Skład na sezon 2006

żużel w Lublinie
Wiadomość
Autor
Zaratustra
Kadrowicz

#3726 Postautor: Zaratustra » 20 grudnia 2005, o 00:03

Pan Walasek ma papierki na to, żeby być gwiazdą tej ligi, ale (biorąc pod uwagę podniesienie poziomu I ligi i bardzo wyrównane składy poszczególnych drużyn) znajdzie się niejeden, który go pokona.
Co do naszych, to skorzystam z okazji i podziękuję działaczom, bo emocji na pewno w tym sezonie nie zabraknie :!: Jest ciekawy skład, który pewnie zostanie jeszcze powiększony. Również uważam, że powinniśmy zakontraktować jeszcze jednego juniora i przynajmniej jednego seniora. Nie wiem, jak ma się sprawa z Czerwińskim, ale gdyby on podpisał, to chyba kwestia seniorów byłaby rozwiązana. Jeśli nie podpisze, to wtedy można kontraktować po szwedzku :wink:
Wierzę, że Messing (a może i Tomicek) szybko przyzwyczają się do naszych torów i dostarczą nam pozytywnych emocji. Nie wolno nam zapomnieć o naszych chłopakach (Michaluku, Polaku i szkółce). Myślę, że od czasu do czasu wszyscy krajowi zawodnicy będą pojawiać się na treningach. Młodzi niech się uczą, korzystają z rad (bo wreszcie mają od kogo się uczyć :!: ), a objeżdżać się będą na "młodzieżówkach". No tylko muszą mieć na czym :wink:
I teraz kwestia finansowa :D Szkoda, że nie mamy "gwiazdy" (no chyba, że przyjąć za nią Śwista lub Rempałę :wink: ), bo wtedy łatwiej o tłumy, ale ze względu na tak wyrównane drużyny w lidze i sporo znanych w nich nazwisk (także u nas), jest "szansa" na to, by w każdym meczu (może za wyjątkiem Krosna i Gniezna) było na trybunach sporo ludzia. Tu już muszą wykazać się działacze. Podstawowe sprawy to mądra współpraca z mediami, wyjście "do kibica" (na przykład nagłośnione spotkania żużlowców z kibicami...nie tylko dziennikarzami :wink: , jest sporo możliwości przecież :!: ) To, w połączeniu ze zbudowaniem odpowiedniej atmosfery w drużynie i dobrym doborze motocykli przez żużlowców czyli wyniku :wink: , podreperuje solidnie klubową kasę :) Ale sobie wymyśliłem :twisted: , pozdr.

PS. Auganoff - co do Jurka, to nie będzie też już okazji, żeby Walaskowi skopać d***, jak to ongiś bywało :lol:

Awatar użytkownika
mikas
Trener
Kontakt:

#3727 Postautor: mikas » 20 grudnia 2005, o 00:39

Zaratustra pisze: Podstawowe sprawy to mądra współpraca z mediami, wyjście "do kibica" (na przykład nagłośnione spotkania żużlowców z kibicami...nie tylko dziennikarzami :wink: , jest sporo możliwości przecież :!: )

A to współpraca z mediami jest zła :?: Wydaje mi się,że ostatnio jest wręcz wzorowa. Większy problem jest w tym,że w niektórych redakcjach żużlem próbuja zajmowac sie niekompetentne osoby.Chociaż ostatnio na szczęście już w mniejszym stopniu :wink:
A jeśli chodzi o spotkania z kibicami to mam nadzieje,że nie zdradze jakiejś wielkiej tajemnicy gdy napiszę,że przed sezonem jest w planach zorganizowanie prezentacji drużyny dla kibiców.
Jakby co Gawrzyk kasuj tego posta :wink:
MOTOR LUBLIN
Obrazek

rafir
Junior

#3728 Postautor: rafir » 20 grudnia 2005, o 00:51

Jeśli wierzyć Sportowym Faktom, to nasz klub interesował się Laukkanenem (zanim podpisał w Zielonej), jako zawodnikiem wspomagającym drugą linię w razie jakichś kontuzji. Zatem mam nadzieję, że tym bardziej interesujemy się Wattem i Davidem Howe. I byłby to kolejny sukces naszych działaczy, gdyby udało się podpisać z którymś z nich.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3729 Postautor: grzesieck » 20 grudnia 2005, o 00:51

chyba wielkiej tajemnicy nie zdradziles, bo Gawrzyk pisal o tym pare dni temu ;]

edit by mikas:
Hmmm musiałem gdzieś to przeoczyć :roll: :oops:
METHANOL ADVENTURE TEAM

sledzio

#3730 Postautor: sledzio » 20 grudnia 2005, o 05:16

Super i jeszcze raz Super , oby tak dalej Panie Dyrektorze Kasiński !

Awatar użytkownika
ravajas
Trener
Kontakt:

#3731 Postautor: ravajas » 20 grudnia 2005, o 10:04

Michael pisze:Tak tak bedzie trudno wygrac z nim bieg ale masz nadzieje ze w LBn zdobedzie max 5 pkt.

Zdecyduj sie czy jedno czy drugie.

to proste: wygra pierwszy swój wyścig, a potem nie pojedzie

pozdrawia:
Rafał Borowski

Awatar użytkownika
$korzen$
Trener

#3732 Postautor: $korzen$ » 20 grudnia 2005, o 11:09

mikas pisze:A jeśli chodzi o spotkania z kibicami to mam nadzieje,że nie zdradze jakiejś wielkiej tajemnicy gdy napiszę,że przed sezonem jest w planach zorganizowanie prezentacji drużyny dla kibiców.
Jakby co Gawrzyk kasuj tego posta :wink:

Wreszcie zaczynaja myslec w tym klubie, najpierw Norris, teraz prezentacja, jestem wzruszony po prostu :wink:

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3733 Postautor: bkapusta » 20 grudnia 2005, o 11:18

Kurde gotow jestem pomyslec, ze zaczna kibicow w tym klubie traktowac jak ludzi ;-) Czyzby 'tfu.. tfu...' nadchodzil profesjonalizm? ;-)
Póki stać mnie będę szalał,
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,
A nie czaić się z kwiatami.

Awatar użytkownika
Smirnek
Senior
Kontakt:

#3736 Postautor: Smirnek » 20 grudnia 2005, o 12:46

Proponuje jeszcze zatrudnić Czerwińskiego i Huszcze. Z Huszczą i Świstem moglibyśmy powalczyć w Zielonej Górze.
A że Huszcza jest do wzięcia pokazuje ten news:
Wszystko wskazuje na to, że wieloletni kapitan i prawdziwa ostoja zielonogórskiego żużla opuści Winny Gród. Od dawna było wiadomo, że Andrzej Huszcza traci powoli miejsce w składzie na rzecz młodszych kolegów. W związku z tym, popularny "Tomek" poważnie rozważył propozycję działaczy PSŻ Poznań i najprawdopodobniej ten niezwykle zasłużony dla polskiego speedway'a żużlowiec w sezonie 2006 przywdzieje plastron właśnie poznańskich "Skorpionów". Do podpisania kontraktu ma dojść w nabliższy czwartek w Poznaniu.

Awatar użytkownika
grzesieck
Trener

#3738 Postautor: grzesieck » 20 grudnia 2005, o 13:01

szczegoly, detale... :wink:
METHANOL ADVENTURE TEAM

Awatar użytkownika
Cooper
Trener

#3739 Postautor: Cooper » 20 grudnia 2005, o 13:15

sting126 pisze:A propos brania odpowiedzialnosci to Ja chetnie wezme za Åšwista:) Srednia powyzej 2 punktow i pozycja na koniec sezonu w trojce najlepiej punktujacych zawodnikow I ligi:)

Proponuje zmienic na :"w trojce nejlepiej punktujacych zawodnikow krajowych I ligi".
Całe życie w drugiej lidze!- nieaktualne do odwołania :)

Gelo pisze:Żuk (którego nie krytykuję jako prezydenta miasta) [...]

Awatar użytkownika
Kiry
Senior

#3740 Postautor: Kiry » 20 grudnia 2005, o 14:07

Cooper pisze:
sting126 pisze:A propos brania odpowiedzialnosci to Ja chetnie wezme za Åšwista:) Srednia powyzej 2 punktow i pozycja na koniec sezonu w trojce najlepiej punktujacych zawodnikow I ligi:)

Proponuje zmienic na :"w trojce nejlepiej punktujacych zawodnikow krajowych I ligi".

...zaraz za Rempałą i Knappem :lol:

A tak na serio, jak nie będzie w pierwszej trojce polskich riderów to będzie wstyd i porażka
Obrazek

Awatar użytkownika
Prymus
Junior
Kontakt:

#3741 Postautor: Prymus » 20 grudnia 2005, o 14:20

Dzisiejszy Dziennik Wschodni informuje, że Daniel Jeleniewski podpisał kontrakt z TŻ Sipma. Linijkę potem dodaje, że tylko po to, aby Daniel mogł skorzystać z wypożycznenia do innego klubu... :( Obie strony się nie dogadały. Trudno się mówi.

Awatar użytkownika
WojtekF
Szkółkowicz

#3742 Postautor: WojtekF » 20 grudnia 2005, o 14:27

A tak na serio, jak nie będzie w pierwszej trojce polskich riderów to będzie wstyd i porażka

Jest przynajmniej kilku zawodników krajowych, których stać na osiągnięcie wyższej średniej biegowej, niż stać na to Śwista. Walasek, Okoniewski, Jędrzejak a może także Krzyżaniak i Staszewski.
Świst w odróżnieniu od Rempały i Knappa nie lubi jeździć o suchym pysku, ba o pełnym pysku nie zawsze potrafi więc jeśli klub z Lublina nie będzie 100% wypłacalny a z tym z tego co wiem w poprzednich sezonach bywało różnie, Świst może mieć problemy z uplasowaniem się w najlepiej punktującej trójce krajowych jeźdźców Lublina.
Pozdrawiam wszystkich!!!!
Jest super!!!
Wojtek Fan Falubazu!!!

Awatar użytkownika
AGENCIK
Szkółkowicz

#3743 Postautor: AGENCIK » 20 grudnia 2005, o 14:30

Oj bedzie ciekawa ta pierwsza liga w tym sezonie tylu jezdzcow z ekstraligi bedzie tu jezdzic i jeszcze zagraniczni.
Trudno bedzie robic komlety nawet asom jak Walasek Otwarcie rynku wpłynie korzystnie na poziom 1 ligi a asow typu Franek czy Adas Pietraszko juz nikt sie nie bije co było nie do pomyslenia rok temu

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3744 Postautor: bkapusta » 20 grudnia 2005, o 14:35

Ta wiemy ten straszny Swist, normalnie jak mu nie zlozyc przed meczem szesciu niemowlakow w krwawej ofierze to nawet motocykla nie dotknie. Placic mu nalezy czystym zlotem, a na przekaske dawac kawior i szampana.

Wojtek wiemy jaka jest opnia o Piotrku ale czy jest sens ja powtarzac do drugi post? ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
SpeeDFan

#3745 Postautor: SpeeDFan » 20 grudnia 2005, o 14:46

Jaki by on nie był, ale zawsze robi swoje i wykręca te minimum 10pkt a to jest najważniejsze! Chociaz ja nie byłem zwolennikiem zakontraktowania tego kontrowersyjnego zawodnika... Mam nadzieje że nie będzie wprowadzał w zespole złej atmosfery ;)
BYŁ, BĘDZIE, JEST MOTOR RKS!!

Awatar użytkownika
bkapusta
Trener
Kontakt:

#3747 Postautor: bkapusta » 20 grudnia 2005, o 14:52

No fakt w Lublinie nie co inaczej niz w ZG. U nas jazda w lidze to nie krucjata, stadion to nie swiatynia, kibice to nie fanatycy z haslem 'pjani i agresywni' a presja na zawodnikow nie jest jak ciazenie na saturnie ;-)
I zdrowia nie żałował,
Każda dama ma cenę,
Trzeba po prostu pytać,

Awatar użytkownika
czaszka
Junior

#3750 Postautor: czaszka » 20 grudnia 2005, o 15:03

boxing pisze:Czaszka - co do Messinga "masz co chciales, oby nie zawiodl Ciebie i nas" :wink: - Ty odpowiadasz za Andreasa, ja za Adama Shieldsa :D A Gela czynimy odpowiedzialnym za Rempale (Gelo lubi rutyniarzy) - moze byc? :wink:

Sie wie :wink:

A z Jeleniewskim dziwna sprawa jeszcze w ostanim Tygodniku Żużlowym mówił, że zostanie w Lublinie.. Pewnie stary był to wywiad. Szkoda przydalby sie jeden wychowanek w drużynie :cry: