Kto do TÅ» ?
- _piotrusss
- Kadrowicz
- Lublin_Fan
- Zawodowiec
- Łoptymista
- Trener
Nooooooooo wreszcie.
A możesz jeszcze napisać coś o stopniu zaawansowania rozmów?
PS Tak sobie myślę o R. Kościesze. Pamięam jak dzisiaj. Kilka dni temu ktoś z klubowej GTW twierdził, że gościo ma kosmiczne wymagania finansowe nie do spełnienia. Ponoć nawet pod tym kimś krzesło z wrażenia pękło.
Wardzała - tak myślałem. Ale to chyba rezerwa taktyczna na wypadek kompletnego fiaska innych rozmów.
A możesz jeszcze napisać coś o stopniu zaawansowania rozmów?
PS Tak sobie myślę o R. Kościesze. Pamięam jak dzisiaj. Kilka dni temu ktoś z klubowej GTW twierdził, że gościo ma kosmiczne wymagania finansowe nie do spełnienia. Ponoć nawet pod tym kimś krzesło z wrażenia pękło.
Wardzała - tak myślałem. Ale to chyba rezerwa taktyczna na wypadek kompletnego fiaska innych rozmów.
Gawrzyk ucieszyl wlasnie kilka, niecierpliwych osob
.
Co do mojego zdania na ten temat.
KOSCIECHA KOSCIECHA KOSCIECHA !
Heh... moje najwieksze zuzlowe marzenie = Kosciecha w Lublinie. Niestety uwazam, ze marzenia sie nie spelniaja wiec watpie, ze przebijemy pol zuzlowej Polski. Chociaz z drugiej strony uwazam, ze nalezy zrobic wszystko zeby Robert jezdzil u nas. To jest lider z prawdziwego zdarzenia, nie gorszy, a moze nawet lepszy, od Jedrzejaka czy Kuciapy.
Co do innych nazwisk to nie widze w nich liderow. Sa to za to solidni zawodnicy, ktorych stac na zrobienie 14 punktow jak i na zrobienie 4. Mowie tu o Stojanowskim, Puszakowskim i Czerwinskim (ktorego jednak bardzo chcialbym widziec u nas ;])
Pietraszko moglby byc za to zawodnikiem na przyszlosc. Mlody, moze sie jeszcze rozwinac. Jednak nie sadze zebysmy mieli z niego pocieche juz w tym sezonie (ewentualnie).
Nie chcialbym za to widziec w TÅ», Dyma i Wardzaly.
Co do mojego zdania na ten temat.
KOSCIECHA KOSCIECHA KOSCIECHA !
Heh... moje najwieksze zuzlowe marzenie = Kosciecha w Lublinie. Niestety uwazam, ze marzenia sie nie spelniaja wiec watpie, ze przebijemy pol zuzlowej Polski. Chociaz z drugiej strony uwazam, ze nalezy zrobic wszystko zeby Robert jezdzil u nas. To jest lider z prawdziwego zdarzenia, nie gorszy, a moze nawet lepszy, od Jedrzejaka czy Kuciapy.
Co do innych nazwisk to nie widze w nich liderow. Sa to za to solidni zawodnicy, ktorych stac na zrobienie 14 punktow jak i na zrobienie 4. Mowie tu o Stojanowskim, Puszakowskim i Czerwinskim (ktorego jednak bardzo chcialbym widziec u nas ;])
Pietraszko moglby byc za to zawodnikiem na przyszlosc. Mlody, moze sie jeszcze rozwinac. Jednak nie sadze zebysmy mieli z niego pocieche juz w tym sezonie (ewentualnie).
Nie chcialbym za to widziec w TÅ», Dyma i Wardzaly.
Ostatnio zmieniony 7 grudnia 2004, o 23:00 przez RadeKas, łącznie zmieniany 1 raz.
Richie Faulkner:
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
Good morning Poland! You were fuckin unreal last night!You blew the roof off!! It was an honor to play for you all.
-
sledzio
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
- Łoptymista
- Trener
Kogo najbardziej chcialbym u nas widziec, to wiadomo, tak jak wszyscy...
Poza Robertem jeszcze Funek, Pietraszko i Czerwnski [z naciskiem na tego pierwszego] to ciekawe kandydatury, z kolei Wardzala i Dym to kompletne nieporozumienie.
Poza Robertem jeszcze Funek, Pietraszko i Czerwnski [z naciskiem na tego pierwszego] to ciekawe kandydatury, z kolei Wardzala i Dym to kompletne nieporozumienie.
W. Komarnicki: "Zwykli ludzie łapali mnie za ręce i prosili, aby ratować Stal"
Przynajmniej teraz wiemy mniej wiecej kogo mozna sie spodziewac
chociaz licze na to ze Gawrzyk pocieszy nas jeszcze paroma informacjami o zaawansowaniu rozmow
Ja osobiscie mam nadzieje ze to Kostek bedzie tym ktory zasili Motorek w przyszlym sezonie... No i jakby nie bylo Dym zapowiedzial ze sezon 2005 bedzie duzo lepszy od tegorocznego, bo nie popelni juz kilku bledow jakie mialy miejsce teraz... Tak wiec ja ewentualnie chyba Jemu bym zaufal
;);) 
Ja osobiscie mam nadzieje ze to Kostek bedzie tym ktory zasili Motorek w przyszlym sezonie... No i jakby nie bylo Dym zapowiedzial ze sezon 2005 bedzie duzo lepszy od tegorocznego, bo nie popelni juz kilku bledow jakie mialy miejsce teraz... Tak wiec ja ewentualnie chyba Jemu bym zaufal
MOTORLUBLIN
-
Johnny Bravo
Witam
Spokojnie drodzy Koledzy. To, że klub negocjuje nic nie oznacza, bo to robi cała Polska. I to z dokladnie tymi samymi zawodnikami. Dobrze ze pojawiła się ta informacja, zimna woda na rozpalone głowy nie zaszkodzi.
Na Roberta Kosciechę nie liczę. Nie ma cudów, niestety.
I na koniec moje pytanie. Czy Gawrzyk wypowiadał się w imieniu swoim, klubu czy usłyszał piąte przez dziesiąte, podczas przechadzki po deptaku ?
Spokojnie drodzy Koledzy. To, że klub negocjuje nic nie oznacza, bo to robi cała Polska. I to z dokladnie tymi samymi zawodnikami. Dobrze ze pojawiła się ta informacja, zimna woda na rozpalone głowy nie zaszkodzi.
Na Roberta Kosciechę nie liczę. Nie ma cudów, niestety.
I na koniec moje pytanie. Czy Gawrzyk wypowiadał się w imieniu swoim, klubu czy usłyszał piąte przez dziesiąte, podczas przechadzki po deptaku ?
-
Siwek Patataj
No to nie wiem co powiedzieć... chyba tyle, że... awans będziemy musieli odłożyć o kolejny rok, no chyba że Kostek (ew. Stojan) zechce przywdziać plastron z koziołkiem. Reszta kandydatów nie jest dużo lub wcale lepsza od Frankowa, Trumińskiego i Jeleniewskiego.
A ja jak zwyklę dołożę garść statystyk:
KRZYSZTOF STOJANOWSKI
2001 ZKŻ Zielona Góra (e-liga) (NS) 0,590
2002 ZKŻ Zielona Góra (I liga) (26) 1,667
2003 ZKŻ Zielona Góra wyp. KM Ostrów Wlkp (II liga) (9) 2,167
2004 ZKŻ Zielona Góra wyp. Wybrzeże Gdańsk (I liga) (17) 1,925
Siła uderzeniowa w porównaniu do zawodników Motoru: lepszy niż Franków gorszy niż Knapp.
Profesjonalizm: zdecydowanie na plus w stosunku do zawodników Motoru. Swego czasu w "lekkości" komentarzy próbował dorównać Drabikowi, ale to jednak nie ta klasa co Sławek
ROBERT WARDZAÅA
2001 Unia Tarnów (II liga) (6) 2,263
2002 Unia Tarnów (I liga) (28 ) 1,605
2003 Unia Tarnów (I liga) (30) 1,771
2004 Unia Tarnów (e-liga) (NS) 1,103
Siła uderzeniowa: skuteczność podobna do Frankowa. U siebie potrafi jeździć, wyjazdy miewa beznadziejne.
Profesjonalizm: bez zarzutu. Miły, sympatyczny zawodnik bez większych postaw roszczeniowych.
PIOTR DYM
2001 Kolejarz Rawicz (I liga) (21) 1,855
2002 Kolejarz Rawicz (I liga) (18 ) 1,882
2003 Kolejarz Rawicz (I liga) (27) 1,800
2004 Intar Ostrów Wlkp. (I liga) (37) 1,343
Siła uderzeniowa: statystyki wskazywałyby na skuteczność niewiele mniejszą od Knappa, porównywalną do Piszcza. Ale Piotrek dobrze potrafił jeździć tylko i wyłącznie w Rawiczu, wyjazdy miał już gorsze, a ubiegłoroczny sezon w ogóle "do bani", być może dlatego, że nie jeździł na swoim niemal "domowym" torze w Rawiczu. Generalnie wolę wychowanków niż Dyma.
Profesjonalizm: z tym bywa różnie. Raczej amatorszczyzna niż zawodowstwo.
ROBERT KOÅšCIECHA
To chyba pobożne życzenie, ale jego liczby też przedstawię.
2001 Apator Toruń (e-liga) (26) 1,676
2002 Apator Toruń wyp. Polonia Piła (e-liga) (40) 1,362
2003 Apator Toruń wyp. Wybrzeże Gdańsk (e-liga) (33) 1,532
2004 Apator Toruń wyp. Wybrzeże Gdańsk (I liga) (3) 2,466
Siła uderzeniowa: śmiało mógłby być niewestionowanym liderem. To zawodnik na 11-14 punktów w I-ligowym meczu.
Profesjonalizm: bez zarzutu.
ZBIGNIEW CZERWIŃSKI
2001 RKM Rybnik wyp. Radson Włókniarz Częstochowa (e-liga) (49) 0,891
2002 RKM Rybnik (I liga) (38 ) 1,439
2003 RKM Rybnik wyp. Włókniarz Częstochowa (e-liga) (43) 1,247
2004 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (47) 0,902
Siła uderzeniowa: zawodnik ładnie walczący na torze, ale... niestety mało skuteczny. Obawiam się, że ze skutecznością mogłoby być gorzej niż w przypadku Frankowa czy Trumny, na poziomie Jeleniewskiego lub odrobinkę lepiej.
Profesjonalizm: bez zarzutu, ale zawodnik jest z tych "konfliktowych", zwłaszcza gdy u jego boku znajduje się jego rodziciel.
ADAM PIETRASZKO
2001 Radson Włókniarz Częstochowa (e-liga) (NS) 0,000
2002 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (53) 0,596
2003 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (NS) 0,853
2004 Kolejarz Opole (II liga) (1) 2,587
Siła uderzeniowa: obserwując tego zawodnika myślę, że jest to zawodnik poziomem zbliżony do Trumińskiego. Zeszły rok w II lidze naprawdę fantastyczny, ale poza tym to raczej mizeria. Być może byłby nieco lepszy od Czerwińskiego, choć wcale nie musiałoby tak być naprawdę.
Więc tak:
Jest czterech zawodników, którzy moim zdaniem prezentują bardzo zbliżoną skuteczność. Są nimi: Wardzała, Dym, Pietraszko i Czewiński. To moim zdaniem na pewno nie będzie wzmocnienie dla Motoru. Gdy podpiszemy z którymkolwiek z nich kontrakt, to przyszły sezon będzie chyba w myśl przysłowia "Zamienił stryjek siekierkę na kijek".
No i jest dwóch zawodników, którzy wzmocnieniem z pewnością byliby. To jest Stojanowski (lepszy niż Franków, Trumna i Jeleń) no i Kostek, który na głowę i wynikami i podejściem do wykonywanych obowiązków bije wszystkich naszych motorowych tuzów czarnego toru.
Czyli:
Wardzała, Dym, Pietraszko, Czerwiński - NIE
Stojanowski, Kościecha - TAK
ukłony
lucki73
A ja jak zwyklę dołożę garść statystyk:
KRZYSZTOF STOJANOWSKI
2001 ZKŻ Zielona Góra (e-liga) (NS) 0,590
2002 ZKŻ Zielona Góra (I liga) (26) 1,667
2003 ZKŻ Zielona Góra wyp. KM Ostrów Wlkp (II liga) (9) 2,167
2004 ZKŻ Zielona Góra wyp. Wybrzeże Gdańsk (I liga) (17) 1,925
Siła uderzeniowa w porównaniu do zawodników Motoru: lepszy niż Franków gorszy niż Knapp.
Profesjonalizm: zdecydowanie na plus w stosunku do zawodników Motoru. Swego czasu w "lekkości" komentarzy próbował dorównać Drabikowi, ale to jednak nie ta klasa co Sławek
ROBERT WARDZAÅA
2001 Unia Tarnów (II liga) (6) 2,263
2002 Unia Tarnów (I liga) (28 ) 1,605
2003 Unia Tarnów (I liga) (30) 1,771
2004 Unia Tarnów (e-liga) (NS) 1,103
Siła uderzeniowa: skuteczność podobna do Frankowa. U siebie potrafi jeździć, wyjazdy miewa beznadziejne.
Profesjonalizm: bez zarzutu. Miły, sympatyczny zawodnik bez większych postaw roszczeniowych.
PIOTR DYM
2001 Kolejarz Rawicz (I liga) (21) 1,855
2002 Kolejarz Rawicz (I liga) (18 ) 1,882
2003 Kolejarz Rawicz (I liga) (27) 1,800
2004 Intar Ostrów Wlkp. (I liga) (37) 1,343
Siła uderzeniowa: statystyki wskazywałyby na skuteczność niewiele mniejszą od Knappa, porównywalną do Piszcza. Ale Piotrek dobrze potrafił jeździć tylko i wyłącznie w Rawiczu, wyjazdy miał już gorsze, a ubiegłoroczny sezon w ogóle "do bani", być może dlatego, że nie jeździł na swoim niemal "domowym" torze w Rawiczu. Generalnie wolę wychowanków niż Dyma.
Profesjonalizm: z tym bywa różnie. Raczej amatorszczyzna niż zawodowstwo.
ROBERT KOÅšCIECHA
To chyba pobożne życzenie, ale jego liczby też przedstawię.
2001 Apator Toruń (e-liga) (26) 1,676
2002 Apator Toruń wyp. Polonia Piła (e-liga) (40) 1,362
2003 Apator Toruń wyp. Wybrzeże Gdańsk (e-liga) (33) 1,532
2004 Apator Toruń wyp. Wybrzeże Gdańsk (I liga) (3) 2,466
Siła uderzeniowa: śmiało mógłby być niewestionowanym liderem. To zawodnik na 11-14 punktów w I-ligowym meczu.
Profesjonalizm: bez zarzutu.
ZBIGNIEW CZERWIŃSKI
2001 RKM Rybnik wyp. Radson Włókniarz Częstochowa (e-liga) (49) 0,891
2002 RKM Rybnik (I liga) (38 ) 1,439
2003 RKM Rybnik wyp. Włókniarz Częstochowa (e-liga) (43) 1,247
2004 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (47) 0,902
Siła uderzeniowa: zawodnik ładnie walczący na torze, ale... niestety mało skuteczny. Obawiam się, że ze skutecznością mogłoby być gorzej niż w przypadku Frankowa czy Trumny, na poziomie Jeleniewskiego lub odrobinkę lepiej.
Profesjonalizm: bez zarzutu, ale zawodnik jest z tych "konfliktowych", zwłaszcza gdy u jego boku znajduje się jego rodziciel.
ADAM PIETRASZKO
2001 Radson Włókniarz Częstochowa (e-liga) (NS) 0,000
2002 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (53) 0,596
2003 Włókniarz Częstochowa (e-liga) (NS) 0,853
2004 Kolejarz Opole (II liga) (1) 2,587
Siła uderzeniowa: obserwując tego zawodnika myślę, że jest to zawodnik poziomem zbliżony do Trumińskiego. Zeszły rok w II lidze naprawdę fantastyczny, ale poza tym to raczej mizeria. Być może byłby nieco lepszy od Czerwińskiego, choć wcale nie musiałoby tak być naprawdę.
Więc tak:
Jest czterech zawodników, którzy moim zdaniem prezentują bardzo zbliżoną skuteczność. Są nimi: Wardzała, Dym, Pietraszko i Czewiński. To moim zdaniem na pewno nie będzie wzmocnienie dla Motoru. Gdy podpiszemy z którymkolwiek z nich kontrakt, to przyszły sezon będzie chyba w myśl przysłowia "Zamienił stryjek siekierkę na kijek".
No i jest dwóch zawodników, którzy wzmocnieniem z pewnością byliby. To jest Stojanowski (lepszy niż Franków, Trumna i Jeleń) no i Kostek, który na głowę i wynikami i podejściem do wykonywanych obowiązków bije wszystkich naszych motorowych tuzów czarnego toru.
Czyli:
ukłony
lucki73
Kosciecha - to bylby hit! ale trudno uwierzyc ze przebijemy finansowo E-lige. Z jednej strony to jedyny z wymienionych zawodnikow ktory z pewnoscia poradzilby sobie w E-lidze (na ktora chcemy budowac druzyne), a z drugiej strony jezeli ma pochlonac 25 % budzetu klubu to co zostanie na reszte. Czerwinski - jak najbardziej za; pare razy pisalem i napisze jeszcze raz, ze moze powtorzyc przypadek Kosciechy i Chrzanowskiego i regularnie jezdzac po 5 biegow - przywozic po kilkanascie punktow. Stac go na wiele, ale to tez zawodnik-zagadka. Stojan, Wardzala, Pietraszko to wzmocnienia (a w zasadzie uzupelnienia) tylko na jeden sezon a Dym - tylko na wypadek jak nie bedziemy mogli skompletowac skladu. A co do kierunku tarnowskiego (Wardzala) to lepszy chyba bylby juz nawet Burza. Licze jeszcze na to, ze nie bedzie miemilych niespodzianek i nie pojawi sie u nas np. Grzegorz z Rempalow.
Mini-zuzel w Lublinie i mamy co roku swojego Hliba a moze nawet Jonssona!
- Łoptymista
- Trener
lucki73 pisze:
Czyli:
Bardzoś nam to wszystło ładnie opisał. Też jestem tego zdania co do nazwisk faworytów.
Pozostają jeszcze takie drobiazgi jak zgoda potencjalnych wzmocnień zwanych też odpadami i dysponowanie odpowiednią ilością biletów Nardowego Banku Polskiego. Ale skoro zaoszczędziliśmy już na Karlssonie i Baranie...
-
K.A.M.I.L.
- Zawodowiec
- Kontakt:
I nie można było tak od razu? To wprawdzie niewiele daje, bo nawet mało myslący człowiek domyśli się z kim można prowadzić rozmowy jak już nikt nie został - ale to zawsze coś. Jestem ciekaw tylko kogo na myśli miał autor tematu pisząc "my". Trochę to zabawne, że Gawrzyk odkrył swoje karty. Ja też odkryję swoje - rozmawiam z Tomaszem Gollobem i Jasonem Crumpem - wprawdzie podpisali ale co tam - w końcu liczy się tylko kasa.
Z pozostałych opadów oczywiście jest tylko jeden gość godny uwagi - Kościecha. Reszta to kelnerstwo pierwszej wody. Stojanowski - "zapchajdziura", którą jeszcze strawię. Resztę "kandydatów" traktuję jako żart.
Z pozostałych opadów oczywiście jest tylko jeden gość godny uwagi - Kościecha. Reszta to kelnerstwo pierwszej wody. Stojanowski - "zapchajdziura", którą jeszcze strawię. Resztę "kandydatów" traktuję jako żart.