14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
go!
Trener

Re: 14.06.2009 godz. 15.00 Krosno - Lublin

#201 Postautor: go! » 14 czerwca 2009, o 20:56

Mokatte pisze:daj sobie koleś na wstrzymanie. Mieli przed sezonem ogłosić, że reaktywują żużel po to by walczyć o utrzymanie i nie podejmować walki o awans? Kto by taki klub zasponsorował,.

Aha, wedlug Ciebie taka swiadoma sciema to najnormalniejsza procedura? Tak sie pozyskuje wiernych, dlugoletnich sponsorow i zacheca do sponsoringu tych, ktorzy jeszcze sie na to nie zdecydowali? Czy moze chodzi tylko o jednorazowe wydymanie bogatego frajerstwa?
No brawo... Niedlugo patologia bedzie norma, bo uczciwosc juz teraz jest marginesem.. Brawo!
PS. Nie komentuje tu posuniec konkretnych dzialaczy (czyli z Lublina) tylko slowa Mokatte i jego podejscie do sprawy.

bslub

#202 Postautor: bslub » 14 czerwca 2009, o 21:05

... sądze że zakontraktowano Tomka ponieważ jest chęć awansu
ale potrzeba jeszcze jakiegoś doświadczonego zawodnika
bo Mesingowie po kontuzji to nie pewna materia,
Hynek w Lublinie i Miszkolcu pojedzie :))
a o Anglikach trzeba zapomnieć ...
nie było mnie rok w kraju więc może jestem w błędzie
ale chyba J.Golob ma kontrakt w Gorzowie, sprzęt raczej od brata dostanie
więc moze warto pogadać....
bo te różne "wynalazki" nie poradzą sobie na polskich torach :((

Davv
Kadrowicz

#203 Postautor: Davv » 14 czerwca 2009, o 21:18

go! pisze:
Mokatte pisze:daj sobie koleś na wstrzymanie. Mieli przed sezonem ogłosić, że reaktywują żużel po to by walczyć o utrzymanie i nie podejmować walki o awans? Kto by taki klub zasponsorował,.

Aha, wedlug Ciebie taka swiadoma sciema to najnormalniejsza procedura? Tak sie pozyskuje wiernych, dlugoletnich sponsorow i zacheca do sponsoringu tych, ktorzy jeszcze sie na to nie zdecydowali? Czy moze chodzi tylko o jednorazowe wydymanie bogatego frajerstwa?
No brawo... Niedlugo patologia bedzie norma, bo uczciwosc juz teraz jest marginesem.. Brawo!
PS. Nie komentuje tu posuniec konkretnych dzialaczy (czyli z Lublina) tylko slowa Mokatte i jego podejscie do sprawy.

go! nie przesadzaj. Kontraktując Rempałów można było liczyć na to, że będą we dwóch co wyjazd robić sporo +20 pkt. Do tego Baran i Tomicek - którzy powinni coś jechać (mnie osobiście Lubos bardzo zaskoczył swoją słabą postawą). Klimek u siebie też zawsze coś przywiezie. Ja nie liczyłem może na pewny awans, ale przed sezonem skład dawał podstawy do myślenia o awansie. Fakt, Łódź jest raczej nie do złapania, ale inne drużyny były kadrowo jak nie gorsze to na podobnym poziomie. Przed sezonem typowałem 2-3 miejsce po zasadniczej i myślę, że jest to realne.

Awatar użytkownika
mustafa
Zawodowiec

#204 Postautor: mustafa » 14 czerwca 2009, o 21:23

go! pisze:Aha, wedlug Ciebie taka swiadoma sciema to najnormalniejsza procedura? Tak sie pozyskuje wiernych, dlugoletnich sponsorow i zacheca do sponsoringu tych, ktorzy jeszcze sie na to nie zdecydowali? Czy moze chodzi tylko o jednorazowe wydymanie bogatego frajerstwa?

No ale to właśnie zupełnie nie w tym problem. Po co wygłaszać jakieś teorie spiskowe, że to "mydlenie oczu", albo "świadoma ściema". Cel był postawiony, jako awans, a problem jest w tym, że "nazwiska" nie chcą jechać tak jak my byśmy chcieli i pewnie zarząd, który te "nazwiska" kontraktował aby osiągnąć ten cel.

Skład na papierze wydawał się rozsądny jak na budżet lubelskiego klubu, w praktyce wyszło, że zarząd nie do końca trafił we wszystkich zawodników, no ale po to są wzmocnienia i na szczęście przed play off można było się przekonać że Hall , Howe, Tomiczek i Filinow nic nam nie pomogą w walce o awans.

A tak w ogóle to mając 7 punktów nie powinniśmy być teraz 3 w tabeli ?

O właśnie Davv mnie wyprzedził w komentarzu :)

Awatar użytkownika
istred
Trener

#205 Postautor: istred » 14 czerwca 2009, o 21:31

Ale o czym w ogóle ta dyskusja?
Skład jaki mamy chyba każdy widzi. Każdy normalny chyba też widzi, że silniejszy może mieć tylko Łódź, pozostałe drużyny są dużo słabsze. Wniosek z tego taki, że jak najbardziej mamy prawo walczyć o awans.
Według mnie odpadnięcie przed finałem będzie dla naszej drużyny dużą porażką. Awans dużym sukcesem, a udział w barażach to plan minimum, jak najbardziej do zrealizowania.

Co do meczu, to jest bonus i o to chodziło. Moim zdaniem był to najcięższy, poza Łodzią wyjazd.
Ciekaw jestem jak to wszystko wyglądało na żywo, ale według mnie czas się definitywanie pożegnać z Hallem. Ile szans można dawać i w jakim celu?
Nie rozumiem też dlaczego trener nie wpuścił Piszcza z rezerwy taktycznej. Gdybyśmy bonusa nie wywalczyli - a przecież było blisko - to by się trenerowi dostało mocno.
Tym razem czas przyznać, że mecz przegraliśmy nie przez zawodników zagranicznych, tylko przez Barana (o którym niewiele się mówiło po meczu w Opolu, a był chyba najbardziej odpowiedzialny za porażkę) Tomka Rempałę i Klimka.

Teraz potrzebujemy, punktującego juniora i inwestycji w sprzęt Barana, żeby odzyskał formę z początku sezonu i będzie super.

Mam jeszcze jeden wniosek. Jeśli nie mamy pewniaka takiego jak Alden, który mógłby jechać co chwile z rezerwy - a nie mamy - to zawodnik rezerwowy powinien być traktowany jako ostateczność. Jedzie tylko w przypadku taśmy, albo wybitnie złej postawy jakiegoś zawodnika (same zera), bez żadnych gwarancji startu.

PS.
Go!, w przypadku gdy drużyny mają tą samą ilość punktów meczowych to robi się tabelkę, w której uwzględnia się mecze tylko między tymi drużynami.

go!
Trener

#206 Postautor: go! » 14 czerwca 2009, o 21:34

Davv pisze:go! nie przesadzaj. Kontraktując Rempałów można było liczyć na to [...]

Oczywiscie!
Dlatego dodalem ze nie chodzi mi o konkretna lubelska sytuacje. Nie tylko lubelacy przed sezonem liczyli na wiecej. Bala nas sie wlasciwie cala 2 liga.

go!
Trener