIGI i w przestrzeń kosmiczna !

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#993 Postautor: Soluk » 1 grudnia 2007, o 05:33

W przestrzeń kosmiczną to sam sie wypuśc, jak gadasz takie głupoty! Jeszcze tylko brakuje tego, żebyś miał do Darka pretensje że kontuzje złapał pod koniec. ech... Złapałeś go za ręke? widziałeś jak kopertę chował pod pod kask? Nie? To na razie niech Ci sie nic nie krystalizuje bo może Ci to tylko zaszkodzic.

Pozdrawiam
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

Awatar użytkownika
tezetomaniak
Trener

#994 Postautor: tezetomaniak » 1 grudnia 2007, o 08:51

Soluk pisze:Złapałeś go za ręke? widziałeś jak kopertę chował pod pod kask? Nie? To na razie niech Ci sie nic nie krystalizuje bo może Ci to tylko zaszkodzic.

nic dodac, nic ując

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#995 Postautor: Gelo » 1 grudnia 2007, o 10:48

Chce wierzyc w to, że przynajmniej Dawid zachowa sie szlachetnie i jezeli bedzie zuzel w Lublinie to tu zostanie. Moze doswiadczenie zdobywac w Anglii czy gdziekolwiek - tu ma pomóc w odzyskaniu I ligi.

Awatar użytkownika
MARKO

#996 Postautor: MARKO » 1 grudnia 2007, o 18:49

[W przestrzeń kosmiczną to sam sie wypuśc, jak gadasz takie głupoty! Jeszcze tylko brakuje tego, żebyś miał do Darka pretensje że kontuzje złapał pod koniec. ech... Złapałeś go za ręke? widziałeś jak kopertę chował pod pod kask? Nie? To na razie niech Ci sie nic nie krystalizuje bo może Ci to tylko zaszkodzic.

Z panem Darkiem to chyba pamiętasz jak zdobył w Lublinie dwa czy cztery punkty z Józkami a potem u nich jeżdził ( chyba dobrze pamiętam ) .
A te teksty z koperta to jakoś mnie nie przekonują - chyba że wiesz coś na ten temat w czym dostali i gdzie ( ale po twojej wypowiedzi nie podejrzewam cię o to ) :D

Awatar użytkownika
Soluk
Kontakt:

#997 Postautor: Soluk » 2 grudnia 2007, o 04:13

MARKO pisze:[W przestrzeń kosmiczną to sam sie wypuśc, jak gadasz takie głupoty! Jeszcze tylko brakuje tego, żebyś miał do Darka pretensje że kontuzje złapał pod koniec. ech... Złapałeś go za ręke? widziałeś jak kopertę chował pod pod kask? Nie? To na razie niech Ci sie nic nie krystalizuje bo może Ci to tylko zaszkodzic.

Z panem Darkiem to chyba pamiętasz jak zdobył w Lublinie dwa czy cztery punkty z Józkami a potem u nich jeżdził ( chyba dobrze pamiętam ) .
A te teksty z koperta to jakoś mnie nie przekonują - chyba że wiesz coś na ten temat w czym dostali i gdzie ( ale po twojej wypowiedzi nie podejrzewam cię o to ) :D

wydaje mi sie że na ilośc zdobytych punktów wpływ ma wiele czynników, dla Ciebie jest tylko jeden, Wziął! I nic Cię od tego nie oderwie. Przykro mi z tego powodu bo wydaje mi się że szukasz pewnej sensacji i sam sie nakręcasz.
Nie, nie wiem nic na temat wziął czy nie wziął ale myślę że wiesz nie wiele więcej ode mnie a krzyczysz tylko i oskarżasz kogoś nie mając żadnych dowodów.

Więc daruj sobie albo udowodnij że Daniel sprzedał mecz. Do momentu aż tego nie udowodnisz możesz swoje żale i oskarżenia schowac głęboko do szafy.
Ajm stil Łejt for positif njus ;)

harry
Trener

#998 Postautor: harry » 3 grudnia 2007, o 09:56

Niestety, ale muszę się z Tobą zgodzić. My już wszystko wiemy na temat meczu w Daugavpils ale niestety właśnie nic nie możemy udowodnić, dlatego siedzimy cicho. Bo jedna z osób, które mają mocna wiedzę na ten temat wygadała się po pijaku i w zasadzie potwierdziła wszystkie nasze przypuszczenia ale na trzeźwo na pewno do niczego się nie przyzna.
Jednak Lublin to bardzo mała wiocha i wcześniej czy później to i tak wyjdzie tym bardziej, ze pomocnicy głównych aktorów lubią dać sobie w gardło i wtedy są bardziej rozmowni.
" Jak powiedział mi jeden młody dziennikarz, niektórzy ludzie są genetycznie niezdolni do tego, żeby mówić prawdę" - Jacek Gajewski

Awatar użytkownika
Boobi
Senior

#999 Postautor: Boobi » 3 grudnia 2007, o 10:22

:shock:
"Życie to jazda"

go!
Trener

#1000 Postautor: go! » 3 grudnia 2007, o 12:43

harry pisze:Jednak Lublin to bardzo mała wiocha ...

Fakt.. smutne to a zarazem pocieszajace (paradoksalnie)
Nie chcialbym kibicowac takim "zawodnikom" (kimkolwiek sa winni)... niech ida kurwic sie gdzie indziej