TŻ Lublin - Stal Gorzów 48:42

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#326 Postautor: mcprzemek » 17 czerwca 2004, o 10:14

Proponuję więc wypowiedzieć umowę Impelowi, bo wpuścili na lewo parę tysięcy znajomych.

Chyba już tak siÄ™ staÅ‚o, bo nie wiem czy widziaÅ‚eÅ›, ale ostatnio MIRO ochraniaÅ‚o meczyk i odrazu widoczna poprawa, bo gówniarstwo nie pchaÅ‚o siÄ™ na tor w czasie meczu i konkretniejsze sprawdzanie plecaków itp. przy wejÅ›ciu na stadion (niektórzy przez to nie mogli wnieść „maÅ‚ego co nieco”).

Awatar użytkownika
WBA
Szkółkowicz
Kontakt:

#327 Postautor: WBA » 17 czerwca 2004, o 11:08

Gawrzyk pisze:niespodzianka!

na kazdy meczu robione sa fotki ludzi a pozniej z dokladnoscia co do jednego liczy sie gosci! :twisted:

brawo, chciałem tylko zwrócić uwagę na fakt, że np kurier podaje liczbę x , w TŻ liczba y, a gdzieś w necie Z , a rozbieżności rzędu 2 tys. osób np - to jest kicha !!

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#328 Postautor: GIGI » 17 czerwca 2004, o 11:50

Gawrzyk pisze: wystarczy podejsc do dyra i spytac

..a on jak zwykle powie nie wiem

Awatar użytkownika
maestro76
Zawodowiec

#329 Postautor: maestro76 » 17 czerwca 2004, o 12:58

witam,nie wiem czy zwrociliscie uwage na tego pajaca z gorzowa co ganial przy linii startu jakby mu stado pszczol w majty wlecialo :D -co to za typ?-a i jakis stoper mial w reku caly czas
pozdr
never ride faster than your angel can fly

Awatar użytkownika
jacur78
Senior

#330 Postautor: jacur78 » 17 czerwca 2004, o 13:26

To byl kierownik druzyny gosci.. niejaki pan Orzel :) Ale rzeczywiscie chlopaczyna starsznie przejal sie swa rola a ten stoper byl mu potrzebny aby odliczac 2 min od momenttu zapalenia bursztynowego swiatla :)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#332 Postautor: Scream » 17 czerwca 2004, o 15:41

To ja juz zupelnie nic nie rozumiem. To wiadomo ile sprzedano biletow czy nie wiadomo. Jesli wiadomo to dlaczego nitk tego podaje, tzn. wiem dlaczego, ale skoro mowimy ze sa to oczywiscie sprawy to niech ktos poda ile zostalo psrzedanych wejsciowek na Gdansk i na Gorzow?
Ile osob ma wykupione karnety i czy jest to jakos liczone ile osob na karnety wchodzi na mecz? I to jest podstawa do podawania liczny widzow.
Jak w Szwecji podaja ze sprzedano 2875 biletow to tyle sprzedano i nikt nie dodaje do tego tych co weszli za darmo. Dla klubu i tak wazna jest sprzedaz.
Wiec ile sprzedano biletow na Gorzow??

ps. To liczenie ze zdjec to powaznie czy jednak jaja sobie robicie ???

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#333 Postautor: Scream » 17 czerwca 2004, o 15:51

Na temat liczenia ludzi na podstawie zdjec moge tylko napisac "a to Polska wlasnie" :P

Tylko mam pytanie w jakim celu jest to liczone??? Podejrzewam zeby zobaczyc jak wiele osob wchodzi na lewo i zlikwidowac ten problem? Jestesmy za polmetkiem sezonu i czy cos w tym kierunku sie robi?
Bo nigdzie nie spotkalem sie z tymi danymi ile dokladnie widzow bylo na stadionie, wiec komu i w jakim celu to liczenie ??

Gawrzyk pisze:w klubie nie pracuja jacys durnie, powaznie :-)

a tego to ja nie rozumiem :) a dlaczego ktos mialby sadzic ze durnie pracuja ?

ps. gdzie wyparowal post Gawrzyka ? :) :?:

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#335 Postautor: mcprzemek » 17 czerwca 2004, o 16:15

Odnośnie plakatów, to wpływ na "nowych" kibiców według mnie mają bardzo mały. Papier, na jakim są drukowane jest stanowczo za ciemny i np., gdy ktoś jedzie autobusem lub samochodem to słabo widać, co jest na tym plakacie. Druga sprawa to lepiej by było gdyby plakaty były rozwieszane w okolicznych miastach.

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#336 Postautor: GIGI » 17 czerwca 2004, o 16:39

mcprzemek pisze:Odnośnie plakatów, to wpływ na "nowych" kibiców według mnie mają bardzo mały. Papier, na jakim są drukowane jest stanowczo za ciemny i np., gdy ktoś jedzie autobusem lub samochodem to słabo widać, co jest na tym plakacie. Druga sprawa to lepiej by było gdyby plakaty były rozwieszane w okolicznych miastach.

Plakaty na mecz z Wybrzeżem , bez obrazy ale bardziej przypominały nekrologi

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#337 Postautor: Ar2rB » 17 czerwca 2004, o 17:39

GIGI pisze:Plakaty na mecz z Wybrzeżem , bez obrazy ale bardziej przypominały nekrologi

Zgadzam sie w 100%, miałem takie same odczucie :).

Pozatym największe "stężenie" tych plakatów było chyba w okolicach stadionu (na kazdym słupie). W dzielnicach, np. na Czechowie - nie widziałem żadnego - a to wlasnie w takich miejscach powinny one wisieć.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#338 Postautor: wojtek_78 » 17 czerwca 2004, o 18:47

GIGI pisze:Plakaty na mecz z Wybrzeżem , bez obrazy ale bardziej przypominały nekrologi

To niestety nie moja wina. Drukarnia dostała polecenie druku w kolorze granatowym. Niestety za daltonizm drukarza nie odpowiadam.

Awatar użytkownika
wojtek_78
Szkółkowicz

#339 Postautor: wojtek_78 » 17 czerwca 2004, o 18:52

maestro76 pisze:witam,nie wiem czy zwrociliscie uwage na tego pajaca z gorzowa co ganial przy linii startu jakby mu stado pszczol w majty wlecialo :D -co to za typ?-a i jakis stoper mial w reku caly czas
pozdr

Ja tam bym go pajacem nie nazywał. Dla mnie to jeden z rozsądniejszych kierowników drużyn. A że biegał nerwowo?? Taka jego rola.
A stoper był jak najbardziej potrzebny. Skoro od początku sezonu nie mamy zegara, to jak odmierzyć 2 minuty. Klepsydrę ustawić czy jak???

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#340 Postautor: GIGI » 18 czerwca 2004, o 07:34

wojtek_78 pisze:

To niestety nie moja wina. Drukarnia dostała polecenie druku w kolorze granatowym. Niestety za daltonizm drukarza nie odpowiadam.

Wojtek przecież ja nie mówię nic o Tobie ;) Nawet nie pomyślałem ;);) Luz :twisted:

Awatar użytkownika
GIGI
Trener

#342 Postautor: GIGI » 18 czerwca 2004, o 08:23

Gawrzyk pisze:Poki co w historii TZ najwiecej osob bylo na meczu inaugurujacym rozgrywki w 2003 roku z RKM Rybnik - ok 7000.

Co Wy na to?? :twisted:

A my na to jak na lato, troszkę za mało , mogłoby być więcej ;)

Awatar użytkownika
mcprzemek
Kontakt:

#343 Postautor: mcprzemek » 18 czerwca 2004, o 09:56

Gawrzyk pisze:znana jest liczba z 3 spotkan. tyle ludzi bylo na stadione. sprzedanych biletow w kazdym przypadke jest mniej o ok 500-700 sztuk.

grudziadz - 5343
Ostrow - 4631
Gdańsk - 5200
Gorzow - nie policzone lebki, ale biletow sprzedanych 4500. mniej wiecej tyle samo co na Gdansk.

Poki co w historii TZ najwiecej osob bylo na meczu inaugurujacym rozgrywki w 2003 roku z RKM Rybnik - ok 7000.

Co Wy na to?? :twisted:

Dziwie się patrząc na te dane, jak było możliwe żeby na początku lat 90 przychodziło po 20 tysięcy. Z tego wynika, że nie było tych 20000 tylko około 12 tysięcy oceniając zapełnienie trybun.

Metalliczny
Senior
Kontakt:

#344 Postautor: Metalliczny » 18 czerwca 2004, o 10:59

A ja dochodzę do wniosku, że albo ludzie się roztyli bądź urośli ponad miarę, albo stadion nam się coraz bardziej kurczy. :lol:

A tak na serio, to trudno mi jest uwierzyć w te dane, bo z tego co pamiętam na Rybniku siedziałem na trzecim betonowym schodku od dołu, a przyszedłem półtorej godziny przed meczem. I na moje oko było więcej ludzi, ale pewnie się mylę.

Nasuwa mi się jednak inne skojarzenie - jak byłem na spotkaniu z Metallicą w Warszawie w Traffic Clubie - ścisk straszny, ale wydawało się że ludzi nie ma dużo - później zobaczyłem w komunikatach że było 600 osób a wyglądało na 200, więc może to ja nie jestem przystosowany do dużego tłumu.

Ps. Ograniczyć masło i salceson, żeby nie tyć

Awatar użytkownika
Ar2rB
Junior

#345 Postautor: Ar2rB » 18 czerwca 2004, o 11:23

Gawrzyk pisze:Co Wy na to?? :twisted:

Dane nie są dokłądne bo co z tymi co się przechadzają np po coś do picia lub żarcia? Co z tymi co poszli do kibla? ;) No chyba że i tam dociera obiektyw fotoreportera ;).

Gosia
Szkółkowicz

#347 Postautor: Gosia » 18 czerwca 2004, o 13:03

Siedząc na stadionie wygląda to całkiem inaczej Az dziwne ze bylo na tych meczach tylko ok 5 tys osob lub troszke więcej No to chyba az tak wielkich zyskow z nas kibiców nie ma....
PS. nie radze się zakładać z Gawrzykiem :)
Pozdrawiam

Gosia
Szkółkowicz

#349 Postautor: Gosia » 18 czerwca 2004, o 13:14

O nic sie nie zakladam :) Mowie tylko ze patrzac okiem kibica siedzÄ…cego na trybunie wyglÄ…da to troszeczke inaczej :)

Awatar użytkownika
Scream
Junior

#350 Postautor: Scream » 18 czerwca 2004, o 15:11

sprzedanych biletow w kazdym przypadke jest mniej o ok 500-700 sztuk

grudziadz - 5343
Ostrow - 4631
Gdańsk - 5200
Gorzow - nie policzone lebki, ale biletow sprzedanych 4500

Czyli co spotkanie ponad 10% ludzi na stadionie jest za darmo??? Jak, ktoredy, kiedy? Pamietam jeszcze z czasow drugoligowych ze faktycznie na kazdym niemal spotkaniu widzialem jak ci na bramce wpuszczaja kogos za darmo. Ale teraz nie przypominam sobie takiej sytuacji.
Ale jezeli jest to prawda to klub powinien jak najszybciej cos z tym robic... i to juz dawno - przeciez to jest full kasy. Chyba ze az tyle jest roznych 'gosci', porzadkowych i innych ktorzy legalnie wchodza za darmo ???

ps. Chociaz ja i tak nie wierze ze na podstawie zdjec mozna wyliczyc liczbe ludzi na stadionie... nie wierze i juz.
Moze zamiast tej chalupniczej metody liczenia lepiej zamontowac kolowrotki na bramkach? (+ np. odcinek kontrolny z biletu taki "bramkarz" odrywalby i zachowywal aby pozniej porownac ile osob na danej bramce przeszlo a ile biletow skasowano?)

Chcialbym aby na najbliszym meczu spiker pdo koniec zawodow podal liczbe sprzedanych biletow... jestem ciekawy reakcji publicznosci :) Oczywiscie tej ktora bedzie w zasiegu glosnikow :P

A ja dochodzę do wniosku, że albo ludzie się roztyli bądź urośli ponad miarę, albo stadion nam się coraz bardziej kurczy

Ja tylko pamietam ze oficjlanie kiedys podano wg pomiarow ze stadion ma 11 tysiecy miejsc. Tyle wyliczono oficjalne dajac 0,5m na osobe. Wiec moze rzeczywiscie troche sie skurczyl, albo ludziom lepiej sie powodzi :twisted: