Kto do TÅ» ?

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
Boss

#126 Postautor: Boss » 8 grudnia 2004, o 21:00

Hollywood pisze:Ostatni post w tym teamcie bo już nerwów nie mam !

Dlaczego nikt z zarządu nie zainteresował sie Andy Smithem przecież to zawodnik na 8-10 ptk a takiego nam trzeba !

Ewnetualny transfer Wardzały , Stojanowskiego czy Czerwińskiego na tak !!! ale bez utraty Frankowa.
nie można oddać Frankowa do innej drużyny 1-ligi bo to sie zemści

dla Piotra Dyma mówie stanowczo :

NIE !!!!!!

taka jest prawda andy jest jush starszym zawodnikiem ale za to
Co ja widzÄ™, co ja widzÄ™ TÅ» Lublin w e-lidze

Awatar użytkownika
SAS

#127 Postautor: SAS » 8 grudnia 2004, o 21:04

Kościecha w Lublinie? Wolne żarty :lol: Albo do Gdańska albo Apatora
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=50819

A Wardzała jeśli nie w rodzinnym klubie to zerka przychylnie na Toruń

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#128 Postautor: bkapusta » 8 grudnia 2004, o 21:08

SAS pisze:Kościecha w Lublinie? Wolne żarty :lol: Albo do Gdańska albo Apatora
http://www.sportowefakty.pl/index.php?d ... s_id=50819

A Wardzała jeśli nie w rodzinnym klubie to zerka przychylnie na Toruń

Akurat artykul do ktorego podales linka gowno wyjasnia. Bo pisac dziennikarz moze wszystko a co zdecyduje zawodnik... Barna tez juz na 99% widziano w ZG.
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#129 Postautor: WBA » 8 grudnia 2004, o 21:46

Johnny Bravo pisze:Witam

.....ciach !!
Przykro mi to mówić, ale Grzesio jest jedynie ligowym przeciętniakiem i nie punktował w tym roku jak przystało na lidera krajowego. Jest on dopiero 12 wśród Polaków (powinien być najdalej szósty, skoro ma miano lidera zespołu), dlatego chęć znacznej podwyżki jest niczym nieuzasadniona.

P.S
Nie wiedziałem, gdzie napisać o tym, bo nie ma tematu o składzie, tylko o nowych, ale w obecnej sytuacji dla nas każdy jest nowy.

Chciałoby się rzec: Johny, bravo :)
Zgadzam się z opinią, że nie ma za bardzo podstaw do krzyknięcia ni z gruszki ni z pietruszki dużo wyższych warunków kontraktu, niż w ubiegłym sezonie, tym bardziej, że inflacja (liczona zarówno od "grudnia do grudnia" jak i średnioroczna nie przekroczy pewnie 3-3,5 % :lol: ).

Wielu zawodników przegląda fora dyskusyjne, myślę, że Grzegorz również i ostudzi się trochę i spuści z tonu z żądaniami $$$ , a Dyro z kolei będzie miał też argument za tym, żeby trzymać twarde stanowisko.
Mimo wszystko liczę na kompromis i też chciałbym tego sympatycznego zawodnika widzieć w przyszłym sezonie w składzie TŻ.

Awatar użytkownika
Mars
Zawodowiec

#130 Postautor: Mars » 8 grudnia 2004, o 22:41

K.A.M.I.L. pisze:Jeśli wszystko sie powiedzie z Kościechą to składzik wyglądałby tak:

1.Kościecha
2.Piszcz
3.Knapp
4.Franków
5.Jensen
6.Stachyra
7.Kępa

Rez. Jeleniewski, Trumiński

Wygląda to całkiem nieżle

Pozdrawiam

no i zamiast gwiazdy Frankowa Stojanowski i jedziemy do eligi juz niedlugo pewnie podpisza..

Stojanowski,Kosciecha,Piszcz,Knapp,Jelen,Jensen,Kepa,Stachyra oby stalo sie to faktem juz na dniach...

Awatar użytkownika
SAS

#131 Postautor: SAS » 8 grudnia 2004, o 22:49

Kto do TŻ? Pewnie Stachyra ściągnie Trojanowskiego i tyle będzie naszych wzmocnień. Papa Kostek :D

Awatar użytkownika
Kaka
Szkółkowicz
Kontakt:

#132 Postautor: Kaka » 8 grudnia 2004, o 23:21

Zastanawiam sie po co juz wypisywac sklady jak to niekotrzy czynia, jak klub podpisze z kims kontrakt, to bedzie mozna ustawiac ich w pary, kombinowac itd. Na razie to jest bezsensowane podniecanie sie...a moze podpisze ten, a z tamtym sa rozmowy, a jeszcze z innym juz wszystko jest dogadane tylko jeszcze nie podpisal. Bedzie parafka na kontrakcie tego czy tamtego zawodnika to wtedy mozna zaczac ustwaic ich w pary, na razie nie ma prawie kogo.

meesha
Trener
Kontakt:

#133 Postautor: meesha » 8 grudnia 2004, o 23:57

SAS pisze:Papa Kostek :D

A może Papa Gollob :roll: :D :?:
T. Lorek: Gdyby ktoś obudził cię w środku nocy i zapytał: z czym kojarzy ci się Polska, to co byś odpowiedział?

H. Nielsen: Nie zdążyłbym przetrzeć oczu, a już mówiłbym o pierwszym występie w meczu ligowym w barwach Motoru Lublin. 1990 rok...

Siwek Patataj

#134 Postautor: Siwek Patataj » 9 grudnia 2004, o 00:10

Przejrzałem nazwiska wszystkich żużlowców, którzy jeszcze uprawiają sport żużlowy i byliby (ale wcale nie muszą :-) ) w stanie wykręcać pomiędzy 1,000-1,500 pkt/bieg w I lidze, a którzy nie mają jeszcze chyba podpisanych kontraktów. Oczywiście żaden z nich nie nadaje się na lidera, ale tak gwoli ciekawości tylko pozwolę sobie przypomnieć o kogo ewentualnie przyjdzie nam się bić, jeśli któryś z naszych tuzów nie spuści trochę z tonu i nic nie wyjdzie z zakontraktowania takich gwiazd jak Dym, Wardzała, Czerwiński czy Pietraszko (choć on chyba już ponoć podpisał w Opolu).

Oto te nazwiska i prawdopodobna średnia, jaką jest w stanie uzyskać zawodnik w I lidze:

Bendzera Dawid ~1,000
Cegielski Krzysztof ~ nikt tego nie wie
Chiński Rafał max. ~ 1,000
Cierniak Mirosław ~ 1,300
Cieślewicz Dawid ~ 1,400
Fierlej Mariusz ~ 1,300 ?
Golonka Łukasz max. 1,000
Hućko Marek ~ 1,400-1,500
JaguÅ› Marcin - ???
Kasprowiak Bartosz max. 1,000
Kłopot Grzegorz ~ 1,500
Korolew Andrzej ~ 1,200
Kowalik Mirosław ~ ????????
Kruk Tomasz ~ 1,100
Latosi Marek ~ 1,000
Łukaszewicz Tomasz ~ 1,100
Mikołajczak Robert ~ 1,300
Mróz Marek ~ 1,000
Osumek Rafał ~ 1,500
Poprawski Tomasz ~ 1,000
Przygódzki Robert ~ 1,000
Rembas Piotr ~ 1,200
Skórnicki Adam ~ 1,500
ÅšlÄ…czka Janusz ~ 1,300
Staszek Paweł ~ 1,300
Tajchert Przemysław ~ 1,200
Wilk Rafał ~ 1,400
Woźniak Jacek ~ 1,200

Proponuję więc oswajać się powoli z tymi nazwiskami, bo... a nuż przyjdzie nam podziwiać któregoś z tych panów na torze przy Zygmuntowskich :-) :-) :-) Kilku z nich, mieliśmy już przyjemność oglądać przyodzianych w plastron z koziołkiem. Mowa oczywiście o panach Latosim, Przygódzkim i Staszku.

Pozwoliłem sobie zaznaczyć 5 nazwisk, jako tych których z tego grona najchętniej widziałbym, jeśli oczywiście musiałbym już ich oglądać.

Marcin Jaguś - ponoć zostaje w Toruniu, ale... na wypożyczenie zawsze go można wyciągnąć. Będzie tym trzecim, za Ząbikiem i Miedzińskim i w zasadzie z urzędu chłopak będzie grzał ławę. Talent może nie taki jak tow. Wiesława, ale wciąż jest juniorem, a nie wiemy przecież jak będzie poczynał sobie Dawid i Kacper. Moim zdaniem warto zrobić pod tego zawodnika delikatne podchody, choćby tak asekuracyjnie na wszelki wypadek, nawet by po kilku kolejkach skaperować go do nas, gdyby naszym młodzikom niespecjalnie szło.

Mirek Kowalik - to jest trochę duża niewiadoma. Facet z pewnością na żużlu jeździć umie i to nie najgorzej. Wiadomo, kontuzje spowodowały, że próba odgadnięcia dyspozycji, z jaką przywita nowy sezon (o ile nie potwierdzą się pogłoski, że bierze definitywny rozbrat z żużlem) to wróżenie z fusów. Ale... jest to nieliczny zawodnik z wymienionego wyżej grona, który miałby zadatki nawet może na liderowanie. Chciałbym napisać, że Kowalik to dziadek, bo przecież to rocznik 1969, ale... bez przesady. To raptem 35-36 lat, w tym wieku jeszcze można zdobywać przyzwoite wyniki na torze.

Rafał Osumek - to też duża niewiadoma. Przekonany jestem, że stać byłoby Rafała także na liderowanie w I lidze. Obserwowałem go na torze wielokrotnie i wiem, że był to talent na miarę Ułamka. On potrafi jeździć, ale... nie ma Ci on szczęścia i ciągle coś stoi mu na przeszkodzie by dokończyć jakikolwiek sezon bez kontuzji. Ale nie można zapominać, że to zawodnik, który swego czasu dobrze potrafił sobie radzić nawet w e-lidze.

Adam Skórnicki - mógł być z niego drugi Damian Baliński, ale Skóra leciutko traktuje swój zawód (chyba, że żużel to tylko jego hobby?). Ale... temu także nie można odmówić umiejętności jazdy w lewo. Liga brytyjska zawsze była dla niego priorytetem, polską traktował po macoszemu, ale może najzwyczajniej w świecie ani nikt nie umiał się nim we właściwy sposób zaopiekować w Polsce, albo nie miał stworzonych należytych warunków ku temu by zdobywać punkty dla swojego klubu. Nie wiem, ale wydaje mi się ciekawą kandydaturą, jeśli musielibyśmy szukać jakiegoś zawodnika "na gwałt".

Paweł Staszek - sentyment, sentyment, sentyment. Podobały mi się czasy, gdzie zawodnik całą swoją karierę przeżywał w swoim macierzystym klubie. Szacunek największy dla "Ojca". Staszek zapowiadał się lepiej niż śp. Dadi, dzisiaj jest tylko cieniem samego siebie sprzed lat, ale tak bardzo lubię powroty, że jeśli z tej przedstawionej galerii talentów miałbym kogoś wybierać, to wybieram także krajana.

Oby jednak nie doszło do takiej sytuacji, że zachodziła będzie potrzeba ściągnięcia jakiegoś "strażaka" wymienionego powyżej. Wierzę w ten nowy powiew profesjonalizmu, którego zaczątkiem było Walne.

ukłony
lucki73

Krychs
Senior

#135 Postautor: Krychs » 9 grudnia 2004, o 00:33

Lucki jeśli chodzi o zawodników, których przedstawiłeś jako najbardziej wartościowych z tej grupy to trudno będzie, któregokolwiek pozyskać:

Mirek Kowalik - już na 99% nie pojawi się na torze

Rafał Osumek - najprawdopodobniej zostanie we Włókniarzu na pozycji rezerwowego

Paweł Staszek - podpisał kontrakt na starty w przyszłym sezonie w Grudziądzu

Marcin Jaguś - wobec ogromnej posuchy kadrowej w Apatorze napewno go nigdzie nie puszczą, a być może będzie miał nawet miejsce w składzie

Adam Skórnicki - być może największe prawdopodobieństwo ewentualnego transferu, jak i moim skromnym zdaniem najbardziej wartościowy zawodnik z tej listy; tylko sprawy o których wspomniałeś luźne podejście do żużlowej profesji i liga angielska jako priorytet

Podsumowując udowadnia to jak wąski jest tegoroczny rynek transferowy. Nie ma "do wzięcia" wartościowych zawodników, a pseudogwiazdorzy windują w nieskończoność swoje wymagania finansowe. Najlepiej byłoby w obecnej sytuacji przejeździć ten sezon ubiegłorocznym składem wspartym Stojanem i wcale nie bylibyśmy bez szans na awans. Miejmy nadzieje, że za rok sytuacja na rynku transferowym znormalnieje :?

Siwek Patataj

#137 Postautor: Siwek Patataj » 9 grudnia 2004, o 00:44

No to Gawrzyku zgadzam się w 100% z kolejnością przedstawioną przez Ciebie. W stosunku do dnia wczorajszego uciekł Ci gdzieś tylko Czerwiński. U mnie byłby on na trzecim miejscu za Kostkiem i Stojanem. Mimo, że średnia nie przemawia na korzyść Zbyszka, to jednak widowiskowość jazdy powoduje, że warto na takiego rycerza czarnego toru popatrzeć.

Co do Wardzały: lubię tego zawodnika, lubię czystość jego kevlaru, lubię czystość jego motocykli. Ale jak to już ktoś wcześniej napisał, Wardzała to typowy zawodnik tarnowskiego toru i co najważniejsze... zawodnik który jak przegra start to już wlecze się w ogonie. On po prostu nie walczy. I boję się, że mógłby on na wyjazdach przywozić w większości zera lub jedynki. Ale to i tak lepszy moim zdaniem typ niż Dym czy Pietraszko. Do Dyma jeszcze jako takie przekonanie mam. Widziałem go na torze, widzę jego biegopunktówkę z II i I ligi, ale ostatni sezon rzeczywiście był cieniutki. Jeśli prawdą jest to co napisałeś i co on mówi, że to wina Grabowskiego, to na 1,500 pkt w biegu Dyma stać.

ukłony
lucki73

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#138 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 09:06

Hollywood napisał:

"Dlaczego nikt z zarządu nie zainteresował sie Andy Smithem przecież to zawodnik na 8-10 ptk a takiego nam trzeba !"

Na tak samo postawione pytanie harry odpowiedział mi następująco:

"Już Ci odpowiadam: Bo Smith to stara i zgrana karta. Interesują go tylko i wyłącznie pieniądze i nie ma w sobie zapału. "

Ja dodam tylko od siebie:

"... w odróżnieniu np. od Frankowa :) Ten jeździ dla idei... "

Danio

#139 Postautor: Danio » 9 grudnia 2004, o 09:55

Kosciecha, Wardzała, Stojanowski,Dym - z zawodników których wymienił Gawrzyk to napewno z dwoma pierwszymi mało prawdopodobne że podpiszemy. Kostek- wiadomo- Toruń albo Gdańsk- nasza nadzieja jedynie w tym ze wybierze mniejszą kase i nasz klub co przekalkuje ze wiecej na tym zarobi punktujac w I lidze po 2- cyfrówki!ale on sam już wie na ile go stać w extralidze i nikt wiecej :!: . Wardzała jest zainteresowany tylko Unią Tarnów a w przypadku jak go nie zechca to Toruń ma na niego chęć jak z Kościechą im nie wyjdzie!.Z nami co roku słychac że rozmawia - podobnie jak z Baranem ma się rzecz. Pozostają nam Stojan i Dym i sądze ze pewnie któregoś z nich należy upatrywać u nas, ale ja mam swojego cichego kandydata którego Gawrzyk nie wymienił a jak już pisałem podobno trwają rozmowy o wypożyczeniu jego :D - to dopiero byłby prezent na gwiadkę gdyby udało się Panu Siwkowi :D

Awatar użytkownika
Przemas
Szkółkowicz
Kontakt:

#140 Postautor: Przemas » 9 grudnia 2004, o 10:03

Ojj lepiej żeby nasi działacze przekonali :wink: Kościeche ażeby założył plastron Tż-u! Napewno będzie to ogromne wzmocnienie a patrząc na składy i to co sie dzieje w Rzeszowie(Karger tunerem :x ) i Ostrowie oraz Gorzowie bez wzmocnien bedzie bardzo ciężko, osobiscie jesli nie wypaliloby z Robertem.K to widziałbym w Lublinie Adama Pietraszke ale raczej nikle szanse na to, no i pozostaje P.Dym ale z nim to nic niewiadomo osobiscie lubie tego zawodnika ale jak przypomina mi sie sytuacja z tego sezonu kiedy to Piotrek za jednem zamachem powalil na tor 3 zawodniklow to niewiem :lol:

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#141 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2004, o 10:36

Przekonać Kościechę można tylko w jeden sposób - jak na mój gust mało realny (chociaż bardzo bym chciał). Ponieważ awans nam nie grozi, to mógłby być Stojan, ale wolałbym Dyma. Zmieniłem zdanie, ponieważ czy ze Stojanem, Wardzałą czy Dymem będziemy walczyć o podobne miejsca. A Dyma po prostu lubię, bo lubię ludzi z nietuzinkową osobowością. Jest to jeden z nielicznych przypadków, któremu ja typowy "punktowiec" potrafię wiele wybaczyć z czystej sympatii. A chłopak jeździć umie... chyba :wink: .

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#142 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 10:41

Gelo napisał:

"A Dyma po prostu lubię, bo lubię ludzi z nietuzinkową osobowością. Jest to jeden z nielicznych przypadków, któremu ja typowy "punktowiec" potrafię wiele wybaczyć z czystej sympatii. A chłopak jeździć umie... chyba"

Jak tak, to jeszcze lepszą kandydaturą będzie Adam Skórnicki ...

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#143 Postautor: Cooper » 9 grudnia 2004, o 10:45

Gawrzyk pisze:no to i ja wypowiem się na temat nowych zawodników.

Gawrzyk, czy znowu wiesz cos czego my nie wiemy i chcesz nam powiedziec :?: :roll:
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

KrzyÅ›
Junior

#144 Postautor: KrzyÅ› » 9 grudnia 2004, o 10:46

Harry - a dzisiaj ile... kontraktów podpisujecie? :lol: :lol: :lol: Już nawet nie pytam z kim, ponieważ to nie wypada :oops: :oops: :oops:

p.s.
Będziecie organizować publiczne show aby pochwalić się tym dream teamem? Już to sobie wyobrażam jak Jurek Mordel wybiega na scenę i krzyczy machając ręką "Lublin I love you". Potem prezentuje się Trumna ze swoim ściągniętym z budowy green teamem :lol: :lol: :lol: itd.

Awatar użytkownika
Jinxsior
Junior
Kontakt:

#145 Postautor: Jinxsior » 9 grudnia 2004, o 10:48

Boje je sie myslec co bedzie,kiedy klub dogada sie z Kosciecha, wylozy kupe sary a pan Robert zapomni jak sie jezdzi.W gdansku mial super sprzet,mechanika ten nienajgorzszego,Lotos wykladal sare kiedy trzeba bylo cos kupic do motorkow.Czy u nas tez tak bedzie????

Z drugiej strony bylo by cudownie kiedy Kostek ciagnal by za soba reszte zespolu,Knapik i Piszczyk mieli by z kim rywalizowac o miano lidera.

Mam nadzieje ze osoba zainteresowana czyta te nasze wypociny.

Panie Robercie w Lublinie bedzie pan Bogiem, w Gdansku i Toruniu tylko zuzlowcem.

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#146 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 10:50

"Panie Robercie w Lublinie bedzie pan Bogiem, w Gdansku i Toruniu tylko zuzlowcem."

ale za to lepiej opłacanym ...

Awatar użytkownika
Gelo
Leszek Demski

#147 Postautor: Gelo » 9 grudnia 2004, o 11:01

Talib pisze:Gelo napisał:

"A Dyma po prostu lubię, bo lubię ludzi z nietuzinkową osobowością. Jest to jeden z nielicznych przypadków, któremu ja typowy "punktowiec" potrafię wiele wybaczyć z czystej sympatii. A chłopak jeździć umie... chyba"

Jak tak, to jeszcze lepszą kandydaturą będzie Adam Skórnicki ...

Niezupełnie lepszą - mimo wszystko Dym ma trochę poważniejsze podejście do sportu.

Awatar użytkownika
_piotrusss
Kadrowicz

#148 Postautor: _piotrusss » 9 grudnia 2004, o 11:02

Krzyś pisze:Harry - a dzisiaj ile... kontraktów podpisujecie? :lol: :lol: :lol: Już nawet nie pytam z kim, ponieważ to nie wypada :oops: :oops: :oops:

p.s.
Będziecie organizować publiczne show aby pochwalić się tym dream teamem? Już to sobie wyobrażam jak Jurek Mordel wybiega na scenę i krzyczy machając ręką "Lublin I love you". Potem prezentuje się Trumna ze swoim ściągniętym z budowy green teamem :lol: :lol: :lol: itd.

EHE EHE EHE uuuuuuuuu ale się usmialem! Aż mnie kolka złapala... boki zrywać!
Zrobił wilk elektrownię, lecz by prąd uzyskać
Spalał w niej cały węgiel z kopalni od liska.
Kopalnia z elektrowni cały prąd zżerała,
Stąd brak światła i węgla. Ale system działa!
Andrzej Waligórski

Awatar użytkownika
Talib
Zawodowiec

#150 Postautor: Talib » 9 grudnia 2004, o 11:11

Gelo napisał:

"Niezupełnie lepszą - mimo wszystko Dym ma trochę poważniejsze podejście do sportu."

Dodaj do tego, że talent również ma i dobre chęci także. I tylko ... wyników brakuje.